Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(kice @ 2013 06 05, 10:26)
Mano seimos gydytoja fainiausia - nieko cia tau ner.. ir nykstys nesutines visai, siaip skausmeliai, nu gal cia klimaksas prasidejo ir todel skauda.. Sveika, vienu zodziu..
  Tipo priezasties niekas jokios neranda.. Ziuresiu, kas cia toliau darysis.. Nes nykstys ir toliau sutines ir skauda, gerai, kad nors keliu sanariai siuo metu neskauda..

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 06 05, 16:31)
Sveikos,
Tik neurologė įtarė Laimo ligą ir pasiuntė pas infektologę.
Žinau, kad Laimo liga palieka padarinių.
Dar - mano bendri kraujo tyrimai blogi, rodo per didelį kiekį leukocitų. Šeimos gydytojas nusiuntė pas hematologą, po kraujo tyrimų likau kaip įtariamoji dėl leukemijos. Pasakė, ateisi tada, jei kils leukocitai.Kai paklausiau jos, ar gali būti organizme kokia infekcija, ji patvirtino, kad gali. Tai dabar pradėjau infekcijos paieškas. Jau buvau pas LOR dėl gerklės ir slogos. Pūliuojančios anginos nerado. Dėl slogos nusiuntė pas alergologą, ryt jau einu.
Gal man paprašyti siuntimo pas reumatologą?
Ar jūsų bendrame kraujo tyrime būna padidėjęs leukocitų skaičius?

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 06 05, 20:07)
Jau aišku, kad pas gydytoją dėl sąnarių reikia - pastebėjau ant dešinio kelio kaip guziukas išsišovęs, tai gal mazgelis. Ir dešinę koją labiau skauda ir anapus kelio labiau patinę, toks kaip maišiukas verysad.gif

Tau reik mokamų tyrimu endemik centre, ten jie visokius brūdus nustato.Visgi turi tu ta kokia infekcija ar ne. nes sanarių skausmai gali būti sukelti infekcijos. Bet jei laimo ligą išgydė, tai kaip ir turėjo baigtis sanarių skausmai.Viena moteri pažystu,kuriai nuo laimo taip buvo.Tai kai rado infekcija išgydė,kartojo tyrimus neberado ir baigėsi skausmai.Aišku pažeidimai sanarių liko tiek kiek spėjo pasukti... bet jau 10 metų jai neskauda ir toliau nesuka. maudosi vasara ežere ir gerai jaučiasi

Anapus kelio, tai čia pakinklis. Jei ten gūzelis tai gali būti Breikelio cista.......... traumatologo reik. RA guzeliai taip greit nesusidaro.
Atsakyti
Sveikos,
gal kas zino gydytojo Tomas Vorobjovo telefono nr.? 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, norejau paklsuti kokiomis dozemis jus geriate prednizolona man ju skyre 5mg du krtus dienoje. ar cia jau labai didele doze? ar labi stipriai priauga svoris?
Atsakyti
QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2013 06 20, 14:52)
sveikutes, norejau paklsuti kokiomis dozemis jus geriate prednizolona man ju skyre 5mg du krtus dienoje. ar cia jau labai didele doze? ar labi stipriai priauga svoris?

vidutine, i mazesne puse jusu doze. Nuo 10mg.nesipucia dar niekas.keista,kad 2k.per diena,nes prdz ryte yra isisavinamas geriausiai.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2013 06 20, 20:16)
vidutine, i mazesne puse jusu doze. Nuo 10mg.nesipucia dar niekas.keista,kad 2k.per diena,nes prdz ryte yra isisavinamas geriausiai.

as irgi geriu 2 kartus per diena, ryte ir pries miega, nes kitaip - is ryto nepaeiciau schmoll.gif
Atsakyti
Mergaites,papuoliau i ligonine del siaubingos alergijos-erytemos ir dilgelines.uztinau visa,ismete demem,veidas kaip parselio buvo.zodziu itare man kad zuvis sukele sia alergija,bet paskaiciau sulfasalazino lapeli,parasyta ,kad nepriklausomai nuo dozes gali buti erytema ir dilgeline.maistui alergiju neturejau niekad,manau,kad cia nuo jo man.zodziu meciau ji gert,nes ir taip netoleravau jo.israse ligoninej medroli.liepe gert dvi savaites.atsigavau juodai.nustojo tinti keliai,kojas zymiai maziau skauda.nebezinau ka daryt.ar savavaliskai gerti ji toliau,ar uzbaigti gerima.nes tik 1 diena neisgeriau,iskart sutino kelys doh.gif mano reumatologe atostogauja.kol sulauksiu,nzn ka daryt.kokiom dozem ji geriat?man pirma savaite paskyre odos gydytoja 16mg,antra 8mg ir uzbaigti.
metus be pagerejimo geriau metatreksata,dabar sulfasalazina,o medrolis sast ir iskart padejo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,noreciau paklausti ar jums,sergant reumatu,yra atsirades dusulys,sirdies plote skausmas ir daznas plakimas? Man gydytojai taip ir netyre niekad sirdies,nors visi pozymiai yra,kad su sirdimi kazkas blogai. Tik padare kardiograma ir tiek. Sake viskas gerai. Nors pozymiai niekur nedingo. Atsiranda ir tesiasi 3 men
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2013 06 20, 20:16)

Hmmm g.gif ant lapelio irgi parasyta kad geriau visa paros doze gerti ryte. butinai paklausiu gydytojos.

o gal kas zino kuom PREDNIZOLONAS skiriasi Nuo Metilprednizolono. kodel vienos geria viena kitos kita. blush2.gif gal vienas is ju silpnesnis.
Papildyta:
QUOTE(dziosefina @ 2013 06 24, 01:04)
Sveikutes,noreciau paklausti ar jums,sergant reumatu,yra atsirades dusulys,sirdies plote skausmas ir daznas plakimas? Man gydytojai taip ir netyre niekad sirdies,nors visi pozymiai yra,kad su sirdimi kazkas blogai. Tik padare kardiograma ir tiek. Sake viskas gerai. Nors pozymiai niekur nedingo. Atsiranda  ir tesiasi 3 men

man buna kartais kad pulsas padazneja iki 120.cia nuo vaistu toks salutinis poveikis.
Atsakyti
QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2013 06 24, 10:48)
Hmmm g.gif  ant lapelio irgi parasyta kad geriau visa paros doze gerti ryte. butinai paklausiu gydytojos.

o gal kas zino kuom PREDNIZOLONAS skiriasi Nuo Metilprednizolono. kodel vienos geria viena kitos kita. blush2.gif gal vienas is ju silpnesnis.
Papildyta:
man buna kartais kad pulsas padazneja iki 120.cia nuo vaistu toks salutinis poveikis.

Klausiau reumatologės, iš esmės- nesiskiria niekuo. Pati geriu prednizoloną 1,5metų, be pertraukos, klausiau reumatologės gal pakeist į medrolį, sakė, kad tas pats sh, veikia taip pat, tik priedai papildomi yra kitokie ir vsio, bet veikimas tas pats.
Papildyta:
QUOTE(dziosefina @ 2013 06 24, 01:04)
Sveikutes,noreciau paklausti ar jums,sergant reumatu,yra atsirades dusulys,sirdies plote skausmas ir daznas plakimas? Man gydytojai taip ir netyre niekad sirdies,nors visi pozymiai yra,kad su sirdimi kazkas blogai. Tik padare kardiograma ir tiek. Sake viskas gerai. Nors pozymiai niekur nedingo. Atsiranda  ir tesiasi 3 men

Jūs ne toj temoj, arba ne apie tai kalbat, nes kiek pamenu, rašėt,kad jum reumatoidinis artrita. Nemaišykit artrito su reumatu. Nei artritas ,nei reumatoidinis artritas- nėra reumatas. Jei EKG gera, tai patariu į psichologą kreiptis, nes širdies plote skausmas arba dėl psichologinių problemų, arba tarpšonkauliniai nervai,bet retai jie būna širdies srity apimami uždegimo,tad iš medicininių priežasčių lieka nebent dėl nugaros gali būti, nes jokiuose išoriniuose širdies dangaluose skausmo receptorių nėra, todėl jos skaudėt negali, jei nėra infarkto ar pan dalykų, bet jo jums tikrai nėr, nes jau nebebūtumėt gyvųjų tarpe, plius, tai yra vienkartinis ir labai ūmus skausmas. Dusulys ir dažno širdies plakimo pojūtis yra dažnas panikos atakos. Pati turėjau jas, dar ir tada, kai buvau sveika, bet kai susirgau, atrodo visai nesukau tada sprando sau dėl ligos, bet matyt viduje viskas kaupėsi ir varė per kasdienes PA. Dusulys, jausmas, kad širdis nerealiai plaka ir tuoj matyt iš krūtinės išlėks, taip pat netikras skausmas. Tai va, jei tikrai būtų kas negerai- EKG rodytų, kad ir tą patį pulsą ar ten kokį laidumą sutrikusį, dėl kurio galėtų dusulys kilti, jei baisiai nerimaujat- prašykit pas kardiologą siuntimo, bet sakau, man nepanašu,kad čia širdies problemos, ypač kai parašėt,kad yra skausmas. Ir tiesa, kokio pobūdžio skausmas? Duria?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 24 birželio 2013 - 23:11
Taip,sergu reumatoidiniu artritu. O reumata parasiau ,tieisog sutrumpinant. Del sirdies tieisog norejau pasiteirauti ar kitoms yra taip nutike ir tiek.
Tiesiog kaimo gydytojai dare kardiograma. Tai viena karta sake,jog aritmija,o kita karta,kad viskas gerai. taigi,Magnifique, cia gi nieko blogo,jei susiejau su sia liga ir pasiteiravau kitu moteru,kurios yra susidurusios su panasiomis problemomis. O sirdi kartais duria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziosefina: 25 birželio 2013 - 15:05
dziosefina

aš jaunystėje sirgau reumatu ax.gif tongue.gif O dabar RA...............na jo tai dvi skirtingos ligos

kas leičia reumatą tai man buvo Širdies reumatas ir sanarių reumatas. Kadangi apsirgau būdama 11 ir sekė mane iki 18 tai tiksliai nežinau diagnozės bet liaudiškai tai skambėdavo taip kaip parašiau.

tai va tuo laiku širdį man padurdavo........... na gydžiausi leidžiami vaistai , savnatorijos. Ir dakrtarų dėka randų neliko, ko pasekoje iš dispancerizuotų ligonių buvau išbraukta,kaip sveika.Kai ruopšiaus gimdyti pirmagimi, tai irgi pasakė,kad sveika, galiu savarankiškai......... thumbup.gif
na kartkartėm užeidavo padūrimai širdies plote, bet man jei nervinio pobūdžio. tyrimai ligišiolei geri.

na kas liečia aritmiją, tai ji kartais būna kai paprasčiausiai kalio organizme trūksta. Taip kad sekit savo būseną, nueikit kartkartėm pas kardiologa. Aritmija nėr baisu..pageri vaistus ir vsio. va uošviui buvo čia užėjė, biški i ligoninė ikišom, palašino ir sveikas kaip ridikas.... nu jei galima taip sakyt kai esi po 2 insultu ir tau 75.

na va .

mergučės,akip gyvenat.....man žiauriai prastai pastarasias dienas. nežinau net ..karšta, bet šutina, atrodo nėr sveikos vietos........... prigeriu nuskausminamųju ir judu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 06 25, 17:31)

mergučės,akip gyvenat.....man žiauriai prastai pastarasias dienas. nežinau net ..karšta, bet šutina, atrodo nėr sveikos vietos........... prigeriu nuskausminamųju ir judu. doh.gif

Kaip tik norejau uzklausti kaip jums tokiu oru sanariukai, man nezinau gal isitikinimas arba sutapimas, kai tik karsta taip liga atsitraukia.pries pora men. kai lietuvoje buvo salta isvaziavom i kelione kur silumos virs 30, tai sanariukai kaip sveiki, vos gryzom i lietuva vel liga islindo. doh.gif
Atsakyti