O as seniau labai anksti pradedavau juos atlenkinet galvodama, kad paskui jau bus per velu, tai tokie negrazus budavo. Matytumet koki viena kringeli turiu
laukiu, kad greiciau paskutinius ziedus pabarstytu ir nuresiu. O jei buciau leidus normaliai augt, butu uzauges rekordinio ilgio ir labai grazus.

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 08, 00:03)
Tai ir aš leidžiu augti žiedkočiams kaip jiems augasi, niekada nesukinėju, o vėliau prisegu..
Kai kurie ant lentynų stovi, tai žiedkočiai nusvyra, net ir nesegu.
Kai kurie ant lentynų stovi, tai žiedkočiai nusvyra, net ir nesegu.
Ir aš dabar pabandysiu kelių nesegti, o leisti augti kaip jie nori (čia tie, kurie lentynoj stovi) - noriu išbandyt kaip jie atrodytų natūraliai krentančiais žiedais

.....................
Keli šią akimirką mane džiuginantys žiedeliai
Phalaenopsis Amboinensis - teko žiedstiebį su žieve paremt fotosesijai, nes kasdien leidžiu jam natūraliai per vazono kraštą žiūrėt

Pagaliau pirmą naminį žiedeliuką parodė Paphiopedilum Leeanum x Wardii

O čia iliustracija kaip šaknis su pažeistu galiuku ima šakotis. Ir iš vis maniškis Cornu Cervi "šaknų" čempionas - leidžia jų labai daug ir jos storos, sveikos, gražios ir įdomiai sukasi - kaip kokios gyvatės

QUOTE(mumrikas @ 2012 12 08, 01:15)
Ir aš dabar pabandysiu kelių nesegti, o leisti augti kaip jie nori (čia tie, kurie lentynoj stovi) - noriu išbandyt kaip jie atrodytų natūraliai krentančiais žiedais

grazu ziedai,
svarbiausia, buk atidi, kad ziedynu svoris nenumestu augalu nuo tu lentynu, nes jei bus taip paprastai padeti nuo ziedu gali nusivozti tikrai

QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 18:46)
labai stiprus bronchitas, namu salygomis pasveikti nepavyko

tyliai tikiuosi pirmadieni gryzti namo, bet tai tik viltis...
guodzia cia tik turimas kompas ir jusu ziedai. Rodykit kuo daugiau, nes labai labai grazu. laiko turiu i valias, tai taip gera sirdelei geretis ziedais

QUOTE(vijoleta20 @ 2012 12 07, 17:07)
O i tema kisu ir as dvi zydincias siuo metu

falenopsio spalva labai graži, tokia ryški

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 07, 17:17)
Mano mylimukė Encyclia vitellina
irgi spalva ir žiedų ryškumas

QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 21:37)
Stai mano grazuole. Nuotrauka neperteikia gyva akimi matomo grozio
Atkreipkit demesi kokio jis ilgio.

QUOTE(mumrikas @ 2012 12 08, 01:15)
Keli šią akimirką mane džiuginantys žiedeliai
raibuolė

mano pirmasis hibridinis falenopsis irgi toks šaknų čempionas

janudi, sveikit greičiau

aciu visoms labai
Stengiuosi kiek galiu geiciau sveikti, nes pasiilgau vaiku, geliu i savo namu labai labai

Stengiuosi kiek galiu geiciau sveikti, nes pasiilgau vaiku, geliu i savo namu labai labai

QUOTE(mumrikas @ 2012 12 08, 00:15)
Ir iš vis maniškis Cornu Cervi "šaknų" čempionas - leidžia jų labai daug ir jos storos, sveikos, gražios ir įdomiai sukasi - kaip kokios gyvatės

Gal jam paciam substrate dregmes truksta, kad jis daug oriniu saknu auginas? pamenat, SKM rase jog kai substrate dregmes pakanka, oriniu saknu augalai neaugina arba ju buna minimaliai.
QUOTE(janudi @ 2012 12 08, 10:11)
As irgi nekenciu ligoniniu. Kai teko pagulet, tai sienom lipau kaip man ten nebuvo kas veikt, liudna buvo. Labai suprantu tave. Reik, kad tau kas padovanotu geliuka, kuriuom galetum dziaugtis ligoninej. Pailsesi ir pasveiksi

QUOTE(Tina* @ 2012 12 08, 12:29)
Gal jam paciam substrate dregmes truksta, kad jis daug oriniu saknu auginas? pamenat, SKM rase jog kai substrate dregmes pakanka, oriniu saknu augalai neaugina arba ju buna minimaliai.
As irgi nekenciu ligoniniu. Kai teko pagulet, tai sienom lipau kaip man ten nebuvo kas veikt, liudna buvo. Labai suprantu tave. Reik, kad tau kas padovanotu geliuka, kuriuom galetum dziaugtis ligoninej. Pailsesi ir pasveiksi
Pagalvok, kad yra zmoniu, kurie jau niekada nepasveiks ir ligonine tampa ju namais
O tu greit iseisi ir toliau dziaugsies savo geliukais.

oi, Tina, jautrumas padidejes, vos neapsiverkiau, aciu uz grazius zodzius

ačiū už gražius žodžius mano gėliokams
Pas jį ir substrate šaknų knibždėte knibžda - jis jas leidžia pasiutusiai tiek į orą, tiek į vazonėlį
Cornu Cervi tokia galybė šaknų yra normalu
Standartiniai phalaenopsiai yra linkę auginti pagrinde šaknis substrate jei tame substrate jiems viskas gerai, o šitas yra šiokia tokia išimtis
Per seminarą minėjo, jog šaknų gausumu (ir ypač orinėmis) pasižymi Cornu Cervi ir Manii (nekalbu apie kelis kitus, kurie iš vis auga be lapų, arba jų lapai būna nedideli, juos šaltuoju metų laiku numeta ir visas reiklaingas medžiagas gamina šaknys) ir praktikoje galiu sakyti, kad tikrai taip - abu šitie mano phalaenopsiai labai gausiai leidžia šaknis

QUOTE(Tina* @ 2012 12 08, 12:29)
Pas jį ir substrate šaknų knibždėte knibžda - jis jas leidžia pasiutusiai tiek į orą, tiek į vazonėlį

Cornu Cervi tokia galybė šaknų yra normalu

Per seminarą minėjo, jog šaknų gausumu (ir ypač orinėmis) pasižymi Cornu Cervi ir Manii (nekalbu apie kelis kitus, kurie iš vis auga be lapų, arba jų lapai būna nedideli, juos šaltuoju metų laiku numeta ir visas reiklaingas medžiagas gamina šaknys) ir praktikoje galiu sakyti, kad tikrai taip - abu šitie mano phalaenopsiai labai gausiai leidžia šaknis

Tai gal taip ir yra, jei girdejai tokius dalykus apie juos. Man tai visai grazu tos orines saknys, nors yra kas jomis nesigrozi. Man ir vandu saknu raizgalyne grazi

QUOTE(Tina* @ 2012 12 08, 13:02)
Tai gal taip ir yra, jei girdejai tokius dalykus apie juos. Man tai visai grazu tos orines saknys, nors yra kas jomis nesigrozi. Man ir vandu saknu raizgalyne grazi 

Kažkaip iki seminaro to nežinojau, o po seminaro ramiau pasidarė, kad abiems viskas gerai ir nėra jie kažkokie išprotėję šaknų auginimo maniakai

Dar pamenu apie Hieroglyphicą, kad skirtingai nei kiti phal. jos lapai auga daug stačiau (kiti phal. linkę linkti žemyn, kad skrotelės centras nebūtų stačiai ir natūraliai taip apsisaugo nuo vandens patekimo ir užsistovėjimo skrotelėje) ir iš tikrųjų, bent maniškė, yra stati kaip vėduoklė

Man orinės šaknys gražu, bet saikingai, o vandų šaknų man jau laaaaaaaaaabai per daug

QUOTE(mumrikas @ 2012 12 08, 12:45)

Ačiū kad daliniesi informacija išgirsta per seminarą, labai įdomu

QUOTE(Tina* @ 2012 12 08, 13:02)
Man tai visai grazu tos orines saknys, nors yra kas jomis nesigrozi. Man ir vandu saknu raizgalyne grazi