Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(Magnifique @ 2013 07 26, 13:22)
Gal kažkas keitėsi, nes man, kai buvau pradėjus mtx gert, sakė,kad 6mėn. pertrauka turi būti po ilgalaikio vartojimo, kad būtų galima pradėt bandyt pastoti.

Na aš prieš pora mėn. buvau pas ginekologę-onkologę tai patarė pusę metų luktelt, nes per metus jau pilnai išsivalo iš organizmo po ilgalaikio vartojimo, na bent man taip sakė. Kiek daktarų tiek ir nuomonių žiūriu g.gif biggrin.gif O reumatologė sakė 6 mėn užtektų jei ir ilgiau vartočiau tuos vaistus, nes juk taip rašo info lapelyje smile.gif
Atsakyti
Na manau reiktų visgi luktelt maksimuma............. čia juk leliuko sveikatytei.

Iš tikro nieks nežino kada ir nuo ko paskui nesveiki vaikučiai gimsta.O juk mums svarbiausia, kad leliukas sveikas gimtų. Pas mus aplinkoj 2 nesveiki laliai yra gime, vienas išgyveno tik 6 mėn, o kitas su invalidumu visam laikui..........o mamkos sveikutėlės.Taip kad sunku pasakyt kas ir nuo ko.
Atsakyti
Iškilo klausimas - kaip jums ligos pradžioje buvo su sąnarių traškėjimu?
Atsakyti
na man kažkiek tik dadar traškėt pradeda. šeip netraška

o traškėjo kažkada jaunystėje................ kai sveika buvau. daktaraisakydavo kalcio truksta.
Atsakyti
labas

vakar grizau is gyditoju su diagnoze : uzdegimine poliartropatija ,antifosfolipidinis sindromas .

Skyre gydima methyloprednizolon 4 mg *2 kart dienoje ir Plagvenili 200mg 1 kart dienoje .

paklausus gyditojos ar tai visam gyvenimui si diagnoze ,kaip ji progresuoja ...tai atsove kad lankytoja busiu dazna doh.gif ir viskas ....

tai bandau skaitineti internete apie ta liga verysad.gif
Atsakyti
Kaip laikotės, merdžinos? rolleyes.gif Jokių žinių jau iš jūsų 100 metų.... Aš tai norma... turėjau pas reumatologę prieš kokias 2 sav.eit, bet nukėlė vizitą į rugsėjo mėnesį, tai teks iš naujo darytis tyrimus... dar per okulistus bėgioju, jie sprendžia ar rekomenduot man nutraukt Plakvenilį, kaip darantį blogą poveikį akims. Dabar tipo vaistų reik išsirašyt, bet plakvenilio neimsiu jaučiu, nes vdrug keis, kad negulėtų po to krūva... rugsėjį dar pas ortopedą šliaušiu dėl čiurnos remonto, nes dabar vėl esu įplėšus raiščius blauzdos, dėl to nestabilumo čiurnos....
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2013 08 17, 14:09)
Kaip laikotės, merdžinos? rolleyes.gif  Jokių žinių jau iš jūsų 100 metų.... Aš tai norma... turėjau pas reumatologę prieš kokias 2 sav.eit, bet nukėlė vizitą į rugsėjo mėnesį, tai teks iš naujo darytis tyrimus... dar per okulistus bėgioju, jie sprendžia ar rekomenduot man nutraukt Plakvenilį, kaip darantį blogą poveikį akims. Dabar tipo vaistų reik išsirašyt, bet plakvenilio neimsiu jaučiu, nes vdrug keis, kad negulėtų po to krūva... rugsėjį dar pas ortopedą šliaušiu dėl čiurnos remonto, nes dabar vėl esu įplėšus raiščius blauzdos, dėl to nestabilumo čiurnos....

laikomes po truputi 4u.gif vasara kol,smagu,ir skauda maziau nei ziema.
as tai vakar pas reumatologe buvau.pasisakiau kad savavaliskai geriu Medroli 8mg dienai,pasake,kad cia ne iseitis,jis turi daug komplikaciju,kad nestabdo jis ligos progresavimo ir tt..liepe grizt prie metatreksato,sakau o kam,juk metus geriau be jokio pagerejimo.tai tada israse kazkokiu nauju,neperskaitau lapuku.grieztai prigrasino del nestumo,sake labai toksiskas.na toks,kaip ir visi.nepirkau dar,nes esu abejonese ka daryti.medrolis padeda,crb is 50 nukrito i beveik 1.ar reikia man dar tu ale metatreksatu ir pan..
Magnifique,kas akims?del kojytes uzjauciu,jauciu skauda tai labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 08 17, 15:10)
laikomes po truputi 4u.gif vasara kol,smagu,ir skauda maziau nei ziema.
as tai vakar pas reumatologe buvau.pasisakiau kad savavaliskai geriu Medroli 8mg dienai,pasake,kad cia ne iseitis,jis turi daug komplikaciju,kad nestabdo jis ligos progresavimo ir tt..liepe grizt prie metatreksato,sakau o kam,juk metus geriau be jokio pagerejimo.tai tada israse kazkokiu nauju,neperskaitau lapuku.grieztai prigrasino del nestumo,sake labai toksiskas.na toks,kaip ir visi.nepirkau dar,nes esu abejonese ka daryti.medrolis padeda,crb is 50 nukrito i beveik 1.ar reikia man dar tu ale metatreksatu ir pan..
Magnifique,kas akims?del kojytes uzjauciu,jauciu skauda tai labai 4u.gif

Matau prasčiau nei anksčiau, ypač prieblandoj, tada visai blogai, plius sausėja akys baisiai, tai okulistas įtaria,kad gali būti dėl Plakvenilio (geriu jį jau beveik 1m.9mėn.)... O koja... jo, nusibodus, skaudanti, sutinus gerokai, ištisai su elastiniu bintu, naktim įtvaras, žodžiu atsiprašant užsi*******s doh.gif Greičiau susiūtų viską ir ramu būtų, tik chirurgė jau pradėjo spėliot ar bus iš ko ten siūt, ar nereiks nuo kelio raiščių imti. doh.gif doh.gif
Atsakyti
Labukas

aš "vasaroju" . Kad labai liuks laikyčiaus, nepasakyčiau......... kai karšti pakilo virš 26 jaučiu net nuosavas prakaitas sąnarius suka.
Šeip viskas gerai. krutu po truputi. Kad labai skausmai būtu nežmoniški nepasakyčiau...nos užeina bangų.......... Akys ir man sausėja, pradžioj žiauriai buvo pprastėjęs regėjimas patamsiais..... nabet pastoviai vartoju akis drėkinančius lašus ir tepala, ir neiko. Dabar ir vairuot nakti galiu.Man tai kažkaip nesurišo akiu sausėjimo su jokiais vaistais. o surišo tiesiogiai su artritu.Sakė jei nedrėkinsiu susidarys randeliai ir prastai matysiu.
Ai šeip man dabar senatvinis regos prastėjimas. lotuliukas.gif tik kol kas matau beveik 1 thumbup.gif nes nuo jaunystės nemačiau į tolį ir nešiojau akinius, tai dabar akys prastėja ir verčiasi , o man jos artėja prie 1 ir kol pereis i kita pusę, kad prastai matyčiau, tai pasidžiaugsiu kelius emtelius be akiniu. Tiesa akinius tbenešioju, jei antirefleksine danga turi, man gerai nuima spindulių lūžius atsirandančius dėl išsausėjimo.
Atsakyti
Sveikos melosios as jau kaip antra sav jauciu silpnuma kalenuose bet toki nemalonu,negaliu miegot,gulet ramiai..jau bandziau save itikint,kad viska isgalvoju bet nemiegu jau kelios dienos ir valirjona ir arbata geriau nks ne padeda.. Man nestumo 28 sav,gal kas zino kas tai galetu buti?padekit!:(
Atsakyti
QUOTE(juljana @ 2013 08 28, 21:17)
Sveikos melosios as jau kaip antra sav jauciu silpnuma kalenuose bet toki nemalonu,negaliu miegot,gulet ramiai..jau bandziau save itikint,kad viska isgalvoju bet nemiegu jau kelios dienos ir valirjona ir arbata geriau nks ne padeda.. Man nestumo 28 sav,gal kas zino kas tai galetu buti?padekit!:(

Turbūt dėl nėštumo metu pasikeitusio svorio centro ir apkrovos padidėjusios skaudena. Stenkitės pakankamai pailsint kojas, palaikyti aukščiau pakėlusi ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juljana @ 2013 08 28, 20:17)
Jei negalit ramiai gulėt, tai gali būti ir magnio trūkumas g.gif
Gal reiktų pagerti Magnetrans, Diasporal ar kt. magnio papildų, bet kokiu atveju reiktų pasikonsultuoti su šeimos gydytoja 4u.gif
Atsakyti