Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Virvytė @ 2013 02 05, 16:07)
Ar VTAT kuriai nors iš jūsų tarpininkavo gaunant vietą globojamam vaikiukui darželyje? Didmiesčiuose vietų nėra net 2014-2015 m.
Ir dar vienas "techninis" klausimas. Kas kiek laiko realiai yra tikrinama, ar globėjas racionaliai naudoja globos pinigus? Kaupiat visus čekius, bilietus, el.sąskaitas?
Mums tarpininkavo.Bet tą tarpininkavimą teko išsireikalaut.Tik su Pupa atsistojus į eilę paskambino direktorė ir paklausė,kodėl nesinaudojam pirmumo teise.Atsakiau,kad nežinojau.Tai pasakė,kad jie irgi nori prisidėti prie gerų darbų,ir kad galiu mažiukę atvest nuo rugsėjo wub.gif
Apie pinigus klausia kas kartą per apsilankymus.Pradžioj pildydavau išlaidų lapus ir stengdavausi,kad suma gautųsi kaip globos išmoka.Paskui pradėjau pilt viską,tai kai kuriais mėnesiai išeidavo vos ne dvigubai.Tada liovėsi prašyt biggrin.gif
Matyt,lankydami įsitikina,kad vaikų poreikiai tenkinami ir paskui jau nebereikalauja g.gif
Atsakyti
Aš prašiau, kad VTAT tarpininkautų, bet poveikio tas raštas neturėjo
Atsakyti
Pakliuvom be eilės ir be tarpininkavimo. Tiek į darželį, tiek į pageidavimais užverstą mokyklą. Tuo metu dar buvo globa. Mokykloje jau buvo įsiteisėjęs teismo sprendimas, bet kaip tik keičiami dokumentai. Pateikta buvo seno gimimo liudojimo kopija. Neblogas ugdymo įstaigos pratestavimas smile.gif. Kreipėmės į 6 darželius. Mokykla priėmė iš karto (buvau išsiaiškinus situaciją smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 02 05, 17:30)

Matyt,lankydami įsitikina,kad vaikų poreikiai tenkinami ir paskui jau nebereikalauja  g.gif

niekada niekas nėr klausęs apie pinigus. Prisigirsiu- būtinai paklaus.
Pūkuotukė Žydraakė jau moka gerai sėdėti, vakar vakare kryptingai šliaužė pas mane per lovą. Dantukai vis dar nepasirodė. Vis dar sloga, bet baiginėjasi. Čia mes taip su lauku nesusitariam. Ir ne nuostabu. Per savo gyvenimėlį ji lauke buvo "ten" tik tris kartus. Tai dabar sunki adaptacija.
Atsakyti
Alfija - vienok kaip gerai, kad tokia mažiulė pateko į geras rankas....
pažįstamiems teko pradėti pažindinti vaiką su didelėmis durimis, būdavo ašarų pakalnės.... matyt kažkurios didelės durys skriaudė, tai bijojo visų - parduotuvių, poliklinikos, įstaigų ir pan.... Praėjo nemenkas laiko tarpas, kol suvokė, kad už didelių durų gali slėptis net ir nauji žaislai biggrin.gif ..

Dėl pinigų niekada neklausė, dėl sveikatos - taip., dėl pomėgių, valgio (čia turbūt todėl, kad tokia kūūūda atrodo smile.gif )
Klausė vaiko ar jo niekas neskriaudžia -ar nemuša, ar nebara. nu vat taip, paraidžiui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 05 vasario 2013 - 17:47
Pupa sustodavo prie durų ir laukdavo,kol kažkas,einantis iš paskos atidarys.Nelįsdavo į spintas ir spinteles,stalčius...Ilgai nesupratau g.gif
Bet kaip aš jums visoms pavydžiu,kad niekas nelenda į šeimą,niekas niekur netampo nei jūsų,nei jūsų vaikų...Jau atrodo taip stengiuosi,o vis tiek teismui įrašė,kad bendrauju nenoriai blink.gif Kaži,kaip reikia bendrauti noriai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 05, 18:47)
Alfija - vienok kaip gerai, kad tokia mažiulė pateko į geras rankas.... 

Žinai, va aš taip žiūriu į ją ir galvoju, kad kiek vaikų tų vaikų taip ir prapuola. Ji neįvaikinama, ir dar ilgai tokia bus, bendroj sumoj kaip ir lankoma buvo. skambindavo, klausdavo, porą kartų kažkas lyg atvažiavęs buvo. Ir viskas. Ir to pakanka, jog būtų globos įstaigoj. Ir jei ne laimingų sutapimų virtinė- tai ir augtų dar viena naujas Žiogas. Tiesiog aš laiku buvau toj vietoj kur sprendėsi jos globos klausimas, ji buvo tokioj vietoj, kur kūdikiai ir šiaip vaikai neglobojami, nėr tokio punkto, rajoną spaudė vaikui rasti šeimą kuo greičiau, nors tam rajone jokių globėjų jai niekada nebūtų. Kad giminės labai norėjusios jai valdiškų namų, buvo maloniai mano perkalbėtos ir neapsigalvojo. Dabar sau auga, gudrėja, žandus augina, galvos apimtis kaip padidėjo- kiek visko galvoti daug reikia biggrin.gif . Rankytės paaugo, pirštukai paaugo, raumenukai ir be kineziterapeuto atsipalaiduoja. Ūgio nediduko. Pusės metų vos vos ūgį išpildom. Valgo daug ir noriai, labai aiškiai moka paprašyti. O kaip mėsą mėgsta. Nepaisant nieko labai pusiauvyra, rami. aišku, kaip neišnešiotukė vis dar turi ir kvėpavimo sutrikimų, va dar ir dantukų neturi, bet vis tiek kramtymo judesius daro. Sausainius kažkaip ten sukramto.Veidukas surimtėjo, suaugo. Leliuko, bet jau tokio prakutusio. Atvažiuosi kada į Vilnių- parodysiu visus tris- kokius turiu smile.gif
Atsakyti
alfija, noriu noriu ir aš...seilė tįsta
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 02 05, 19:29)
alfija, noriu noriu ir aš...seilė tįsta

ateik gi, kur gyvenu žinai 4u.gif
Atsakyti
Kai gauni žmogus kartais raštą iš valdiškų namų, tai nežinai net ką daryti. Rimtai. Atėjo laiškas iš VMI , kad aš pateikčiau dokumentus apie 2008m. turėtą kompiuterį. Įsigytą. Kažką reik tikslinti. Tai aš net neprisimenu kokį, seniai turiu kitą pirktą iš asmens. Bet iš kur ir ką jie ir atkapstė- patys irgi negali, nes nežino. O aš va kažką turiu pateikti per 10 dienų. Ką pateikt neturiu, ir nelabai suprantu, kam tai turėčiau pateikti- nesupranta jie.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 06, 15:06)
Tu čia nesiaiškink,mes jau supratom,kad plėšikavai internetinėj bankininkystėj lotuliukas.gif
Atsakyti
aaaa, tais metais kompensuodavo kažkokį procentą naujai įsigijamiems su programine įranga irnesakyk.gif
Dokumentų prašo - kompo? ar tinka, pvz. banko išrašas, jei kortele atsiskaitei?
Atsakyti