QUOTE(Kile @ 2013 02 11, 09:35)
Sveikos visos,
Net smagu paskaityti, kaip čia gyvenimas verda

Pavasariu kvepia

Daug įdomybių pražiopsojau gyvenimiškuose verpetuose įsisukus.
Kažką įdomaus papasakoti gal ir aš turiu. Grįžau į darbą, ir pasitaikė proga patyrinėti, kiek gi tų nuodingų alkaloidų, kurių baiminamės, yra skirtingom sąlygom augintose durnaropėse, tai ta pačia proga ir su brugmansijų lapais pažaidžiau. Ir atradau, kad jauno augalo, dabar vargstančio ant palangės lapuose alkaloidų gal perpus mažiau, nei durnaropės! O pomidore tų medžiagų, skopalamino ir atropino, taip pat yra. Tai išvada mano lieka ta pati - geriau jokių nevalgomų augalų lapų nevalgyti

O brugmansijos lapai nėra koks didelis baubas. Va su sėklom reiktų atsargiau
Aš šiemet dar valdausi brugmansijų neprisipirkti naujų... Nes ir su turimom sunkiai suspėju tvarkytis, bet va labai jau knieti šitą naują knygą įsigyti, kuri tituluota geriausia 2012 m sodo knyga... Tik kaina vis sustabdo - 76 Eu su nuolaida be siuntimo...
http://www.monika-go.../Brugmansia.pdf
Kaip idomu, su tais lapais.
As irgi vis paziuriu i ta knyga, laabai jau nepigi. As vsi tikiuosi, kad kazkas bus geras ir ja nuskanuos ir kur internete surasiu. Bet cia daugiau svajuko drambliones
Jeigu teisingaii prisimenu tu turejei Iochroma grandiflora, gal prisimeni is kur ja buvai gavus?