QUOTE(Hippie @ 2012 12 17, 19:22)
Kuo ilgiau minkau tą "neminkomą" tešlą limpančią prie rankų, tuo geresnė duonelė gaunasi. Man pirmoji orkaitėj nesigavo dėl per didelės šilumos kildinant, sukrito (dabar laikau paprasčiausiai kambario temperatūroje (o pas mus tik 19 laipsnių namie), kantriai minkau 15min. (pavargstu

) ir kepu kai pir jūs silikoninėj pradžioj 220 (10min.), tada 200 dar 50min., jei nepatinka tamsi plutelė, iškart kepkit 200, pridenmkit, kaip minėjo folija
Hippie, kaip puiku, kad Jums pavyko
Aš džiaugiuos, kai kitoms gerai gaunasi iškepti, tuo labiau, pradedančiom. Aš, kai pradėjau, ir pykau, ir buvau užmetus šį reikalą, bet po truputį vis ieškojau geriausio sau varianto, dabar valgom tik namuose keptą duoną ir batonus.
Kad būtų lengviau minkyti tą "neminkomą" tešlą, aš pradžioj supilu ne visą vandenį. Minkau iš pradžių kietesnę, vis pašlapindama rankas. Taip ir nebelimpa prie rankų, ir per 15 min. tešla tampa minkštesnė.
O silikoninė forma gali būti kaitinama aukštoj temperatūroj ? Jei nėra termometro, tai ir nustatyt sunku... O duona kepama aukštesnėj temperatūroj, negu kiti gaminiai. (Todėl aš jos ir nenaudoju)