Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(Jicky @ 2013 11 22, 13:14)
tada tikrai palikčiau jas netapetuotas - dažyčiau baltai. man asmeniškai labai sunkiai atrodo kambarys, kai visos sienos ištapetuotos efektingais tapetais  g.gif

o dėl stiklo prie židinio dabar mane subalamutinot  biggrin.gif nesu mačius tokio varianto, bet jei užlindusios dulkės badys akis - labai nekas unsure.gif

Na mansardinės lubos bus baltos, jų plotas nemažas, Kalbu apie tas mažas horizontalias sienas, jų labai nedaug, tik siauros juostos.
Atsakyti
VERTIKALIAS sienas biggrin.gif galvoju kodel manes nesupranta lotuliukas.gif tai kad apie horizontalias sienas klausineju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 22, 13:39)
VERTIKALIAS sienas biggrin.gif galvoju kodel manes nesupranta lotuliukas.gif tai kad apie horizontalias sienas klausineju doh.gif

laugh.gif as vistiek nesuprantu. Suprantu tik apie tuos trikampius kur bus lova ir priesais siena su durim- tai tapetai. o kur langas ir priesais ji siena- tai cia klausi ? (del lubu- tai kad nematau jusu lubu, fantazija piesia kad trikampiai sueina lotuliukas.gif o lubu pagal fantazija mazas kvadratukas tada)

ax.gif kodel trumpai turejot krosnele ? (nepatiko ? g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Muxius @ 2013 11 22, 13:45)
laugh.gif as vistiek nesuprantu. Suprantu tik apie tuos trikampius kur bus lova ir priesais siena su durim- tai tapetai. o kur langas ir priesais ji siena- tai cia klausi ? (del lubu- tai kad nematau jusu lubu, fantazija piesia kad trikampiai sueina  lotuliukas.gif o lubu pagal fantazija mazas kvadratukas tada)

ax.gif kodel trumpai turejot krosnele ? (nepatiko ?  g.gif )

Lubos tai tos pasviros sienos, jei galima taip jas vadinti biggrin.gif o grynos vertikalios sienos patalpos sonuose gaunasi labai mazai, tik koki 20-30 cm vienam sone ir po stoglangiais kitam sone, apie tai ir klausiu. Lubu tada kaip ir nera biggrin.gif tik pasviros ir vertikalios sienos.

Krosnele Jotul turejom dabartiniam bute, bet erdve, kurioje ji stovejo buvo apie 40kv. m. ir butas labai sandarus. Primiausia blogai kurendavosi del oro trukumo, reikdavo langa atidaryt, antra labai prikaitindavo, reikdavo vel langa atidaryt biggrin.gif tai ziema gaunasi sonas syla, sonas sala... Nepasiteisino. Isardem.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 22, 14:12)
Lubos tai tos pasviros sienos, jei galima taip jas vadinti biggrin.gif o grynos vertikalios sienos patalpos sonuose gaunasi labai mazai, tik koki 20-30 cm vienam sone ir po stoglangiais kitam sone, apie tai ir klausiu. Lubu tada kaip ir nera biggrin.gif tik pasviros ir vertikalios sienos.

Dabar supratau- tada kalba eina apie mazus plotelius po langais? TAda neklijuociau- bet cia mano asmenine nuomone. Paziurejau nete interjerus- mano akiai graziau ziurisi vienos spalvos ta siena su langais.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Muxius @ 2013 11 22, 14:28)
Dabar supratau- tada kalba eina apie mazus plotelius po langais? TAda neklijuociau- bet cia mano asmenine nuomone. Paziurejau nete interjerus- mano akiai graziau ziurisi vienos spalvos ta siena su langais.

Bet primoje nuotraukoje ir yra taip, kaip noriu daryti g.gif: nors tiesa dar auksti balti plintusai bus dedami.. Net nezinau..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2013 11 22, 14:32)
Bet primoje nuotraukoje ir yra taip, kaip noriu daryti g.gif: nors tiesa dar auksti balti plintusai bus dedami.. Net nezinau..

tai butent ir idejau abu variantus kad bendra vaizda matyti. Taip sakant apmastymui. 4u.gif As SAU daryciau kaip antroj foto. Internete daugiau variantu yra- ir mano skoniui vistik visi graziau dazyti vientisai 4u.gif Be to- juk tapeta turit- lai nudazo tas sienas- paskui gi galima tiesiog tapeta su "lipuckem" paklijuoti ir paziureti kaip atrodo- kuris variantas geriau - tai taip ir palikti.
Atsakyti
Pupeliuk, aš tapetuočiau tik dvi tas didžiąsias sienas, tas vertikalias (ar horizontalias biggrin.gif) palikčiau baltas. Nes jos nevienodos, tai ištapetavus tas nevienodumas man kristų į akis, o kai balta - ne.

Dėl židinio, tai man buvo ta pati dilema, mes svarstėm tik tarp stiklo ir kad palikt be nieko, tai nedėjom visgi nieko, per du metus, kol gyvenam, jokia žarija nenukrito ir nieko nenudegino.. Tik mes nelabai dažnai tą židinį kurenam. Bet kai jis dega - būna uždarytas, o kai reikia įkišti malkų, tai ta ugnis jau yra silpna, nu niekad ant grindų niekas nepokštelėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(žibutė @ 2013 11 22, 15:13)
Pupeliuk, aš tapetuočiau tik dvi tas didžiąsias sienas,

...per du metus, kol gyvenam, jokia žarija nenukrito ir nieko nenudegino..

Na ar po 2, ar po 5 metų vis vien avarijų nenorėčiau, tai norisi, kad jau ilgam apsisaugočiau. Klausimas kiek ir mes kūrensim, bet kažko visgi turbūt reikia.. g.gif
Ar labai ne į temą būtų ta balta plokštė apačioj?
Atsakyti
QUOTE(Muxius @ 2013 11 22, 14:02)
tai butent ir idejau abu variantus kad bendra vaizda matyti. Taip sakant apmastymui.  4u.gif As SAU daryciau kaip antroj foto. Internete daugiau variantu yra- ir mano skoniui vistik visi graziau dazyti vientisai  4u.gif Be to- juk tapeta turit- lai nudazo tas sienas- paskui gi galima tiesiog tapeta su "lipuckem" paklijuoti ir paziureti kaip atrodo- kuris variantas geriau - tai taip ir palikti.

man irgi patinka si mintis 4u.gif
Atsakyti
mes turim krosnele su stiklu prie jos. stiklas tikrai nera didelis ar sunkus. kai prilenda ten kokiu dulkiu, jokiu sunkumu nera ji pakelti ir issivalyti po juo. jis nepritvirtintas niekaip, tiesiog padetas ant grindu.

norejau paklaust, gal kas zinot ar yra dar pirkti paprastu kaitriniu lempuciu?

Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2013 11 23, 15:12)
mes turim krosnele su stiklu prie jos. stiklas tikrai nera didelis ar sunkus. kai prilenda ten kokiu dulkiu, jokiu sunkumu nera ji pakelti ir issivalyti po juo. jis nepritvirtintas niekaip, tiesiog padetas ant grindu.

norejau paklaust, gal kas zinot ar yra dar pirkti paprastu kaitriniu lempuciu?

Gali būt 4u.gif Turbūt priklauso nuo stiklo storio ir dydžio, mūsų atveju buvo neįmanoma iš viso jo pakelt, nes ant jo stovėjo krosnelė (esu nemažai mačiusi, kad taip daro, nuotraukose pilna tokių pavyzdžių, bet mano potyriu, tai visai negerai...). Ir pvz. yra stiklas ant stalo, yra po apačia jau šiukšlių prisirinkę, na bet nesigauna man jo lengvai pakelt ir išvalyt po juo, nors nėra jis labai didelis. doh.gif Dėl to šį variantą ir atmetėm.

Nežinau ar paprastų LT dar yra pirkti, bet užsienyje tikrai yra, čia neva tai dabar stiliaus dalykas ir yra visokių įdomių, filamentinių ir pan. Prekiauja Zangra pavyzdžiui.
Atsakyti