Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

susidubliavo postas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maža mazgė: 30 spalio 2013 - 11:42
QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 30, 00:25)
4 kelios daktarės man sakė: jokio žemės ūkio, prisižiūrėt ir viskas bus gerai.Na aišku  teko išgirst,kad senatvėj tai bus.
alkoholis su mūsu vaistais nesiderina.Bet man kažkaip jo ir nebereik, kai apsirgau.Kartais labai jau alaus užsimanau.....

Jokio zemes ukio, tai cia suprast - neaugint nieko savo kieme. Mes neseniai name pradejome gyventi, aplinka planuojames, tai taip norisi sodeli nors mini, vaiskrumiu, na ir braskiu su svogunais... ) Nemegeja as visiskai zemeje krapstytis, neturiu meiles nuo mazens (kai mama versdavo i diena po lysve nuravet, tikra kancia budavo, vis prisigalvodavau ko nors, kad ravet netektu). Bet dabar turim savo kiemuka, norisi gi ir mums ir vaikams savo obuolio, braskes ir t.t. Kazin ar aprepsiu tiek nudirbti blink.gif O dar anyta vis su savo gelemis, kol buvau vasara isvaziavus, jau spejo gelyneli padaryt ir vis pasakoja kiek man visokio gerio is savo sodo prives.... As jai aiskinu, kad nereikia man tiek, o ji niekaip nesupranta (nes jos visa gyvenimas sodas, geles ir pan.). Bet greiciausiai daug ko teks atsisakyti, nes nezinau kaip seksis raveti - man labai sunku tupeti - tik patupineju kiek, atsikelus jau keliai skauda... Bijau pagalvot kas ateity bus.
Idomiai cia su tuo alkoholiu - gydytoja neminejo, kad nevartoti g.gif Man metrotrexata israsys. As siaip jau labai retai kada ragauju - svenciu metu kokia taure. Nesinori visiskai abstinente tapt, nors kompanijoj truputeli...

QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 30, 11:30)
Tai dar viena priežastis, kodėl bijau vaistų. Jei imunitetas išprotėjo, tai aš tikiu, kad yra atgal kelias, kaip sustatyti į vėžes viską, tik aš jo dar nežinau. O su vaistais, kurie slopina imunitetą, pakeičia organizmo hormonų foną ir t.t. ar tik neušrotės jis dar labiau?  g.gif

Aš kadangi po pirmo karto turėjau kelis mėn. be jokių skausmų, ir sportavau aktyviai namuose, ir vėliau visą nėštumą atvaikščiojau lyg niekur nieko, tai čia remisija buvo gaunasi, be jokių skausmų, vaistų ir nepatogumų. Nesinori prarast vilties, kad dar kartelį gali taip pasisekti...

Pritariu ir as tokioms mintims apie musu organozmo imuniteto galimybes susibalansuoti, bet niekas nezino kaip, o gyventi dabar reikia.
Labai tikiuosi, kad ta remisija tau butu imanoma dar karteli smile.gif As irgi svajojau, kad va pagimdysiu mazaja ir viskas gal susitvarkys, bet deja, praejus menesiui po gimdymo jau pradejau kazka justi, o po dvieju viskas tapo aisku.
Atsakyti
http://www.amway-lit...ja#.UnDmETy9vcc

Ar bandet kas šiuos papildus ?
Šiaip aš skeptiškai žiūriu į maisto papildus, bet jau galvoju , gal vel pradeti bandyti naturalias priemones ? g.gif

arba toks Phlogenzym:
http://ligos.sveikas...iems_sanariams/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 30 spalio 2013 - 13:05
QUOTE(norala @ 2013 10 30, 13:58)
http://www.amway-lit...ja#.UnDmETy9vcc

Ar bandet kas šiuos papildus ?
Šiaip aš skeptiškai žiūriu į maisto papildus, bet jau galvoju , gal vel pradeti bandyti naturalias priemones ?  g.gif

Man gydytoja sakė, kad jie gerti gerai, bet tai ne vaistas. Geriu. Bet Lietuvoj pirkti neverta, parsisiunčiu iš JAV. Suvartojau šiuos:
http://www.iherb.com...240-Capsules/23
Dabar geriu šiuos
http://www.iherb.com...-120-Vcaps/3325
Jei sugalvotumėt užsisakinėt, prieš mokant suveskit koduką BKV600, gausit 5 ar 10 dolerių nuolaidą pirmam pirkimui. Tik reikia nepamiršti, kad negalima pirkt prekių daugiau nei už 75 lt kad PVM netektų susimokėt. Dabar visus papildus ir vitaminus tik čia perku.
Pasidariau visus tyrimus nuo visų bacilų, pas gydytoją lapkričio 12.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2013 10 30, 14:10)

tai galima ir iš Vokiečių vaistinės siųstis, nebutinai iš JAV smile.gif
bet man kazkaip idomu pasidare, gal tas augalas "bosvelija" daro stebuklus ( cia iš NUTRILITE produkto) g.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 30 spalio 2013 - 13:19
QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 29, 19:57)
Kyla įvairių klausimų, tarkim per kiek laiko liga pažeidžia sąnarius, kokia ligos eiga, ar įmanoma gyventi be skausmų, koks galimas fizinis krūvis, maistas, režimas... Man pvz visus skauda, tai visus pažeis?

Pvz. visur pabrėžia alkoholio žalą sergant RA ir aplamai artritais, o man žolininkė atrašė į užklausą, kad gerčiau spec. arbatą ir kelias užpiltines. Tai užpiltinės spiritinės kelis kartus dienoj po valgomąjį šaukštą ar daugiau man, sveriančiai 48kg, jau tokį efektą duos, kad dzyn bus ant visų ligų ir skausmų  lotuliukas.gif

Situ klausimu tau niekas tiksliai neatsakys, tik tu pati 4u.gif nenorek taip greitai viska perprasti, dar juk tik prie pora menesiu isgirdai savo diagnoze. Kai pagersi kuri laika vaistus ir liga aprims, tada ir issiaiskinsi, kur tavo fizinio pajegumo ribos, kiek gali sau leisti pavargti. Va, Magnifique rase, kad miega po 4-5 valandas per para, dirba ir mokosi. As po savaites tokio kruvio turbut reanimacijoj guleciau smile.gif Bet jeigu jos jegos leidzia, tai valio valio. Ir nesamone, kad jau negalima jokiu zemes ukio darbu ir panasiai. Jeigu pasisodinsi tris lysves braskiu ir tau daug dziaugsmo atnes ju ravejimas, laistymas, savu uogu valgymas - tai kokios cia problemos?... Tik viska reikia daryt proto ir savo sveikatos ribose 4u.gif

Del alkoholio zalos - tikrai nemanau, kad du uzpiltines saukstai padarys daug zalos... smile.gif Manau jei geriama dideliais kiekiais ir kiekviena diena, tada tikrai ne i sveikata sanariams ir visoms kitoms sistemoms.

QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 30, 09:30)
Šiame forume iš tiesų gana tamsiom spalvom nusipiešia viskas, nors, pvz. rusiškuose pasiskaitinėjau, tai gyvena mergaitės su remisijom po 8, 12 metų, BE vaistų, tik žolės, tai nustebau  ax.gif Atrodo tokia baisi nepagydoma sekinanti išsukanti liga, o žmonės geba prisitaikyti ir gyventi lyg ir nesirgdami. Tai dar viena priežastis, kodėl bijau vaistų. Jei imunitetas išprotėjo, tai aš tikiu, kad yra atgal kelias, kaip sustatyti į vėžes viską, tik aš jo dar nežinau. O su vaistais, kurie slopina imunitetą, pakeičia organizmo hormonų foną ir t.t. ar tik neušrotės jis dar labiau?  g.gif

Aš kadangi po pirmo karto turėjau kelis mėn. be jokių skausmų, ir sportavau aktyviai namuose, ir vėliau visą nėštumą atvaikščiojau lyg niekur nieko, tai čia remisija buvo gaunasi, be jokių skausmų, vaistų ir nepatogumų. Nesinori prarast vilties, kad dar kartelį gali taip pasisekti...

Viskas tamsiom spalvom todel, kad mes lietuviai esam 'depresova' tauta smile.gif Priprate bijoti, buti gasdinami ir tiketis blogiausio smile.gif Taip, RA yra mazas dziaugsmas, bet yra ir baisesniu ligu... Galu gale ir su baisesnem ligom zmones gyvena ir dziaugiasi gyvenimu. Juk nuejus pas tuos pacius reumatologus ar daug palaikymo gaunat? Griztat nusiminusios ir pasimetusios... Jau vien tai, beveik visoms is karto skiriamas Metotreksatas net nepabandzius kitu vaistu irgi parodo tam tikra poziuri, kad mazdaug vos ne mirtina liga ir silpnesniais vaistais neimanoma gydytis. Nors dar ir kaip imanoma. Galbut ne visiems jie tinka ir padeda, bet pabandyti juk galima. Kai kuriems tikrai padetu...

Remisija nestumo metu yra labai daznas ir tiketinas dalykas, nes imunine sistema silpniau funkcionuoja. Tai nieko keisto, kad jauteisi puikiai smile.gif As per pirma nestuma kazkur nuo vidurio nustojau gerti vaistus, nes jauciausi kaip visiskai sveikas zmogus. Deja pagimdzius visi skausmai grizo doh.gif

Pasiskaityk sita puslapi, cia viena tokia klinika, kuri uzsiima imunines ssistemos 'atvedimu' i prota smile.gif mes dabar bandom ismokyti mano mazosios mergaites imunine sistema mastyti teisingai, nes ji labai alergiska. Jeigu pasieksim teigiamu rezultatu, turbut bandysiu ir as gydytis...
Atsakyti
Aš kaip tyčia šiemet daržą prisiprašiau padidint, kaip žinodama ax.gif . Dabar jau pusę aro reiks apdirbt, o kur dar gėlynai ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(liutuke05 @ 2013 10 30, 10:10)
Ar jus diclaka geriat ,todel kad baisiai skauda, ar tiesiok skausma butu galima pakest, bet tam kad uzdegima paciuose sanariuose nuslopint.Nes man juos raso,bet as nesuprantu, ar juos gert pastoviai ar tada kai skauda?

diclakas mažina skausma ir uždegima, tau jis išrašytas ,kaip vaistas nuo uždegimo.

QUOTE(vegasa @ 2013 10 30, 11:44)
Na, man del alkoholio irgi niekas neakcentavo  g.gif
kiek zinau, tai tik su metotreksatu jis nesuderinamas  smile.gif
viena gydytoja sake, kad jokiais budais negalima jo vartoti...
o kita sake to nesureiksminti, kad tik ta pačią dieną su vaistais jo negalima gerti...

nesu kokia alkoholike, bet jei buna kokia proga, tai tikrai isgeriu taure vyno ar sampano g.gif

O su mūsų liga , manau, gali būti įvairi eiga: vieniems piktybiškesne, kitiems geresnė..Aš ligą jau turiu 8 m., bet dar nera nei labai deformuotų sąnarių, nei skausmo labai nepakeliamo... kitoms-kitaip...  g.gif
nors , kai man ją diagnozavo. prisiskaičiau info, kad 80 proc. ligonių jau po 5 m. sėdi invalido vežimėliuose  doh.gif
aplamai, kai pradejau skaityti šią temą, tai baisoka pasidare  g.gif
Papildyta:

nu nemanau ,kad po 5 metų imanoma i vežimėli sėsti.Taip greit nieks tu sanarių nišsuka.kitavrtus yra daug operaciju kurios pakoreguoja mūsu sanarių būkle, irmažiau skaudam, kokybiškiau judama. tiesa noperuojami riešai. būtent juos daktarė labiausiai lipė saugoti.

QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 30, 12:30)

rimulėėė, tai tos babulencijos tavo sutiktos kokio amžiaus?
Šiame forume iš tiesų gana tamsiom spalvom nusipiešia viskas, nors, pvz. rusiškuose pasiskaitinėjau, tai gyvena mergaitės su remisijom po 8, 12 metų, BE vaistų, tik žolės, tai nustebau  ax.gif Atrodo tokia baisi nepagydoma sekinanti išsukanti liga, o žmonės geba prisitaikyti ir gyventi lyg ir nesirgdami. Tai dar viena priežastis, kodėl bijau vaistų. Jei imunitetas išprotėjo, tai aš tikiu, kad yra atgal kelias, kaip sustatyti į vėžes viską, tik aš jo dar nežinau. O su vaistais, kurie slopina imunitetą, pakeičia organizmo hormonų foną ir t.t. ar tik neušrotės jis dar labiau?  g.gif

babulencijos apie 70... su lpuse iš jų kalbėjau. Visos liepėpasisaugoti, viena iš jų patarė net šalto vandens negert........šip jom visom didelės bėdos su rankom.Kojos vienos buvo operuotos, tai sakė10 metu gan normaliai judėjo. kitos labai baisiai išėjė kaulai,bet vaikšto tai pati. na okeletas iš slaugos namų, tai ju nekalbinau. pabijojau.
QUOTE(L.O.L.A @ 2013 10 30, 13:54)
Jokio zemes ukio, tai cia suprast - neaugint nieko savo kieme. Mes neseniai name pradejome gyventi, aplinka planuojames, tai taip norisi sodeli nors mini, vaiskrumiu, na ir braskiu su svogunais... )
Pritariu ir as tokioms mintims apie musu organozmo imuniteto galimybes susibalansuoti, bet niekas nezino kaip, o gyventi dabar reikia.

nu supraskit kaip norit.Kaip kam patogiau.
Aš pradioj nekreipiau dėmesio, 2 metus turėjau darža ir šiemet dar turėjau.Bet šiemet jau pati beveik neravėjau.pati tik pomidous skyniau.
Man po ravėjimo( nesvarbu,kad nuraviu tik 1 metra) labai riešus pirštus skaudėdavo...ištindavo ir kelias dienas visiškai nieko negalėjau daryt. po keletos tokiu paravėjimu mano žemės ūkis baigėsi.Nežinau kaip kitais metais darysiu.Jei dukra apsiims ravėt tai šiltnami laikysim. o kitka.... moliūgais. ir tai nesinori dirbti kitu rankomis. dukra nėra tokia samoninga,jog suvoktu kad cukinija iš daržo yra gresnė nei iš turgaus. kitavertus priskini daržoviu ir skambini vaikams iškai kas parnš

būtu gerai susibalansuot

Ahama[B]

o ka ten rašo aš angliškai nė bu bu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 30 spalio 2013 - 14:39
Užšoku paklaust, gal jums taip buvę. Žodžiu vieną dieną pasidarė bloga-bloga ir žiauriai skrandį suskaudo, pykino (nevėmiau), tada pririjau angliukų, bet jau tęsiasi ilgesnį laiką, tik ne taip baisiai. Naktį pradėjo skaudėti "vidurius", pilvo prieky iš abiejų šonų, skausmas iš viršaus į apačią, nuo šonkaulių (tiksliau srities po šonkauliais, maždaug lygmeny virš bambos) ir vos ne į pačią apačią. Ir iš nugaros pusės. Maigiau apendicito srity, neaštrėja skausmas. Tie pamaudenimai, labiau iš nugaros pusės jau irgi kurį laiką, bet šią naktį tai rimtai išsigandau.

Pirma mintis, gal skrandis nuo vaistų? Ar gali skaudėti skrandį "visur"? Gal kuri jautėt ką nors panašaus? Pas šeimos gyd. tik antradienį unsure.gif
Atsakyti
Na žinai į greituke nuleki ir pamaigys ir pasakys. Nes jei apendicitas taiiš tikro nepalauktum antradienio.
Šeip skrandis uždūkt galėjo, gal rūgštis sukilo.... gleivinė pasėdo.Tada man visus galus skauda.
Man pavyzdžiui nebūna kaip toj reklamoj, kad rūgštis, tai turi rūgšti jaust>man amžinai visu pirma galvažiauriai skauda, paskui skrandi, pilvą ir visa kita....Skauma toks ,kad dėtis nėr kur.

Bet su pilvo skausmais nejuokaujam,turi išsiaiškint tau konkrečiai kas yra. kadatity jei kas žinotum kaip gyditis. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, kad atsiliepei. Nulėkčiau, ale visi apart manęs snargliuoti, ir vyras, ir vaikai. Naktį blogai buvo, dabar skauda, bet gyvent galiu. Pagal požymius tai kasos uždegimas. Dar viena dovana į turimą bukietą. Žiūrėsiu, kaip šiąnakt, jei labai skaudės - kviesiu greituškę. verysad.gif Ryt vargu ar pas savo gyd. patekčiau bet kokiu atveju, reik laukt antradienio...
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 11 03, 20:23)
Ačiū, kad atsiliepei. Nulėkčiau, ale visi apart manęs snargliuoti, ir vyras, ir vaikai. Naktį blogai buvo, dabar skauda, bet gyvent galiu. Pagal požymius tai kasos uždegimas. Dar viena dovana į turimą bukietą. Žiūrėsiu, kaip šiąnakt, jei labai skaudės - kviesiu greituškę.  verysad.gif Ryt vargu ar pas savo gyd. patekčiau bet kokiu atveju, reik laukt antradienio...

Važiuokit į priėmimą, nelaukit nakties. Tem apžiūrės, jei nieko rimto paleis namo.
Atsakyti