Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 14, 22:01)
jis duoda ne tik spalvą, bet ir duonišką kvapą  wub.gif jei jums patinka sodraus skonio duona, tada taip, verta
o jei patinka daugiau švelnesnio skonio, pvzd. kaip Palanga, balta duona, tada salyklo neverta pirkt

Oi, kaip skaniai parašėt! wub.gif Sodraus skonio duona man patinka, baltos, Palangos ir batono aš nevalgau, visada - tik juodą.
Reikės nusipirkti salyklo ir išmėginti, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Vis nepavyksta išsikepti duonos (ji užmaišoma, neminkoma). Kolegė davė raugo ir receptą, pagal kurį reik kepti 180 laipsnių 1.20 min. Man vis duona gaunasi žalia, viduje drėgna, nors kepiau ir 1.30 min, ir 2 val. g.gif
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 09:09)
Vis nepavyksta išsikepti duonos (ji užmaišoma, neminkoma). Kolegė davė raugo ir receptą, pagal kurį reik kepti 180 laipsnių 1.20 min. Man vis duona gaunasi žalia, viduje drėgna, nors kepiau ir 1.30 min, ir 2 val.  g.gif


ar ji jums pakyla?
Atsakyti
Pakyla, aš pernakt laikau šiltai vonioje, ryte kepu. Ar gali įtakoti miltai? Per žema temperatūra?
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 14:50)
Pakyla, aš pernakt laikau šiltai vonioje, ryte kepu. Ar gali įtakoti miltai? Per žema temperatūra?

Man vis likdavo vidus šlapias, kai laikydavau po 12 valandų. Dabar minkau ryte, palaikau apie 6 valandas tiesiog uždarytą orkaitėje, ir tada kepu - duona pradeda kepti dar šaltoje orkaitėje, kai pakyla temperatūra iki 220 laipsnių, mažinu ją, iš viso kepu 1 val. 20 min., duona dar gerokai pakyla kepdama ir puikiai iškepa.
Tiesa, maniškė - minkoma, apsistojau ties receptu, kuris man visada pavyksta, tik priedus kaitalioju ir jų kiekius.
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 15:50)
Pakyla, aš pernakt laikau šiltai vonioje, ryte kepu. Ar gali įtakoti miltai? Per žema temperatūra?
taip, gali būt ir miltai kalti, bet manau jūsų problema tame, kad duona perrūgsta stovėdama pernakt šiltoje vonioje
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 12 16, 15:25)


QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 16, 17:07)

Ačiū 4u.gif , gali būti ir taip, nors vonioje + 21

O kokia temperatūra tinkamiausia norit kad nebūtų juodos plutelės ? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salduke: 16 gruodžio 2012 - 18:20
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 18:18)
O kokia temperatūra tinkamiausia norit kad nebūtų juodos plutelės ?

Stebėkite kepimą. Gal jau būdama "auksinės" spalvos duona jau iškepus. Išimkite ir pabelskite pirštais per šonus ar apačią : jei "skamba", tokia puri, lengva, vadinasi reikia traukti iš pečiaus ir nelaukti, kol pajuoduos plutelė. Kiekviena orkaitė kepa savaip. O jei dar neiškepė, viršų galima pridengti folija, kad nedegtų.
Aš "prisitaikiau" prie savo orkaitės (termometro nėra) ir kepu nevisai pagal nurodytą recepte laiką...
Papildyta:
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 18:18)
gali būti ir taip, nors vonioje + 21

Arba keiskite receptą. Keiskite miltų sudėtį. Bandykite, kol rasite sau tinkamą variantą.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 12 16, 19:05)

Keičiau skirtingų gamintojų miltus, proporcijas - nepadėjo, kepu tokioje formoje, nes man labai patogu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 14:50)
Pakyla, aš pernakt laikau šiltai vonioje, ryte kepu. Ar gali įtakoti miltai? Per žema temperatūra?


tada arba ji jums perrūgsta, nes su tom maišomom tešlom iš principo pasidarot raugą ir jis nebeiškepa jums.
Pabandykit šiek tiek daugiau miltų įdėt ir kildint dieną, kada galit stebėt procesą, kai pakils pakankamai iškart ir kepkit.

O dėl temperatūros, tai aš iš pradžių kepu aukštesnėj, o paskui mažinu. Bet man vistiek apdegtų per daug, jei neuždengčiau viršaus folija.


O vat šaltoj orkaitėj laikyt man nepatinka, nes kol ji įšyla, tiesiog vyksta džiovimo procesas 15 min
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 12 16, 09:09)
Vis nepavyksta išsikepti duonos (ji užmaišoma, neminkoma). Kolegė davė raugo ir receptą, pagal kurį reik kepti 180 laipsnių 1.20 min. Man vis duona gaunasi žalia, viduje drėgna, nors kepiau ir 1.30 min, ir 2 val.  g.gif


Kuo ilgiau minkau tą "neminkomą" tešlą limpančią prie rankų, tuo geresnė duonelė gaunasi. Man pirmoji orkaitėj nesigavo dėl per didelės šilumos kildinant, sukrito (dabar laikau paprasčiausiai kambario temperatūroje (o pas mus tik 19 laipsnių namie), kantriai minkau 15min. (pavargstu cool.gif ) ir kepu kai pir jūs silikoninėj pradžioj 220 (10min.), tada 200 dar 50min., jei nepatinka tamsi plutelė, iškart kepkit 200, pridenmkit, kaip minėjo folija 4u.gif



Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2012 12 17, 19:22)
Kuo ilgiau minkau tą "neminkomą" tešlą limpančią prie rankų, tuo geresnė duonelė gaunasi. Man pirmoji orkaitėj nesigavo dėl per didelės šilumos kildinant, sukrito (dabar laikau paprasčiausiai kambario temperatūroje (o pas mus tik 19 laipsnių namie), kantriai minkau 15min. (pavargstu cool.gif ) ir kepu kai pir jūs silikoninėj pradžioj 220 (10min.), tada 200 dar 50min., jei nepatinka tamsi plutelė, iškart kepkit 200, pridenmkit, kaip minėjo folija 4u.gif

Hippie, kaip puiku, kad Jums pavyko smile.gif
Aš džiaugiuos, kai kitoms gerai gaunasi iškepti, tuo labiau, pradedančiom. Aš, kai pradėjau, ir pykau, ir buvau užmetus šį reikalą, bet po truputį vis ieškojau geriausio sau varianto, dabar valgom tik namuose keptą duoną ir batonus.
Kad būtų lengviau minkyti tą "neminkomą" tešlą, aš pradžioj supilu ne visą vandenį. Minkau iš pradžių kietesnę, vis pašlapindama rankas. Taip ir nebelimpa prie rankų, ir per 15 min. tešla tampa minkštesnė.
O silikoninė forma gali būti kaitinama aukštoj temperatūroj ? Jei nėra termometro, tai ir nustatyt sunku... O duona kepama aukštesnėj temperatūroj, negu kiti gaminiai. (Todėl aš jos ir nenaudoju)
Atsakyti