Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(samanaa @ 2012 09 13, 13:48)
o jei siltnamyje uzseti garstycias?kazkas lyg minejo...  g.gif

Man irgi įdomu sužinoti,gal kas sėjo šiltnamyje.Lauke pernai sėjau,pasiteisino,tai šiemet kur laisva,jau užsėta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2012 09 13, 14:22)
Man irgi įdomu sužinoti,gal kas sėjo šiltnamyje.Lauke pernai sėjau,pasiteisino,tai šiemet kur laisva,jau užsėta biggrin.gif

Manau, kad sėsiu,kai nuimsiu dar vis augančius agurkus.Tik prieš tai prasidezinfekuosiu, g.gif bijau maro kitais metais,gaila derliaus.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 09 13, 15:24)
.Tik prieš tai prasidezinfekuosiu, g.gif bijau maro kitais metais,gaila derliaus.

Su kuo ir kaip reikia dezinfekuoti šiltnamį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2012 09 13, 14:31)
Su kuo ir kaip reikia dezinfekuoti šiltnamį? g.gif

Ieškau internetinėse platybėse informacijos;sieros deginimais,net plovimu skalbimo milteliais radau g.gif .......
Atsakyti
Įdedu citatą,kaip ir patvirtina mano anksčiau išsakytą nuomone,kad jei sirgo šiemet,nereiškia,kad liga liko kitiems metams. tik reikia nepalikti jokių liekanų šiltnamyje

Ligos sukėlėjas žiemoja bulvių gumbuose, šiltnamyje likusiuose nukritusiuose pomidorų vaisiuose, kartais pomidorų sėklų plaukeliuose ir luobelėje.

Dažnai pirmieji maro židiniai šiltnamiuose ir susidaro ten, kur buvo likę pomidorų augalų, vaisių likučių. Juose užkratas išsilaiko iki kitų metų. Todėl labai svarbu po sezono tinkamai sutvarkyti šiltnamį, pašalinti visas augalų liekanas, išrinkti nukritusius supuvusius vaisius, giliai sukasti žemę. Tai ypač aktualu, jei pomidorus norėsite sodinti vėl tame pačiame šiltnamyje.

DELFI Jums tiekia kokybišką nemokamą turinį. Jūs atsidėkotumėte mums, jei dalintumėtės šiuo tekstu siųsdami jo nuorodą, o ne kopijuodami tekstą. http://gyvenimas.del...3#ixzz26M7bwYyX
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 13, 14:12)
nu ka jau padariau as ta Adzika... bet arba as kazka ne taip padariau arba ji visai ne mano skonio... visiskai ss kazkoks gavosi... tiesa acto nepiliau, nes ir taip per rugstu buvo...gal mano obuoliai perrugstus  blush2.gif

g.gif o draugė mano pagal skonį... lotuliukas.gif reiškia ir be acto neskanu...man tai nedera ten tos trintos morkos su rūgštimi ir viskas...gal ir pomidorai su savo rūgštimi prie jų nedera arba obuoliai...
QUOTE(adija5 @ 2012 09 13, 14:25)
O aš jau ir nuo namiškių tuoj pradėsiu taupyt blush2.gif
Matuke,dėl tų promyk,tai pasėsit kitais metais ir pažiūrėsit.Man tai jie šiemet labai šiaip sau,bet pas visas skirtingai tie pomidorai elgiasi.Net tos pačios veislės tam pačiam šiltnamy skirtingai dera...Gal pas jus bus ohoho mirksiukas.gif

tikrai...man vienas pomidoras visame šiltnamyje nedavė nė vieno vaisiaus- tokayo atrodo...gerai , kad tik vieną pasodinus buvau...ir dabar sau žydi...ir nieko taip ir neužmezgė...
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 09 13, 16:27)
Įdedu citatą,kaip ir patvirtina mano anksčiau išsakytą nuomone,kad jei sirgo šiemet,nereiškia,kad liga liko kitiems metams. tik reikia nepalikti jokių liekanų šiltnamyje

Ligos sukėlėjas žiemoja bulvių gumbuose, šiltnamyje likusiuose nukritusiuose pomidorų vaisiuose, kartais pomidorų sėklų plaukeliuose ir luobelėje.

Dažnai pirmieji maro židiniai šiltnamiuose ir susidaro ten, kur buvo likę pomidorų augalų, vaisių likučių. Juose užkratas išsilaiko iki kitų metų. Todėl labai svarbu po sezono tinkamai sutvarkyti šiltnamį, pašalinti visas augalų liekanas, išrinkti nukritusius supuvusius vaisius, giliai sukasti žemę. Tai ypač aktualu, jei pomidorus norėsite sodinti vėl tame pačiame šiltnamyje.

DELFI Jums tiekia kokybišką nemokamą turinį. Jūs atsidėkotumėte mums, jei dalintumėtės šiuo tekstu siųsdami jo nuorodą, o ne kopijuodami tekstą. http://gyvenimas.del...3#ixzz26M7bwYyX

dekui,labai naudinga ingo thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2012 09 13, 17:49)
dekui,labai naudinga ingo  thumbup.gif  4u.gif

Garstycios gerai visur, jos dezinfekuoja dirva, as visada seju ir dabar esu pasejus i tas vietas kur jau laisva.
Atsakyti
o kaip juos seti? ga lgalima detaliau... as siadnien pabandziau ant 2 lisviu... bet tiesiog pabasciau ant zemes ir su vienu tokiu irankiu (nezinau pavadinimo) prabraukiau...kai kas po zeme atsidure, keli matesi liko pavirsiuje, bet nedaug
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 13, 20:26)
o kaip juos seti? ga lgalima detaliau... as siadnien pabandziau ant 2 lisviu... bet tiesiog pabasciau ant zemes ir su vienu tokiu irankiu (nezinau pavadinimo) prabraukiau...kai kas po zeme atsidure, keli matesi liko pavirsiuje, bet nedaug

As papurenu zeme ir graziai is saujos paseju o poto su grebliu is eiles iterpiu kad neliktu seklyciu, nes pauksteliai megsta jas palesiot.
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 09 13, 12:59)
:

ai tiesa jus po pomidoru isrovimo sodinate ka nors i siltnami iskyrus sideratus? ax.gif  na, kad pavasari butu anksti anksti kazko skanaus isilgto, ar leisti zemei ilsetis iki kitu metu? ax.gif

Išrovus pomidorus aš pasėju ridikėlius rudens derliui ir valgom juos beveik iki šalnų.
Atsakyti
o garstyciu seklu buna zalioj stotelej? kazkaip nepaziurejau kai buvau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 09 13, 22:44)
o garstyciu seklu buna zalioj stotelej? kazkaip nepaziurejau kai buvau  ax.gif

Tikrai taip,būna :mirksiukas:Ir juodų,ir baltų.Man patarė baltąsias pirkt,kodėl neklausiau,nebuvo laiko ax.gif
Atsakyti