Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 13:26)
Taip.

Graži medusa biggrin.gif, gaila jei nepavyks..

Sveikinimai ir nuo manęs 4u.gif

QUOTE(mumrikas @ 2012 12 07, 15:30)
Tikrai gražus rūšinukas ir jei tikrai visiškai nelepus ir nuolat žydintis kaip Rasa per seminarą sakė, o ir taip rašo amboinensis temoje LOD, tada tikrai jis bus prie mano favoritų biggrin.gif Kvepėti tikrai kvepia, kad pats nori, nes bent jau vakar vakare jokio kvapo nejutau.

Ir dar vakar vakaras buvo smagus radybomis, nes užtikau, kad mano Oncidium Twinkle Red Fantasy tris žiedynus leidžia

Iš mano turimų rūšinių falenopsių amboinensis labiausiai užsispyręs schmoll.gif, pernai kai pirkau žiemos pabaigoje visus 4 - amboinensis, tetraspis, hieroglyphica ir manii, tai tetraspis jau žydėjo, manii išnešus vėsiau pradėjo 2 žiedstiebius leisti, hieroglyphica naują lapą užsiaugino, o va amboinensis nė iš vietos, tiek kad šaknų dar prisiaugino.. nebesuprantu kas jam nepatinka g.gif jei ir pavasarį nieko nesumastys, reiks kitą, jau žydintį, nusipirkti ax.gif

thumbup.gif wub.gif

QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 16:07)
Kas linksmesnio, tai, kad per eile metu ismokau isaugint grakscius ir ne kreivus phalaenopsiu ziedkocius. Ypatingai vienu zydinciu dabar didziuojuos. Kaip is orchideju fermos  bigsmile.gif  wub.gif Reiks pafotkint.

Tai prašom patirtimi pasidalinti mirksiukas.gif
Nors man kaip auga taip gerai biggrin.gif, vienas buvo horizontaliai išaugęs ir net prisegti jo nebuvo kaip.. doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, guliu ligonineje, vyras ryt pirma karta gyvenime laistys mano orchidejas. Einu is proto, jauciu telefonu laistysim abu. Gal raibuoliu jam neleisti laistyti? g.gif dekit merginos daugiau ziedu, nes tik jie ir guodzia paskutiniu metu.
Atsakyti
Virtuves nepagirti butu "griekas" wub.gif

O i tema kisu ir as dvi zydincias siuo metu 4u.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 07 gruodžio 2012 - 16:09
QUOTE(janudi @ 2012 12 07, 16:55)
Sveikutes, guliu ligonineje, vyras ryt pirma karta gyvenime laistys mano orchidejas. Einu is proto, jauciu telefonu laistysim abu. Gal raibuoliu jam neleisti laistyti? g.gif dekit merginos daugiau ziedu, nes tik jie ir guodzia paskutiniu metu.

Stiprybės 4u.gif
Vyras mano gėles laistė kai teturėjau kelis falenopsius, dabar tai neįsivaizduoju..

QUOTE(vijoleta20 @ 2012 12 07, 17:07)
O i tema kisu ir as dvi zydincias siuo metu  4u.gif

thumbup.gif

Mano mylimukė Encyclia vitellina wub.gif, pirmas žiedas prasiskleidė prieš 3! mėnesius, dabar jau visi 4 bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 12 07, 16:04)
laukiam nuotraukos  thumbup.gif

būtinai parodysiu, bet tai vienas nefotogeniškiausių phal. kiek teko matyt - žiedynas auga visiškai horizontaliai ir netgi svyra žemyn (taip gamtoj amboinensis įprasta), tai visokiausiais būdais bandžiau priverst jį pozuot biggrin.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 07, 16:28)
Iš mano turimų rūšinių falenopsių amboinensis labiausiai užsispyręs  schmoll.gif

svarbiausia, kad gyvas ir kad šaknis auginasi - vadinasi anksčiau ar vėliau gal pasiseks jį prikalbint žydėt biggrin.gif O pirkai kaip suaugusį augalą? Gal jam dar iki žydėjimo reik paaugt ir jėgų prikaupt g.gif

QUOTE(janudi @ 2012 12 07, 16:55)

Sveikatos ir dar kartą sveikatos didžiulis balionas 4u.gif Pagalvojus gėlių laistymas vis gi ne raketų mokslas ir telefonu konsultuojant manau visai gerai turėtų vyrui pavykt - nenuvertinkim savo vyrijos ir tikėkim, kad jie sugeba nustebint ir geraja prasme biggrin.gif

QUOTE(vijoleta20 @ 2012 12 07, 17:07)
Virtuves nepagirti butu "griekas"  wub.gif

Dėkui wub.gif O jau žiedų geltonumas - net akyse nušvito wub.gif wub.gif wub.gif Čia hibridinis phal. ar koks rūšinis?

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 07, 17:17)
Mano mylimukė Encyclia vitellina  wub.gif, pirmas žiedas prasiskleidė prieš 3! mėnesius, dabar jau visi 4  bigsmile.gif

Nuostabu bigsmile.gif Kaip man gražu tokie ryškūs žiedai šaltuoju metų laiku wub.gif

Aš vitelliną pas SKM pakilnojau ir padėjau - esu sau davusi priesaiką, kad kol nors vienos "bulvinukės" nepasiseks naminiais žiedais pražydint, tol jokių kitųnaujų mano namuose nebus. Dabar net baisu pasidarė pamačius, kad oncidiumas kažką sugalvojo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 12 07, 15:55)

Sveikatos tau 4u.gif o kas nutiko? unsure.gif

Del ziedkociu, tai esme nesukineti geliuko, kol leidzia ziedkoti ir neristi prie pagaliuko. Tegul auga lengvai sviesos saltinio link. Ir jau suformavusi pumpurus is leto atlenkinet. Tada jis jau nebeturi jegu sukinetis i priesinga puse ir graziai svyra lanku. Galima sakyt tobulai. O seniau sukinedavau, ramstydavau - ko pasekoje visas kreivas ziedkotis doh.gif

Uranija5, kokia vitellina! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 07 gruodžio 2012 - 17:47
Tina, ačiū už patirtį 4u.gif Kaip tik turiu daug žiedkočių, būtinai išbandysiu smile.gif
vijoleta20, lb gražios wub.gif
Atsakyti
Stai mano grazuole. Nuotrauka neperteikia gyva akimi matomo grozio wub.gif Atkreipkit demesi kokio jis ilgio.

[attachmentid=225833]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 07 gruodžio 2012 - 20:37
QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 21:37)
Stai mano grazuole. Nuotrauka neperteikia gyva akimi matomo grozio  wub.gif Atkreipkit demesi kokio jis ilgio.

thumbup.gif

čia labai laukiami žiedai iš Elegant serijos, buvo pirktos pavasarį nukainuotos iš Senukų..
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 07 gruodžio 2012 - 20:55
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 12 07, 18:07)

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 07, 18:17)
Mano mylimukė Encyclia vitellina

QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 22:37)
Stai mano grazuole.

visu ziedai nuostabus wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 07, 22:54)
čia labai laukiami žiedai iš Elegant serijos,

padesim laukt mirksiukas.gif
Atsakyti
Uranija5, tavo ziedkociai irgi graziai isauginti wub.gif mano vienas nukainuotas Elegant serijos irgi ziedkoti leidzia. Manau zydes koki sausi. Isgelbejau is Senuku kankynes visa skydamariais apejusi.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 12 07, 23:53)
Uranija5, tavo ziedkociai irgi graziai isauginti  wub.gif mano vienas nukainuotas Elegant serijos irgi ziedkoti leidzia. Manau zydes koki sausi. Isgelbejau is Senuku kankynes visa skydamariais apejusi.

Ačiū 4u.gif
Tai ir aš leidžiu augti žiedkočiams kaip jiems augasi, niekada nesukinėju, o vėliau prisegu..
Kai kurie ant lentynų stovi, tai žiedkočiai nusvyra, net ir nesegu.
Atsakyti