Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(avietee @ 2013 03 02, 22:47)
Sveiki, as sia tema irgi skaitineju seniai, bet tik si pavasari planuoju tokius darzus. Jau supratau, kad padarysiu lysves ir visa pavasari, vasara ir rudeni desiu tenai nupjauta zole. O kaip paderinti mulcia su siaudais? Siaudai kazkaip man daug graziau atrodo, tvarkingiau.

Mano daržiukas nedidelis, žolės taip pat nedaug turiu. Pernai išklojau visą daržą šiaudais, o kai turėdavau žolės, tai pakeldavau šiaudus ir sudėdavau žolę. Taip dariau ir su bulvių, morkų lupenom - viską dėjau po šiaudais. Nors į vasaros pabaigą šiaudai gerokai praretėję buvo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 02, 10:17)
doh.gif kiek galima. Daržininkyste kol soduose užsiimu ir šalia kaimynai praktiškai visus sklypus daržais pavertę. Ką čia rašinėjat, turim kurklių, bet turim ir daržovių, nieko jie nesuėda. Jei pati tikit, tikėkit, bet nereikia kitiems pūsti miglos.

Gaudvile, na ko jūs taip pasiutot?
Aš kalbu apie sodus, esančius apie Vilnių. Mano jau net nevienų pažįstamų tėvai planuoja parduoti sodus, nes praktiškai nieko negali užsiauginti per tuos kurlius. O kam laikyti DABAR (turiu minty ekonominę situaciją) sodą, iš kurio praktiškai jokios ekonominės naudos?
Apie Vilnių yra nepaprastai daug sodų masyvų, bet nereiškia kad juose visuose tokios pat sąlygos. Kalbu apie tuos, kur sodo perimetru (kraštiniuose soduose) gyvenantys žmonės chemijos pagalba naikina kurmius, kad jie neitų pas juos iš ne sodo ploto, o šie vis labiau "puola" sodus, traukdami link maisto - kurklių. Va ir gaunasi sodų vidury nebaudžiamas kurklių "restoranas".
Draugė pvz. prie Rastinėnų gyvena sode, anksčiau to nebuvo, dabar niekas nebeauga... Viskas švariai nunaikinama - ir braškės, ir morkos, ir viskas kas pasodinama.
Prie tų pačių Rastinėnų yra irgi daug sodų, tai keliose kurkliai karaliauja, keliuose jų pakenčiamai. Va kokios realijos.
Dukra gyvena prie Nemenčinės. Porą metų ji tiesiog baisėjosi kiek atsirado kurmių, pyko ant jų nerealiai, nes išknisdavo. Dabar kai pamatė kas atsirado aplininiuose daržuose, paliko juos ramybėje. Pas ją kurkliai mažiau bėdos pridaro nei kaimynams. Užtat kurmiai sau kaifuodami puotauja (na aišku ir griovelių padaro)
Atsakyti
QUOTE(avietee @ 2013 03 02, 21:47)
Sveiki, as sia tema irgi skaitineju seniai, bet tik si pavasari planuoju tokius darzus. Jau supratau, kad padarysiu lysves ir visa pavasari, vasara ir rudeni desiu tenai nupjauta zole. O kaip paderinti mulcia su siaudais? Siaudai kazkaip man daug graziau atrodo, tvarkingiau.

Šiaudai netinka greit derančioms daržovėms.
Labai neblogas straipsnis apie mulčiavimą yra pirmame temos puslapyje mirksiukas.gif

Gaudvile, ne kartą esu skaičius Jasonio patarimą, kad molį su žvyru maišyt biggrin.gif
Atsakyti
gal mergaites pasakytumet kur perkat baltuju garstyciu seklas?musu kaime ju nera doh.gif
Atsakyti
Dodelis aciu visoms atsakiusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2013 03 03, 15:09)
gal mergaites pasakytumet kur perkat baltuju garstyciu seklas?musu kaime ju nera  doh.gif

Aš pirkau rudenį iš www.sodyba.org, bet žiūriu jau nebeprekiauja jie sideratais g.gif Nes pernai turėjo visko ir avižų, ir lubinų ir pan.

Aš ieškau avižų.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 03 03, 16:40)
Aš pirkau rudenį iš www.sodyba.org, bet žiūriu jau nebeprekiauja jie sideratais g.gif Nes pernai turėjo visko ir avižų, ir lubinų ir pan.

Aš ieškau avižų.

Aleksote ukininku turguje.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2013 03 03, 12:29)
Aš kalbu apie sodus, esančius apie Vilnių.

nesuvokiu, niekaip. Prašau paaiškinti, ar Vilniaus rajono kurkliai yra kitokie, nei Kauno rajono kurkliai? Kibirais per sezoną įvairiausio dydžio galiu pririnkti, daržovių, vaisių užsiauginu, kurmių nenuodiju. Sodai gana arti miško.
Jei žmonės ne galva galvoja, tai tebūnie kurkliai jiems viską patvarko. Bet kam skleist netiesą, jei taip nėra.

QUOTE(Alekto @ 2013 03 03, 12:48)
ne kartą esu skaičius Jasonio patarimą, kad molį su žvyru maišyt biggrin.gif

doh.gif trūksta žodžių. Jis bent jau pats patikrina LT kasamo žvyro radiacinį lygį.
Atsakyti
Draugė pvz. prie Rastinėnų gyvena sode, anksčiau to nebuvo, dabar niekas nebeauga... Viskas švariai nunaikinama - ir braškės, ir morkos, ir viskas kas pasodinama.

Na mūsiškis sodas irgi ten pat, auginam, užauginam ir dar draugus apdalinam rolleyes.gif
Atsakyti

Prie tų pačių Rastinėnų yra irgi daug sodų, tai keliose kurkliai karaliauja, keliuose jų pakenčiamai. Va kokios realijos.

kuriuose soduose čia to gėrio tiek. Gyvenu Rastinėnų soduose ir per 5 metus nei vieno kurklio nemačiau ir aplink soduose negirdėjau skundžiantis dėl jų.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2013 03 03, 18:18)
kuriuose soduose čia to gėrio tiek. Gyvenu Rastinėnų soduose ir per 5 metus nei vieno kurklio nemačiau ir aplink soduose negirdėjau skundžiantis dėl jų.

prie prūdų. Bent ji man rodė savo visus augalus nugraužtus ir sakė kad pas kaimynus ta pati istorija/
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 03, 17:46)
Jis bent jau pats patikrina LT kasamo žvyro radiacinį lygį.

Dėl radiacinio fono nieko nežinau,bet pats metodas maišymo nepasiteisino.Pas mane sode toks neįkasamas molynas,tai pamaišius žvyro,gavosi neįkasamas akmenuotas molynas.Vėžėm žemes mašinom paskui,kad nors pievutė ir gėlės augtų smile.gif Jaučiu,gal tik koks mulčiavimas padėtų tą žemę pagerint...
QUOTE(Nuotaikinga @ 2013 03 03, 23:14)
ji man rodė savo visus augalus nugraužtus ir sakė kad pas kaimynus ta pati istorija/

Negraužia kurkliai augalų-tik nupjauna ar nukerta...Kažkoks kitas aštriadantis padaras graužia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 04 kovo 2013 - 06:49