Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sivita @ 2013 01 21, 13:48)
      Vakar bandžiau eilinį kartą išgauti kuo tobulesnę, panašesnę duoną į "palangą". Sudėty buvo plikytų kvietinių miltų, tai taip pat iš pradžių sunkiai kilo. Po to įkurdinau arčiau radiatoriaus, tai procesas pagreitėjo. Bet norimo skonio taip ir negavau.



Man panasiausiai gaunasi Terros palangos duona smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 01 21, 13:48)
      Gal kas žinote kokį receptuką, kuris būtų kuo panašesnis į mūsų vaikystės "palangą". Ar namų sąlygomis tai misija neįmanoma ?
      Dar klausimas : ar paruošus ruginį raugą kilimui, jo paviršių reikia sulyginti? Man bekildinant raugą paviršius apdžiūna, užsideda tokia plutelė. O gal dar kitaip reikia elgtis ?
jei jau norit tikros Palangos, jums reikia kvietinio salyklo smile.gif


QUOTE(irmulia @ 2013 01 21, 15:57)
šiandien ir aš užsimaniau naminės duonelės išsikepti - labai mėgstame prancūzišką bagetę . O čia labai mažai darbo  - vos per 5 min. tešla užmaišoma ir jokio tešlos minkymo ! thumbup.gif
bigsmile.gif taip skaniai atrodo thumbup.gif o tešla skysta gaunasi? ar išeina suformuot?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 21, 21:06)
bigsmile.gif  taip skaniai atrodo thumbup.gif o tešla skysta gaunasi? ar išeina suformuot?


na ji tokia lipnoka, bet ant miltuoto paviršiaus ir miltuotomis rankomis labai lengviau perkelsite į kepimo formą ir suformuosite duonelę mirksiukas.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 01 21, 13:48)
Pabandykit perminkyti/perlankstyti. Plikyta duona sunkiau kyla, reikia kylant kartais (kas ~50 min.) ją patampyt, perlenkti kelis kartus.
   
perminkiau vis tik tesla is naujo, nes ji jau buvo tikrai isskystejusi, tai vis tik gal ir nuo pradziu buvo per daug dregmes.
Per nakti duonele puikiai pakilo, tik nebezinau kieno deka, nes perminkiau, pridejau daugiau miltu, idejau trintos virtos bulves ir medaus, nes jau ji rugstoka man rodesi.
Na iskepe puikiai, dabar nekantriai lauksiu ragavimo.
Aciu uz patarima
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 21, 20:34)
na ji tokia lipnoka, bet ant miltuoto paviršiaus ir miltuotomis rankomis labai lengviau perkelsite į kepimo formą ir suformuosite duonelę  mirksiukas.gif




o suformuotos tešlos nebekildinot, iškart kepėt?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 22, 22:28)
o suformuotos tešlos nebekildinot, iškart kepėt?


nea, nereikia papildomai kildinti - kepiau iš karto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 22, 22:01)
nea, nereikia papildomai kildinti - kepiau iš karto  mirksiukas.gif


aš ir taip dariau ir man kažkaip pasirodė, kad jai trūksta kilimo, norėjos daugiau skylių. Nors prieš formuojant pakilus buvo dvigubai.

Nors vaikai sakė, kad labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 22, 23:09)
aš ir taip dariau ir man kažkaip pasirodė, kad jai trūksta kilimo, norėjos daugiau skylių. Nors prieš formuojant pakilus buvo dvigubai.

Nors vaikai sakė, kad labai skanu smile.gif


labai nuo daug ko priklauso , pvz. ar naudojamos šviežios mielės ar sausos. nuo miltų ir pan. bet kaip super greitas variantas -man labai prie širdies thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 23, 08:41)
labai nuo daug ko priklauso , pvz. ar naudojamos šviežios mielės  ar sausos. nuo miltų ir pan.  bet kaip super greitas variantas -man labai prie širdies  thumbup.gif


neturiu bagečių formos, tai kaži, ar tiesiog ant skarbos padėjus pavyktų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 01 26, 18:38)
neturiu bagečių formos, tai kaži, ar tiesiog ant skarbos padėjus pavyktų?  g.gif



kad išlaikys idealią bagečių formą - spėju, sunkiai mirksiukas.gif gausis kaip ciabiata formos mirksiukas.gif kiek į šonus išeis - bet tai skonio negadina biggrin.gif
Atsakyti
Labas, kepėjos smile.gif

bandau beveik pirmą kartą pasigaminti pati raugą ir iškilo klausimų. Pirmą kartą raugas nesigavo, bet dabar manau, kad buvo per skystas. Dabar darau pagal duotą Teros recepta. Pirmą dieną raugas pasibusbuliavo, pakilo, buvo viskas gerai. Antrą dieną pamaitinus pirmąkart irgi pafvigubėjo, buvo purus pilnas burbuliukų, na irgi mano supratimu, geras. O šianden pamaitinus antrą kartą jau kelios valandos stovi vietoj: nei burbuliukų, nei kilimo, žodžiu tyla... tai ar čia jau panikuot ar dar situaciją pasitaisys, ar visgi taip turi būti? Būčiau labai dėkinga už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2013 01 29, 19:11)
Labas, kepėjos smile.gif

bandau beveik pirmą kartą pasigaminti pati raugą ir iškilo klausimų. Pirmą kartą raugas nesigavo, bet dabar manau, kad buvo per skystas. Dabar darau pagal duotą Teros recepta. Pirmą dieną raugas pasibusbuliavo, pakilo, buvo viskas gerai. Antrą dieną pamaitinus pirmąkart irgi pafvigubėjo, buvo purus pilnas burbuliukų, na irgi mano supratimu, geras. O šianden pamaitinus antrą kartą jau kelios valandos stovi vietoj: nei burbuliukų, nei kilimo, žodžiu tyla... tai ar čia jau panikuot ar dar situaciją pasitaisys, ar visgi taip turi būti? Būčiau labai dėkinga už patarimus smile.gif

Sakyčiau laukti, nepanikuoti. 4u.gif
Atsakyti