Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Ir pas mane daug pumpurų, o kelias mažiukes taip ir išnešiau į sklepą nespėjusias pražysti.
Atsakyti
ir mano dvi mažiukes susalo verysad.gif kaip dabar man pasielgti su jom ikeliau i šiltnami kolkas. Kada galiu jau nešti i sklepa?
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 26, 12:25)
Ir pas mane daug pumpurų, o kelias mažiukes taip ir išnešiau į sklepą nespėjusias pražysti.

Kokio dydzio tos maziukes? Siaip mazyles geriau per ziema laikyt ant palanges ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 09 26, 20:07)
Kokio dydzio tos maziukes?  Siaip mazyles geriau per ziema laikyt ant palanges  ax.gif

Na su vazonu jos man yra virs keliu auksciau. Pernai laikiau ant palangiu siemet dar ziedu neturejo gal dar per mazos o siemet jau niekaip tokiu nepastatysiu. Ant palangiu tikrai uzstos puse lango smile.gif parasiau maziukes, nes pagal jusu visu krumelius tokius grazius veslius dideliu tikrai kad mazi. wub.gif
Papildyta:
Oi atsakiau ne i savo posta ir as apie maziukes rasiau nepasiziurejau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gustukas000 @ 2013 09 26, 20:16)
Na su vazonu jos man yra virs keliu auksciau. Pernai laikiau ant palangiu siemet dar ziedu neturejo gal dar per mazos o siemet jau niekaip tokiu nepastatysiu. Ant palangiu tikrai uzstos puse lango smile.gif  parasiau maziukes, nes pagal jusu visu krumelius tokius grazius veslius dideliu tikrai kad mazi. wub.gif
Papildyta:
Oi atsakiau ne i savo posta ir as apie maziukes rasiau nepasiziurejau unsure.gif

Tai ko taip nedaug tepaaugo? Mano pernykstes ziemojusios ant palanges jau siemet zydejo bigsmile.gif Jei jau tokio aukscio, tai ne tokios ir maziukes, maniau, kad jos tik priaugintos smile.gif Klausimas buvo labai panasus, tai nieko cia tokio i koki posta atsakyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gustukas000 @ 2013 09 26, 15:04)
ir mano dvi mažiukes susalo verysad.gif  kaip dabar man pasielgti su jom ikeliau i šiltnami kolkas. Kada galiu jau nešti i sklepa?

Gal nesušalo, ar pajuodo? Vakar grįžusi iš darbo apžiūrėjau paliktas lauke, nieko, nepašalusios. Net jurginai ir tie nepajuodo. O taip gaila žiūrėti į tas suneštas į sklepą. Vakar vakare pas mus taip lijo, o šiandien vistiek šalna ir tas lietus taip bjauriai sušalęs.
Atsakyti
Sunešiau vakar brugmansijas ir geltona jau į sklepą netelpa ir kitos kelios jau lubas siekia, kitais metais netilps. Nežinau ką su ja daryti, ar pastatyti kambaryje (kambaryje irgi į lubas remiasi), ar paprašyti pas ūkininką, kad priimtų į fermą, jis laiko fermoje kiaules ir ten visą žiemą būna pliusinė temperatūra. Vyras sako tegul būna namuose, nes fermoje skersvėjai, amoniakas. Kaip jūs patartumėte, ką jūs darote su didelėmis?
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 10 01, 10:57)
Sunešiau vakar brugmansijas ir geltona jau į sklepą netelpa ir kitos kelios jau lubas siekia, kitais metais netilps. Nežinau ką su ja daryti, ar pastatyti kambaryje (kambaryje irgi į lubas remiasi), ar paprašyti pas ūkininką, kad priimtų į fermą, jis laiko fermoje kiaules ir ten visą žiemą būna pliusinė temperatūra. Vyras sako tegul būna namuose, nes fermoje skersvėjai, amoniakas. Kaip jūs patartumėte, ką jūs darote su didelėmis?

Tokias dideles galima apgenėti, jos visiškai nebijo genėjimo. Pavasarį sėkmingai atžels. O tvarte kur gyvuliai, laikyti tikrai nepatartina, nes nuo drėgmės metasi pelėsis, esant pliusinei temperatūtai augalas auginasi balzganas šakeles, nes trūksta šviesos, žodžiu, neturi ramybės periodo.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 09 26, 22:26)
Tai ko taip nedaug tepaaugo? Mano pernykstes ziemojusios ant palanges jau siemet zydejo  bigsmile.gif Jei jau tokio aukscio, tai ne tokios ir maziukes, maniau, kad jos tik priaugintos  smile.gif Klausimas buvo labai panasus, tai nieko cia tokio i koki posta atsakyta  smile.gif

Net nezinau ir nemazi vazonai buvo. Vasara lapeliai gelto vis. Gal kas netiko. Dabar lai jau ziemoja siandiena apziurejau sakelese matosi givybe tik lapuku nebera nukrito nusale. Tikiuosi kita meta viskas bus gerai ir zydes wub.gif . Gal tikrai vietos truko nes jau per vazona buvo saknis viena i zeme suleidusi. Na bet paziurejus i forumieciu foto pagal augalus. Netoks ir mazas mano vazonas sakyciau didelis unsure.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2013 10 01, 23:03)
laikyti tikrai nepatartina, nes nuo drėgmės  metasi pelėsis, esant  pliusinei temperatūtai augalas auginasi balzganas šakeles, nes trūksta šviesos, žodžiu, neturi ramybės periodo.

Pas mane sklepas taip pat labai dregnas. Bet jurginai kanos kardeliai hortenzija lengvai isgyvena. Nesusiduriau su brugmansijom niekada siemet pirma karta keliaus sklepan ar geriau ten nekelti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gustukas000 @ 2013 10 01, 21:13)
Net nezinau ir nemazi vazonai buvo. Vasara lapeliai gelto vis. Gal kas netiko. Dabar lai jau ziemoja siandiena apziurejau sakelese matosi givybe tik lapuku nebera nukrito nusale. Tikiuosi kita meta viskas bus gerai ir zydes wub.gif . Gal tikrai vietos truko nes jau per vazona buvo saknis viena i zeme suleidusi. Na bet paziurejus i forumieciu foto pagal augalus. Netoks ir mazas mano vazonas sakyciau didelis unsure.gif  g.gif
Papildyta:
Pas mane sklepas taip pat labai dregnas. Bet jurginai kanos kardeliai hortenzija lengvai isgyvena. Nesusiduriau su brugmansijom niekada siemet pirma karta keliaus sklepan ar geriau ten nekelti? g.gif

Aš vazonuose neauginu, visos auga grunte. Šįvakar jau kelias iškasiau ir įsodinau į vazonus, bet rūsin dar nenešu, sustačiau arčiau namo. Jei brugmansijos silpnai augo, galėjo būti, kad vazonai ankšti, gal drėgmės pritrūkdavo, jei lapai gelto galėjo voratinklinė erkutė kenkti, gal trąšų trūko. Jei rūsys drėgnas, manyčiau, kad gali ten gyvent brugmansijos, juolab, kad išgyvena kiti augalai. Tik reiktų prisižiūrėt, kad nesimestų puvinukas.
Atsakyti
Aš irgi gailiuosiu, kad per naksti sunešiau, nes pumpurų pilna, o šitas dvi dienas šalnos pas mus nebuvo, tai galėjo dar augti, bet vyras užgirdo, kad šalną iki minus 5 praneša, tai visas likusias sunešė. Tai aš tada dar palauksiu, kol geltonoji namuose pražys, nes labai daug pumpurų, o tada bandysiu apipjaustyti ir į rūsį. Nors neįsivaizduoju kaip ją apgenėti, nes ji pas mane medis, jos aukštis virš 2,5 m, o sklepo aukštis 2 m ir vien koto ilgis 1,5 m, o kur dar vazonas. Užauginau tokią didelę, o dabar turiu galvos skausmą.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 10 02, 07:43)
Aš irgi gailiuosiu, kad per naksti sunešiau, nes pumpurų pilna, o šitas dvi dienas šalnos pas mus nebuvo, tai galėjo dar augti, bet vyras užgirdo, kad šalną iki minus 5 praneša, tai visas likusias sunešė. Tai aš tada dar palauksiu, kol geltonoji namuose pražys, nes labai daug pumpurų, o tada bandysiu apipjaustyti ir į rūsį. Nors neįsivaizduoju kaip ją apgenėti, nes ji pas mane medis, jos aukštis virš 2,5 m, o sklepo aukštis 2 m ir vien koto ilgis 1,5 m, o kur dar vazonas. Užauginau tokią didelę, o dabar turiu galvos skausmą.

Oho, tai turėtų būti gražus medis smile.gif Gaila, kad jos nežiemoja lauke, tuo sudarydamos problemų savo šeimininkėms smile.gif Kas metai didėja ir gražėja, nes gausiau pražysta. Nebijok apgenėti medelio lają, gi atžels pavasarį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 02 spalio 2013 - 14:35