Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

QUOTE(arna @ 2012 09 16, 18:10)
Norėjau pasiklausti, ar parsiveždamos namo vaikus gavote jų medicininę kortelę, ar tik trumpą išrašą?

poliklinikoje, į kurią įregistravau, parašiau prašymą pervesti kortelę ir patys atsiuntė į polikliniką.
pažįstama, įvaikindama mergaitę, pasielgė analogiškai, tik paskui susitarė su gydytoja, ir kortelę išsinešė iš kabineto, gydytoja užvedė naują, daugmaž - prapuolė.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 09 16, 20:20)
poliklinikoje, į kurią įregistravau, parašiau prašymą pervesti kortelę ir patys atsiuntė į polikliniką.
pažįstama, įvaikindama mergaitę, pasielgė analogiškai, tik  paskui susitarė su gydytoja, ir kortelę išsinešė iš kabineto, gydytoja užvedė naują, daugmaž - prapuolė.

Ačiū, Karusia, už atsakymą. Jei neklystu, jūsų dukrytė įvaikinta. Ar globojant irgi atiduoda kortelę?
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2012 09 16, 18:48)
Ačiū, Karusia, už atsakymą. Jei neklystu, jūsų dukrytė įvaikinta. Ar globojant irgi atiduoda kortelę?

atiduoda. nereikia važiuoti į buvusią polikliniką - į rankas neduos, kreipkitės į polikliniką, kur registruosite vaiką smile.gif
Atsakyti
taigi po trijų savaičių ramybės jau kaip trenkė perkūnėlis tai trenkė. Trys draugeliai, tame tarpe ir mano Žiogas smagiai sau šokinėjo ant kaimynų mašinos stogo. Žodžiu remontas, dažymas, ir kitokios malonios išlaidos. Gerai dar, kad valerijonų lašiukų galiu parsinešti nemokamai. Pasakyti jog verdu iš pasiutimo- reiškias nieko nepasakyti.
aiškinu pasėkmes, man sako- neisiu dėdės atsiprašyti, dar dirbti lieps. Aš , mamyte, anglų kalbą geriau mokysiuos, geriau ją paruošiu. Ir valgysiu viską kas paduota be ožių. Geras būsiu, suprask. Mašina tai kaip pasakyt, na ne iš tų kur vadinasi pigios. Per metus aš tiek neuždirbu, kiek ji kainuoja. Stogas, tikiuosi pigiau, bet...labai labai staugti norisi.
Atsakyti
Alfija console.gif
Mano berniukėlis apsirgo verysad.gif Gerkles skauda visai šeimai.Prasideda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 09 17, 21:17)
Alfija  console.gif
Mano berniukėlis apsirgo  verysad.gif Gerkles skauda visai šeimai.Prasideda  doh.gif

geriau jau sirgtų ką ant stogų šokinėtų.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 17, 21:47)
taigi po trijų savaičių ramybės jau kaip trenkė perkūnėlis tai trenkė. Trys draugeliai, tame tarpe ir mano Žiogas smagiai sau šokinėjo ant kaimynų mašinos stogo. Žodžiu remontas, dažymas, ir kitokios malonios išlaidos. Gerai dar, kad valerijonų lašiukų galiu parsinešti nemokamai. Pasakyti jog verdu iš pasiutimo- reiškias nieko nepasakyti.
aiškinu pasėkmes, man sako- neisiu dėdės atsiprašyti, dar dirbti lieps. Aš , mamyte, anglų kalbą geriau mokysiuos, geriau ją paruošiu. Ir valgysiu viską kas paduota be ožių. Geras būsiu, suprask. Mašina tai kaip pasakyt, na ne iš tų kur vadinasi pigios. Per metus aš tiek neuždirbu, kiek ji kainuoja. Stogas, tikiuosi pigiau, bet...labai labai staugti norisi.

verysad.gif
Va dabar sėdžiu ir galvoju, galėtų būti koks civilinės atsakomybės draudimas nuo tokių neplanuotų vaikų poelgių.
Atsakyti
o gerai pasiknisus gal ir rastume? smile.gif

Užuojauta, Alfija. Bet jei sumą dalysitės viesiems šokinėjusiems - iki bankroto gal neprives?
Mano vaikas buvo akmenį paleidęs į mašiną. Vedžiau atsiprašyti. o kadangi daiktai buvo supakuoti važiavimui prie jūros - grąsinau, kad nevažiuos, nes reiks sumokėti pinigėlius mašinos remontui. Laimei - neprireikė.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 09 18, 08:11)
o gerai pasiknisus gal ir rastume? smile.gif

Užuojauta, Alfija. Bet jei sumą dalysitės viesiems šokinėjusiems - iki bankroto gal neprives?
Mano vaikas buvo akmenį paleidęs į mašiną. Vedžiau atsiprašyti. o kadangi daiktai buvo supakuoti važiavimui prie jūros - grąsinau, kad nevažiuos, nes reiks sumokėti pinigėlius mašinos remontui. Laimei - neprireikė.

padalins, aišku, bet čia jau viskas vyks teismo keliu. O tai ne visi draugiškai norėjo tartis. Labai apmaudu ir liūdna. Stengsiuosi nebankrutuoti.
Tik viena džiugina, Duksis vakar sakė- gal mes iš jo išauklėsim žmogų. Ilgai labai gerai tęstis negali.
Bet va viso to nusikaltimo autoriai tai tokia ryški kaukianti nelaimingų vaikų demonstratyvi akcija. Nes ba mano Žiogo ten dar šokinėjo mergaitė, kurios mama yra ją palikus auginti tėčiui ir pati Anglijoj, čia net neatvažiuoja- kelinti metai. Ir berniukas, kurio tėtis alkoholikas, mama gyvena atskirai- 15 minučių kelio nuo mūsų kiemo, ir to vaiko irgi- neima.
Geriausia iš veidukų aišku Žiogas atrodo, bet pasakyti, kad per tuos 10 mėnesių aš jį padariau laimingu, kad jis jau visai saugus, kad jam nieko netrūksta- būtų ne tas žodis ir kvaila sakyti ir melas didžiausias.
Bet kaip gerai besuprasčiau įvykio psichologinę kilmę, finansinė to reikalo pusė niekaip nesikeičia.
Mergytės, labai labai ačiū kad esat wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 18, 07:26)

Bet va viso to nusikaltimo autoriai tai tokia ryški kaukianti nelaimingų vaikų demonstratyvi akcija.

nenurašyk į tai schmoll.gif: mūsų kiemo didžiausia teroristė auga 'normalioje' šeimoje. Išoriškai viskas kaip ir tvarkoje, bet.....
Atsakyti
p.s. Kaip antrokams programa?
1. papasakokite savo vardo atsiradimo istoriją (teko pasitelkti vaizduotę)
2. įrašyk senelių vardus
3. buvo dar kažkas, kas sukėlė aštrią reakciją. net nepaaiškino kas. Žodžiu - visas mėnuo klasėjė kalba apie šeimą, namuose aiškinamės kas kodėl ir kaip. su ašaromis. su prislėgtomis nuotaikomis - 'manęs nemylėjo, manęs atsisakė'. Viena vertus - visvien reikia praeiti šį etapą, antra vertus - labai daug to negatyvo savo pačios atžvilgiu. sad.gif ir nesiseka mokslai, ir atsisakė, ir net nebežinau kaip čia būna.
Atsakyti
Įšoksiu su savo bėdom. Prieš mėnesį rašiau, koks mano bernėkas pasikeitęs po atostogų atėjo į darželį, dabar taip driokstelėjo. Kaip perkūnas iš giedro dangaus darželio grupėj atsirado nauja auklėtoja. Išėjo mylima, nors ne pagrindinė ji buvo. Kalbėjoma, kad gaila, liūdna... Vakar bernužėlis tokią destrukciją grupėje sukėlė: apdraskė vaikui veidą, prismaugė kitą vaiką, kitą su visa kėde apvertė, kitus apdaužė, viską vertė. Auklėtoja už galvos susiėmus... Vakare parsivedu raminu, o jis - linguoja. Pirmą kartą pamačiau stereotipinius judesius, raminau, po kurio laiko sako pilvą skauda, išvėmė. Dieve, dieve duok stiprybės ir jam ir man, o ypač auklėtojai. Kaip jautru jam pasikeitimai, nauji žmonės. Ir šiaip jaučiuosi bejėgiškai įtakoti gyvenimą grupėje, nemoka vaikis bendrauti, į bet kokį vaikų ne, įsiaudrina, reaguoja impulsyviai. Namie - gerai, visai kitas vaikas, pasikalbam, nors jau girdžiu, kad jaučiasi jis kitoks, nei visi vaikai. Tiek skausmo jo viduje, ar nurims, ar išmoks neskaudinti kitų...
Atsakyti