Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

O čia ar nebus tas "didelių pinigų" efektas dar biblijoje aprašytas apie sūnų palaidūną (išsiprašė palikimą ir prašvilpė). Su dideliais pinigais reikia mokėti elgtis. Kiek istorijų kai laimėję loterijoje iki tol normaliai gyvenę žmonės pridaro nesąmonių su laimėtais pinigais ir dar susigadina gyvenimus.

Tiesiog normalioje šeimoje suėjus 18-kai niekas didelių pinigų jaunam žmogui neduoda. Galvoju apie save kai buvau 18-kos ir jeigu būtų kas tada davęs į rankas kelis tūkstančius, nagi tikrai nebūčiau žinojusi kaip juos protingai panaudoti.

QUOTE(Germinė @ 2013 02 08, 21:58)
Va aš ir galvoju,ar ten jie gauna kišenpinigių?Kiek?Ir kodėl tada išėję į svietą prašvilpia tuos tūkstantėlius per savaitę ?

Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 02 08, 22:58)
Va aš ir galvoju,ar ten jie gauna kišenpinigių?Kiek?Ir kodėl tada išėję į svietą prašvilpia tuos tūkstantėlius per savaitę ?

didesnieji gauna tuos 52 litus.
Mums psichiatras išrašė mokyklą, prailgintą grupę ir tą pačią gimnastiką. Kuo didesnis susibūrimas- tuo geriau.
Papildyta:
Jei dėl išskirtinių atvejų, tai mano Duksio gimdytoja yra tikrai išskirtinis atvejis. Nes ji ne tik kad su Duksiu gražiai bendrauja, ne tik jaim dovanas ir labai brangias siunčia, bet dar dovanas siunčia ir kitiems mano globojamiems vaikams ir man taip pat. Ir yra patenkinta ir laiminga tuo, kad jos jaunystėj padaryta klaida jos pagimdytam vaikui baigėsi labai gerai, kad jis laimingas. Daugiau tokių atvejų nežinau ir negirdėjau.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 09, 01:10)
Jei dėl išskirtinių atvejų...

Skamba kaip pasakoj... smile.gif Bet labai džiaugiuosi dėl Duksio, kad tokių stebuklų būna...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 08, 23:10)
Mums psichiatras išrašė mokyklą, prailgintą grupę ir tą pačią gimnastiką. Kuo didesnis susibūrimas- tuo geriau.
Niekaip iš galvos neiškrenta šitas tavo sakinys.Paprastai visos tarnybos vienareikšmiškai už tai,kad institucinis vaikas kuo daugiau laiko praleistų namuose,šeimoje,ramioje aplinkoje.Nesistebiu tada jo elgesiu mokykloje -ji jam atsipykus iki gyvo kaulo.Nenustebčiau,jei pareina piktas,irzlus,pavargęs ir atsigroja tau ant nervų.Ar Duksis irgi lanko prailgintą?Gal pas jus nemokamai? g.gif Nes man kirstų per finansus ryškiai.Praktiškai visa pašalpa būtų skiriami tik mokyklai.O kur kiti poreikiai?
Tuo pačiu prisiminiau,kaip prašiau institucijos tarpininkauti,kad leistų mažius palikti vieną dieną(!)per savaitę prailgintoj kol aš gydausi,nes PZ niekaip nespėdavo iki 17val pasiimt.Darželis nepriėmė net mano pareiškimo,nes nedirbu doh.gif Tai palaiminimo taip ir negavau,gyvenau strese,kol susitvarkiau savo reikalus.

Atsakyti
QUOTE(arna @ 2013 02 09, 00:58)
Skamba kaip pasakoj...  smile.gif  Bet labai džiaugiuosi dėl Duksio, kad tokių stebuklų būna...

arna, vat būtent, kad čia yra stebuklas. Bet vat taip yra ir viskas, ir mums dėl to yra visiems labai smagu, toks irgi labai geras edukacinis pavyzdys. Jei taip ir toliau- mes turėsim artimą giminę- visi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 02 09, 11:31)
Niekaip iš galvos neiškrenta šitas tavo sakinys.Paprastai visos tarnybos vienareikšmiškai už tai,kad institucinis vaikas kuo daugiau laiko praleistų namuose,šeimoje,ramioje aplinkoje.Nesistebiu tada jo elgesiu mokykloje -ji jam atsipykus iki gyvo kaulo.Nenustebčiau,jei pareina piktas,irzlus,pavargęs ir atsigroja tau ant nervų.Ar Duksis irgi lanko prailgintą?Gal pas jus nemokamai? g.gif Nes man kirstų per finansus ryškiai.Praktiškai visa pašalpa būtų skiriami tik mokyklai.O kur kiti poreikiai?
Tuo pačiu prisiminiau,kaip prašiau institucijos tarpininkauti,kad leistų mažius palikti vieną dieną(!)per savaitę prailgintoj kol aš gydausi,nes PZ niekaip nespėdavo iki 17val pasiimt.Darželis nepriėmė net mano pareiškimo,nes nedirbu  doh.gif Tai palaiminimo taip ir negavau,gyvenau strese,kol susitvarkiau savo reikalus.

Žiogui padidintai yra reikalinga socialinė integracija. Pas jį kraštutinis egocentrizmas, ir dar daug dalykų. Prailgintoj jis būna pirmadieniais, trečiadieniais, ir penktadieniais iki 3 val. paskui eina namo. Pamokos baigiasi 13.15 ir va dar jis turi laiko tris dienas per savaitę, kolektyve pabūti savarankiškas, ir pasimokyti priimti savarankiškus sprendimus- ty pirkti tokius pietus kokius nori jis, o ne draugas, ir paruošti dalį pamokų. 2-4 -ieniais eina namo. Duksiui nežinau ar būna prailginta, bet jis labai užimtas žmogus- imtynės, baseinas, skautai. Pareina pavakare.
Žiogo laikyt mokyk.loj lig 6- galvon nešautų, juo labiau kasdien smile.gif . Tai va žodžiu tas buvimas iki 3 žiogui sprendžia labai daug dalykų- jis palaipsniui mokosi prie didesnio krūvio, kuris neišvengiamai mokykloj bus, prie to prieinam palaipsniui ir švelniai, nes paskui bus ne tik laisvas toks pabuvimas, bet darbas smile.gif . žiu va taip va.
Atsakyti
alfija, kaip džiaugiuosi dėl Džiugo. Fantastika. Pasaulis šiltesnis nuo tokių istorijų...
Psichologų yra ir užsieny rimtai pasimokiusių ir disertacijas iš vaikų psichologijos parašiusių, tik dirba jie...ten kur pinigius moka ir užsiima laisvalaikiu beveik neapmokama pagalba skyrybų ar kt.situacijų traumuotiems vaikams. Praktiškai Lietuvije tai labdara ir asmeninio laiko aukojimas.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 02 09, 12:26)
alfija, kaip džiaugiuosi dėl Džiugo. Fantastika. Pasaulis šiltesnis nuo tokių istorijų...
Psichologų yra ir užsieny rimtai pasimokiusių ir disertacijas iš vaikų psichologijos parašiusių, tik dirba jie...ten kur pinigius moka ir užsiima laisvalaikiu beveik neapmokama pagalba skyrybų ar kt.situacijų traumuotiems vaikams. Praktiškai Lietuvije tai labdara ir asmeninio laiko aukojimas.

Sunute, su baziniu išsilavinimu- nėra. Vaikų psichologų-praktikų juo labiau. Disertacija yra teorija ir nieko daugiau. Mokslinis darbas yra mokslinis-praktinis yra praktinis. Tai, kad atliko kažkiek tyrimų, teisingiau atliktus tyrimus apibendrino, surinko statistiką iš praktikų, padarė išvadas ir padarė teoriją, ar patvirtino jog teorija ir tokiu atveju galioja- tai su praktiniu kliento-paciento konsultavimu neturi nieko bendro. Tyrėjų-praktikų yra labai mažai. Tyrėją nedomina paties paciento istori ir jos baigtis, tyrėją domina jo pačio iškeltų hipotezių paneigimas arba patvirtinimas, o ne terapinis efektas.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 09, 12:21)
Sunute, su baziniu išsilavinimu- nėra. Vaikų psichologų-praktikų juo labiau. Disertacija yra teorija ir nieko daugiau. Mokslinis darbas yra mokslinis-praktinis yra praktinis. Tai, kad atliko kažkiek tyrimų, teisingiau atliktus tyrimus apibendrino, surinko statistiką iš praktikų, padarė išvadas ir padarė teoriją, ar patvirtino jog teorija ir tokiu atveju galioja- tai su praktiniu kliento-paciento konsultavimu neturi nieko bendro. Tyrėjų-praktikų yra labai mažai. Tyrėją nedomina paties paciento istori ir jos baigtis, tyrėją domina jo pačio iškeltų hipotezių paneigimas arba patvirtinimas, o ne terapinis efektas.

mano turias galvoje tyrėjas turi 15 metų darbo praktiką su vaikais. Džiaugiuosi, kad vėl pradėjo epizodiškai dirbti smile.gif. Bazinis išsilavinimas taip - bendroji psichologija. Disertacija, stažuotės, tarptautiniai projektai susijč su pažeistų vaikų psichologija.
Kiek pažįstu savo srities mokslininkų, visi, nesusiję su praktika, daugiau ar mažiau juokingi ir apgailėtini
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 09 vasario 2013 - 12:32
QUOTE(Sunute @ 2013 02 09, 13:30)
mano turias galvoje tyrėjas turi 15 metų darbo praktiką su vaikais. Džiaugiuosi, kad vėl pradėjo epizodiškai dirbti smile.gif. Bazinis išsilavinimas taip - bendroji psichologija. Disertacija, stažuotės, tarptautiniai projektai susijč su pažeistų vaikų psichologija.
Kiek pažįstu savo srities mokslininkų, visi, nesusiję su praktika, daugiau ar mažiau juokingi ir apgailėtini

Sunute, tyrėjas, turi visai kitus tikslus, jis nėra nei praktikas, nei gali juo būti- tai kad kažkada kažką dirbo- nesako iš viso nieko. Nesako nei kokius jis turėjo sau tikslus, nei ko siekė. Stažavosi, puiku kad stažavosi- to reikalauja mokslinis laipsnis, atitinkamų stažuočių, straipsnių kiekio ir t.t., pagal tai yra įskaitoma ar neįkaitoma.Čia daug dalykų, daug peripetijų. Bet nieko neturi bendra su praktiniu darbu. Psichologiis teorinis darbas, mokslinis darbas nagrinėja visai kitas sritis, apima visai kitokią neuronų veiklą nei praktinis.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 09, 13:00)
Sunute, tyrėjas, turi visai kitus tikslus, jis nėra nei praktikas, nei gali juo būti- tai kad kažkada kažką dirbo- nesako iš viso nieko. Nesako nei kokius jis turėjo sau tikslus, nei ko siekė. Stažavosi, puiku kad stažavosi- to reikalauja mokslinis laipsnis, atitinkamų stažuočių, straipsnių kiekio ir t.t., pagal tai yra įskaitoma ar neįkaitoma.Čia daug dalykų, daug peripetijų. Bet nieko neturi bendra su praktiniu darbu. Psichologiis teorinis darbas, mokslinis darbas nagrinėja visai kitas sritis, apima visai kitokią neuronų veiklą nei praktinis.

Na jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 02 09, 17:21)

negali patikėt, kad jei ruošiesi valgyt dešrą, nereik žiūrėt kaip ją daro? Ir dar- gali pažinot daug nuostabių žmonių, bet vertinti ir įvertinti jų profesinės veiklos, įvertinti jų kompetenciją, o jau juo labiau tikslus ir pasirinktas priemones, jei nesi tos srities specialiistas- negali ir tiek. Bet kokio darbo, bet kokios profesijos žmogus yra matomas pašalinei akiai tik iš viršaus. Kad pažiūrėt iš vidaus- reik turėt kompetenciją toj srity. Už tai ir sakau, kad šita diskusija jokios prasmės neturi. Tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 09, 17:49)
negali patikėt, kad jei ruošiesi valgyt dešrą, nereik žiūrėt kaip ją daro? Ir dar- gali pažinot daug nuostabių žmonių, bet vertinti ir įvertinti jų profesinės veiklos, įvertinti jų kompetenciją, o jau juo labiau tikslus ir pasirinktas priemones, jei nesi tos srities specialiistas- negali ir tiek. Bet kokio darbo, bet kokios profesijos žmogus yra matomas pašalinei akiai tik iš viršaus. Kad pažiūrėt iš vidaus- reik turėt kompetenciją toj srity. Už tai ir sakau, kad šita diskusija jokios prasmės neturi. Tiesiog.

Niek nevalgau dešros, jei nežinau iš ko, kur ir kaip padaryta smile.gif. Iš apačios ir iš šono taip pat kažkas matosi, ar ne ? smile.gif. Nežinau, su tuo "žiūrėjimu iš viršaus". Kuo toliau, tuo labiau man nebeaišku gyvenime, kur viršus. Formalias struktūras ignoruoju smile.gif.
Atsakyti