Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(Gricė @ 2013 11 17, 15:01)
Kaip pasidaryti panašius užrašus ant pagalvėlių? Bandžiau su lygintuvu "nulyginti" nuo popiriaus lapo, bet nesigavo g.gif 

Yra keletas technologijų:

1. Termotransferas. Speciali plėvelė išpjaustoma ir su termo-presu perkeliamas užrašas. Taip dažniausiai daromi užrašai ant marškinėlių.

2. „Namudinė“ termotransferinė spauda – ant specialaus popieriaus rašaliniu spausdintuvu atspausdinamas užrašas, jeigu reikia, iškerpama ir lygintuvu pernešama...

3. Tiesioginė spauda. Specialiu spausdintuvu užspausdinama tiesiai ant audinio. Tokia pačia technologija daroma ir ant marškinėlių.

4. Šilkografija. Padaroma speciali spaudos forma ir padaromas užrašas. Pakankamai brangi technologija (darant mažą kiekį), bet maloni liesti faktūra. Taip pat reikėtų ieškoti prie marškinėlinių variantų...

5. Specialūs (tekstiliniai) flomasteriai.
Atsakyti
ir dar tapetų tema... smile.gif reikia nuomonių smile.gif
Jei tapetai šie miegamajame būtų ne per visą sieną, o tik virš lovos ir spintučių, t.y. pločio pvz. 2,5 arba 3 metrai, o aukščio irgi kokie 2,5 metro (lubos miegamajame virš 3 metrų). Ir dar juos tarsi įrėminti siaura juostele kokios tamsios spalvos. Išeitų toks kaip didelis paveikslas smile.gif jei daryti visą sieną, manau, per daug margumo ir tamsumo būtų, nes siena aukšta ir ilga g.gif tada kambarį dažyčiau kokia nors iš tapetuose esančių spalvų.
user posted image
user posted image
Radau, kaip atrodo miegamajame, nu man jie wub.gif
Morris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 17 lapkričio 2013 - 16:51
QUOTE(Carpe diem @ 2013 11 17, 16:09)
Neapsisprendžiu dėl sienų spalvos  g.gif ar daryti tokias vos pilkšvas, na, baltas, bet su atspalviu, kad matytųsi ryškiau balti plintusai. Ar daryti visai baltas ir vis tiek dėti baltus plintusus  g.gif ar jie matysis tokiu atveju apskritai  biggrin.gif

aš su atspalviu daryčiau, labai retai kada gryna balta spalva naudota gerai žiūrisi, reikia kiek šilumos spalvos pagalba įvest smile.gif pvz nei vienam iš šių foto sienos nėra baltos, įmaišytas atspalvis.. neįsižiūrėjus atrodo baltos, bet šiltos
user posted image
user posted image
user posted image

O dėl tapetų tai aš nelabai suprantu kaip jūs norit ten padaryt unsure.gif vienoj sienoj tapeto gabalą klijuot ir jį rėmint siauresne juostele ?

Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2013 11 17, 17:30)
aš su atspalviu daryčiau, labai retai kada gryna balta spalva naudota gerai žiūrisi, reikia kiek šilumos spalvos pagalba įvest  smile.gif pvz nei vienam iš šių foto sienos nėra baltos, įmaišytas atspalvis.. neįsižiūrėjus atrodo baltos, bet šiltos
O dėl tapetų tai aš nelabai suprantu kaip jūs norit ten padaryt  unsure.gif vienoj sienoj tapeto gabalą klijuot ir jį rėmint siauresne juostele ?

Dėl sienų spalvos - pabandžiau tokią pamaišytą baltą, pridėjus popieriaus lapą matosi, kad ji kitokia, šiltesnė, tačiau galvoju gal reiktų dažyti tokia, kur jau plika akim matosi, kad ne balta, o tarkim pilka ar rusva. Jūsų pavyzdyje su paveikslais matosi, kad siena tik vos vos nuo baltos spalvos paveiksle skiriasi, man dar įdomu, kaip balti aukšti plintusai prie tokios sienos atrodytų, gal geriau daryti sieną ryškiau pilkesnę, kad plintusai ir durų apvadai išryškėtų g.gif
Dėl tapeto - taip, noriu dėti ne per visą sieną, o tik virš lovos plotą tarkim 2,5x2,5 m ir rėmint jį kokiu karniziuku, bet pati jau dvejoti pradedu g.gif
Kažkas į tą pusę
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Irgi visai faina idėja
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 17 lapkričio 2013 - 18:06
man pilkos sienos gražu, pas amerikonus dažnai tokias pastebiu interjere ir su baltais plintusais puikiai žiūris. bet ir baltos su atspalviu man gražiai atrodo su auškštais baltais plintusais. sakyčiau kad vienodai gražiai, tad spalvą jau rinktis kuri arčiau širdies g.gif

dėl to tapeto, tai bandžiau įsivaizduot ir net su paint'u pasipaišiau biggrin.gif tai jei jau aš taip mėginčiau daryt, tai klijuočiau didesnį nei tokį. sakykim, tą sieną kur stovės lova, pasirinkčiau tašką ar tai nuo čiužinio viršaus ar nuo atramos vidurio ir nuo tos vietos iki beveik pačio viršaus klijuočiau paliekant iš šonų tarpus ir viršuj tarpą taip turint milžinišką paveikslą g.gif kažkaip man taip susišvietė kad gražiai atrodytų. nerėminčiau jokia juostele ar karnizu schmoll.gif mažas gali atrodyt kaip nevykęs bandymas turėt paveikslą, o dar ir atrodytų kaip tarybų laikais mėgti kilimai ant sienų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 11 17, 15:01)
Kaip pasidaryti panašius užrašus ant pagalvėlių? Bandžiau su lygintuvu "nulyginti" nuo popiriaus lapo, bet nesigavo g.gif 

man kazkada reikejo keliu maisiuku su tam tikru logo ir uzrasu... nies su tokiu mazu kiekiu nezaide tai teko suktis paciai is padeties... zodziu issipjausciau trafareta is popieriaus papkes.. na kur buna visokiu spalvu tai is tos spalvotos dalies... tada dejau trafareta ir daziau su tekstiliniais dazais.. bonkute apie 20-30lt, bet as psidariau gal 5 masiukus ir dar tos bonkutes bent 10ciai butu uzteke... tada uzlyginau ir viskas.. skalbiau tuos maisiukus n kartu... b et laike kuo puikiausiai bigsmile.gif gerai dabar kad priminet.. pas bernus visai i tema butu tokiu pagalvikiu padarius bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 11 17, 17:25)
ir dar tapetų tema... smile.gif reikia nuomonių smile.gif...

Sitie man labai labai patinka! Pati juos buvau nuziurejusi. Mano interjerui gal buvo pernelyg klasikiniai, nors dabar galvoju ne ka maziau klasikinius issirinkau rolleyes.gif
Jei atvirai, tai as turbut tapetuociau viska, miegmajame tamsus tapetai tikrai tinka, o ar bus per marga? Nemanau. Nebent is tiesu labai aukstos lubos, o kambariukas mazas, tai gausis kaip sulinys. Nesu megeja tapetavimo tik vienos sienos - arba viska arba nieko.
Musu atveju miegamojo tapetai irgi gana tamsios akvamarino spalvos (melsvai zalia) su metaliko smulkiais rastais, taciau musu kambarys yra visikai mansardinis, lubos liks baltos, tai tapetuoti gausis praktiskai tik dvi trikampes sienos, bet jos auksciausios vietoj gal 4m aukscio... Taigi baltos spalvos, kuri pasviesins patalba bus nemazai. Taciau, jei kambariukas nedidelis ir aukstas visgi gali slegti tas margumas.
Toki tapetai musu:
user posted image

QUOTE(Prietarai @ 2013 11 17, 18:30)
aš su atspalviu daryčiau, labai retai kada gryna balta spalva naudota gerai žiūrisi, reikia kiek šilumos spalvos pagalba įvest  smile.gif

Manau esate nelabai teisi... Per mazai matyt skandinavisku interjeru matete, arba tiesiog nepatinka baltos sienos. Balta susildoma grindu, baldu pagalba. Skandinavai dazniausiai dazo grynu gryniausia balta. Beje nuotraukose daznai baltos sienos visai neatrodo baltos, puikiai zinau, nes pas mus yra grynai baltos sienos, o nuotrautokse taip neatrodo.
Sitoj situacijoj yra tik apsisprendimo reikalas, jei keista dazyti grynai balta, tai galima sukt galva ir ieskot spalvu. IMHO yra zymiai paprasciau del to nesukti galvos, ir dazyt viska be pigmento cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 17 lapkričio 2013 - 22:56
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 17, 22:54)
Sitie man labai labai patinka! Pati juos buvau nuziurejusi. Mano interjerui gal buvo pernelyg klasikiniai, nors dabar galvoju ne ka maziau klasikinius issirinkau rolleyes.gif

Kambarys 4,5 x 3,5 m, nėra labai jau mažas, bet ir ne didelis smile.gif lubos aukščiausioj vietoj 3,2, žemiausioj 2,8 m.
Bandysiu šiuos dėti ir dėsiu per visą sieną, jei matysiu, kad viena siena be ryšio, vėliau tapetuosiu ir kitas, nu brangoki jie vis dėlto doh.gif
Jūsų gražūs tapetai, raštas labai gražus, tik man visada baisu dėl tų blizgumų/metaliko, kaip atrodys namie, todėl praktiškai tokių net nežiūriu g.gif O jei pas jus mansardinė patalpa ir lieka nemažai baltų lubų, tikrai irgi tapetuočiau visas sienas, o ne vieną.
Atsakyti
apie plintusus kalbant, ar esat kur užmatę gražių, tinkančių skandinaviškam stiliuj plačių baltų?
aš pati mačiau medžio centre, bet gal dar kur yra pasirinkimo? ir norisi man be jokių vingiavimų bangavimų biggrin.gif tiesiog tiesūs ir platūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 11 18, 10:11)
Kambarys 4,5 x 3,5 m, nėra labai jau mažas, bet ir ne didelis smile.gif lubos aukščiausioj vietoj 3,2, žemiausioj 2,8 m. 
Bandysiu šiuos dėti ir dėsiu per visą sieną, jei matysiu, kad viena siena be ryšio, vėliau tapetuosiu ir kitas, nu brangoki jie vis dėlto  doh.gif
Jūsų gražūs tapetai, raštas labai gražus, tik man visada baisu dėl tų blizgumų/metaliko, kaip atrodys namie, todėl praktiškai tokių net nežiūriu  g.gif O jei pas jus mansardinė patalpa ir lieka nemažai baltų lubų, tikrai irgi tapetuočiau visas sienas, o ne vieną.

Bandymo variantas manau neblogas smile.gif matysit eigoje.

Aš metaliko irgi nesu mėgėja (atvirai pasakius iš viso jo nemėgstu). Bet šitie gyvai labai gerai atrodo (katalogą varčiau dėl kito tapeto). Nėra internete nė vienos nuotraukos, kur jie būtų teisingai nufotografuoti. Raštas iš tiesų yra tamsokas, daugiau vario atspalvio nei sidabro, priklausomai nuo žiūrėjimo kampo keičiasi metaliko atspalvis. Tiesiog atvertus katalogą pirma mintis buvo - ŠITIE! Vien dėl jų reikėjo pergalvoti ir masterbathroom dizainą, kurį jau buvau sugalvojus, tapetus išrinkus, bet kadangi patalpos greta viena kitos, tai tapetų stilistika nesiderino, dabar padarėm vonią baltą su ornamento intarpu.
Dar Retroformoj dėliodama tapetus, konsultavausi su vietos dizaineriu, ar kur neprašaunu pro šalį. Jo teigimu viskas labai gerai. Ką aš žinau. Bus matyt biggrin.gif

Aukštų baltų plintusų yra turbūt visose įmanomose įstaigose, kurios gamina plintusus. Mums darys "Medžio stilius". Tikrai nėra retenybė tie plintusai.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 11 17, 17:09)
Neapsisprendžiu dėl sienų spalvos  g.gif ar daryti tokias vos pilkšvas, na, baltas, bet su atspalviu, kad matytųsi ryškiau balti plintusai. Ar daryti visai baltas ir vis tiek dėti baltus plintusus  g.gif ar jie matysis tokiu atveju apskritai  biggrin.gif

Pas mus sienos išdažytos šilta balta (pieno) spalva, išskyrus vonios kambarius, kur grynai balta. Bet daugumai atėjusių atrodo, kad visur tiesiog balta cool.gif . Na, čia gal tiesiog skonio reikalas, bet man balta su atspalviu gražiau. Ateityje aišku daugiau pasispalvinsim, patapetuosim, viskas su laiku bus, kol kas ir taip gerai.
Susidūriau su viena problema - sunku buvo parinkti šviesias užuolaidas prie tokių šiltai baltų sienų. Grynai baltos užuolaidos nesižiūri, nes sienos nugeltę atrodo, o gelsvos spalvos pačios dažnai murzinos ar pilkšvos atrodė.
Atsakyti
O man faina ideja ireminit tapetus, gal todel kad nelabai ju megstu, man jie visi per margi, o deti akcenta toki man grazu. Tik rinksciausi toki plota - remiau lovos virsaus, placiau nei pati lova, turbut kad spinteles dar tilptu tame fone tapeto..ko tikrai nedaryciau - tai netapetuociau vienos sienos tiesiog.
Atsakyti