Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Dar turiu viena klausima 4u.gif o tai tos ploksteles susidariusios, ar jos keiciasi, ar ju gali sumazeti, ar jos gali savo ismatavimais mazeti? kad vieta keicia kaip tai lyg ir gyd. minejo, o gal ne taip supratau, nes buvau kazkiek matomai soke...
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 07 19, 10:43)
Dar turiu viena klausima  4u.gif o tai tos ploksteles susidariusios, ar jos keiciasi, ar ju gali sumazeti, ar jos gali savo ismatavimais mazeti? kad vieta keicia kaip tai lyg ir gyd. minejo, o gal ne taip supratau, nes buvau kazkiek matomai soke...


Gali ir dideti ir mazeti, gali dalis isnykti ir vel atsirasti naujose vietose.
Atsakyti
Bet kaip mane nervuoja sita vaistu atsiemimo sistema, anksciau nei kelios dienos iki leidimosi datos neduoda, pastoviai reikia seimos gydytojo siuntimo, israso tik is ryto, nors jei esi zmogus dirbantis tai ne visada gali is darbo pabegti. Niekur neisvaziuosi, nei i stazuote, nei dar kokiais darbo reikalais.
Jus bent moke sesute leistis vaistus? Manes tai ne ir iki siol leidzia MB, nes man dreba rankos. Jei dar butu po oda leidziami tai dar puse velnio, bet is slauni iki raumens tai cia ne juokas ir skauda aisku. Greiciau tabletes atsirastu sitoj marijos zemej, nes jau nejuokinga, bet graudu schmoll.gif kartais norisi isvis tuos vaistus trenkti velniop, nes tiek vargti kai efektyvumas tik 30%.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 19, 17:22)
Bet kaip mane nervuoja sita vaistu atsiemimo sistema, anksciau nei kelios dienos iki leidimosi datos neduoda, pastoviai reikia seimos gydytojo siuntimo, israso tik is ryto, nors jei esi zmogus dirbantis tai ne visada gali is darbo pabegti. Niekur neisvaziuosi, nei i stazuote, nei dar kokiais darbo reikalais.
Jus bent moke sesute leistis vaistus? Manes tai ne ir iki siol leidzia MB, nes man dreba rankos. Jei dar butu po oda leidziami tai dar puse velnio, bet is slauni iki raumens tai cia ne juokas ir skauda aisku. Greiciau tabletes atsirastu sitoj marijos zemej, nes jau nejuokinga, bet graudu  schmoll.gif  kartais norisi isvis tuos vaistus trenkti velniop, nes tiek vargti kai efektyvumas tik 30%.

Nežinau, kaip čia su ta vaistų atsiėmimo sistema, bet mano vyrui kaskart nereikia šeimos gydytojo siuntimo, tik kartą į pusmetį( jei neklystu) . Tik problema prisiskambinti tom santariškių sesutėm, amžinai neatsiliepia. O dėl vaistų leidimo, tai vyras gavo specialų tokį aparatą, telieka paspausti mygtuką ir pats suleidžia, tiesa, gal ne visiems vaistams jis tinka, maniškis vartoja Rebif.
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2013 07 19, 17:34)
Nežinau, kaip čia su ta vaistų atsiėmimo sistema, bet mano vyrui kaskart nereikia šeimos gydytojo siuntimo, tik kartą į pusmetį( jei neklystu) . Tik problema prisiskambinti tom santariškių sesutėm, amžinai neatsiliepia. O dėl vaistų leidimo, tai vyras gavo specialų tokį aparatą, telieka paspausti mygtuką  ir pats suleidžia, tiesa, gal ne visiems vaistams jis tinka, maniškis vartoja Rebif.


Nu va, Avonexui Lietuvoje nera tu aparaciuku, kazkada turejau minti uzsisakyti is uzsienio, bet pasirodo uzsienyje svirkstai jau su vienkartiniais aparaciukais, o musiskiam turbut per brangu tokius kompensuoti. Man kartas i pusmeti butu idealu, o dabar tik trim menesiam israso ir dar pabrezia, kad jei neatsinesi siuntimo tai vaistu negausi doh.gif
Atsakyti
labas vakaras

prasau pasidalinkite patirtimi, ar savijauta pagereja pradejus vartoti IS vaistus, tai yra ar apmazeja tirpimai, spazmai, galvos skausmai ir svaigulys, sumazeja nuovargis, ar sie vaistai visai neturi itakos minetu simptomu sumazinimui?
Kokia Jusu patirtis pries vaistu vartojima ir pradejus juos vartoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZIDL: 19 liepos 2013 - 20:49
Kiek tenka skaityti uzsienieciu IS forumus, tai simptomu apmazeja, bet kaip anksciau (iki susergant) jau nebuna. Na mano tirpimai dingo. Kartais pasvaigsta galva. Bet ir nuo vaistu man buna bloga, silpna. As dar mityba pakeitus tai energijos turiu daugiau ir galvos skausmai dingo. Man didziausias diskomfortas buna diena po vaistu susileidimo, o paskui jau galima zmogum jaustis. Jei atvirai tai tie vaistai slykstus dalykas, o vartoti juos pradejau tik is baimes. Ir nezinau kaip man jie padeda, reiks laukti kol paskirs MRT, tada bus aisku.
Atsakyti
o kiek laiko jau vartojate vaistus? Kokie simptomai buna susileidus vaistus, turiu omenyje sekancia diena? Suprantu, kad tie vaistai menkas malonumas, net baisu pagalvoti.
As taip pat skaiciau, kad svarbu, kuo greiciau pradeti vartoti vaistus, kad liga neprogresuotu, nes kiek supratau, nors jautiesi gerai, bet liga vis tiek palaipsniui progresuoja ir anksciau ar veliau gali islisti su sunkiais simptomais. Tai va, is tos baimes, kad liga kuo leciau progresuotu, nusprendziau vartoti vaistus, pirmadieni turetu jau paskirti, net nezinau, kuriuos paskirs, manau arba Copoxone ar Avonex.
Gal teko girdeti ka nors apie Tysabri? Vakar skaitinejau siu vaistu informacini lapeli, kuriame rasoma, kad sie vaistai net 2/3 sumazina ligos progresavima, atkricius, realiai tai labai daug, bet ziuriu, kad jie nebetiekiami i LT rinka, ar sie vaistai nepasitvirtino, ar dar kokie niuansai?
Atsakyti
QUOTE(ZIDL @ 2013 07 19, 21:48)
labas vakaras

prasau pasidalinkite patirtimi, ar savijauta pagereja pradejus vartoti IS vaistus, tai yra ar apmazeja tirpimai, spazmai, galvos skausmai ir svaigulys, sumazeja nuovargis, ar sie vaistai visai neturi itakos minetu simptomu sumazinimui?
Kokia Jusu patirtis pries vaistu vartojima ir pradejus juos vartoti?



Pirmus copaxone vartojau metu vis blogejo iki tol kol nebejauciau ir nebevaldziau ranku.. atrode kad jie ir blogina viska. Poto paskyre betaferona rodes ir nieko daugiau energijos bet ir tai truko vos kelis menesius vel stipri ataka, nei rankos niekas natsigavo nuo tirpimu.. Ir pagaliau gavau geremus gilenya ir jau po menesio jauciausi stipresne, geriu jau metai ir kas buvo pries tai uztirpe ar nepilnai valdoma atsistate kaip nieko nebutu buve. Nesakau kad nejauciu silpnumo, jauciu bet jei persidirbu ir manau tai normalu. geriu flax oil kurie tikiu mane stiprina ir leidziuos karts nuo karto b vitaminus.
Atsakyti
Aš vartoju Avonex nuo kovo men. Iki tos dienos kai pasireiškė kažkas panašaus į koordinacijos sutrikimą nieko niekada nejutau, arba nesupratau ar nesureikšminau.Iki tos nelemtos dienos gyvenau itin aktyvų gyvenimą, daug sportavau. Po to turbūt niekada nebesijaučiau labai gerai, arba pradėjau per daug vertinti kiekvieną kūno pojūtį. Vartodama vaistus tikrai nesijaučiu blogiau. Net gi nejaučiu jokio pašalinio poveikio. Vis ketinu nebegerti ibubrofeno prieš vaisto leidmą. Dabar atostogos, gal panandysiu. Vaisto susileidimas nekokia procedūra. Internete mačiau, kad yra injektoriai. Paklausiau sesutės apie juos, tai sakė neskubėti įsigyti nes ir klinikos tuoj gaus smile.gif. Bet nuo to jau praėjo gal keli mėn. Man viena klinikų gydytoja beveik įrodė, kad vaistą reikia pradėti naudoti kiek galima anksčiau. Po pirmo men vartojimo kepenų tyrimai buvo geri, tai sekančius sakė pasidarysi po metų, MRT ir gi. Kaip suprantu, vaistai IS negydo, tik mažina atkryčių skaičių. Kiekvienam veikia individualiai. Vieni puikiai laikosi be vaistų, o kitiems ir vaistai menkai padeda. Skaitinėdama lt ir uzsienio internetinius šaltinius pastebėjau tokį dalyką. LT IS pristatoma kaip beviltiška liga, pabrėžiama, kad anksčiau ar vėliau žmogaus laukia negalia. O u-sienio - sako, kad tik trečdalis sergančiųjų sulaukia negalios. Tai va, gyvenu tikėjimu ir viltim, kad nepapulsiu į tą trečdalį smile.gif. Jei gydytoja rašo vaistus, reikia bandyti. Visada galima atsisakyti jei netoleruosi ar nepasiteisins, prašyti pakeisti.
Atsakyti
Avonexa leidziuosi nuo siu metu sausio, sekancia diena po durio man buna silpna, anksciau ir temperatura pakildavo, dabar mazinu ibuprofeno doze, juos geriu pries injekcija, kad sumazetu gripo simptomai. O tysabri greiciausiai lietuvai per brangus, be to ne visi juos gali vartoti, daromi spec tyrimai, nes gali nuo tysabri issivystyti mirtina smegenu liga, angliskai vadinama PML.
Na taip, IS lietuvoje piesiama tamsiausiomis spalvomis, man net nesinori skaityti lietuvisku IS puslapiu, kazkokia pesimizmo duobe.
Atsakyti
QUOTE(J.jurmala @ 2013 07 20, 19:50)
Jei gydytoja rašo vaistus, reikia bandyti. Visada galima atsisakyti jei netoleruosi ar nepasiteisins, prašyti pakeisti.


Aha, pabandykit užsimint apie vaistų pakeitimą smile.gif O ho ho kaip puls jums į atlapus blink.gif sudirbs į miltus ir galiausiai liksit kaltas, kad net drįsot suabejot apie vaisto tinkamumą jūsų organizmui smile.gif rolleyes.gif Po to dar primins, kad labai blogai internete domėtis apie IS tyrimus, vaistus ir ligonių diskusijas...
Visus šiuos etapus praėjau - "pasilinksminau" biggrin.gif
Atsakyti