Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(arna @ 2013 02 13, 12:28)
Man gydytoja paaiškino, kad stiprus vaiko galūnių prakaitavimas rodo infekcinę ligą (būna ir po jos) arba nervų sistemos problemas (padidėjusį jautrumą ar net rimtesnes problemas).

tiesa. Na o nervų sistemos problemų tiek neurologinių, tiek psichosocialinių, tiek psichologinių- mūsų visų vaikai tiesiog negali neturėti smile.gif .
Atsakyti
Gavau sveikinimą iš VIF wub.gif kadangi po dviejų mėnesių nemokėjimo (mandagiai patylėjau) gimdytojas`sumokėjo net šimtą lt vietoj 50, tai VIF sumažino išmokas. Garbės žodis pioneer.gif rašysiu po kiekveinų neišmokėtų alimentų. lai užsiknisa darbais.

Ir eisiu į į seimo nario priėmimą dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 14, 17:22)
VIF sumažino išmokas
console.gif
Atsakyti
Gavom dovanų.Vaikai susimetė kišenpinigius ir nupirko mums su tėčiu po šokoladą,o man dar ir pakabuką ant juodo šniūrelio su raudona plastmasine širdim smile.gif Apie piešinius jau tyliu...Bet labiausiai nustebino Pupos sveikinimas.Nežinau,kaip jie,tokie maži,sugalvoja?Mes juk nežiūrim sveikinimų koncertų biggrin.gif
Mieli tėveliai
noriu jus pasveikinti su
valentino diena.Ši diena
tegul jum būna pati isimin-
tiniausia.Tegul jūsu šir-
di džiugina mieli jūsu
vaiku pasveikinimai.Aš
jus myliu.Nuo ...
wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Tik nosines slogai sunaudojo,nebeliko bigsmile.gif
Atsakyti
Na mane irgi pasveikino. Gavai piešinukų, atvirukų, saldainių dėžę, paskui ryte pavėpsajom filmus, Karlsoną, Vienas namuose 5. Suvalgėm tortą, šokoladus. Paskui sulaukėm labai mielų ir mylimų svečių wub.gif . Labai gerai leidom dieną.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 02 14, 18:22)
Gavau sveikinimą iš VIF wub.gif kadangi po dviejų mėnesių nemokėjimo (mandagiai patylėjau) gimdytojas`sumokėjo net šimtą lt vietoj 50, tai VIF sumažino išmokas. Garbės žodis pioneer.gif rašysiu po kiekveinų neišmokėtų alimentų. lai užsiknisa darbais.

Ir eisiu į į seimo nario priėmimą dry.gif

kai aš skaitau apie tas sumažintas išmokas, perskaičiavimus, atskaičiavimus.Vat iš ko turi gyventi ir išlaikyti vaiką? Juk delspinigių tau nemoka už praleistas nesumokėtas dienas, skirtingai nei ten šilumininkai, kokie bankai.
apskritai aš dabar labai laukiu metų pabaigos, man nemokėjo vaiko pinigų, dabar kai jau aš daugiavaikė mama tuos pinigus baigiu išsireikalauti jog mokėtų, man ten visaip grasina, kad va jei bus permoka tai VMI metų pabaigoj lieps grąžinti permoką. Gerai, tegu liepia. Pirmiausia jie man turės įrodyti jog globotinis yra šeimos narys, kad pašalpa tai mano pajamos, ir kad 520 yra kur kas daugiau nei 2500, globotiniui globos namuose skiriamų lėšų, nes jie tuos 52 litus- gauna. Žodžiu irgi esu pasiutus.
Atsakyti
Utopija kažkokia pas mus, kas liečia šituos reikalus.
Pvz. teismas atmetė mano prašymą leisti pirkti 3 kambarių butą vietoj 1kambario buto, nes bloginu (nepilnamečiui) savo vaikui gyvenimo sąlygas. Nežinau kaip jie čia taip sugalvojo.Nors tuo metu su esamu savo vyru nebuvom susituokę, pirkom bendrai butą. Nors jo pajamos didesnės buvo už mano, jie to nevertino, nes juk mes ne šeima. o išlaikyt tipo 3 kambarių butą man bus brangiau iš savo algos, todėl sumažėja išlaikymas vaikui, ar kaip jie ten dar išmastė ta pablogejima nezinau. po pakartotinio prašymo teismas pagaliau davė leidimą.

Bet po 2 metų kai jau buvo gimusi ir dukra, iš socialinio gavau laišką kad turiu gražinti už visus metus jų išmokėtus tuos vaiko pinigus po 52lt. nes jie jau sumąstė kad mes šeima, nes juk butą tai pirkom kartu. tai jau ir vyro pajamas priskaičiavo mūsų šeimai.
O pas anstolį kai nuėjau, dėl nemokamų alimentų vyriausiojo vaiko tėvelio, tai pasakė : "jūs taip nepergyvenkit, kai jis išeis į pensiją, jam vistiek išskaičiuos tuos pinigus valstybė" doh.gif
ir visai juk nesvarbu, kad vaiką reikia maitinti dabar, o ne kai vaikas jau seniai bus užaugęs ir jo išlaikyti nebereiks.
Čia toj sistemoj pas mus absurdas tikras....
Atsakyti
Užklausiau savo socialinės,kodėl teismui pateiktuose dokumentuose esu įvardinama,kaip nenoriai bendradarbiaujanti.Gavau atsakymą:
"Grupę vesiu aš ir kolegė.
Į globėjų bendradarbiavimą įeina, globėjų dalyvavimas tęstiniuose globėjų mokymuose, kurie vyksta kiekvieną mėnesį išskyrus vasarą. Todėl vienas iš bendradarbiavimo aspektų yra globėjų grupių lankymas. "
Taigi nesusidūrusioms pasakoju :globėjos susėda susitikimų kambarėly,ar salytėj,geria kavą,plepa apie savo vaikus.Socialinės grupės nevaldo visiškai,ir būna atvejų,kad kuri globėja visą laiką viena prašneka apie savo problemas.Tada ateina valandėlė "mokymams" kai jaunutė,praktinės patirties neturinti darbuotoja paskaito iš lapų apie kokią nors auklėjimo problemą ir kaip su ja susitvarkyti.
Jei atsivežam vaikus-jie duodasi koridoriuje.Tiesa,dabar jau kelintąsyk su jais būna kas nors iš suaugusiųjų-darbuotoja,ar savanorė.Gal kuri gundotės apsilankyti? bigsmile.gif Pasimokysit vaikus augint ir auklėt.
Atsakyti
Germine, mes kursuose lankėmės kitame mieste ir į tęstinius mokymus ten važiuojam. Tik ne kas mėnesį. Rečiau. Gal ir pas mus kažkas bus organizuojama (viena ausim girdėjau), bet nesidomėjau, nes susitikimas su žmonėmis kuriuos ten sutinku, man yra dovana.
Ten gi tiek išsikalbėta, išsidalinta viskuo dar kursų metu. Jei ir prisijungia naujų žmonių tai kažkaip netrikdo.
Suprantu, kad tavo "stažas" kur kas didesnis nei mano, bet negi nieko pozityvaus tame nėra?
Atsakyti
Mūsų grupė išsiblaškė kas sau.Nieko neliko.Būnu tai su vienais,tai su kitais.Nei pažįstu tuos žmones,nei žinau jų istorijas.Vaikai baisiai nenori ten važiuot-labai negeri prisiminimai.O kiekvieną kartą įkalbinėt ir papirkinėt man jau atsibodo...Ir net prikalbinti,jie iš ten grįžta kitokie-atgyja visos nuoskaudos ir skriaudos.Prasideda verkimai,rėkimai naktimis.Vėl pasakojama,kaip juos ten mušė,tyčiojosi didesni.Kad motina davė 10 Lt,bet pavogė.O auklėtoja tik pakraipė pečiais.Aš du metus kalbu su jais,vis tikiuosi,kad iškalbės pagaliau tą negatyvą.Va,gavom jauną socialinę-gyriau visaip,kad jauna,kad graži.Po apsilankymų vis pabrėždavau,kaip ji moka su vaikais,kaip domisi jais.Bet išgirdę apie būsimą vizitą šaukia,kad ko ji čia vėl... doh.gif Kiekvienas susitikimas jiems primena tai,ką labiausiai nori pamiršti-kad jie yra globojami,kad čia ne tikri mama su tėte,čia ne šeima,čia globa.
Kartą į mėnesį ten,kas du mėnesiai lanko namie,kas du mėnesiai su broliais sesėm susitinkam.Tai laimė,kad trynukų viena gentis.O jei visi keturi skirtingų šeimų?Kada gyvent?
Atsakyti
Germine, laikykis!
Vat as ir buvau pries globa, vien del tokiu dalyku.
Tik niekaip nesuprantu, ka jie nori tuom pasiekti? Kad zmones nustotu globoti?
Atsakyti
Mums kitaip. Renkamės branduoliukas (visada visi 100 proc. negali) ir jungiasi kas gali iš kitų grupių. Pradžioje visi trumpai prisistatom, kad visiems būtų aišku (koks globos stažas, kiek vaikų, patirtis, o ir sitacija pas kai kuriuos keičias), vėliau pagal susitikimo temą nagrinėjam savo patirtį, aptariam galimus variantus. Visą laiką su mumis bendrauja ir diskusiją palaiko 3 socialinės darbuotojos iš kurių viena pati globoja vaikutį.
Mes ir savo laiką pradiskutuojam, ir dar išsiskirt būna sunku.
Vaikų vestis neprivalu, bet mus kviečia atsivežt, kai galim.
Labai gaila, jei tas kas turėtų duoti naudą tampa prievole be prasmės. Ir vaikų gaila, jei tie susitikimai taip jaukia jų pasaulį.
Manasis dar mažiukas ir ta "globa" jam tėra žodžių žaismas. Jis žino tėtį ir mamą.
Atsakyti
Mums kursus vedė dvi socialinės darbuotojos.Viena buvo "mūsų" Lankė namuose,kvietė į globėjų grupes.Tikrai buvo smagu susitikti - pažinojom vieni kitus,matėm pradžią,sunkumus.Vėliau džiaugėmės pasiekimais.Buvo branduoliukas."Mūsų" socialinė,kiek supratau,vadavo kitą,dekretinėse esančią.Išėjo ji ir iširo visa grupė.Grįžo pasigimdžiusioji.Pradėjo viešai niekint kolegės darbą,nutraukinėt globas ir apie tai girtis.Prasidėjo reikalavimai bendraut su giminėm,paliepimai važinėt taksi,pinigų skaičiavimai...Ta institucija mano akyse smuko.Matau tik popierizmą,EU lėšomis pasidedamus pliusiukus.Globėjai yra niekas.Priemonė.
Atsakyti