Victorio & Lucchino Carmen

Tik 3 natos - jazminai, apelsinžiedžiai, magnolijos. Visos 3 atskirai man patinka. Bet visos kartu ir tik jos... Gelbėkit

... Oro ir praustis...
Jeigu paimčiau ir sumaišyčiau
belekaip kelis eterinius aliejus, gautųsi kas gautųsi ir
gali gautis panašiai kaip čia. Viskas
gyva ir viskas
rėkia. Pasakyčiau, kad neišbalansuota, triukšminga, brutalu, beskoniška, be idėjos ir aišku nusišnekėčiau, nes pati suprantu, kad čia kaip tik viskas su idėja ir viskas kaip turi būti. Kala taip ryškiai, spalvotai, išsišokančiai, svaigiai (bandžiau miniatiūrą, faktas, kad nepadauginau), kad neturiu kur dėtis - pradeda galvą skaudėt. Pirmi akordai panašūs į raganos eliksyrą - pavadinkim, virtų žolelių mišinį, atrodo įdomiai, mėginu uostyt. Bet viskas
sugėlėja taip svaigiai - nei tai gėlės, nei tai muilas, nei tai šiaip papūgiškai spalvotas bardakas, kad norisi bėgt ir slėptis nuo savęs... Paskui tokie ir lieka - mirtinai įsikibę, įkyrūs, ryškūs ir atrodo, kad amžini. Va čia tai indolinis jazminas. Sakyčiau indoliškumo etalonu gali būti... Neiškenčiau - nusiploviau. Floral man patinka. Bet čia jau žiauriau nei žiauriai žiauru... Per silpna ir per pilka aš tokiam fatališkam svaiginimui - neatlaikau ryškumo, apakina nosį

...
Trussardi Python
Kai sutinku kvepalus, taip užkabinusius dūšią, kaip šie, pradedu mintyse niūniuoti kokią nors dainą. Arba kartoti eilėraštį...
Gyvenimas lyg muilo opera - drama
o gal parodija
Ji lyg nevykęs pokeris
kur vienas kitą juodina
Nesu laimingas aš ten
kur tuštybė tviska
[...]
Kol tu šalia buvai
Pasaulį mano supratai
Dabar tušti namai
Kas buvo gera virto pelenaisTai va - gyvatė, totaliai nurovė stogą

. Kodėl, na kodėl aš jų nepauosčiau anksčiau

? Kiek visko reikia perkasti, kol randi perliuką, kurio nebesinori paleisti...
Vos ne nuo pirmo įkvėpimo supratau, kad tikrai toli gražu ne viską ką verta pauostyti jau esu pauosčius... Supratau, kad prilipo kaip oda. Supratau, kad aš laiminga, nes laikau rankose mažutį buteliuką, kitaip ko gero neatsispirčiau juos kuo būtiniausiai įsigyti... Nes jeigu jų nebeturėčiau, prarasčiau bent dalelę savojo identiteto... Ir matyt atsivertų didžiulė tuštuma, kaip tik tokia, kurią asociajavo mintis užplūdusi daina...
Kuo kvepia? Man asmeniškai pradžioje teisingai
preparuotu Kenzo Tigru. Išėmus iš jo tai, kas man nepatinka, lieka tai, kas man tobula. O jei rimtai - šiltais, bet su lengvu aštrumu ir protingu saldumu prieskoniais. Švelniais citrusais prigesintu šokolado aidu. Galėčiau juose išsimaudyt ar išsivoliot, šleifą ko gero ne itin kelia, bet už tai nuotaiką - kuo puikiausiai. Viena, ko iš jų norėčiau - kad geriau laikytųsi ir ilgiau išliktų viršutinės/širdies natos. Bazė irgi graži (Carner Barcelona Rima XI primena), bet jau nebe tokia uždeganti, ramesnė...