Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(neraila @ 2013 07 19, 19:30)
labukas, gal kas galite pasidalinti patirtimi, sergant reeumatoidiniu artritu ar pavyko pastoti, isnesioti ir pagimdyti sveika vaikeli? Gal kas nors naudojate biologinius vaistus? Sergu antri metai naudoju tik medroli ir nuo skausmo...man siulo gert metotreksata kol kas atsisakau nes bandau pastot, kool kas nepavyksta.
aciu uz info

as niekaip nepastojau su antra dukryte gal 3 metus...tada emiausi "gudrybes".pageriau kontraceptikus gal puse metu,meciau ir ka jus manot..nepamenu pirma ar antra menesi po nutraukimo isvydau II bruksniukus ax.gif
zinojau si buda nuo senai,nes tipo metus gerti juos,organizmas buna labai pasiruoses pastojimui,atsilaisvina visi keliai,tada ir buna pirmus kelis menesius didziausias sansas..taip pat man buvo ir su pirma dukryte.
Atsakyti
QUOTE(neraila @ 2013 07 19, 17:30)
labukas, gal kas galite pasidalinti patirtimi, sergant reeumatoidiniu artritu ar pavyko pastoti, isnesioti ir pagimdyti sveika vaikeli? Gal kas nors naudojate biologinius vaistus? Sergu antri metai naudoju tik medroli ir nuo skausmo...man siulo gert metotreksata kol kas atsisakau nes bandau pastot, kool kas nepavyksta.
aciu uz info

RA tikrai nera nuosprendis nebesusilaukti vaikuciu.
As sirgdama ir vartodama vaistus turejau 2 sekmingus nestumus ir gimdymus. Abidvi mergaites 'uzkibo' per pirma gandru gaudymo menesi smile.gif
Mazesnioji turi sunkios formos atopini dermatita ir alergijas, bet nezinau, ar cia susije su mano vartotais vaistais, ar tiesiog siaip mums nepasiseke... nes siais laikais tiek daug tu alergisku vaiku...
Bent jau man su RA nestumas yra simta kartu lengvesnis dalykas nei vaiko auginimas, kelimasis naktim ir nuolatinis nuovargis. Pirmo nestumo metu buvo remisija 4 menesiams, antro nestumo metu irgi buvo smarkiai pagereje.
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 07 19, 22:51)
as niekaip nepastojau su antra dukryte gal 3 metus...tada emiausi "gudrybes".pageriau kontraceptikus gal puse metu,meciau ir ka jus manot..nepamenu pirma ar antra menesi po nutraukimo isvydau II bruksniukus ax.gif
zinojau si buda nuo senai,nes tipo metus gerti juos,organizmas buna labai pasiruoses pastojimui,atsilaisvina visi keliai,tada ir buna pirmus kelis menesius didziausias sansas..taip pat man buvo ir su pirma dukryte.

kokios neteisingos zinios.. Zinok kartais buna, kas pageria kontraceptiku moteriske tam tikra laika ir paskui koki 10 metu negali pastoti, nors abu su vyru visai sveiki.. Tiek laiko reikia, kad visai pasisalintu kontraceptikai is organizmo ir neliktu ju poveikio.. Ne viena tokia istorija yra mano aplinkoje..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2013 07 21, 23:42)
kokios neteisingos zinios.. Zinok kartais buna, kas pageria kontraceptiku moteriske tam tikra laika ir paskui koki 10 metu negali pastoti, nors abu su vyru visai sveiki.. Tiek laiko reikia, kad visai pasisalintu kontraceptikai is organizmo ir neliktu ju poveikio.. Ne viena tokia istorija yra mano aplinkoje..

kai geria labai ilgai,metus ne vienus,taip,girdejau daug atveju,kai poto negali pastoti.bet kai trumpai,tikrai gerai.pavyzdziui pas mane buvo policistines kiausides,jos nuo kontraceptiku dingo,tada nutraukus juos vartoti ir pastojau lengvai.zodziu galima daug diskutuoti,yra visokiu variantu,kam padeda kam ne,man 100proc padejo.

nestumo metu buvo visiskai remisija,nerealiai gerai jauciausi.bet po gimdymo kaip dejo,tai tik dabar siek tiek atsigaunu,nors jau beveik 2 metai praejo.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Su šia liga draugauju beveik dešimtmetį, tik tiek, kad pas mane ne riaumatoidinis, o idiopatinis artritas.
Kai planavote pastojimą kokią pertrauką darėte po metoreksato vartojimo? ar tyrėtes jo kiekį kraujyje? Man ginekologė sakė būtinai daryti pusės metų pertrauką ir dėl ramybės pasidaryti kraujo tyrimą išsiaiškinti metotreksato kiekį jame. Paskutinį kartą gėriau tik 10 savaičių, nes sugalvojome šauktis gandrus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_magnolia_ @ 2013 07 23, 20:05)
Sveikos merginos,

Su šia liga draugauju beveik dešimtmetį, tik tiek, kad pas mane ne riaumatoidinis, o idiopatinis artritas.
Kai planavote pastojimą kokią pertrauką darėte po metoreksato vartojimo? ar tyrėtes jo kiekį kraujyje? Man ginekologė sakė būtinai daryti pusės metų pertrauką ir dėl ramybės pasidaryti kraujo tyrimą išsiaiškinti metotreksato kiekį jame. Paskutinį kartą gėriau tik 10 savaičių, nes sugalvojome šauktis gandrus smile.gif

as tai ji esu gerus tik karta gyvenima,po antro nestumo,mazdaug metus laiko.nepadejo visiskai,tai meciau.todel gal kitos merginos pasidalins patirtim kaip jos dare 4u.gif o kiek laiko jo jau negeriat?
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2013 07 21, 22:33)

Mazesnioji turi sunkios formos atopini dermatita ir alergijas, bet nezinau, ar cia susije su mano vartotais vaistais, ar tiesiog siaip mums nepasiseke... nes siais laikais tiek daug tu alergisku vaiku...
Bent jau man su RA nestumas yra simta kartu lengvesnis dalykas nei vaiko auginimas, kelimasis naktim ir nuolatinis nuovargis. Pirmo nestumo metu buvo remisija 4 menesiams, antro nestumo metu irgi buvo smarkiai pagereje.

na jo Ra ir vaikų alergijos nesusije.......

Na vaiko auginimas ir taip gan daug jėgų reikalauja, tik sveikom aišku lengviau.Aš savuosius sūnu irdvynes užauginau bepampersų , dar senais laikais... bet buvau saveika,. Tai tikio nuovargio ,kaip ir nepatyriua, enbent jau kai apsirgdavo visi 3 ir iškrisdavo savaitei su temperatūrom.
o dabar nuovargis siaubingas ir be mažų vaikų.
tik tiek ,kad pastebėjau,jog man prirašytas celebrex nuima ta nuovargi,jei ji pastoviai geri.Aš tai ngerdavau ištisai ......... nes kažkaip mažiau chemijos norisi.

QUOTE(kice @ 2013 07 22, 00:42)

drinks_cheers.gif nu jo... man po sunausgimimo teko kontraceptikus vartot............ o paskui teko pas daktarus važinėt,kad pastočiau.........

Atsakyti
QUOTE(_magnolia_ @ 2013 07 23, 20:05)
Sveikos merginos,

Po metotreksato vartojimo (ilgalaikio ty ne 10 sav. o pusmetį, metus, du, tris), negalima pastoti pusmetį, nes didelė apsigimimų tikimybė. Jei tik 10 sav.gėrėt, tai manau,kad užteks tiek pat savaičių išsivalymui organizmo, nes tikrai mažesnis metotreksato kiekis yra audiniuose negu pragėrus metus ar daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2013 07 19, 20:02)
sveika,
man pavyko. nors pastojau po 10  menesiu "darymo" vaikelio  blush2.gif  biggrin.gif  Biologinius vaistus irgi negalima norint pastoti. Nors ju is viso nepatariu niekam. Kol juos vartoji,kai  tol gerai, o paskui - dar blogiau nei iki tol... verysad.gif . Nemanau, kad juos nemokamai ligokniu kasos duos visa gyvenima, nes jie labai brangus. As gavau 1 metus. Kartu dar geriau ir metotraksata. Dabar irgi bandau pastoti, noriu antro vaiko.

labukas,
tai tie biologiniai vaistai nera stebuklas tik tol kol naudoji....sad.gif gaila aisku labai jau sunku susitaikyti su sia liga ir suvokti kad ji nesiliaus....Ar nera blogai kad jau esat naudojusi biologinius vaistus ir bandot pastot? mane prigrase kad jei jau organizmas gaus tu biologiniu vaistu niekada negalesiu vaikelio turet...As taip pat meginu gamintis antra smile.gif pirmai merginai beveik 6 metai. Sekmes Jums smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ahama @ 2013 07 21, 21:33)
RA tikrai nera nuosprendis nebesusilaukti vaikuciu.
As sirgdama ir vartodama vaistus turejau 2 sekmingus nestumus ir gimdymus. Abidvi mergaites 'uzkibo' per pirma gandru gaudymo menesi  smile.gif

laba,
kiek metu sergat? kokius vaistus vartojote nestumo metu? iki jo?
Atsakyti
QUOTE(neraila @ 2013 07 24, 12:30)
laba,
kiek metu sergat? kokius vaistus vartojote nestumo metu? iki jo?

Sergu jau 5 metus. Iki nestumo esu bandziusi Sulfasalazina, bet jis man netiko. O paskui perejau prie Planquenil (Hydroxycloroquine), kuri geriau nestumu metu ir geriu iki siol. Bet jis nera labai smarkiai veikiantis vaistas, ne visiems sergantiems RA jo pakanka... Ir man paciai jau reiketu kazko stipresnio, bet vis atidelioju ir nenoriu Metotrexato pradeti...
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 07 23, 22:13)
o kiek laiko jo jau negeriat?

Rugpjūtį bus pusę metų kaip negeriu.

QUOTE(Magnifique @ 2013 07 23, 22:49)
Po metotreksato vartojimo (ilgalaikio ty ne 10 sav. o pusmetį, metus, du, tris), negalima pastoti pusmetį, nes didelė apsigimimų tikimybė. Jei tik 10 sav.gėrėt, tai manau,kad užteks tiek pat savaičių išsivalymui organizmo, nes tikrai mažesnis metotreksato kiekis yra audiniuose negu pragėrus metus ar daugiau.

Na o man sakė reiktų laukti metus jei būtų buvęs ilgalaikis vartojimas, nes metotreksatas veikia taip pat kaip chemoterapija. 10 sav. žinau, kad nėra ilgalaikis vartojimas, aš esu jį gėrus ištisus 5 metus ir po to turėjau 2 metų palengvėjimo pertrauką, kurios metu tik skausmą malšindavau kartas nuo karto nuskausminamaisiais.
Atsakyti
QUOTE(_magnolia_ @ 2013 07 26, 12:04)
Rugpjūtį bus pusę metų kaip negeriu.
Na o man sakė reiktų laukti metus jei būtų buvęs ilgalaikis vartojimas, nes metotreksatas veikia taip pat kaip chemoterapija. 10 sav. žinau, kad nėra ilgalaikis vartojimas, aš esu jį gėrus ištisus 5 metus ir po to turėjau 2 metų palengvėjimo pertrauką, kurios metu tik skausmą malšindavau kartas nuo karto nuskausminamaisiais.

Gal kažkas keitėsi, nes man, kai buvau pradėjus mtx gert, sakė,kad 6mėn. pertrauka turi būti po ilgalaikio vartojimo, kad būtų galima pradėt bandyt pastoti.
Atsakyti