Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(norala @ 2013 10 29, 11:05)
tai ten ir lankausi...
matai, kol geriau plakvenili buvo viskas tvarkoj, o kai pakeiciau vaistus-vel prasidejo  doh.gif na, stebiu dabar, kaip viskas vystysis, jei ūmės, tai mesiu juos lauk...

siandien kaip tik buvau pas reumatologa, mano daktare ,kaip ir jusiske plakvenilio vaistu nelaiko, taip ir pasake ir nori man skirt medroli sad.gif .Pries pora savaiciu prakarsciavau , tai labai pablogejo viskas , db varau antrus antibiotikus g.gif Jau pavargau nuo visko ir nervai nelaiko verysad.gif kuo toliau tuo blogiau , nuo balandzio menesio penkti antibiotikai , del visokiu gerkliu , bronchitu , urea, sinusu ir t,t ..... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
Jo sake ir man ,kad autoimunines ligos po viena nevaiksto sad.gif
Atsakyti
QUOTE(liutuke05 @ 2013 10 29, 16:19)
siandien kaip tik buvau pas reumatologa, mano daktare ,kaip ir jusiske plakvenilio vaistu nelaiko, taip ir pasake ir nori man skirt medroli sad.gif .Pries pora savaiciu prakarsciavau , tai labai pablogejo viskas , db varau antrus antibiotikus  g.gif Jau pavargau nuo visko ir nervai nelaiko  verysad.gif kuo toliau tuo blogiau , nuo balandzio menesio penkti antibiotikai , del visokiu gerkliu , bronchitu , urea, sinusu ir t,t ..... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Papildyta:
Jo sake ir man ,kad autoimunines ligos po viena nevaiksto sad.gif

console.gif
Atsakyti
nu ko jūs bijot tu normalesniu vaistu g.gif 4u.gif
aš kai dėl geriamos medrolio ir metrodeksato dozės pergyvenau, tai daktarė tik iš manęs pasijuokė.Tipo tokios dozės šalutiniu reiškiniu nesukelia.
Aš kažkaip iš savo menkos patirties galiu pasakyt,kad mes paniškai bijom šalutiniu poveikių..... bt kažkaip mažai bijom to kas bus su mumis nuo mūsu ligos senatvėje. Kadangi aš noriu bent apsitarnaut save...... tai klausau ką sako daktarai ir vykdau. Ir tikiu, kad šiuolaikiniai vaistai visgy yža žymiai labaiu pažengę nei anksčiau.Ir ateitis mano nebus tokia baisi,kaip piešia intrnetas.
Atsakyti
Aš bijau vaistų.. Dabar geriu medrolį ir diclacą, dar nepaskyrė bazės. Bet vaistus psichologiškai priimti sunku, ypač tokius sunkesnius, taip baisiai piešiamus... Kaip ir kas bus senatvėje aš neįsivaizduoju, nes iš internete piešiamų vaizdų supratau, kad tos senatvės sulaukti mažai šansų rolleyes.gif
Aplamai nesuprantu savo ligos, jos eigos ir t.t. Kyla įvairių klausimų, tarkim per kiek laiko liga pažeidžia sąnarius, kokia ligos eiga, ar įmanoma gyventi be skausmų, koks galimas fizinis krūvis, maistas, režimas... Man pvz visus skauda, tai visus pažeis?

Pvz. visur pabrėžia alkoholio žalą sergant RA ir aplamai artritais, o man žolininkė atrašė į užklausą, kad gerčiau spec. arbatą ir kelias užpiltines. Tai užpiltinės spiritinės kelis kartus dienoj po valgomąjį šaukštą ar daugiau man, sveriančiai 48kg, jau tokį efektą duos, kad dzyn bus ant visų ligų ir skausmų lotuliukas.gif

Dėl maisto tai pilnai tikiu, kad maistas įtakoja. Aplamai sveikatą, ne tik sąnarių. Bet irgi vienos kitoms prieštaraujančios rekomendacijos, ir atsirink kad nori doh.gif

Ir dar, mažiau nervų reikia. O tai va atėjau, perskaičiau kažkieno komentą, skirtą Magnifique ir susinervinau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2013 10 29, 10:02)
1. jei papasakoji simptomus daktarui, ir sako,kad cia taip save primena kepenys, tai as tikiu daktaru, turinciu didele patirti.
2.Jus panele,labai megstate vaidinti  daktare, nors kaip supratau is zinuciu dar tik studijuojate slauga, ir jokios praktines patirties neturite-neisizeiskite, nieko asmenisko, tik ne viskas yra taip,kaip rasoma vadoveliuose.
3. Atsakymo nereikia- nemegstu veltis i bereikalingus gincus ar diskusijas 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 29 spalio 2013 - 22:17
QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 29, 22:57)
Aš bijau vaistų.. Dabar geriu medrolį ir diclacą, dar nepaskyrė bazės. Bet vaistus psichologiškai priimti sunku, ypač tokius sunkesnius, taip baisiai piešiamus... Kaip ir kas bus senatvėje aš neįsivaizduoju, nes iš internete piešiamų vaizdų supratau, kad tos senatvės sulaukti mažai šansų  rolleyes.gif
Aplamai nesuprantu savo ligos, jos eigos ir t.t. Kyla įvairių klausimų, tarkim per kiek laiko liga pažeidžia sąnarius, kokia ligos eiga, ar įmanoma gyventi be skausmų, koks galimas fizinis krūvis, maistas, režimas... Man pvz visus skauda, tai visus pažeis?

Pvz. visur pabrėžia alkoholio žalą sergant RA ir aplamai artritais, o man žolininkė atrašė į užklausą, kad gerčiau spec. arbatą ir kelias užpiltines. Tai užpiltinės spiritinės kelis kartus dienoj po valgomąjį šaukštą ar daugiau man, sveriančiai 48kg, jau tokį efektą duos, kad dzyn bus ant visų ligų ir skausmų  lotuliukas.gif

Dėl maisto tai pilnai tikiu, kad maistas įtakoja. Aplamai sveikatą, ne tik sąnarių. Bet irgi vienos kitoms prieštaraujančios rekomendacijos, ir atsirink kad nori  doh.gif

Ir dar, mažiau nervų reikia. O tai va atėjau, perskaičiau kažkieno komentą, skirtą Magnifique ir susinervinau  lotuliukas.gif

Niu jo
1 senatvės tai sulauksim, nepergyvenkit...........svarbu jos kokybė. ( šeip teko jau api 15 babulyčiu sutikt..puse iš ju susirgo 40, ligos pažeidimai labai platūs, nuo savarankišku babulyčiu ateinančiu i polikliniką, iki gulinčiu ant patalo)
2, ligos eiga neprognozuojama. Išsukt sanarius tai išsuks. kiek daug tai jau kitas klausimas.
3 kad neskaudės prie mūsu ligos tai taip nebus, nebent kurį laiką.

4 kelios daktarės man sakė: jokio žemės ūkio, prisižiūrėt ir viskas bus gerai.Na aišku teko išgirst,kad senatvėj tai bus.Dabar tik žiedukai, uogyčiu palaukt teks lotuliukas.gif

5 vaistai blogis- be vaistu dar blogiau.O jei vaistu nereik, tai gal galima džiaugtis ir ne RA...
6.. turėt nuosava slaugytoja,yra labai didelis gėris. Magnifique mes su tavimi. 4u.gif
alkoholis su mūsu vaistais nesiderina.Bet man kažkaip jo ir nebereik, kai apsirgau.Kartais labai jau alaus užsimanau.....

šeip mergaitės viskas mums gerai.Žinot mano babulė sakydavo: 1 ji atsikėliau ir kažkur skauda, vadinasi gyva.Keliuos ir einu toliau.
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 29, 21:57)
Aš bijau vaistų.. Dabar geriu medrolį ir diclacą, dar nepaskyrė bazės. Bet vaistus psichologiškai priimti sunku, ypač tokius sunkesnius, taip baisiai piešiamus... Kaip ir kas bus senatvėje aš neįsivaizduoju, nes iš internete piešiamų vaizdų supratau, kad tos senatvės sulaukti mažai šansų  rolleyes.gif

Pvz. visur pabrėžia alkoholio žalą sergant RA ir aplamai artritais, o man žolininkė atrašė į užklausą, kad gerčiau spec. arbatą ir kelias užpiltines. Tai užpiltinės spiritinės kelis kartus dienoj po valgomąjį šaukštą ar daugiau man, sveriančiai 48kg, jau tokį efektą duos, kad dzyn bus ant visų ligų ir skausmų  lotuliukas.gif

Dėl maisto tai pilnai tikiu, kad maistas įtakoja. Aplamai sveikatą, ne tik sąnarių. Bet irgi vienos kitoms prieštaraujančios rekomendacijos, ir atsirink kad nori  doh.gif

Ir dar, mažiau nervų reikia. O tai va atėjau, perskaičiau kažkieno komentą, skirtą Magnifique ir susinervinau  lotuliukas.gif

Ar jus diclaka geriat ,todel kad baisiai skauda, ar tiesiok skausma butu galima pakest, bet tam kad uzdegima paciuose sanariuose nuslopint.Nes man juos raso,bet as nesuprantu, ar juos gert pastoviai ar tada kai skauda?
Atsakyti
Man movali israso, bet sake gerti ne kasdien, tik kai skauda. Bet vat ir as pastebejau, kad daug yra gerianciu kasdien kazka nuo skausmo g.gif
O tai kaip del alkoholio vartojimo, man reumatologe nieko nesake apie tai. Plankvenilio anotacijoj lyg ir nieko apie tai neparasyta. Gal cia su stipresniais vaistais negalima vartot alkoholio?
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 10 30, 08:26)
Man movali israso, bet sake gerti ne kasdien, tik kai skauda. Bet vat ir as pastebejau, kad daug yra gerianciu kasdien kazka nuo skausmo  g.gif
O tai kaip del alkoholio vartojimo, man reumatologe nieko nesake apie tai. Plankvenilio anotacijoj lyg ir nieko apie tai neparasyta. Gal cia su stipresniais vaistais negalima vartot alkoholio?

Aš niekur nerandu info apie Plankvenilį. Gal galit parašyt tikslų jo pavadinimą.
Man tik savaitė, kai pripažinta ši liga, bet vaistų dar nepradėjau gert. Bandysiu konsultuotis su kitu reumatologu, gal galima gydytis kitaip, ne tik chemiškais vaistais.
Man skauda tik galūnių sanarius, tiek pėdų, tiek plaštakų. Bet tikrai kartais galiu gyvent ir be nuskausminamųjų.
Aišku dideli rodikliai mano kraujo tyrimo, tiek RF, tiek Ani CCP.
Bet ENG ir CRB normoje.
Nieks man nedarė jokio rengeno, nei kitų tyrimų.
Kažkaip gavau labai mažai info apie ligą, nežinau nei kokio laipsnio tas artritas.
Kol kas esu labai pasimetus, iš viso, kaip jis atsirados. Nesu sirgus jokiomis infekcinėmis ligomis, gripu, nu ir .t.t.
Nuo skausmo geriu arcoxia, bet ji nekmpensuojama, tik, kiek kalbėjau su gydytojais, tai jis yra naujos kartos ir skrandį ne taip dirgina kaip diclac ar nimesil. Tiesa kaina kanžiojas, 7 tabletės apie 22 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrap: 30 spalio 2013 - 09:24
tikslus pavadinimas yra Plaquenil 200mg
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 30, 00:25)
alkoholis su mūsu vaistais nesiderina.Bet man kažkaip jo ir nebereik, kai apsirgau.Kartais labai jau alaus užsimanau.....

šeip mergaitės viskas mums gerai.Žinot mano babulė sakydavo: 1 ji atsikėliau ir kažkur skauda, vadinasi gyva.Keliuos ir einu toliau.

Na, man del alkoholio irgi niekas neakcentavo g.gif
kiek zinau, tai tik su metotreksatu jis nesuderinamas smile.gif
viena gydytoja sake, kad jokiais budais negalima jo vartoti...
o kita sake to nesureiksminti, kad tik ta pačią dieną su vaistais jo negalima gerti...

nesu kokia alkoholike, bet jei buna kokia proga, tai tikrai isgeriu taure vyno ar sampano g.gif

O su mūsų liga , manau, gali būti įvairi eiga: vieniems piktybiškesne, kitiems geresnė..Aš ligą jau turiu 8 m., bet dar nera nei labai deformuotų sąnarių, nei skausmo labai nepakeliamo... kitoms-kitaip... g.gif
nors , kai man ją diagnozavo. prisiskaičiau info, kad 80 proc. ligonių jau po 5 m. sėdi invalido vežimėliuose doh.gif
aplamai, kai pradejau skaityti šią temą, tai baisoka pasidare g.gif
Papildyta:
QUOTE(auramba @ 2013 10 30, 09:26)
Man movali israso, bet sake gerti ne kasdien, tik kai skauda. Bet vat ir as pastebejau, kad daug yra gerianciu kasdien kazka nuo skausmo  g.gif

Del Movalio, tai irgi skirtingai sako: viena gydytoja sako, kad gerti kiekvieną dieną, nes tai yra vaistas, kuyris stabdo uzdegimą, kita sako, kad gerti, tik kai skauda, nes labai veikia kepenis ir kt organus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vegasa: 30 spalio 2013 - 09:31
QUOTE(liutuke05 @ 2013 10 30, 09:10)
Ar jus diclaka geriat ,todel kad baisiai skauda, ar tiesiok skausma butu galima pakest, bet tam kad uzdegima paciuose sanariuose nuslopint.Nes man juos raso,bet as nesuprantu, ar juos gert pastoviai ar tada kai skauda?

Neskauda man baisiai, kai pradėjau gerti hormonus, ir ne visą laiką, bet skausmas toks geliantis, tai vienam sąnary, tai kitam.. Vieną dieną skaudą kelį, kitą petį, neatseku jokių dėsningumų. O gerti taip gyd. sakė, dabar jam geriu 6mg Medrolio ir Diclac vieną (70). T.y. po mėnesio sumažino man hormoną, o diclacą sakė vakare gert jei labiau skauda, palikt tik rytinį. Aš irgi suprantu, kad jis nuo uždegimo, ne tik nuo skausmo.

O dėl alkoholio.. Man nepriimtinas bet kokių vaistų ir alkoholio derinys. O ir šiaip prie bet kokios rūšies artritų alkoholio nepataria. Aš jo nevartoju, tai nedidelis praradimas blush2.gif

Sakyk man tu, jokia aš "jūs" biggrin.gif

rimulėėė, tai tos babulencijos tavo sutiktos kokio amžiaus?
Šiame forume iš tiesų gana tamsiom spalvom nusipiešia viskas, nors, pvz. rusiškuose pasiskaitinėjau, tai gyvena mergaitės su remisijom po 8, 12 metų, BE vaistų, tik žolės, tai nustebau ax.gif Atrodo tokia baisi nepagydoma sekinanti išsukanti liga, o žmonės geba prisitaikyti ir gyventi lyg ir nesirgdami. Tai dar viena priežastis, kodėl bijau vaistų. Jei imunitetas išprotėjo, tai aš tikiu, kad yra atgal kelias, kaip sustatyti į vėžes viską, tik aš jo dar nežinau. O su vaistais, kurie slopina imunitetą, pakeičia organizmo hormonų foną ir t.t. ar tik neušrotės jis dar labiau? g.gif

Aš kadangi po pirmo karto turėjau kelis mėn. be jokių skausmų, ir sportavau aktyviai namuose, ir vėliau visą nėštumą atvaikščiojau lyg niekur nieko, tai čia remisija buvo gaunasi, be jokių skausmų, vaistų ir nepatogumų. Nesinori prarast vilties, kad dar kartelį gali taip pasisekti...
Atsakyti