Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(Magnifique @ 2013 05 12, 09:58)
Nepažįstu nei vieno žmogaus, kuriam būtų likęs ilgalaikis poveikis po biologinės terapijos vartojimo. Realiai nustoja vartot, 3-6mėn. ir vėl tas pats sh. Pristabdo viską tik tol, kol vartoji, kaip ir visi kiti vaistai.

drinks_cheers.gif sutinku visiskai. Tik man dar blogiau pasidare nei iki to kai nutraukem gydyma....

Atsakyti
Magnifique 6aunuol4... sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 05 10, 19:47)
o man itariu vel netinka nauji vaistai doh.gif sulfasalazinas...kai tik emiau gerti po 2 tabletes ryte-vakare,taip atsirado pykinimas,galvos didziulis skausmas..sumazinau iki 1 tabletes,lyg ir nieko.jau nebezinau nei ka daryt,ar likti prie vienos tabletes,ar dar bandyti gert po 2..

Nepyk, o tu garantuota,kad tau tas blogumas ne psichologinis............ man tai buvo... taip bijojau šalutinio poveikio ,kad net vaidensi,kad bloga... o paskui karta pažystama gydytoja pasijuokė iš mano geremos dozės. Pašnekėjom... ir kažkaip dingo mano šalutinis poveikis.

nuo to laiko neskaitau lapelių.. nu kam, jei ligai reik ir be veistu bus tik blogiau vistiek teks juos gert...........

QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 05 11, 00:24)
doh.gif o siaube..pakolkas gersiu,bet ne istisai,nes kt savaite operacija kelio,tai kokiai savaitelei pertrauka padarysiu.o paskui jei kas,reikes vel keisti vaistus.mano daktare primygtinai man biologine terapija siulo,atsisakiau birzeliui,tai dabar rugpjucio menesiui uzrase..bet gerai pamascius,net jei ji padetu,juk visa gyvenima jos neskirs...

nu tu nedurnavok o su daktaru tarkis.
o ko tau aravos neprirašo. Man sulfazaminas visai neveiksmingas buvo, paskui gėriau metrodeksata. paskui arava. va sakė jei arava nepadės tai jau bioterapija.
ko būtinai biologine.

pritariu Magnifique biologinė veikia, kol vartoji
mano broliui pablogėjimas atėjo bevartojant ir daktarai vargo, turėjo kita biopreparata pritaikyti....

kita vertus matau kaip jis atrodo, nuo tos biop... aš gal pabandysiu dar iki jos nedaeit.
Atsakyti
Tai tuomet nesamone. O visad maniau,kad tai vienintelis budas pasveikti. Aciu,Magnifique,kad nuleidai mane ant zemes. Vadinasi,vaistai geriau. Siaip dar padeda steroidu injekcijos,bet ir jos tik 6 men padeda
Papildyta:
rimulėėė, paprasciausiai patariau,kad jei blogai,tai turi su daktare tartis,nes tiek man ,tiek kitai moteriai ivyko reakcija. Tiesiog ne visiems zmonems sis vaistas tinka. Nes jei ir man butu buve tik psichologinis isitikinimas,tai jokiu budu nebutu liepe is karto nutraukti po kraujo tyrimo. Aisku,jei kazkas yra blogai,zmonems savavaliskai nieko negalima daryti.
Atsakyti
QUOTE(dziosefina @ 2013 05 12, 21:44)
Nes jei ir man butu buve tik psichologinis isitikinimas,tai jokiu budu nebutu liepe is karto nutraukti po kraujo tyrimo. Aisku,jei kazkas yra blogai,zmonems savavaliskai nieko negalima daryti.

jeigu tyrimus darė tai liuks... nes pagalvojau žinai,kaip mes dažnai pačios visko prisigalvojam....

Nežinau mūsų ligoj tikriausiai baisiausia suprasti,kad ji nepagydoma.Man pradžioj irgi atrodė,kad bioterapija išganymas.mano draugai tik dabar pradeda suvokt,kad čia ne plaučių uždegimas su komplikacijom,kad pageri vaistų, pasileidi ir pasveiksti.. su visam

Mūsų liga tik priglušinama. Man daktarė tai tiesiai į akis aišškina. Šiam laikui ji pridusinta, bet ji tyliai be įpatingu skausmų vistiek toliau ardo sanariukus, tik jau greitis ne tas. Gaila aišku,kad nuo to nepagyjama.. ir ateitis neaiški miglota ir senatvė sunki nusimato............. nu bet kitaip nebus. reik prisitaikyti gydimą.
Atsakyti
Kraujai priduoti,bus matyt ar yra pokyciu i gera ar bloga..ryt einu siuntimo pasiimt,tuo paciu suzinosiu ir atsakymus.
manau man ne psichologiskai tas blogumas buvo.nes pirmiau uzejo,o tik paskui emiau skaityt lapeli.ir taip negera buvo,taip pykino,kad lovoj paslika gulejau.sumazinau savavaliskai iki 1 tabletes vietoj 2 ir viskas kolkas gerai.pries operacija reumataloge liepe ju negerti,va po operacijos skambinsiuos,tarsiuos ka man su tuo sulfalazinu daryt..
as Rimuleees pavyzdziu pasekus,prasiau kai keite metatreksata keist i arava.bet daktare sako ar sulfasalazinas ar arava,skirtumo jokio,abu panasiai veikia,tik arava nekompensuojama ,mazdaug 180lt menesiui.ir turi ji dar daugiau pasaliniu poveikiu nei sulfasalazinas,jis ale silpnesnis.na,pamasciau,nepades sis,tada imsiu arava.taigi israse sulfasalazina.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 05 12, 21:51)
Kraujai priduoti,bus matyt ar yra pokyciu i gera ar bloga..ryt einu siuntimo pasiimt,tuo paciu suzinosiu ir atsakymus.
manau man ne psichologiskai tas blogumas buvo.nes pirmiau uzejo,o tik paskui emiau skaityt lapeli.ir taip negera buvo,taip pykino,kad lovoj paslika gulejau.sumazinau savavaliskai iki 1 tabletes vietoj 2 ir viskas kolkas gerai.pries operacija reumataloge liepe ju negerti,va po operacijos skambinsiuos,tarsiuos ka man su tuo sulfalazinu daryt..
as Rimuleees pavyzdziu pasekus,prasiau kai keite metatreksata keist i arava.bet daktare sako ar sulfasalazinas ar arava,skirtumo jokio,abu panasiai veikia,tik arava nekompensuojama ,mazdaug 180lt menesiui.ir turi ji dar daugiau pasaliniu poveikiu nei sulfasalazinas,jis ale silpnesnis.na,pamasciau,nepades sis,tada imsiu arava.taigi israse sulfasalazina.. blush2.gif

Arava kompensuojama mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai poryt varau pas chirurgę siuntimo operacijai ir tyrimų pasiimti. Žiūrėsim ką jie gero rodys. Vis vėpsau pas gydytoją kada užsirašyt,nes man maždaug liepai reik,bet tolonėlių nėr dar liepai,tai tikrinu porą k.per dieną,kad nepražiopsoti.. Pavaikščiosiu dar šią sav.į kelias mankštas tipo, o operuotis visai nebenoriu, ta proga,kad teisės yra lotuliukas.gif doh.gif Ir ryt mašina bus, tai reiks kamantinėt gydytoją kada galėsiu už vairo sėsti po op... ir šiaip,vis maudžia dar praėjusios op.pjūvį toj kojoj,bijau net pagalvot,kad vėl perpjaus.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 05 12, 23:51)

*manau man ne psichologiskai tas blogumas buvo.nes pirmiau uzejo,o tik paskui emiau skaityt lapeli.ir taip negera buvo,taip pykino,kad lovoj paslika gulejau.sumazinau savavaliskai iki 1 tabletes vietoj 2 ir viskas kolkas gerai.pries operacija reumataloge liepe ju negerti,va po operacijos skambinsiuos,tarsiuos ka man su tuo sulfalazinu daryt..
**as Rimuleees pavyzdziu pasekus,prasiau kai keite metatreksata keist i arava.bet daktare sako ar sulfasalazinas ar arava,skirtumo jokio,abu panasiai veikia,tik arava nekompensuojama ,mazdaug 180lt menesiui.ir turi ji dar daugiau pasaliniu poveikiu nei sulfasalazinas,jis ale silpnesnis.na,pamasciau,nepades sis,tada imsiu arava.taigi israse sulfasalazina.. blush2.gif

* jo tarkis......
** nu man ka=kaip rod4s,kad arava stipresnis.. reiks pasiskaitinėt daugiau, patikrint.
nu bet ,kad arava enkompensuojama, tai nesamonė........... geriau jau metai su puse. 3 mėnesiam arava + nuskausminamieji 200 litu nekainuoja

QUOTE(Magnifique @ 2013 05 13, 00:24)
Arava kompensuojama mirksiukas.gif

aaga

Niu Magnifique tu laikykis..
man tai visam gydimo procese labiausiai ir nervuoja,kaad pas tuos tavo daktarus eilės tokios.......... pačiai net baisu pradėt eit pas daktarų...........
Atsakyti
Nu ka aš žinau. Ne medikas esu. būtu idomu savo daktarės paklaust ale bijau pamiršiu, man tik liepos gale eiti ar rugpjūti, nepaskaičiavau dar.
šeip kaip suprantu abu vaistai stabdo uždegimą. Veikliosios emdžiagos skirtingos, veikia skirtingai ...

Arava stabdo uždegimo ląstelinių mediatorių proliferaciją ir veiksmingumą.Tabletėje yra 20 mg leflunomido.

Sulfasalazin Krka sudėtyje yra salazosulfapiridino, slopinančio uždegimą žarnyne bei padedančio esant reumatinei ligai. Storojoje žarnoje esančios bakterijos salazosulfapiridiną suskaido į sulfapiridiną ir 5‑aminosalicilo rūgštį. Sulfapiridinas sukelia sisteminį uždegimą slopinantį poveikį bei naikina bakterijas. 5‑aminosalicilo rūgštis mažina uždegimą storojoje žarnoje. Skausmo SULFASALAZIN Krka nemalšina.

va staripsnis neblogas, gaila,kad čia aravos nėr, bet aiškiai matosi kuo skiriasi sulfazamimas ir metrodeksatas, tikslaiu ka kuris veikia ir kaip platėjant veikimo spektrui didėja komplikacijos. http://medicina.kmu....01/0201-17l.pdf

ai man buvo pofik komplikacijos, nes nebegalėjau pakelt skausmų. dabar nesijaučiu visai kaip sveika.. užeina silpnumai... ir priepuoliukai ir šeip rytais sunku išsikrutinti.. bet nebeskauda taip nežmoniškai... ir dirbu, ir namie apsienu....ai anmo daktarės argumentas buvo ats ,kad sulfazamino reik ilgai vartot,kol jis veikti pradeda, o mano Ra žaibiškas buvo, gal dėl to man ilgainelaukė ir keitė vaistus. Nes taigi susuko mane visiškai(matot aš jau patinus ekliem sanariam, dar negalvojau apei rimta liga ir nusimaudžiau ežere, ir pirti dar .. nu vienu žodžiu man temperatūra sukilo ir surakino per savaite praktiškai visa..., nei iš lovos nekilau, nei kramčiau... nei pavalgiau...
Atsakyti
Nu man kaip sekasi... tyliu doh.gif Sugebėjau dar iš vaikų Noro virusą pasigaut doh.gif Nusivėmiau juodai... unsure.gif
Atsakyti
Magnifique tipo nežinai,kad prie mūsų viskas kimba

Man pakakdavao žiema nueit i vieša renginį ir apsergi...nors atrodo nesimato snargliuojančių.
Taip kad dabar dabojuos biški............... pav per gripo sezona i poliklinika kojos nekeliu ir šeip i parduotuve karat savaitėj.. ir rytais , kai žmonių mažiau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 05 14, 16:07)
Magnifique tipo nežinai,kad prie mūsų viskas kimba

Man pakakdavao žiema nueit i vieša renginį ir apsergi...nors atrodo nesimato snargliuojančių.
Taip kad dabar dabojuos biški............... pav per gripo sezona i poliklinika kojos nekeliu ir šeip i parduotuve karat savaitėj.. ir rytais , kai žmonių mažiau. lotuliukas.gif

Kad negalėjau neit į darbą... šiemet man rodos pas mane gėrybių rinkimo metai: pandeminis gripas, noro virusas... kas toliau? doh.gif doh.gif ir būtinai visad koks sh prieš operaciją. Gerai,kad bent tyrimai daryti kai sveika tipo buvau, tai neblogi visi
Atsakyti