Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(Luna888 @ 2012 09 13, 09:53)
Samanaa čia maras.

dekui,ir as manau kad maras verysad.gif

o ar jis gali islikti ir kitais metais is po ziemos?gal kazkaip ji naikinti rudeni kai nurausiu pomidorus?
Atsakyti
Sveikos,
gal žinote kuris iš sisteminių fungicidų efektyvesnis nuo maro- infinito ar revus?
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(drrrr @ 2012 09 13, 09:20)
Sveikos,
gal žinote kuris iš sisteminių fungicidų efektyvesnis nuo maro- infinito ar revus?
Ačiū

Infinito profilaktiškai. Revus - jau sergantiems. Nors ąš purškiau Revus, bet man visiškai maro nesustabdė. Vis dar būna juodų dėmėlių ant lapų. Bet visgi, maras pas mane jau ketvirta savaitė, o šiltnamis atrodo pakankamai žalias - tai manau, kad fungicidas visgi suveikė.
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2012 09 13, 09:06)
Koks purškimas labiausiai pasiteisino.Pas mane irgi ta pati bėda,aš nepurškau,suabejojau ar bepadės,viską nuroviau,o galėjau pabandyt.Ką darysi su šiltnamiu,kai nurausi. g.gif

kaip jau kątik rašiau - sakyčiau, kad pasiteisino visgi Revus. Nei soda, nei bazilikas rezultatų nedavė.
Kai nurausiu.. nežinau dar. Galbūt pabandysiu visą šiltnamio konstrukciją kokiu fungicidu išpurkšt g.gif Dar pagalvosiu.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 12, 20:48)
tai gal koki recepteli ides be acto  blush2.gif   bet su proporcijomis kokiomis nors, as savo skoniu dar nepasitikiu  biggrin.gif  darau viska pagal instrukcijas, ragauju tik po to kai jau lieka ir buna viskas susikta [I]stiklainiuose  biggrin.gif  kai jau nieko nepakeisi...bet kol kas nei vieno daigto skonis nenuvile  thumbup.gif

nu jergau jergau, tiek pomidorų turit, o ką į stiklainius dedat hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 13 rugsėjo 2012 - 09:54
QUOTE(Musiukass @ 2012 09 13, 09:54)
nu jergau jergau, tiek pomidorų turit, o ką į stiklainius dedat hihihi.gif

nu nu ir parasiau biggrin.gif biggrin.gif turejo buti sukista blush2.gif
o pomidoru jau taupau smile.gif
zaliu dar sociai, o vo raudonu jau nebeduodu valgyt, nes uzsikreciau marmalu virimu biggrin.gif sio metu darau adzika... rytoj darysiu vel Uncle Bens(kol kas favoritas mano)
Atsakyti
sveikos,vakar buvau kalvariju turguj tai kojos pacios uzvede i Zalia stotele lotuliukas.gif ir aisku kad nesusilaikiau kazko nenusipirkus doh.gif apskritai tai ieskojau kokiu COrasonu, bet nebuvo, nusipirkau PROMYK pomcu, Asker agurku ir oranziniu ciliu, gryzus puoliau skaitinet apie tuos Promyk tai atsiliepimai is jusu ttik siaip sau doh.gif o jau prasymas tai uzburiantis, kol namo parvaziavau gal tris kartus isitraukusi dziaugiausi ax.gif biggrin.gif g.gif
ar kas nors juos pagirs cool.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 13, 12:50)
nu nu ir parasiau  biggrin.gif  biggrin.gif    turejo buti sukista  blush2.gif
o pomidoru jau taupau smile.gif
zaliu dar sociai, o vo raudonu jau nebeduodu valgyt, nes uzsikreciau marmalu virimu  biggrin.gif  sio metu darau adzika... rytoj darysiu vel Uncle Bens(kol kas favoritas mano)

rolleyes.gif biggrin.gif o man jau namiškiai sakė neduos pomikų dėti į marmalus...jau sakė reik taupyt... biggrin.gif visi norėtų juos kiaurus metus lapnot šviežius biggrin.gif
Atsakyti
as irgi mastau kuo dezinfekuoti siltnami, saskes berods negalima polikarbonatiniame.
nes kas zino kokiu ligu pasiliks doh.gif , o del fungicidu, sakykitenieko tokio jei siltnamyje auga du krumeliai braskiu pasoneje ir vietoj papriku bus sukisti cibuliai laiskams kitam pavasariui ax.gif

ai tiesa jus po pomidoru isrovimo sodinate ka nors i siltnami iskyrus sideratus? ax.gif na, kad pavasari butu anksti anksti kazko skanaus isilgto, ar leisti zemei ilsetis iki kitu metu? ax.gif
Atsakyti
nu ka jau padariau as ta Adzika... bet arba as kazka ne taip padariau arba ji visai ne mano skonio... visiskai ss kazkoks gavosi... tiesa acto nepiliau, nes ir taip per rugstu buvo...gal mano obuoliai perrugstus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 09 13, 13:49)
rolleyes.gif  biggrin.gif o man jau namiškiai sakė neduos pomikų dėti į marmalus...jau sakė reik taupyt... biggrin.gif visi norėtų juos kiaurus metus lapnot šviežius biggrin.gif

O aš jau ir nuo namiškių tuoj pradėsiu taupyt blush2.gif
Matuke,dėl tų promyk,tai pasėsit kitais metais ir pažiūrėsit.Man tai jie šiemet labai šiaip sau,bet pas visas skirtingai tie pomidorai elgiasi.Net tos pačios veislės tam pačiam šiltnamy skirtingai dera...Gal pas jus bus ohoho mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 13, 14:25)

Matuke,dėl tų promyk,tai pasėsit kitais metais ir pažiūrėsit.Man tai jie šiemet labai šiaip sau,bet pas visas skirtingai tie pomidorai elgiasi.Net tos pačios veislės tam pačiam šiltnamy skirtingai dera...Gal pas jus bus ohoho mirksiukas.gif

aciu Adija uz nuomone 4u.gif dar pasiskaiciau as apie juos, pasigalvojau, ir nusprendziau kad bus jie eksperimentiniai sodyboje lauke biggrin.gif
Atsakyti
o jei siltnamyje uzseti garstycias?kazkas lyg minejo... g.gif
Atsakyti