Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi patiekalai

Kudinuosi ... Rezultatai dziugina, bet jau "uzkniso" virta vistos krutinele arba versiena su ta pacia darzoviene su citrinos sultim vietoj majonezo... Gal kas zino kaip skaniai ir kudai (be riebalu) pagaminti ka nors nezlugdancio vilciu sumazinti uzpakalio apimti iki dvizenklio skaiciaus?
Atsakyti
Perskaiciau visa sita tema ir radau vos kelis nekaloringu patiekalu receptus, kurie, kaip cia pasakius g.gif neskamba labai skaniai, bent jau man biggrin.gif . Nuejau i kulinariniu ideju tema, o ten mmmm tongue.gif niam, kokie skanus patiekalai biggrin.gif Isvada: norint buti lieknai reikia atsisakyti visu pagundu arba pakeisti mitybos iprocius smile.gif Tik kazin kaip sau isiteikti, kad susaldytu sulciu ledai su vandeniu yra skanesni uz vanilinius su dzemo idaru, a? g.gif
Atsakyti
QUOTE (Torres @ 2004 11 14, 19:37)
Tik kazin kaip sau isiteikti, kad susaldytu sulciu ledai su vandeniu yra skanesni uz vanilinius su dzemo idaru, a? g.gif

Ech... g.gif

Atsakyti
O gal saikingai suvalgyti tuos vanilinius su džemo įdaru ir tada aktyviai pasidžiaugti sportu ar savo vyru ar dar kuom panašiu ir be jokio sąžinės graužimo sudegint tas kalorijas smile.gif wub.gif
Atsakyti
As tai kartais pasidarau toki paprasta ir visai skanu uzkandeli vakarienei.
Reikes:
1 nemazo pomidoro
1 nedideles galvutes svoguno
1 virto kiausinio
keleto salotu lapu
Majonezo ar neriebios grietines
Svogunu laisku, pipiru, krapu.
Pomidora ipjaunam riekelemis, bet nesupjaustom, i kiekviena ipjova dedam riekelemis supjaustyto svoguno ir kiausinio, dedam pomidora ant salotu lapu,uzpilam ant jo grietines ar majonezo, uzbarstom prieskonius ir essen.gif
Atsakyti
QUOTE (Anka @ 2004 11 16, 21:19)
As tai kartais pasidarau toki paprasta ir visai skanu uzkandeli vakarienei.
Reikes:
1 nemazo pomidoro
1 nedideles galvutes svoguno
1 virto kiausinio
keleto salotu lapu
Majonezo ar neriebios grietines
Svogunu laisku, pipiru, krapu.
Pomidora ipjaunam riekelemis, bet nesupjaustom, i kiekviena ipjova dedam riekelemis supjaustyto svoguno ir kiausinio, dedam pomidora ant salotu lapu,uzpilam ant jo grietines ar majonezo, uzbarstom prieskonius ir essen.gif

thumbup.gif skanus shitas patiekaliukas.
Taip pat labai skanu jei i viena ipjova deti kiaushinio griezineli, o i kita - silkutes gabaliukas. Ir taip pakaitomis pridelioti visa pomidora essen.gif
Atsakyti
Aciu uz patobulinima clap.gif , cia jau ir rimtesnis maistelis gausis, gal ir diedui isiulysiu g.gif , vis ne vien darzoves.
Atsakyti
Sveikos, turiu keleta receptuku, bet pati ju dar nesu bandziusi:
Kiaulienos kepsneliai
4porcijos
1 porcija - 200kcal.

400g kiaulienos išpjovos ( 4gabaliukai po 100g),
2 saukstai soju padazo
saukstas aliejaus
cesnako skiltele
vienos citrinos sultys
saukstelis mairuny
Garnyrui:
8saukstai bulviu koses
garuose virtas brokolis

Is soju padazo, citrinu sulciu, sugrusto cesnako ir mairunu sumaisyti marinata. Mesa keliose vietose giliai ipjauti, uzpilti marinatu ir 12 val. palaikyti saldytuve. Is marinato isimta mesa nuvarvinti ir is visu pusiu apkepinti gerai ikaitintame aliejuje.

Versienos suktinukai
4porcijos
1porcija(du suktinukai) - 180kcal.

8 griezineliai orkaiteje keptos versienos
2 svogunu galvutes su laiskais
2 nedideles cukinijos
150g sparaginiu pupeliu
agurkas
indelis (130) naturalaus jogurto
100g neriebaus majonezo
drusko, pipiru, prieskoniniu zalumynu

Pupeles isvirtis ir supjaustyti mazesniais gabaliukais. Svogunus smulkiai sukapoti, agurka ir cukinijas supjaustyti kubeliais. Jogurta ir majoneza isplakti, suberti susmulkintus zalumynus ir sumaisyti su darzovemis. Darzoviu salotas sudeti ant mesos griezineliu, susukti ir perristi svogunu laiskais arba persmeigti smeigtuku.


Dar zinau du receptus bet tingiu rasyti.
Atsakyti
Įdaryta paprika

4 didelės paprikos
500 gramų maltos mėsos
3 morkos
svogūnas,druska,
pipirai.

Paprikos kotelį išpjauti, išimti sėklas, prikišti paruošto faršo, ir uždaryti, dėti į puodą. Nuskustas dvi morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti ir kartu su morkom sudėti į puodą, įpilti vandens (gryna ar su tom. pasta) iki pusės paprikos ir troškinti apie valandą. Pries pabaigą į puodą galima pridėti pjaustytą griežinėliais ar šiaudeliais porą (labai gražiai atrodo). Patiekti su karštomis bulvėmis su krapais ar kaip atskirą patiekalą.
Atsakyti
Beveik toks pat receptukas, tik mano mamos:

Įdaryta paprika

4 didelės paprikos
500 gramų maltos mėsos
3 morkos,
svogūnas,druska,
pipirai,truputis aliejaus.


Nuskustas dvi morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti ir kartu su morkom pakepinti ant aliejaus. Mėsytę pasūdyti, papipirnti, sudėti pakepinuką. Paprikos kotelį išpjauti, išimti sėklas, prikišti mėsytės, ir uždaryti, dėti į puodą, įpilti vandens iki pusės paprikos, supjausyti likusias morkas, ir troškinti apie valandą. Pries pabaigą į puodą galima pridėti pjaustytą griežinėliais ar šiaudeliais porą (labai gražiai atrodo). Patiekti su karštomis bulvėmis su krapais ar kaip atskirą patiekalą.
Atsakyti
ar būtinai čia su mėsyte? aš be mėsytės parašysiu,
svaikas, skanus ir nekaloringas
5 min paverdi šparagines pupeles ir kalafiorą pasmulkintą. Dedam į betaukę keptuvę, beriam paprikos susmulkintos, česnako, pomidorą, patisoną, daug poro su lapais, stambiai tarkuota morką. Pilu vos vos vandens ant keptuvėje kepančiių daržovių, uždengiu dangčiu, pašutinu, tada atidengiu, kad nugaruotų vanduo, padruskinu ir užtarkuoju sūrio, užbarstau petražolių, krapų. Niam niam su juoda duonyte ir kefyru 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 22 rugpjūčio 2005 - 23:49
Prie recepto "Idaryta paprika".
Farsa dar galima paruosti toki kaip i balandelius su ryziais, tik bus jau daugiau kaloriju.
Ir dar, aš stačias tas paprikas puode sustatau, taip šonais vieną prie kitos, kad negriūvinėtų.
Atsakyti