Serge Lutens La Fille de Berlin rozes. Raudonos, gaiviai- saldziai- karcios, vos perzydejusios rozes, ju prisiminimas ant siltos, pulsuojancios odos su vis ryskejanciu sviezio moterisko prakaito atspalviu... lengvas, salsetelejes metaliskumas, vos juntamas dygumas. Tai- pirma karti jaunos svelnios moters patirtis, iniciacija i moteriska dalia: ir zavia, ir patrauklia, bet ir nelengva, neisvengiamai israsyta likimo virazais ir atsitiktiniais smugiais. Turbut toks jausmas apima perzengus Rubikona: pirmas zingsnis zengtas, ir atgal kelio nebera, nors ir zinai, kad priesaki bus visko: tik lengvumo ir nerupestingumo nebebus. Kompozicine prasme tai gili raudona roze, panasi i Sa Majeste la Rose, kuri, vienok, nuo sirdies pasuka kitu keliu- ne rozem klotu. Sirdyje ryskeja gaiviai aitrios uogu natos, vos vos miros- svelnus pudriskumas, ir gilus, animaliskas muskusas. Kompozicija gan paprasta, bet prigulanti, kaip tobulo audinio pirstine. Pats naturaliausias kunisko sensualumo ir moterisko emocinio jausmingumo kokteilis. Kvapas dedikuotas postkarinio okupuoto Berlyno moterims, tad tam tikras liudesys ir jausmingumas, kuniskumas, o taip pat ir beprotiskai "aitri" kvapo spalva kalba patys uz save.
Vakar teko isbandyti Montale Intense Tiare -seniai su tokiu kvapu buvau susidurusi. Nuo dvieju psyku isiskaudo galva ir pradejo pykinti. Siandien apie ta kvapa net negaliu pagalvoti
Aciu, mergaites uz ispudzius . Labai pavasariskai nuskambejo , nubegau i Cremine ir papshikino konsultante visus trys pshykus (per daug, bet nieko) Bet tikrai, kaip eziuko mama sake, baltu geliu sokis pipiriuku apsuptyje. Jau esu numacius paciupti (likuti) Labai patinka sokti
siandien gavau siuos, nu nieko bendra su zodzio manifestas reiksme man jie neturi, bet skanus ir tiek db tai parfumistes galit uzmetyt mane akmenim bet man jie tokie britniski, dievazi tokie saldus, gourmand, lyg butu kazkuris is fantasy flankeriu
We all live under the same sky, but we dont all have the same horizon
šiandien patyriau olfaktorinį šoką. įšgirdau ir neatpažinau cabochard (draugė atėjo pasilinksminti). jis tikrai smirdėjo. oda dusino, be jos kvepėjo kažkokiu prastu talku. likau priblokšta ir nesupratusi kodėl. dabar užpurškiau ant savo odos. gausiai. fantastiškai skanus odos-tabako-aldehidų-samanų-gėlų derinys. ramu. jai tiesiog netiko.