O mano nuomone, maminukas yra labai gerai
Nes is mamos demesio ispesa ir sau lavinimo dvigubai daugiau nei tas "gerasis" gauna. Va.

QUOTE (gitulia @ 2004 07 20, 07:14) | ||
Nepasius ![]() ![]() Paskaudes sirdele ir tau, ir jam, bet svarbiausia, kad gera aukle susirastum, kuri kaip ir tu nesios, myluos ir kuria mama gales vadint ![]() |

Sveiki,su mano maze irgi tas pats.Tik neseniai atradau si foruma,bet pasedet negaliu :wub: Nes ji irgi nori kartu spaudyt mygtukus.Taip kartu ir valgyt darom,ir grindis plaunam ir praustis einam.
Mano sūnui 3,4 metukai, pradėjo lankyti darželį ir dabar visa laisva laiką buna prie manęs. Einam pasivaikščiot - susikibe rankomis (prieš lankydamas darželį begdavo nuo manes ir buvo labiau savarankiškas). Manau kad berniukui nelabai gerai toks prisirišimas prie mamos.
O maniškis irgi supermaminukas.Prieš pora mėn. pradėjau į darbą eiti, tai žinokit nieko gero.Auklę vos tik pamatęs pradeda verkti, gerai, kad dar brolis yra, o tai širdį skauda nežmoniškai.Seniau žmonių nebijojo, o dabar neduok dieve kas pašnekina, tuoj rankytes į mane ištiesia ir verkt pradeda, turbūt bijo, kad nepalikčiau. Oi mamkos, kaip sopa man širdelė

zinok, manau mums gresia tas pats....pijui tuoj metai ir 2men. su viena drauge mano isbuna, na dar gal su seneliais, bet nei drauge , nei seneliai negales jo saugot.
dar problemele: aukle samdyt brangu, o i lopseli-nesinori mazo. tai negi iki teju metu teks augint?
nors trys metai-pazeidziami velgi, ta amziaus krize....
negi dabar taip ir bus toks jautruolis ir prisirises iki paauglystes...
Papildyta @ [mergetime]1096056786[/mergetime]
nors is kitos puses nesuprantu vieno dalykelio.
visur sakoma, jog geri artimi -ARTIMI-NE BET KOKIE-santykiai su mama nuo isciu, kudikysteje ir tt. padeda vaikui suformuoti gerus santykius ateity su zmonem, isugdo sveika, normaliai, savarankiska asmenybe.
taip kaip tada vertinti tuos vaiko verksmus, plesymasi, isterijas, ir nerima, kai visad su mama megstantis but vaikas turi mokintis atsiskirti?
tai kaip nubrezt ta riba-o gal motinysteje nieko nereik brezt, nes juk niekad negali zinot, kiek TAVES PACIOS is tiesu vaikui reikia. gal net dar labiau nei numanai???
bet kaip visgi jis pratinsis augt? gal per tokius nerimus ir palaipsninius atsiskyrimus jis auga? bet kaip zinot, kada jis auga, o kada daugiau traumuojasi nei auga...?
oho, kiek klausimeliu...
gal padiskutuokim...
dar problemele: aukle samdyt brangu, o i lopseli-nesinori mazo. tai negi iki teju metu teks augint?
nors trys metai-pazeidziami velgi, ta amziaus krize....
negi dabar taip ir bus toks jautruolis ir prisirises iki paauglystes...

Papildyta @ [mergetime]1096056786[/mergetime]
nors is kitos puses nesuprantu vieno dalykelio.
visur sakoma, jog geri artimi -ARTIMI-NE BET KOKIE-santykiai su mama nuo isciu, kudikysteje ir tt. padeda vaikui suformuoti gerus santykius ateity su zmonem, isugdo sveika, normaliai, savarankiska asmenybe.
taip kaip tada vertinti tuos vaiko verksmus, plesymasi, isterijas, ir nerima, kai visad su mama megstantis but vaikas turi mokintis atsiskirti?
tai kaip nubrezt ta riba-o gal motinysteje nieko nereik brezt, nes juk niekad negali zinot, kiek TAVES PACIOS is tiesu vaikui reikia. gal net dar labiau nei numanai???
bet kaip visgi jis pratinsis augt? gal per tokius nerimus ir palaipsninius atsiskyrimus jis auga? bet kaip zinot, kada jis auga, o kada daugiau traumuojasi nei auga...?
oho, kiek klausimeliu...
gal padiskutuokim...

QUOTE (zuzu @ 2004 09 24, 22:07) |
zinok, manau mums gresia tas pats....pijui tuoj metai ir 2men. su viena drauge mano isbuna, na dar gal su seneliais, bet nei drauge , nei seneliai negales jo saugot. dar problemele: aukle samdyt brangu, o i lopseli-nesinori mazo. tai negi iki teju metu teks augint? |
Zuzu, vaikelis 1.2 menesiu labai skiriasi nuo 1. ir 5menesiu, o pastarasis nuo 1 ir 8menesiu. Jei mano mazyle budama virs metuku dar kudikelis atrode, niekur nuo mamytes, svetimu nepripazino, net nuosva bobute kaskart su sirdies trauma grizdavo, kad jos anuke nepripazista. Dabar 1.8, visai kitoks vaizdelis. Dabar jau man sirdies trauma, kad ji tokia savarankiska pasidare ir net miegoti su mamyte nebenori.

Mano curka buvo maminukas iki 1 metuku. Nors ir palikdavom kartais draugei padabot, ir su laiku shiaip ne taip ishtverdavo, vis tiek iki galo nepriprato. Viskas persiverte, kai grizhom i LT pasisvechiuot. Pirmas kelias dienas nenorejo dieduku prisileist, o po to - po truputi apgaudinedami - prisipratino ir jau galejau laisvai isheit ir palikt. Grizhus irgi jau nebebuvo tiek problemu. Dar kuri laika verkdavo, kol pro duris eidavau, bet tai trukdavo jau tik kokias 5 min. O dabar - aishku, dar priklausomai nuo zhmogaus - visai problemu nera.
Mano pupyte irgi maminukas
siaip tai abejoju, ar kuris normalus vaikas iki t.t. amziaus ne maminukas butu.. tai tikrai normalus dalykas. Tik del tu isteriju ir pratinimosi buti atskriai.... dabar skaitau viena knyga - kaip parodyti vaikui, kad ji myli.
Zinokit, atradimai nerealus. Kiekvienas vaikas, ir zmogus, turi emocini rezervuara, kuris pripildomas meile - demesiu, fiziniu kontaktu, akiu kontaktu. jei jis nepilnas, tai vaikas reiks nepasitenkinima, bus isterijos, blogas elgesys ir t.t. taip jis nori atkreipti i save demesi ir sulaukti tevu patvirtinimo, kad jie ji myli. tai nesamoningas elgesys. tiesiog vaikui gyvybiskai svarbus tevu demesys. ir jei vaikas jau pratinasi buti atskirai, jam gali staiga labai prireikti mamos glebio. tereikia pamyluoti, paciuciuoti, pakalbinti ir po keleto minuciu vaikas vel bus linksmas.
Cia aisku, greiciausiai kiek vyresniems leliukams taikoma:) nes maniskei dar sitas principas nelabai galioja:)
bet akivaizdu, kad be mamos ar tecio demesio normaliai vaikas vysytis negali. ar matete akis vaiku, kurie auga kudikiu, vaiku namuose? jos tokios issiilge meiles.......... tie ju rezervuarai tokie tusti..................

Zinokit, atradimai nerealus. Kiekvienas vaikas, ir zmogus, turi emocini rezervuara, kuris pripildomas meile - demesiu, fiziniu kontaktu, akiu kontaktu. jei jis nepilnas, tai vaikas reiks nepasitenkinima, bus isterijos, blogas elgesys ir t.t. taip jis nori atkreipti i save demesi ir sulaukti tevu patvirtinimo, kad jie ji myli. tai nesamoningas elgesys. tiesiog vaikui gyvybiskai svarbus tevu demesys. ir jei vaikas jau pratinasi buti atskirai, jam gali staiga labai prireikti mamos glebio. tereikia pamyluoti, paciuciuoti, pakalbinti ir po keleto minuciu vaikas vel bus linksmas.
Cia aisku, greiciausiai kiek vyresniems leliukams taikoma:) nes maniskei dar sitas principas nelabai galioja:)
bet akivaizdu, kad be mamos ar tecio demesio normaliai vaikas vysytis negali. ar matete akis vaiku, kurie auga kudikiu, vaiku namuose? jos tokios issiilge meiles.......... tie ju rezervuarai tokie tusti..................
QUOTE (Monikule @ 2004 10 04, 13:16) |
dabar skaitau viena knyga - kaip parodyti vaikui, kad ji myli. Zinokit, atradimai nerealus. |
Monikule, kokia tai knyga?
Labas, Ugna! knyga vadinasi "kaip is tikruju myleti savo vaika" autorius Ross Campbel, drauge paskolino.
Siaip viskas lyg ir zinoma, bet kai pats ta aiskiniesi is patirties, tai daug kur ne ten akcentus sudelioji:))
Siaip viskas lyg ir zinoma, bet kai pats ta aiskiniesi is patirties, tai daug kur ne ten akcentus sudelioji:))
QUOTE (Monikule @ 2004 10 15, 18:53) |
Labas, Ugna! knyga vadinasi "kaip is tikruju myleti savo vaika" autorius Ross Campbel, drauge paskolino. Siaip viskas lyg ir zinoma, bet kai pats ta aiskiniesi is patirties, tai daug kur ne ten akcentus sudelioji:)) |
Monicule, o kur ta drauge ta knyga pirko? ieskojau alma litera tai ner tokios, gal paziurek kas isleido ir kada ta knyga