QUOTE(Elina @ 2005 08 23, 00:48)
ar būtinai čia su mėsyte?
Taigi mėsa neturi daug kalorijų: pvz. liesi baltyminiai produktai (liesa jautiena, liesa vištiena, veršiena - 40 g žalios arba 30 g virtos; liesa varškė 50 g, varškės sūris 25 g, sūriai (riebalų mažiau 15%) 25 g) -angliavand. - o g, baltymų - 7 g, riebalų - 4 g, apie 60 kcal; vidutinio riebumo balt. produktai (jautiena, aviena, vištiena - 40 g žalios arba 30 g virtos; varškė 9% 50g, varškės sūris 22% 25 g, sūriai (riebumas 15-30%) 25 g, kiaušinis vienas 60 g, skumbrė, stinta 50 g) -angliavand. - o g, baltymų - 7 g, riebalų - 7 g, apie 90 kcal; apie rieb. balt. produktus nerašysiu.
Aisku daržovės kcal turi mažiau, pvz., agurotis, burokai 50 g - -angliavand. - 5 g, baltymų - 2 g, riebalų - 0 g, apie 25 kcal.
Bet vaisiai pvz. turi daugiausia angliavandenių, o kalaringumas toks pat kaip liesos mėsos.
Galima imti liesa mėsytę, o kiek jos reikia suvalgyti?
Bet skanu (mėsos nemegėja, bet sitas patiekalas man pats skaniausiais)