Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

Labas

Užsuku į šią temą, nes įtariu beprasidedantį reumatoidinį artritą verysad.gif Kiek skaitau, kiek gilinuosi, o ir pati kažkada studijavau, kad vis parašymai atitinka man pasireiškiančius simptomus verysad.gif

Esu nestuke.gif Prieš kokias 3 sav. naktimis baisiai prtadėjo tirpti rankų pirštai - tirpimas atsileisdavo, jei tik atsikeldavai ir pavaikščiodavau. Galvojau, na, gal nuo patinimų neštumo metu. Paskui jau ne tik kad tirpo ir pradėjo "sukti" mausti pirštų sąnarius ir riešus, net alkūnę. O va dabar tai iš viso liūdna - jau maudžia sąnarius (rankų) ne tik naktį, bet ir dieną, visi pirštai būna sustingę po nakties, sunkiai juos išmanktinu, negaliu nei normaliai susišukuoti, nei pusryčiauti, nieko rankose nenulaikau, nes ir kumštį sunkiai sugniaužiu, va ir dabar čia rašau su kompo klaviatūra kaip su sumedėjusiais pirštais.
Ryt einu pas savo ginekologą. Neįsivazduoju, ką jis gali patarti. Gal reiktų prašyt siuntimo pas reumatologą? Ką rekomenduotumėte LSMU klinikose? Bet neįsivazduoju, kokį gydymą skirtų, juk aš nestuke.gif
Gal kas nors darotės parafino voneles? Ką galėtumėte patarti šiuo klausimu? Vieną kartą teko Druskininkuose būti šioje procedūroje, labai patiko, manau, kad dabar man irgi padėtų...Nes ryte rankas net po šiltu vandeniu kišu, kad greičiau atsigautų.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2013 08 29, 06:33)
Labas

Užsuku į šią temą, nes įtariu beprasidedantį reumatoidinį artritą  verysad.gif Kiek skaitau, kiek gilinuosi, o ir pati kažkada studijavau, kad vis parašymai atitinka man pasireiškiančius simptomus  verysad.gif

Esu  nestuke.gif Prieš kokias 3 sav. naktimis baisiai prtadėjo tirpti rankų pirštai - tirpimas atsileisdavo, jei tik atsikeldavai ir pavaikščiodavau. Galvojau, na, gal nuo patinimų neštumo metu. Paskui jau ne tik kad tirpo ir pradėjo "sukti" mausti pirštų sąnarius ir riešus, net alkūnę. O va dabar tai iš viso liūdna - jau maudžia sąnarius (rankų) ne tik naktį, bet ir dieną, visi pirštai būna sustingę po nakties, sunkiai juos išmanktinu, negaliu nei normaliai susišukuoti, nei pusryčiauti, nieko rankose nenulaikau, nes ir kumštį sunkiai sugniaužiu, va ir dabar čia rašau su kompo klaviatūra kaip su sumedėjusiais pirštais.
Ryt einu pas savo ginekologą. Neįsivazduoju, ką jis gali patarti. Gal reiktų prašyt siuntimo pas reumatologą? Ką rekomenduotumėte LSMU klinikose? Bet neįsivazduoju, kokį gydymą skirtų, juk aš  nestuke.gif
Gal kas nors darotės parafino voneles? Ką galėtumėte patarti šiuo klausimu? Vieną kartą teko Druskininkuose būti šioje procedūroje, labai patiko, manau, kad dabar man irgi padėtų...Nes ryte rankas net po šiltu vandeniu kišu, kad greičiau atsigautų.

Net neisivaizduoju, ar nestumo metu gali 'islisti' reumatoidinis artritas. Kadangi tai autoimunine liga, o nestumo metu imunitetas susilpneja, tai dazniausiai buna atvirksciai - kaip tik bukle pagereja ir simptomai susvelneja. Man pirmo nestumo metu nuo nestumo vidurio buvo visiska remisija, net vaistus nustojau gerti. O antro nestumo metu irgi smarkiai pagerejo bukle. Jauciu prasykites nukreipimo pas reumatologa, padarys kraujo tyrimus ir gal kas nors paaiskes. Tikekimes, kad galbut kas nors maziau rimto nei RA jums. O blogiausiu atveju, net jeigu ir nustatys reumatoidini artrita, tikrai yra tokiu vaistu, kuriuos galima gerti laukiantis ir jie nekenkia vaikeliui. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
man taip pat buvo nestumo metu.. vos paeidavau is ryto atsikelusi.. po gimdymo viskas susitvarke, bet po 5 metu vel islindo tie pirstu sanariu skausmai..
Atsakyti
Labas, mergaitės 4u.gif Labai tikiuosi jūsų pagalbos, gal turėjote čia tokių pvz., kai reumatoidinis artritas buvo gydomas nenutraukus žindymo?

Man 30, po 2 gimdymo (tiksliau CP) praėjo 3 mėn. Pirmą kartą sąnarius suskaudo po pirmo nėštumo praėjus 4 mėn. Naktį ūmiai įsiskaudėjo petys, važiavom į ligoninę, nes nesupratau ką tiksliai skauda. Pasirodo sąnarys. Apsilankiau pas šeimos gyd., sakė nuo nešiojimo mažės, gydžiaus ibuprofenu ir tepalais. Vėliau išlindo ir antras petys, rankų, kojų skausmai. Siuntė darytis nuotraukos, parodė beprasidedantį osteoartritą (plaštakų rentgenograma). RF tam momentui buvo 77. Ištyrė dėl LPL - neigiama. Kol važinėjau per daktarus ir tyriaus, praėjo geras pusmetis ir skausmai ėmė vieną gražią dieną ir tiesiog nurimo... Reumatologė gydymo neskyrė, įrašė reaktyvinį artritą.

Po 2 metų vėl CP. Po mėnesio pradėjo skaudėti petį. Vėliau prisidėjo kiti sąnariai (skausmai buvo nenuolatiniai, migruojantys), nuėjau pas šeimos gyd., skyre kraujo, šlapimo tyrimus, kardiogramą. Kraujas, šlapimas geras. ENG - 27. CRB < 8. Bet RF net 273,3! Parašė nepatvirtintą RA ir davė siuntimą pas reumatologą. Liepė gerti Zeel, Traumeel tabletes ir Ibuprofeną. Prie viso šito gėrio skauda gerklę (ryti) ir smirda nosyje (slogos neturiu). Labai išgyvenau dėl galimos diagnozės ir dėl to, kad teks nutraukti žindymą, verkiau dvi dienas, tai antros pabaigoj iš lovos jau nebeatsikėliau, kvietėm greitąją.
Reumatologė paskyrė dar tyrimų (pas ją patekau po 2 sav.):
RF - 150
Anti-CCP - 4,2 (neigiamas)
Antistreptolizinas O (ASO) - 109,1 (norma)
Kreatininas - 59,0 (norma 71-115)
Šlapimo rūgštis - 275 (norma)
Šarminė fosfatazė (ALP) - 86,5 (norma)
Aspartatamin transferazė (ASAT) - 17,2 (norma)
Alaninamino transferazė (ALAT) - 16,4 (norma)
Plaštakų, riešų rentgenografija rodo pradinę osteoartrito stadiją, pėdos be pakitimų.
Sakė kažkuris rodiklis galėtų rodyt anginą, bet jis nerodo nieko, todėl tonziles atmeta.

Šiandien buvau pas 3 lygio reumatologę Satariškėse, paskyrė dar 2 papildomus tyrimus (imunologinius), sakė po savaitės bus atsakymai ir susidėlios galutinį paveikslą (kaip supratau vilčių kad čia kažkas kito, man nepalieka) ir galvosim ką daryti toliau. Šiai dienai skauda visus sąnarius (žandikaulio, pečių, alkūnių, riešų, rankų pirštų, klubų, kelių, čiurnų, kojų pirštų, vieną stuburo slankstelį, kaklą, rankų pirštai patinę, paraudę/patamsėję).

Bėda ta, kad dar nenoriu nutraukti žindymo, mažiukas gimė su dauno sindromu, o tokiems vaikams žindymas turi labai didelę reikšmę. Tačiau net su Diclofenac 100mg tablete per parą ir tepalais nepajėgiu pasirūpinti šeima ir vaikais, atvažiuoja mama, gamina, plauna.

Skausmai man paūmėja vakarop, ryte po paprastos gimnastikos visai neprastai jaučiuosi. Geriu 100mg Diclofenac, 50mg Diclofenac žvakutę prieš miegą, Zeel (homeopatiniai) - 3 vnt., Traumeel (homeopatiniai) - 3 vnt., Sedatif PC (tiesiog stogas jau nelaiko) - 6 vnt., tepalai Voltaren, dabar baigiau, nusipirkau Sabelnik 911. Iš liaudies priemonių - vyniojimai varnalėšų lapais (padėjo nuimti patinimą, dabar padariau pertrauką), žalia tarkuota bulvė kefyre (jau išgėriau 10 dienų), citrinos+česnako+ vandens gėralas.

Mano pagrindinis klausimas būtų, ar kas nors gydėsi RA žindymo laikotarpiu (jei taip, koks gydymas buvo skirtas)? Gydytojai į kalbas nesileidžia. Ibuprofen nepadeda, Diclofenac leido tik 150mg per parą.

Ar vartojate kokius nors papildus sąnariams atstatyti? Pradėjau gerti žuvų taukus. Gyd. minėjo kalcį su vit. D, bet vėlgi, sako žindant kuo mažiau medikamentų doh.gif

Susisiekiau su žindančiom mamom (pradžių pradžios), dėl žindymo mane palaiko. Aplamai jos tokios nuomonės, kad žindyti tik vėžį gydant negalima, tik reikia atitaikyt vaistus ir maitinimo laiką. O gydytojai į kalbas nesileidžia.

Ojei koks romanas gavosi blush2.gif Tikiuosi kas nors atsilieps į mano pagalbos šauksmą...
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 08 29, 16:35)
Labas, mergaitės  4u.gif Labai tikiuosi jūsų pagalbos, gal turėjote čia tokių pvz., kai reumatoidinis artritas buvo gydomas nenutraukus žindymo?

Vajej, Dievulis Jusu seimai tikrai nepagailejo isbandymu... 4u.gif
Galiu pasidalint savo patirtim - as abu kartus pastojau ir gimdziau jau sirgdama RA. Kai laukiausi pirmosios, mano gydytojas zindymo klausimu buvo labai kategoriskas - zindant negalima JOKIU vaistu, isskyrus Paracetamoli ir leidziamus hormonus (deja man jie visiskai nepadeda...). Nestumo metu geriau Planquenil/Hydroxycloroquine, tai man buvo liepta nutraukti juos gerti 3 menesius iki vaikelio gimimo ir jeigu noriu zindyti, buti be jokiu vaistu... Kadangi nuo nestumo vidurio mano savijauta smarkiai pagerejo, praejo visi sanariu skausmai ir stingimai, tai vaistu gerima siaip ar taip nutraukiau. Vos pagimdzius RA sugrizo pilnu pajegumu, bet kadangi be proto norejau maitinti pati, tai klausiau gydytojo nurodymu ir buvau be vaistu. Istveriau dantis sukandus 10 menesiu, retkarciais isgerdavau Paracetamolio, bet po tu 10 zindymo menesiu jau vos galejau is lovos islipti ir dukra ant ranku paimti, skausmas buvo nezmoniskas... Ranku sanariai pazeisti visam gyvenimui ir deformavosi negrazinamai. Deja deja, teko zindyma baigti ir grizti prie vaistu gerimo.
Antro nestumo metu pakeiciau gydytoja ir daug ieskojau informacijos internete. Pasirodo, kad zindyti ir gerti vaistus nuo RA imanoma. Reikejo sioki toki spaudima padaryt naujai gydytojai, is pradziu irgi nenorejo leistis i kalbas apie zindyma, bet galu gale sutiko. Yra internete bent kelios mokslines studijos apie zindyma geriant Planquenil. Vaikas gauna kazkur apie 1% ar dar maziau mamos vaistu dozes ir salutiniu poveikiu neturetu buti. Siaip sie vaistai yra saugiausi nestumo metu ir ju pasalinis poveikis, palyginus su kitais vaistais nuo RA, yra labai silpnas.
Gydytojai yra mineje, kad geriami hormonai (tokie kaip Prednizolonas) irgi yra galimi maitinant krutimi. Viena akim esu kazkur macius, kad Sulfasalazina irgi galima gerti zindant.
Mano nuomone, jeigu tau tikrai patvirtins sia diagnoze, reiktu pradeti gerti hormonus, kad siek tiek prislopintu imunine sistema ir viena is siu vaistu (Planquenil ar Sulfasalazina), nes ju poveikis pasijaucia tik po geru keliu menesiu, o kelis menesius istverti su tokiais skausmais tai ne juokas, ypac kai namie mazas leliukas ir dar vienas vaikas... O visi Ibuprofenai ir Diclofenakai tokioj situacijoj tai pades tiek pat kiek ir ciulpinukai smile.gif
Tikiuos kazkiek padejau. Klausk dar jeigu kas domina 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Tikiuosi ir mane priimsit i si bureli, nors sergu RA jau 25 metus, bet taip nieko apie ja ir nenusimanau... Gal pasirodys keista, bet mano mama visada sia liga neige ir info apie ja turiu minimaliai.
Kai buvau 2 metu susirgau juveniliniu RA. Sutino kaires rankos riesas, skaudejo, pradejau sunkiai ja valdyti, neleisdavau niekam jos liesti. Tais laikais mama is Australijos siuntesi Voltarena ( jis LT kiek zinau buvo uzdraustas). Po ilgo gydymo tesesi remisija. 10 metu sutino desine koja- vel gydymas ilgas. Po 12 metu remisijos - vel koja ( tai buvo pries 4 metus geriau Movali) na ir "ant saldainio" pries kelias dienas sutino vel kelio sanarys ( o as issigandau- nejau taip isstorejau, kad net kelio kauliuku nebesimato lotuliukas.gif - apeme panika). Dabar kaip suprantu visa sita dalyka issauke gimdymas, nes leliukam 4 men. Bet kas keisciausia man dideli skausmai buvo tik pirmaji karta, visus kitus kartus skaudedavo tik stipriau kur stuktelejus sanari, o ramybes busenoj pasireiskia tik tinimas ir sustingimas. Nezinau, art tas juvenilinis RA kuo skiriasi nuo paprasto RA? Nes siaip is esmes pagal visas gydytoju prognozes turejau buti seniai invalido vezimely, bet man ne is tolo tuom nekvepia ( tfu tfu tfu). Gal realu kad mano diagnoze maisoma su kita liga? Tiesa, Reumatoidinis faktorius neigiamas, bet anot gyd. Zelvienes tai taip ir turi buti mano atveju. Siuo metu pas gydytojus bijau net eiti, nes kiek paskaiciau del skiriamu vaistu tikrai reiks nutraukti zindyma. Aciu uz betkoki atsakyma ar patarima 4u.gif
Papildyta:
maza mazge, kaip ir tau man lygiai tas pats klausimas, bet as esu tos nuomones, ypac tavo atveju: vaikui reikia ne tik tavo pieno, bet svarbiausia sveikos, o ne skausmuose skendincios mamos. Kas is to pieno tavo jei vaiko ant ranku paimti negalesi. Rezultate ir pienukas dings jei skausmus kentesi ir save nuo koju nuvarysi 4u.gif Atsiprasau, bet keisti man patarimai"mirsi, bet vistiek maitink" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Repka: 29 rugpjūčio 2013 - 20:41
Oi,mergaites,visoms jums po 4u.gif
as tai irgi pilnai suprantu ir zinau tokia situacija,nes paciai iskart po gimdymo islindo si baisybe.praktiskai buvau visiskai neigali..iki parduotuves,kuri uz keliu simtu metru nueiti buvo man per sunku.namuose dar dar,bet lauke viskas..viska,ka apraset,isgyvenau ir as.padetis eme gereti tik tada,kai nutraukus maitinima(maitinau 10menesiu)emiau gerti medroli.maitindama diclofenaka 150mg gerdavau,kai reikedavo kazkur eiti.o jei namuose budavau,kentedavau.idomiausia tas,kad kai susirgau gripu,pakilo tempa iki 40,paslika gulejau lovoje, kol sirgau,buvo dinge visi skausmai!
sveikatytes visoms 4u.gif
Atsakyti
Vaje, kaip smagu, kad atsiliepėte, ačiū labai!
Tame ir bėda, kad prigriebė išsyk ir smarkiai, nors aš tikiu, kad prisidėjo ir pastarųjų mėn. įvykiai, mažylio operacija, diagnozė, vyresnėlės stresai... Na, matau, kad dar turiu vilties... Būsiu atvira, labai bijau hormonų dėl galimo svorio priaugimo verysad.gif

QUOTE(Repka @ 2013 08 29, 21:39)
Atsiprasau, bet keisti man patarimai"mirsi, bet vistiek maitink"  blush2.gif

Oi ne, mirt dabar negaliu. Paprasčiausiai vaikui su dauno sindromu būdingos akių, ausų, kalbos, imuniteto problemos. Žindymo mechanizmas padeda apsisaugoti nuo otitų, padeda regėjimui, skatina geresnę artikuliaciją. Man ir pačiai žindymas neša didelę naudą, nes jis padėjo sukurti ryšį su savo mažyliu (po diagnozės paskelbimo mes savaitę buvom atskirai ir neigiau savo vaiką). Yra dar viena priežastis, jis visiškai nemoka gerti iš buteliuko, springsta, žiaukčioja unsure.gif Jei maitinimas iš (.) užtrunka pusvalandį ir abu mus ramina, tai maitinimas iš buteliuko - 1,5val. ir abu stresuojam doh.gif

ingridziukas34, o dabar neskauda? Susidarė toks įspūdis, kad gerdamos vaistus moteros vis tiek kenčia skausmus ir nepatogumą... Todėl ir delsiu su gydymu. Bijau atimt (.) iš vaiko, gersiu vaistus metus laiko, o jei negerės. Kai pagalvoju, kad visą tą laiką galėjau maitinti dar. Žodžiu turbūt įsivaizduojat kaip mėtausi...

Ahama, VAJĖZAU, per 10 mėn. deformavosi sąnariai? blink.gif

Repka, o papildomų imunologinių tyrimų nedaro? Ten juk jų visas spektras. Man aplamai atrodo kad buria daktarai iš kavos tirščių dėl tokių ligų, o gal tas, o gal šitas. Kažkokia paslaptinga liga ir tiek. Pvz. mano šeimos gyd. per paūmėjimą atostogavo, nuėjau pas kitą, ji prirašė homeopatinių. O mano gyd. grįžęs tik pasijuokė.

Ir dar, gavau až iš vienos merginos su nuorodom į Paleo dietą (kur reik atsisakyt visų grūdų, ankštinių, sėklų, riešutų, kiaušinių), viskas ten labai logiškai aprašyta, bet ar yra realių pavyzdžių, kam toks gyvenimo būdas būtų padėjęs? Kas nors prisilaikot gal ar turit nuomonę? Nes dėl mitybos sergant RA, kiek teko domėtis, labai skiriasi nuomonės, vieni siūlo grūdų atsisakyt, kiti pieno produktų, bulvių, pomidorų. Nagi tikrai nelieka ką valgyti tada...
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 08 29, 23:19)
Oi,mergaites,visoms jums po  4u.gif
as tai irgi pilnai suprantu ir zinau tokia situacija,nes paciai iskart po gimdymo islindo si baisybe.praktiskai buvau visiskai neigali..iki parduotuves,kuri uz keliu simtu metru nueiti buvo man per sunku.namuose dar dar,bet lauke viskas..viska,ka apraset,isgyvenau ir as.padetis eme gereti tik tada,kai nutraukus maitinima(maitinau 10menesiu)emiau gerti medroli.maitindama diclofenaka 150mg gerdavau,kai reikedavo kazkur eiti.o jei namuose budavau,kentedavau.idomiausia tas,kad kai susirgau gripu,pakilo tempa iki 40,paslika gulejau lovoje, kol sirgau,buvo dinge visi skausmai!
sveikatytes visoms 4u.gif

nes imunitetas buvo nusilpes gripo metu ir organizmas kovojo ne pats su savimi, o su gripo bacilomis, zodziu, visos pajegos buvo nukreiptos i gripo bacilas, bet pasveikus organizmas toliau kovojo pats su savim 4u.gif O man atvirksciai, visos remisijos baigdavosi po gripo ir duodavo dviguba jega- pazadindavo liga is miego doh.gif

Del grudu nevartojimo, siaip ta liga celiakija vadinama, galima nusipirkti ju testu. Ten kaip nestumo testai, tik imi krauja o ne slapima. Is esmes gal kam tai ir padeda- nepabandes nesuzinosi. Bet pvz dukterecia serga cukriniu diabetu ir gliuteno nenaudoja, bet matyt butu naivu tiketis kad kvieciu nevartojimas ja padarytu sveika... stebuklu juk, deja, nebuna... Kitas dalykas, LT maisto produktu be gliuteno labai mazai ir tik spec parduotuvese. Galit isivaizduoti kiek tas maistas kainuoja.

As apie ta "mirti" perkeltine prasme. Manau reiktu pasiklausti neutralaus gydytojo patarimo ( kad ir seimos daktaro). Nes reumatologas ziuri jusu, o ne vaiko sveikatos, o vaiku gydytoja bei zindymo spec.ziuri vaiko sveikatos, o jusu sveikata jiem nusispjaut...Klausimas ar vartojant vaistus ir maitinant pienu nebus daugiau zalos nei naudos? Na turiu omeny, kad nepadaryt nei sau nei vaikui meskos paslaugos.

maza mazge, o gal bandykit kitus buteliukus pirkt? Gal skylutes, gal pats cypukas netinka? Siunciu glebi sveikatytes tau su leliuku 4u.gif Ar tu kartais nebuvai pas geguziukus prisijungus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 08 30, 08:33)
Tame ir bėda, kad prigriebė išsyk ir smarkiai, nors aš tikiu, kad prisidėjo ir pastarųjų mėn. įvykiai, mažylio operacija, diagnozė, vyresnėlės stresai... Na, matau, kad dar turiu vilties...

Deja, RA yra bjauri liga, jos gydymas irgi gana agresyvus... Geriau neuzdelsti labai ir pradeti gydytis kaip imanoma greiciau, nes isgerus viena tablete nepageres, vaistus reikia gert ilga laika. Nuskausminamieji pades tik kelioms valandoms, 'uzmaskuos' skausma, bet ligos eigos neveiks... Jei vaistai parenkami gerai, tai poveikis po 2-3 menesiu turetu pasijausti. Neturetu buti taip, kaip rasot - gersit vaistus metus, o pagerejimo nebus. Jei nepagereja per 3 menesius, vadinasi reikia kitus vaistus meginti. Pasirinkimo yra smile.gif Tik aisku kai kurie vaistai yra grieztai draudziami zindant.
Jeigu skaitot angliskai - http://www.e-lactanc...gles/inicio.asp Sitam puslapy galima pasiziureti, kokie vaistai galimi zindant.
Del dietos ir RA - retkarciais vis prasideda tokia diskusija sitam forume. Deja stebuklingu 'pagijimo' istoriju neteko skaityt. As pati sekmingai susirgau RA budama vegetare smile.gif Manau jums dabar yra svarbesniu dalyku, negu svaistyti savo energija dietoms, kurios turbut atnes minimuma/arba isvis jokiu rezultatu sitos ligos gydyme...

Toks klausimas ne visai i tema blush2.gif O kai lauketes, nezinojot, kad gimes vaikutis gali tureti tokiu problemu? Ar nebuvo matuota sprando raukslyte, daryti kraujo tyrimai nestumo pradzioj? Ta prasme, neko nezinojot apie padidinta rizika ir nebuvo visiskai galimybes pradeti tam ruostis moraliskai?... Nezmoniskas sokas turetu buti isgirdus tokia diagnoze savo kudikiui... verysad.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif su Ahama. Daugeliu atveju tam tikra autoimunine liga sukelia geno ( kazkurio 1 is tu milijonu) mutacija. Jei tas genas yra issigimes sunkiai dieta ji "pataisysi". Geriausiu atveju suradus kurio geno tai mutacija gali skirti vaistus to geno slopinimui. Su CD tokie tyrimai dar tik pradedami daryti ir geriausiu atveju is 100 000 serganciu butent ta liga pasitvirtina 1 zmogui, tai galit tik isivaizduot kiek tyrimu reiktu padaryti, kad istirti visus genus- sveikus ir nesveikus. Aisku, dziugu kad gal mityba bent kazkam padeda, tik gal tada kyla toks klausimas, jog liga valdome smeginimis ir galvodami kad nevartodami to produkto pasveiksime, tai kazkiek itakos padaro, bet, deja, tik iki pirmo "atkritimo".
Atsakyti
QUOTE(Repka @ 2013 08 30, 11:15)
Manau reiktu pasiklausti neutralaus gydytojo patarimo ( kad ir seimos daktaro). Nes reumatologas ziuri jusu, o ne vaiko sveikatos, o vaiku gydytoja bei zindymo spec.ziuri vaiko sveikatos, o jusu sveikata jiem nusispjaut...Klausimas ar vartojant vaistus ir maitinant pienu nebus daugiau zalos nei naudos? Na turiu omeny, kad nepadaryt nei sau nei vaikui meskos paslaugos.

maza mazge, o gal bandykit kitus buteliukus pirkt? Gal skylutes, gal pats cypukas netinka? Siunciu glebi sveikatytes tau su leliuku  4u.gif Ar tu kartais nebuvai pas geguziukus prisijungus?  smile.gif

Tai va ir aš mastau, gydytojas pvz. parašė, kad jei gersiu 3 tabletes Diclofenaco per parą, koncentracija piene pasidaro pastovi, o GALIMAS neigiamas poveikis kūdikiui - atpylimas, rėmuo, gastritas. Kaip išmatuot tą naudą/žalą, neįsivaizduoju...
Buteliukas pas mus TT nuo 0 mėn. Ten maža labai skylutė. Jo burnos raumenukai silpni ir ryti normaliai nemoka, prie krūties šiaip ne taip prisiderino, o ką su buteliuku daryt neįsivaizduoju. Ir barasi piktas, nesupranta ką jam kišu biggrin.gif
Aš birželinukuose, paskubėjo mano pupsis gimti smile.gif

QUOTE(Ahama @ 2013 08 30, 11:38)
Deja, RA yra bjauri liga, jos gydymas irgi gana agresyvus...

Toks klausimas ne visai i tema  blush2.gif O kai lauketes, nezinojot, kad gimes vaikutis gali tureti tokiu problemu? Ar nebuvo matuota sprando raukslyte, daryti kraujo tyrimai nestumo pradzioj? Ta prasme, neko nezinojot apie padidinta rizika ir nebuvo visiskai galimybes pradeti tam ruostis moraliskai?... Nezmoniskas sokas turetu buti isgirdus tokia diagnoze savo kudikiui... verysad.gif

Bet tas gydymas yra imuniteto slopinimas? O tada kas? Kai pasitraukia skausmai - vaistus nuima, ar visą laiką geri? Per kiek laiko jums palengvėja, kad apsieitumėte be vaistų?
Už psl. dėkui, mačiau jį, kitą sav. pas reumatologę, bus patvirtinta diagnozė ir skirtas gydymas matomai, tada žiūrėsime ką daryti. Gydytoja, kaip supratau, nenusiteikus gilintis, sako arba nutrauki maitinimą ir gydais, arba maitini ir kenti kiek tau reikia...

Dėl diagnozės mažyliui nė nenutuokėm. Turėjau nuojautą, kad gims nesveikas, bet vijau tas mintis. O echo nieko neparodė. Genetiniai nepriklauso dar pagal amžių. Šokas buvo didžiulis, deja verysad.gif
Atsakyti