Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas prieš moterį

QUOTE(Viesulas @ 2006 05 13, 02:42)
Jeigu sunervintu....

Kai gautum atgal turbut labai nustebtum, ar ne? Patikek, nuo savimi pasitikincios, moraliskai stiprios moters gautum ir dar kaip, net plunksnos padulketu...
Vyrai kurie kelia ranka pries moteri - sliuzai!!!
Atsakyti
QUOTE(Britvute @ 2006 05 24, 09:01)
Kai gautum atgal turbut labai nustebtum, ar ne? Patikek, nuo savimi pasitikincios, moraliskai stiprios moters gautum ir dar kaip, net plunksnos padulketu...
Vyrai kurie kelia ranka pries moteri - sliuzai!!!

bijau, kad "savimi pasitikinti, moralishkai stipri moteris" ish viso net nepradetu santykiu su smurtaujanchiu vyru...
Papildyta:
QUOTE(Grytute @ 2006 05 13, 00:58)
pakeltumet ranka pries mama kudikio akivaizdoje

o ne "kudikio akivaizdoje" butu galima?
Atsakyti
[quote=ragnez,2006 05 24, 17:01]
bijau, kad "savimi pasitikinti, moralishkai stipri moteris" ish viso net nepradetu santykiu su smurtaujanchiu vyru...
Papildyta:

Na cia tai jau papriestarausiu protest.gif Pvz as esu ir savim pasitikinti ir moraliskai stipri moteris, bet vyra buvau issirinkus tai smurtaujanti gun_rifle.gif visa beda, kad apie TOKIUS jo sugebejimus suzinojau tik po 6 metu bendravimo doh.gif iki tol nebuvo ne menkiausio preteksto itarti, kad jis galetu taip elgtis, taigi - santykius pradejau su nesmurtaujanciu, o baigiau-jau su smurtaujanciu vyru. O stiprybes ir pasitikejimo prireikia tam, kad galetum tokia santuoka nutraukti.

Na o temos autorei tai galiu pasakyt kad teks rinktis, arba skiries jeigu nenori kesti smurto, arba lieki su vyru ir susitaikai su mintimi jog laiks nuo laiko busi "profilaktiskai" paauklejama. Kad ir kaip bebutu gaila, kito pasirinkimo tiesiog nebuna. O del jo "pamastymu" jog viena nesugebesi isgyventi - NESAMONE, tai tik veiksminga psichologine priemone palausti zmona, mol "sedek, kentek ir dar dziaukis kad as toks geras". Maniskis irgi kazkada sake kad be jo-abu su vaiku badu mirsim stupid.gif O rezultate viena auginu du musu vaikus ir gyvenu tiesa sakant dar geriau negu jis (finansiskai ir beje netgi moraliskai), nors milijonuose ir nesimaudau.
taip kad, jei nuspresi skirtis (ka beja ir pasiulyciau), tai jau tikrai nebijok kad prazusi - nors kartais buna sunku nors stauk, bet viskas susitvarko, juk ne kokia meme esi, rankas kojas , galva ant peciu turi - uzsidirbsi ir sau ir vaikiukui, o kai uzgis visos sirdeles zaizdos - rasi vyra, kuriam ir i galva nesaus mintis musti savo brangiausia turta, t.y. tave biggrin.gif
Linkiu sekmes ir stiprybes, kad ir ka nusprestum 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2006 05 18, 11:11)
Niekada nepateisinau ir nepateisinsiu vyro fizinio smurto prieš moterį. Tačiau manau kad dažniausiai vyrai pakelia ranka prieš moteris kurios leidžiasi kad vyras jas muštų. Juk kiek moterų gyvena su smurtautojais ir neketina jo palikti o tik dejuoja kaip čia man blogai.
Jei man vyras trenktų, net negalvodama taip vedėčiau atgal, ar spirčiau į klyną, kad pamatytų žarijas. Galėtų ir užmušti bet nepasiduočiau, vaikystėje su brolių eidavo muštynės iki kraujų, gaudavau į kaulus, tačiau ir brolelis nelikdavo sveikas biggrin.gif Ko pasekoje tikrai supratau kad vyrams nusileisti nifiga nereikia. Trenkė, trenk taip atgal, kad sužagsėtų, ir ramiai susikrauni šmutkes ir išeini arba išveji.

Oi, kaip mums žodžiai lengvai čia liejasi tongue.gif Kaip lengva yra projektuoti "kas būtų jeigu būtų". O iš tiesų viskas ne taip būna, kaip čia sakai. Jei iš tiesų taip lengva būtų išveryt/išeit po pirmojo smūgio, niekas čia aukų ir nevaidintų. Paimtų ir išeitų/išvarytų.

Tik kad apsileist nereikia, tai jau faktas. Bet ne kiekvienam į klyną paspardysi. Žiūrėk, kad po tokių veiksmų nereikėtų važiuot šonkaulių gipsuotis
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 05 24, 19:47)
Oi, kaip mums žodžiai lengvai čia liejasi tongue.gif Kaip lengva yra projektuoti "kas būtų jeigu būtų". O iš tiesų viskas ne taip būna, kaip čia sakai. Jei iš tiesų taip lengva būtų išveryt/išeit po pirmojo smūgio, niekas čia aukų ir nevaidintų. Paimtų ir išeitų/išvarytų.

Tik kad apsileist nereikia, tai jau faktas. Bet ne kiekvienam į klyną paspardysi. Žiūrėk, kad po tokių veiksmų nereikėtų važiuot šonkaulių gipsuotis

drinks_cheers.gif thumbup.gif arba ten, is kur jau nebegrysi niekada.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 05 24, 18:47)

drinks_cheers.gif Visada lengviausia postringaut "kas butu jeigu butu" nes tada vadovaujames tik saltu blaiviu protu, o kai tas "jeigu butu" nutinka is tikruju, tada juk blaivus protas maziausiai lemia, virsu ima emocijos ir pan.
Po pirmojo smugio toks sokas istiko, kad pamirsau jog ir atgal trenkt galima blink.gif Niekaip negalejau patiketi kad mano brangiausias taip pasielge doh.gif O iki tol irgi sakydavau " jei man vyras kada nors trenktu - gautu atgal su pirmu pasitaikiusiu daiktu ir iskart skiriames" hmmm, issiskyrem tik po antrojo karto, ir nors tada mane jau ne sokas istiko o isiucio priepuolis ir kaip reikiant atitalziau savo vyreli, vistiek man teko imtis savaite atostogu, nes is lovos vos issirisdavau, ka jau kalbet apie ejima i darba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viesulas @ 2006 05 17, 02:21)
Niekas cia nieko nesulauze,esu sveikas kaip ridikas tongue.gif
Kaip atsakiau i klausima nerimatai,taip ir atsiprasiau nerimtai lotuliukas.gif
Ir siaip sios temos autore pasiklydo!Nemanau kad cia pataike parasyti savo nusiskundimus!!!

Pataikiau ten, kur ir norejau brangus teti. Kieno daugiau klausti apie vyru psichologija, jei ne paciu vyru. Ir apskritai, as norejau suzinoti, ar cia tikrai as kvaila (kaip sako vyras) ir kad tai yra normalu. Nezinau ka daryti - begti ar gyventi kartu toliau. Nes kaip suprantate teveli, savo vyra as myliu ir esu labai pasimetusi, nes tai buvo pirmas kartas. Labai aciu, kad mane uzsipuolete. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Grytute @ 2006 05 29, 00:49)
Pataikiau ten, kur ir norejau brangus teti. Kieno daugiau klausti apie vyru psichologija, jei ne paciu vyru. Ir apskritai, as norejau suzinoti, ar cia tikrai as kvaila (kaip sako vyras) ir kad tai yra normalu. Nezinau ka daryti - begti ar gyventi kartu toliau. Nes kaip suprantate teveli, savo vyra as myliu ir esu labai pasimetusi, nes tai buvo pirmas kartas. Labai aciu, kad mane uzsipuolete.  cry.gif

Bek nuo tokio vyro ir kuo toliau.
Atsakyti
QUOTE(Grytute @ 2006 05 28, 23:49)
Pataikiau ten, kur ir norejau brangus teti. Kieno daugiau klausti apie vyru psichologija, jei ne paciu vyru. Ir apskritai, as norejau suzinoti, ar cia tikrai as kvaila (kaip sako vyras) ir kad tai yra normalu. Nezinau ka daryti - begti ar gyventi kartu toliau. Nes kaip suprantate teveli, savo vyra as myliu ir esu labai pasimetusi, nes tai buvo pirmas kartas. Labai aciu, kad mane uzsipuolete.  cry.gif

console.gif console.gif Labai labai užjaučiu dėl tokios situacijos.... Nelabai atkreipiau dėmesį, gal ir rašei jau, o ką jis po to darė? Šliaužiojo keliais ir atsiprašinėjo, ar tiesiog vaidina kad nieko nebuvo?? Nors kad ir ką jis būtų po to daręs, situacijos tai nekeičia - reikia kažką daryt... nes beveik 100 proc. garantija, kad jei buvo pirmas kartas, tai bus ir antras, trečias ir t.t.....
Suprantu,kad myli ir esi pasimetus, bet kad ir kaip mylėtum neturėtum leistis daužoma... Gal yra galimybė išeit pas tėvus pagyvent ar dar kur nors? Kai pamatys,kad gali jūsų netekti,pats susimąstys ir bus gera pamoka unsure.gif
Aišku, lengva iš pašalies karksėti ir dalinti patarimus.... Manasis žino, kad jei nors piršteliu bakstelėtų,tai taip gautų atgal kad mažai nepasirodytų... Taip pat žino, kad tuoj pat keliautų pareiškimas į policiją dėl sumušimo ir pareiškimas į teismą dėl skyrybų... Niekada dar neteko jam tuo įsitikinti praktiškai biggrin.gif , bet žinodamas mano aršų būdą, net neabejoja,kad durnumo man užtenka.... biggrin.gif
Atsakyti
Nepykit tos, kurios čia labai aršiai rašė, kad jau trenktų vyrui atgal, tai jau trenktų, nes visi šie pasakymai truputį skamba juokingai. Mums visiems labai lengva sakyti kas būtų, jeigu būtų. Bet tie vyrai, kurie muša savo moteris, pasistengia jas prieš tai dar ir psichologiškai pagniuždyti. Net ir pati Grytute, rašė, kad vyra ja kvaila vadina. .
Netikėk tuo Grytute, nesi tu tokia. Čia greičiau jau jis. Svarbiausiai nepasiduok jo morališkam žlugdymui, nes tai jis nieko vertas, bet ne tu. Smurtautoja sugeba padaryti taip, kad auka jaustųsi kalta. Bet auka nekalta. Smurtautojų tikslas padaryti moterį priklausoma nuo jų. Reikia surasti savy stiprybės ir nutraukti smurto ratą, eiti ieškoti pagalbos ir drąsiai pie tai kalbėti. Smurtautojai bijo viešumos. Nebijok, kad gali viena neišgyventi be jo. Bus sunku, bet įmanoma. Ir gyvenimas be smurtautojo bus tiek tau, tiek tavo vaikui geresnis, gal ne materialiai, bet psichologiškai tai tikrai. Tą sakė ir Meda_a.

Grytute, nežinau kokiam mieste gyveni, bet jei reikia galiu parašyti, kur teikiama pagalba moterims, nukentėjusioms nuo smurtautojo šeimoje, Kauno bei Vilniaus mieste.
Prašyti pagalbos ir kalbėti apie savo bėdą - stiprybė. Blogiau užsisklęsti savyje ir galvoti, kad viskas paskeis savaime - taip nebūna.
Atsakyti
Forumuose nesu naujokas. Savo laiku nemažai pasisėdėdavau MIRC-e, "delfuke", vieną kitą forumėlį aplankydavau, kur ir pritavesnėje aplinkoje padiskutuodavom. Tikrai, būtent DISKUTUODAVOME, keisdavomes nuomonėmis, o ne būdavo mušama į vienus vartus. Čia - aplinka įpatinga, sakyčiau netgi patologiška. kai sueinate į vieną krūvą patampate tokios agresyvios, kad doh.gif
Tačiau atskirai po vieną - fainos, normalios moterys. Jei atvirai, esu per AŽ susirašęs su kokia 50 forumiečių, neutraliomis temomis. Ir visai normalios moterys, nu tiesiog nėra prie ko prikibt. Kame gi slypi tokio pasikeitimo išmintis? Gal čia toks stilius - atrodyti "kietoms"?
Nė velnio. tai klaidinga laikysena, jei manot, kad būdamos "kietos" (iš tikrųjų arba tariamai) manot esančios patrauklios - klįstat. Moteris yra graži silpnumu ir savotišku trapumu. Jei ji neturi to vyriško agresyvumo - ji moteris.
O su moters amazonės - mutantės įvaizdžiu eikit į akmens amžių, gal ten rasit dar bent vieną vyrų nesumedžiotą mamutą biggrin.gif

p.s. normalus vyras normalios žmonos nedaužys. Jei daužo - vadinasi bent vienam fazė pavažiavusi, o būna, kad ir abiems
Atsakyti
QUOTE(zuvyteee @ 2006 05 14, 17:31)
Protingam vyrui net tokiu minciu nekiltu 

O kodėl nekiltų? Kilti gali visokių minčių, bet nebūtina laidyt kumščius. nagi pridėk ranką prie širdies ir pasakyk, ar tau niekuomet gyvenime nekilo noras kam nors trinktelėt? Jei nekilo - tu šventoji, reikėtų ant altoriaus prie Panelės Marijos patupdyti.
Pagaliau koks yra skirtumas smurtas prieš ką? Vyrui prieš vyrą? Moteriai prieš moterį? vaikui prieš vaiką? Tipo toks smurtas yra geresnis, už vyro smurtą prieš moterį? veidmainės!!! Manot kai vyrui snukutį daužo, jam skauda mažiau? ar manot, kad visi vyrai turi "užsidirbt", kad gaut į kaktą, o vat moterys negali prisiprašyt?
Prisipažinsiu: voveraitei niekuomet nesu trinktelėjęs, kaip beje ir kitai moteriai. Vyrams savo iniciatyva irgi netrenkiau, nors ginantis teko muštis ir gana nemažai. Bet tai - tolima praeitis. Visuomet atsiranda žmonių, kurie savo vienas ar kitas problemas sprendžia kumščiais. Jų buvo ir bus.
Antra vertus, reikia suprast, kad ir nereikia būt degradu, kad trinktelėt žmonai (vyrui, vaikui). Jei mane voveraitė būtų konkrečiai įsiutinusi, galbūt ir būčiau nesuslaikęs. Nesu šventasis, bet suprantu, kad jei trintelėt - tai jau kartą visiems laikams. Natūralu, kad po to santykiai subyra. Apskritai, šitą kvailą temą reikėtų uždaryt, nes čia sveiko proto mažai - vien tik durnos emocijos liejasi.
Pas psichologus aka psichiatrus jūsų laukia doctor.gif
Atsakyti