Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(Indre_bac @ 2012 12 14, 13:23)
Noriu ir aš pasidžiaugti pirkinuku:) Labai patiko žiedukų forma, o ir kaina 17 Lt nesikandžiojo:) Pirmą kartą tokį phalaenopsį mačiau.

grazuolis, as i toki vakar ermitaze irgi ziurejau tik kitos spalvos, idomu kas jo proteviai smile.gif
Papildyta:
Stai mano naujokai
Tilandsia seleriana
user posted image
Nuo kaires T. ionantha var fuego, ionantha var ionantha ir ionantha var fuego
user posted image
Ir vandai i draugija T. ionantha var rubra
user posted image

Dar neatlaikiau pries LC. Jungle eyes ir Encyclia vitellina.. zadejau sau, kad iki kitu metu sios rusies geliuku nepirksiu, nu bet valia mano ne gelezine doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cinde: 14 gruodžio 2012 - 14:05
QUOTE(Indre_bac @ 2012 12 14, 14:23)
Noriu ir aš pasidžiaugti pirkinuku:) Labai patiko žiedukų forma, o ir kaina 17 Lt nesikandžiojo:) Pirmą kartą tokį phalaenopsį mačiau.

Čia pelorinė žiedo forma mirksiukas.gif Aš jau senokai noriu pelorinio morkinio/rudo didelio phalaenopsio, bet pirkinį vis atidedu - jų nuolat pardavime būna, tai nėra skubos - kol kas įgyvendinu didesnio "prioriteto" norus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 14, 14:35)
Čia pelorinė žiedo forma mirksiukas.gif  Aš jau senokai noriu pelorinio morkinio/rudo didelio phalaenopsio, bet pirkinį vis atidedu - jų nuolat pardavime būna, tai nėra skubos - kol kas įgyvendinu didesnio "prioriteto" norus biggrin.gif

va butent i toki ir ganiau akis vakar smile.gif anksciau neteko matyti tokios formos ziedu
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 12 14, 15:59)
va butent i toki ir ganiau akis vakar smile.gif anksciau neteko matyti tokios formos ziedu

tai kad absoliučiai kiekvienu vežimu bent Ermitaže pelorinių phal. visad atveža, tik jie būna skirtingų spalvų. Dažniausiai pasitaiko morkiniai/rusvi (visad jų kerai didžiuliai, su dviem ar trim žiedstiebiais), rečiau margi mirksiukas.gif Anksčiau tik dideli būdavo, dabar ir pelorinių miniukų neretai tenka matyt 4u.gif

Būna genetiškai peloriniai pha., tai jie kiekvienu žydėjimu žydi peloriniais žiedukais, o kai kurie peloriškumą įgauna dėl tam tikrų sąlygų ir kitu žydėjimu jau gali pražįsti įprastiniai žiedai.

Mano akimis žiūrint yra visai egzotiškų pelorinių Mini Mark formų, nors asmeniškai man gražiausi klasikiniai žiedai ax.gif

http://www.google.lt...s...366&bih=667
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 14 gruodžio 2012 - 16:48
O man sita forma visai nekrenta i aki, nes megstu tvarka net ir gamtoje, o cia jau isdaiga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 12 12, 15:35)
Priglaudziau mazyles, vidurine is maximos (akcija 10 Lt su centais), kitos dvi is ermitazo

Dešiniosios norėčiau wub.gif , kitas turiu, tik naminių žiedelių dar vis nesulaukiu.
Papildyta:
QUOTE(Indre_bac @ 2012 12 14, 14:23)

Pasirodykit su naminiu žydėjimu, aš tokios formos žiedukais pirkau vienspalvę, bet naminiam žydėjimui pilnai žiedai išsiskleidė, t. y. nesigavo to trilapio žiedelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 14 gruodžio 2012 - 20:05
OMG mano vanda kisa ziedstiebi thumbup.gif mano pirmoji vanda ir dar ziema, nu as euforijoje lotuliukas.gif ir apskritai daugelis pradeda rodyti ziedstiebius, pumpurus, tos kur kiso ziedstiebi, tai po dar viena auginasi, kazkas keisto, juk taip tamsu lauke g.gif
Atsakyti
Pristatau savo naujokėles biggrin.gif

Encyclia vittelina

user posted image

Psychopsis Mariposa alba

user posted image

Kaip juokiuosi kol kas su ramentais, nes persodintas į žieves iš kiminų - na nemoku aš juose augint blush2.gif Šiaip nemažai rūšinių gėliukų, pirktų iš LOD ir orchidejos.lt, kai matau jogs substratas tikrai geras, aš nepersodinu, o "įsodinu" su pirktiniu vazonėliu į žieves. Šiltuoju metų laiku, kai augalas sparčiai auga, jau persodinu visiškai į molinį vazoną - kol kas dar nė vienas gėliukas nėra supykęs biggrin.gif

O iš karto persodinėju visas parduotuvines orchidėjas ir kiminuose augančias blush2.gif

............

Per seminarą lektorės pasakojo, kad dauguma rūšinių phalaenopsių skroteles stengiasi auginti kuo horizontaliau, o kai kurios orchidėjos iš vis jas lenkia žemyn, kad į skrotelę patekęs vanduo (arba kad vanduo ten iš vis nepatektų) neužsilaikytų ir neįsimestų puvinys.

Buvo paminėta, kad phal. hieroglyphica yra linkęs augti stačiau ir maniškis būtent taip elgiasi - lapai auga stačiai kaip vėduoklė biggrin.gif Niekuo jų neramstau, stovi jis lentynoje prie nieko nesiliesdamas, lapai jau nemaži, didelio sprindžio ilgio, bet gražiai statūs, nelinksta biggrin.gif

user posted image

O šaknys elgiasi priešingai nei Cornu Cervi (pirkti labai panašiu metu, panašaus dydžio ir beveik identiškos būklės šaknimis, stovi šalia, auga tokiuose pat vazonuose, identiškomis sąlygomis, laistomi kartu, bet Cornu Cervi šaknys auga kažkiek į substratą , bet daug ir orinių, o vat hieroglyphica tik išleidžia naują šakniuką, tas kiek pakeliauja paviršiumi ir šmurkšt į substratą. Abu lentynos kaimynai, o kokie charakteriai skirtingi lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 15 gruodžio 2012 - 19:49
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 15, 19:22)

grazuoliai augaliukai thumbup.gif
Atsakyti
Mano phal. hieroglyphica irgi kaip vėduoklė auga, pradžioje gana keistai atrodė, bet pasirodo taip ir turi būti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 12 15, 20:45)
grazuoliai augaliukai  thumbup.gif

dėkui wub.gif

ilgai laukta geltoniukė raibuolė pražydo ir iš karto du žiedus iškėlė - pirmasis visu gražumu žydi, o antrasis jau tupj tuoj turėtų išsiskleisti thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 15, 20:39)
dėkui  wub.gif

ilgai laukta geltoniukė raibuolė pražydo ir iš karto du žiedus iškėlė - pirmasis visu gražumu žydi, o antrasis jau tupj tuoj turėtų išsiskleisti thumbup.gif

nuostabus ziedeliai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti