Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(Carpe diem @ 2013 11 20, 20:51)
Reikia dažyti specialiais dažais, skirtais vonios kambariui
QUOTE(giestrav @ 2013 11 20, 20:54)
jicky, gal tam reikalui tinka lakuoti jachtiniu laku?bent jau lentutes? g.gif
ačiū, net nežinojau apie tokius 4u.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2013 11 20, 20:56)
planuoju daryti iš juodo masyvo (baldininkas pabandys išgauti tokį ne kaip anglis juodą , su pilkšvu atspalviu), taip kad medžio struktūra matysis.
na, tuomet tikrai nebus problema tie antspaudai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 11 20, 19:58)
Ar turit kuri nors, o gal esat susidūrusios su dažytom sienom vonios patalpose?
Žinau, kad dažų pasirinkimas dabar didelis, ir dabartiniuose namuose visi kambariai išdažyti plaunamais dažais. Bet viena, kai tas sienas pavalai kelis kartus per metus ir kita - kai kelis kartus per mėnesį g.gif

mes dažėme dušo kambarį specialiais dažais.Jie gana brangūs, bet patalpos ne tokios jau ir didelės juk smile.gif Konsultantas sakė, kad su jais operacines dažo biggrin.gif t.y. kad jie labai atsparūs vandeniui, šveitimui ir pelėsiui. praėjo kol kas tik pusę metų, bet nusiskundimų neturiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 11 21, 12:14)
mes dažėme dušo kambarį specialiais dažais.Jie gana brangūs, bet patalpos ne tokios jau ir didelės juk smile.gif Konsultantas sakė, kad su jais operacines dažo  biggrin.gif t.y. kad jie labai atsparūs vandeniui, šveitimui ir pelėsiui. praėjo kol kas tik pusę metų, bet nusiskundimų neturiu smile.gif
o dažėt pliką sieną ar medį? kokia kaina daugmaž ir kur pirkote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 11 21, 12:18)
o dažėt pliką sieną ar medį? kokia kaina daugmaž ir kur pirkote? smile.gif

plikas sienas dažėm, medžio pas mus nėra, nors antrame aukšte žadu imti tokį variantą kaip jūs įdėjot pvz. Man labai gražu. Nors kaip viską įgyvendinsiu dar nenutariau biggrin.gif Pirkom dažus senukuose, va radau visą info ir kainą čia
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 11 20, 21:58)
Ar turit kuri nors, o gal esat susidūrusios su dažytom sienom vonios patalpose?

Pas mus dažyta specialiais vonios dažais (konkrečiai Rowan Best, bet manau yra pasirinkimas), baltai. Ties vonia ir dušu tiesa, plytelės. Šiaip valos labai gerai, kur virš kriauklės nuolat reik pavalyt, nes vaikai murziais aptaško. Tik laaabai gerai įsižiūrėjus matos toki kaip nubėgimai po kriaukle, už wc bakelio. Kaip ant medžio nežinau, bet manau įmanoma g.gif . Pas mus lubos medinės, dažytos paprastais lubiniais dažais, tiesioginės drėgmės tai jom neteka, bet garų sočiai. Medis tiesa, impregnuotas nuo grybelių buvo. Man jūsų planuojamas variantas labai gražus.
Papildyta:
QUOTE(Muxius @ 2013 11 20, 13:38)
Net nebandyčiau dėti baltos spalvos užuolaidų prie baltų sienų 4u.gif

Ai, idėja buvo šviesus fonas, ryškūs daiktai, paveikslai. Tik nelabai sekas susirinkt daiktus biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 11 21, 14:23)
Pirkom dažus senukuose, va radau visą info ir kainą
ačiū smile.gif

QUOTE(sat @ 2013 11 21, 14:34)
Pas mus dažyta specialiais vonios dažais (konkrečiai Rowan Best, bet manau yra pasirinkimas), baltai. Ties vonia ir dušu tiesa, plytelės.
dėkui, aš taip ir maniau, kad pasirinkimas turėtų būt tų dažų. smile.gif
Atsakyti
Reikia trečios nuomonės biggrin.gif
Mūsų miegamasis bus tapetuojamas tamsiai akvamarino spalvos tapetais (buvau įkėlusi anksčiau).
Dabar iškilo klausimas, ar tapetuoti mažąsias sienas, aš norėčiau tapetuoti, o vyras dažytojams jau užsakė, kad dažytų.
Mano nuomone reiktų tapetuoti visas horizontalias sienas. Kambario bendras vaizdas (panorama)
user posted image
Dalis, kur matosi sudėtingesnis sienos gabalas su stoglangiais:
user posted image
Tos mažosios sienutės labai jau žemos, o prie stoglangių ir gana sudėtingai karpyt tuos tapetus bus, bet mano nuomone būtų gražiau tapetuoti visas horizontalias sienas. Lubos baltos, durys baltos, stygos medinės, jų greičiausiai nedažysim. Tačiau mano vyras galvoja, kad reiktų tapetuoti tik trikampius. Ką jūs manot?

Ir dar vienas klausimas. Dėl židinio apdailos.
Židinys paprastas, kaip pečius, bus dažomas baltai (kaip ir sienos visos), palei stiklą yra uždėta juodo granito apdaila, dabar reikia sugalvoti, ką dėti apačioje, na kad pelenai, žarijos nukritę negadintų grindų. Variantai:
1. Nedėti nieko - privesti medines grindis.
2. Ieškoti tokio pačio granito, tačiau yra problema, kad jo storis yra 20mm, o tuo tarpu pasrketlenčių - 16mm, visų grindų tikrai nekelsim, tai reiškia, kad tas granitas bus aukščiau nei visos grindys (man nepatinka, nes bus vieta daužytis kojų pirštus)
3. Dėti baltą visiškai marmurą - storis tinkamas, gražiai įsileis į grindis - man šitas variantas labiausiai patinka, bet ar nebus dar vienos papildomos medžiagos įvedimas?
4. ant padarytų jau grindų dėti metalo lakštą ar pan. - nepatinka, nes po tuo metalo lakštu kaupiasi šiukšlės ir gadina grindis po apačia.

Interjeras - baltos sienos, ąžuolo parketlentės (lentos).
Nuotrauka:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 22 lapkričio 2013 - 11:19
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 22, 11:17)
1. Nedėti nieko - privesti medines grindis.
2. Ieškoti tokio pačio granito, tačiau yra problema, kad jo storis yra 20mm, o tuo tarpu pasrketlenčių - 16mm, visų grindų tikrai nekelsim, tai reiškia, kad tas granitas bus aukščiau nei visos grindys (man nepatinka, nes bus vieta daužytis kojų pirštus)

schmoll.gif kad ir kaip saugotum vietiek zarija anksciau ar veliau iskris kokia smile.gif medis ten kreit praras savo grozi, nes jei zidinys bus naudojamas tai ta vieta po zidiniu vistiek labiau tepli.. gauna visokiu siukslyciu pelenu ir tt....

nuvezkit i paminklu dirbtuves ir nuslifuos tuos papildomus 2mm... arba tris, kad liktu vietos klijams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2013 11 22, 12:36)
schmoll.gif  kad ir kaip saugotum vietiek zarija anksciau ar veliau iskris kokia smile.gif  medis ten kreit praras savo grozi, nes jei zidinys bus naudojamas tai ta vieta po zidiniu vistiek labiau tepli.. gauna visokiu siukslyciu pelenu ir tt....
nuvezkit i paminklu dirbtuves ir nuslifuos tuos papildomus 2mm... arba tris, kad liktu vietos klijams  4u.gif

4u.gif Dėl pirmo varianto taip ir pati galvojau, bet nesam turėję židinio, tai nežinau kiek realiai būna "avarijų"
Vyras domėjosi dėl išploninimo, labai kelia kainą - tarkim nešlifuotas kokie 200Lt, šlifuotas gali ir 1000Lt kainuot. Bet vis dar svarstom šitą variantą. Dėl to ir reikia trečios nuomonės..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 22, 11:17)
Reikia trečios nuomonės  biggrin.gif
Ir dar vienas klausimas. Dėl židinio apdailos.
dėl tapetavimo - aš tapetuočiau vieną sieną, kur bus lovos galvūgalis.
o jei pasirodys, kad reikia dar tapetų, juk po to galima bus išsitapetuot. nebent tapetus bus sunku gaut vėliau g.gif

o dėl židinio, mes irgi sukom galvą šitoj vietoj, tai meistras pasiūlė dėti stiklo (grūdinto ar kažkokio kitokio, nepamenu) plokštę ant grindų prie pat židinio. aš nesu mačius gyvai tokio varianto, bet man patiko mintis, kad grindų spalva matysis.
aš esu gyvenus ir su židiniu, ir su krosnim, tikrai būna, kai iškrenta malka ar koks nuodėgulys ir iškart palieka žymę ant medinių grindų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jicky: 22 lapkričio 2013 - 12:02
QUOTE(Jicky @ 2013 11 22, 13:02)
dėl tapetavimo - aš tapetuočiau vieną sieną, kur bus lovos galvūgalis.
o jei pasirodys, kad reikia dar tapetų, juk po to galima bus išsitapetuot. nebent tapetus bus sunku gaut vėliau  g.gif

o dėl židinio, mes irgi sukom galvą šitoj vietoj, tai meistras pasiūlė dėti stiklo (grūdinto ar kažkokio kitokio, nepamenu) plokštę ant grindų prie pat židinio. aš nesu mačius gyvai tokio varianto, bet man patiko mintis, kad grindų spalva matysis.
aš esu gyvenus ir su židiniu, ir su krosnim, tikrai būna, kai iškrenta malka ar koks nuodėgulys ir iškart palieka žymę ant medinių grindų.

Tapetai jau yra, ir jų užteks visam kambariui. Ir tikrai tapetuosim abi didžiąsias sienas 4u.gif klausimas iškilo tik dėl mažųjų g.gif

Stiklo lakštas irgi buvo variantas, tačiau... Mes esam turėję tokį variantą (labai neilgai turėjom krosnelę ir ji stovėjo ant stiklo), bet po tuo stiklu vis vien palenda kokia dulkė, o jau iškrapštyti būna nelengva, stiklas dažniausiai būna sunkus (nes storas, grūdintas ir nemažo dydžio), taigi dėl kiekvienos dulkės neprikilosi. Šito varianto atsisakėm..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 22 lapkričio 2013 - 12:07
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 22, 12:06)
Tapetai jau yra, ir jų užteks visam kambariui. Ir tikrai tapetuosim abi didžiąsias sienas 4u.gif klausimas iškilo tik dėl mažųjų g.gif

Stiklo lakštas irgi buvo variantas, tačiau... Mes esam turėję tokį variantą (labai neilgai turėjom krosnelę ir ji stovėjo ant stiklo), bet po tuo stiklu vis vien palenda kokia dulkė, o jau iškrapštyti būna nelengva, stiklas dažniausiai būna sunkus (nes storas, grūdintas ir nemažo dydžio), taigi dėl kiekvienos dulkės neprikilosi. Šito varianto atsisakėm..

tada tikrai palikčiau jas netapetuotas - dažyčiau baltai. man asmeniškai labai sunkiai atrodo kambarys, kai visos sienos ištapetuotos efektingais tapetais g.gif

o dėl stiklo prie židinio dabar mane subalamutinot biggrin.gif nesu mačius tokio varianto, bet jei užlindusios dulkės badys akis - labai nekas unsure.gif
Atsakyti