QUOTE (jazminutė @ 2004 08 03, 09:52) |
Radau internete apie sali pasigaminima tokia info: Sali 2,5 pokelio sėlenų (kaina 1 pok. nuo 0,45 Li iki 0,7 Lt) 100 gramų graikiškų riešutų (kaina apie 1,30 lt - 1,5 Lt) 100 gramų saulėgrąžų branduolų ( iki 0,5 Lt) 0,5 pokelio džiovitų jūros kopūstų (gal geriau iš vaistinės - pokelis iki 3,00 Lt) 0,5 litro nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus. Pakepinti aliejuje riešutus, saulėgrąžas, jūros kopūstus ir užpilti ant sėlenų. Šios mišrainės išeiga - apie 3 litrus - apie 2 kg. Viso kiekio kaina apie 8 litus. Skoniu labai panašu į sali mišinį ir kalorijomis, manau, panašu. Tik kaina - ne. O naudoti reikia taip - po 3 šaukštus prieš valgį, užgeriant 1 stikline vandens. Geriausia - vietoj vakarienės. Pirmas įspūdis - gan nemalonus: jaučiasi nerafinuoto aliejaus skonis, ir gana aštrios sėlenos. Bet, jeigu ilgiau kramtysim, skonis švelnėja, atsiranda kepintų riešutų ir saulėgrąžų aromatas, subtilus jūros kopūstų prieskonis. 2,5 pokelio sėlenų - tai gana daug. o jas suvilgyti reikia. Be to, nereikia bijoti nerafinuoto aliejaus, jis neturi cholesterino, be to, būtinas kai kurių vitaminų įsisavinimui. Nemanau, kad mažiau aliejaus yra sali mišinyje. Tiesa nepaminėjau, kad graikinius riešutus ir jūros kopūstus reikia susmulkinti. Pirmą kartą darant nesusmulkinau kopūstų, gavosi gan ilgi "siūlai". Nors tai savotiškai įdomu. |
labai idomu receptukas, reiks butinai isbandyti, be to as selenas visai megstu, net gi kazkada darydavau tokius "sumustinukus" ant kokios duonos su grudais uztepu gabaliuka sviesto ir pabarstau pakepintu selenu- man budavo labai skanu prie kavos vietoj kokio nors pyragaicio, manau ir sveikiau

kai nusipirksiu juros kopustu ir selenu tai tikrai reiks susimakaluoti tokia kose

aciu uz recepta

visi ingridientai tai
,bet,kad aliejaus 0,5-brrrrrrrrrrrr. ir tam pirktiniam jo yra?

QUOTE (leduke @ 2004 08 03, 19:50) |
visi ingridientai tai ![]() |
as tai galvoju, kad to aliejaus galima ir maziau deti, bet jis vis tiek reikalingas, kad isisavintu kai kurie vitaminai, o be to juk ten viskas "ne plauks" aliejuje (as bent jau taip isivaizduoju) taip kad turetu buti normaliai. nors as pati tai irgi nemegstu kai aliejaus skonis ir kvapas jauciasi

pirkau SALI prie Operos ir baleto teatro vaistinėje

As stengiuosi natsisakyti parduotuveje pirktu tirstu padazu, jie paprastei buna labai kaloringi. Skaidrieji yra kur kas lieseni.
Kas del paciu patiekalu, tai rekomenduoju dar neisbandziusioms pabansyti KVIECIU SELENELES. Jas galite berti ant bet kokio maisto, isimaisyti i jogurta, kefyra ar bet kur kurv tik sirdele geidzia. Jos suteikia sotumo , tad norimo patiekalo suvalgysite zymiai maziau. Seleneles yra nevirskinamos, jos tarsi sluotele, kuri pravalo zarnyna.. Kad neuzkietetu viduriai, SVARBU GERTI DAUG SKYSCIU, nes seleneles skrandyje bringsta. Rezultatai gan greitai pastebimi
Taip iprasite valgyti mazesnemis porcijomis, tik nepersistenkite ir nepamirskite vandens
Sekmes!
Papildyta @ [mergetime]1093025177[/mergetime]
o sqali receptuka gi niekas nedraudzia ir is puses porcijos daryti... pabandysiu, nes per medaus kopinejimo savaite, tai jau visai atsipalaidavau
Kas del paciu patiekalu, tai rekomenduoju dar neisbandziusioms pabansyti KVIECIU SELENELES. Jas galite berti ant bet kokio maisto, isimaisyti i jogurta, kefyra ar bet kur kurv tik sirdele geidzia. Jos suteikia sotumo , tad norimo patiekalo suvalgysite zymiai maziau. Seleneles yra nevirskinamos, jos tarsi sluotele, kuri pravalo zarnyna.. Kad neuzkietetu viduriai, SVARBU GERTI DAUG SKYSCIU, nes seleneles skrandyje bringsta. Rezultatai gan greitai pastebimi

Taip iprasite valgyti mazesnemis porcijomis, tik nepersistenkite ir nepamirskite vandens

Sekmes!

Papildyta @ [mergetime]1093025177[/mergetime]
o sqali receptuka gi niekas nedraudzia ir is puses porcijos daryti... pabandysiu, nes per medaus kopinejimo savaite, tai jau visai atsipalaidavau

QUOTE (Zvirblis @ 2004 07 23, 08:29) |
galetu dar nekaloringu tortu buti ar plaktos grietineles. O greipfrutai, kaip ir apelsinai, mandarinai yra nelabai kaloringi, nes juose daug vandens... |
o grietineles liesos yra!!! Tik milteliu pavidale- dr. Oetker firmos. Uzpili pieno, isplaki ir viskas. Tik nepamenu kiek ten valgomam saukste kaloriju, berods 20 kcal. ( priklausomai nuo ideto cukraus kiekio ivairuoja


Papildyta @ [mergetime]1093173874[/mergetime]
Dabar skaitau skaitau ir galvoju, na kodel galvojama, kad genetiskai modifikuoti produktai nesveiki ir kenksmingi??? Taigi jiems nieko baisaus nepadaro- ir vitaminai nepasikeicia darzovese ir maistines savybes islieka! Na pavyzdziui, suvalgote bulve, o po to zuvi- juk nepavirtote bulviazuviazmogiu, nes svetimu genu tai juk neisisavinate. Tai kas gi atsitiks, jei suvalgysite bulve su iterptu zuvies antifriziniu genu (kad bulves per salcius nepersaltu)? Taigi tai bus tokia pat bulve visais atzvilgiais! o jau manoma, kad cia didziausias blogis.
O kur yra pirkti tų kviečių selenėlių/Aš kažkaip niekur jų nepastebėjau.Kas žinot parašykit .Ačiū
Kvieciu selenos buna ir Iki, ir Maximoj (prie miltu ir kruopu skyriuku. Kaina apie 0.55Lt uz pokeli). Teko matyti net vaistinej.
Kiek zinau kvieciu selenos skiriasi nuo kvieciu seleneliu (pastarosios buna prie ekologisku produktu). Nes seleneles yra sumaltos kaip miltai - taigi ir naudos zarnyno valymui atitinkamai maziau

Kiek zinau kvieciu selenos skiriasi nuo kvieciu seleneliu (pastarosios buna prie ekologisku produktu). Nes seleneles yra sumaltos kaip miltai - taigi ir naudos zarnyno valymui atitinkamai maziau

Nusipirkau "SALI" , bet labai įtartinai pakuotė atrodo, supilta į plasmasinį užspaudžiamą maišelį ir kompiuteriu atspausdinta etikėtė lipduku priklijuota , kainavo 14 Lt. O kaip atrodė jūsų pakuotės. Čia gal kokia namų darbo? Gamintojas "Marisalė".
Būtent taip ir atrodo ir gamina "Marisalė".
Man taip pat įtartinai pasirodė. O dar, mane nuo jų pykina, apsivelai apie dantis ir fui.
O šiaip, tai manau, kad jei laikysies visų nurodymų, kurie yra lape prie mišinio, tai sukūsi ir be to sali
Man taip pat įtartinai pasirodė. O dar, mane nuo jų pykina, apsivelai apie dantis ir fui.
O šiaip, tai manau, kad jei laikysies visų nurodymų, kurie yra lape prie mišinio, tai sukūsi ir be to sali

QUOTE (zuikiausia @ 2004 08 20, 20:00) |
As stengiuosi natsisakyti parduotuveje pirktu tirstu padazu, jie paprastei buna labai kaloringi. Skaidrieji yra kur kas lieseni. Kas del paciu patiekalu, tai rekomenduoju dar neisbandziusioms pabansyti KVIECIU SELENELES. Jas galite berti ant bet kokio maisto, isimaisyti i jogurta, kefyra ar bet kur kurv tik sirdele geidzia. Jos suteikia sotumo , tad norimo patiekalo suvalgysite zymiai maziau. Seleneles yra nevirskinamos, jos tarsi sluotele, kuri pravalo zarnyna.. Kad neuzkietetu viduriai, SVARBU GERTI DAUG SKYSCIU, nes seleneles skrandyje bringsta. Rezultatai gan greitai pastebimi ![]() Taip iprasite valgyti mazesnemis porcijomis, tik nepersistenkite ir nepamirskite vandens ![]() Sekmes! ![]() Papildyta @ [mergetime]1093025177[[b]*Bitulka rgetime] [/b] o sqali receptuka gi niekas nedraudzia ir is puses porcijos daryti... pabandysiu, nes per medaus kopinejimo savaite, tai jau visai atsipalaidavau ![]() |
Oi giarbiamoji






Mielosios, kadangi desertu norisi visada noriu pasiulyti toki recepteli:
Tropinis jogurtinis ziedas (porcijoje 84 Kcal)
6 porcijos
Jogurtiniui ziedui
175 ml tropiniu vaisiu sulciu
15 ml zelatinos milteliu
3 kiausiniu baltymai
150 g nekaloringo naturalaus jogurto, 1 citrinos zievele
Ziedo uzpildui
1 mango, 2 kivi, vynuogiu ar kokiu kitu vaisiu, 1 citrinos sultys
1. Sultis supilkit i inda ir suberkit zelatinos miltelius, truputeli pakaitinkit, kol istirps zelatina.
2. Kitame inde isplakit baltymus, kai jie prades standeti dekit i juos po truputi jogurta ir sumalta citrinos zievele ir plakit toliau.
3. Plakant supilkite ir sultis su istirpinta zelatina. Plakit, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
4. I atsaldyta ziedine forma (1.5 l) greitai supilkite misini. Jis turetu suskilti i du sluoksnius (jogurtas apacioje, sultys virsuj)
5. Kol ziedas stings saldytuve, nulupkit, susipjaustykit vaisius, sumaisykite juos, apipilkit citrinos sultimis.
6. Zieda is saldytuvo imkit pries patiekiant, peiliu atpleskit krastelius, o tada forma trumpam panardinkit i salta vandeni, kad atsoktu dugnas, isverskit i lekste ir i vidu suberkit pasiruostus vaisius. Skanaus!
Svarbiausia nekaloringa ir spalvinga
Tropinis jogurtinis ziedas (porcijoje 84 Kcal)
6 porcijos
Jogurtiniui ziedui
175 ml tropiniu vaisiu sulciu
15 ml zelatinos milteliu
3 kiausiniu baltymai
150 g nekaloringo naturalaus jogurto, 1 citrinos zievele
Ziedo uzpildui
1 mango, 2 kivi, vynuogiu ar kokiu kitu vaisiu, 1 citrinos sultys
1. Sultis supilkit i inda ir suberkit zelatinos miltelius, truputeli pakaitinkit, kol istirps zelatina.
2. Kitame inde isplakit baltymus, kai jie prades standeti dekit i juos po truputi jogurta ir sumalta citrinos zievele ir plakit toliau.
3. Plakant supilkite ir sultis su istirpinta zelatina. Plakit, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
4. I atsaldyta ziedine forma (1.5 l) greitai supilkite misini. Jis turetu suskilti i du sluoksnius (jogurtas apacioje, sultys virsuj)
5. Kol ziedas stings saldytuve, nulupkit, susipjaustykit vaisius, sumaisykite juos, apipilkit citrinos sultimis.
6. Zieda is saldytuvo imkit pries patiekiant, peiliu atpleskit krastelius, o tada forma trumpam panardinkit i salta vandeni, kad atsoktu dugnas, isverskit i lekste ir i vidu suberkit pasiruostus vaisius. Skanaus!
Svarbiausia nekaloringa ir spalvinga
