Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštijamo vaiko amžius

QUOTE(Mr.D & Mrs.J @ 2008 09 28, 00:03)
mes krikstyjome dukryte 3,5men., o del krikstijamojo amziaus tai kuo greiciau tuo geriau.

Mes krikstyjom 4 men. mazyte, sutinku, kad kuo anksciau, tuo geriau. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2008 10 01, 20:16)
Mes krikstyjom 4 men. mazyte, sutinku, kad kuo anksciau, tuo geriau.  drinks_cheers.gif

mes krikstysim irgi keturiu men. ax.gif
Atsakyti
Is senu laiku islikes isitikinimas,kad vaikeli reikia kuo anksciau pakrikstyti,bet jei vaikelis jau vyresnio amziaus,tai tikrai nereikia pergyventi.
Kiekvieno amziaus tarpsnis turi savo + ir - .
Svarbu,kad vaikelis butu pakrikstytas mirksiukas.gif
Atsakyti
Na o mes savo suneli krykstinsim 2,5 men. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(7linute @ 2008 10 14, 12:56)
Na o mes savo suneli krykstinsim 2,5 men.  thumbup.gif

thumbup.gif mes taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
mes krikstijom nepilnai 5 menesiu ir esu tos nuomones kad krikstyti reikia maza kudikeli, kad ji saugotu dievas, tokia jau kriksto prasme... senoveje krikstydavo tik gimusi nes mirtingumas buvo didelis tai zmones tikejo kad apsaugos dievas, o jei mirtu tai angeleliu taptu ... man asmeniskai jau negrazu kai krikstija didelius vaikus, bet cia jau tevu apsileidimas kad mazo nepakrikstijo, tai gal jau ir visai nebereikia, uzaugs kai nores zenytis pats pasikrikstys biggrin.gif
Atsakyti
laba,
mes pakrikstijom dukryte 8 men. o suneli 2 metu ir 8 men. svente buvo isties puiki. nesuprantu kodel dauguma tvirtina taip kategoriskai, kad kuo anksciau. as nenorejau tik po gimdymo pult galvot kur kaip krikstyt - norejau siek tiek atsigaut. pasakysit neblogai atsigavau praejus 2 su virsum metu nuo sunaus gimimo biggrin.gif, bet is tiesu ne tik neskubejom bet ir kandidatu i kriksto tevelius nelabai buvo - mat ir pas vyra ir pas mane tik seserys, o antru pusiu ar broliu nera. galiausiai nutarem kad krikstysim abu kartu (zinojom kad greit bus dar 1 vaikelis), tad nestresavom ir neregavom i kitu klausimus "ko laukiat, o jei kas nutiks vaikui ir tt.?"
jei manot, kad reik kuo mazesni krikstyt vien del to, kad jis nepriestaraus ir siaip maziau vargo baznycioj - klystat. mes savo didyji savaite pries krikstynas ruosem - aiskinom kur ta diena vaziuosim, ka darysim baznycioj, ka kunigelis jam darys (pateps galvyte aliejum, pils vandenuko ir tt.) labai paprastai, kad jam but aisku ir sunus labai sauniai elges baznycioj, jam net patiko ir liko geri prisiminimai. kunigelis net pagyre berniuka, kad sis toks ramus buvo ir graziai elges.
Atsakyti
dar prisiminiau labai populiarus "prietaras" (kuriais as netikiu), kad nescioji negali krikstyti vaiko, nes arba krikstijamajam arba jos pacios vaikeliui kas blogo nutiks. mes sunui i kriksto mamas paemem 4 men nescia drauge, kadangi per kriksta berniukus ant ranku (zinoma jei vaikas dar nestovintis ir nevaikstantis)laiko vyrai, o mergaites moterys. tiesa drauge del tu paciu "prietaru" kiek dvejojo, nes jai gimines nemazai galva isuze su tom nesamonem, tai as nebudama labai baiminga to net uzklausiau kunigelio. baznycios pozicija siuo klausimu tokia - nesvarbu ar krikstamote laukias ar ne tuo momentu, svarbu kad butu gera katalike ir viskas, o jei si dar yra ir santuoka sudariusi baznycioje, tai per krikstynas jos negimes vaikelis kartu su savo mamyte gauna dievulio palaiminima. stai ir viskas. taigi visos baimes baiges ir musu svente buvo isties puiki. thumbup.gif net pati krikstamote po ceremonijos baznycioj jautesi tokia rami ir pakyleta smile.gif
Atsakyti
mano tėvų namuose prieš kokių pora savaičių kunigas lankėsi ir paliko visokių lankstinukų su taisyklėm, kada krikštyti, kada ženytis ir pan. tai ten buvo parašyta, kad kūdikį reikia pakrikštyti iki 2 mėn. amžiaus, o jei taip neišeina - tai kaip įmanoma anksčiau ax.gif
Atsakyti
as manau kaip tik nereikia skubeti su kriktynom.man grazesnes foto kai vaikas jau stovi , kai nereikia laikyti rankose. gali visokiu graziu kadru pridaryti.mama jau nemaitina tai gali ir pabaliavoti .man krikstynos yra didelis balius ir norisi viska suplanuoti kruopsciai.
Atsakyti
Mes krikštijom savo kruopą, kai jai buvo 2 mėn. Nemačiau prasmės ilgiau laukti. Po gimdymo buvau visiški atsigavusi, orai buvo puikūs, krikšto tėvai buvo išrinkti tai nedelsėm. Viską suorganizavom per savaitę ir viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
musu pupai buvo 9men, manau geriausia iki metu. Bet aisku kiekvienam savo.
Atsakyti