Isgasdinot cia su tuo plankveniliu ir skrandzio sugadinimu, brrr. Nes ir as daznai ant tuscio skrandzio isgeriu ji. Man reikia gerti po 2 tabl per diena. Geriu viena ryte ir viena vakare. Bet ryte dazniausiai ir buna ant tuscio skrandzio. Reumatologe lyg ir minejo, kad galima isgert iskart abi tabletes, tai gal geriau jas isgert sociai papietavus ir ramu?
Auramba,tikrai nepatariu gerti ant tuscio skrandzio,esu gyvas pavyzdys. Siaip kai pradejau gerti plakvenili,tai po kazkiek laiko jau skyre gerti ir nuo skrandzio,taip ji apsaugojant nuo opu.
O kokius vaistus skyre apsaugoti skrandziui? Jie kompensuojami mums?
apsauga skrandžiui tai nolpaza, nekompensuojamas, kaina apie 40 gal. Jei gerai atsimenu.
Oi aš vakar peršalau ar perpūtė, tai apturėjau košmariška priepuolį. Šiaip kaip ir nieko blogo... pradėjo krėst šaltis, skaudėt raumenis, gerkle.....Atrodė kad žandikaulis iškris, kaip skaudėjo... paskui pradėjo kilt tempratūra, skaudėt ir visiškai visus kaulus......nu vienu žodžiu.temperatūra jau su paracetamoliu iki 39,5 užvarė, paskui pagaliau krist pradėjo. Ir krito kažkur 6 val bet praktiškai iki normalios 36,4........dabar jaučiuosi kaip agurčikas, nors nemiegojus praktiškai.
šiaip baisu psidarė, tikėjaus dar šiandien vakare temperatūros, bet jos nėra. Reiškia imunitetas visa nakti jau ne su manim o su peršalimu grūmėsi ...... šeip labai baisu pasidarė,koks jis pas mane stiprus, kad per 9 val ir sukilo temperatūra ir nukrito.......
Oi aš vakar peršalau ar perpūtė, tai apturėjau košmariška priepuolį. Šiaip kaip ir nieko blogo... pradėjo krėst šaltis, skaudėt raumenis, gerkle.....Atrodė kad žandikaulis iškris, kaip skaudėjo... paskui pradėjo kilt tempratūra, skaudėt ir visiškai visus kaulus......nu vienu žodžiu.temperatūra jau su paracetamoliu iki 39,5 užvarė, paskui pagaliau krist pradėjo. Ir krito kažkur 6 val bet praktiškai iki normalios 36,4........dabar jaučiuosi kaip agurčikas, nors nemiegojus praktiškai.
šiaip baisu psidarė, tikėjaus dar šiandien vakare temperatūros, bet jos nėra. Reiškia imunitetas visa nakti jau ne su manim o su peršalimu grūmėsi ...... šeip labai baisu pasidarė,koks jis pas mane stiprus, kad per 9 val ir sukilo temperatūra ir nukrito.......
QUOTE(rimulėėė @ 2013 11 19, 01:22)
apsauga skrandžiui tai nolpaza, nekompensuojamas, kaina apie 40 gal. Jei gerai atsimenu.
Na tikrai aciu dievui gerai baigesi su tuo perputimu, o kodel bijot , kad imunitetas stiprus pasidare, del RA, bet juk naturaliai atsistate , gal tada neblogai , nes be jo irgi mums gatava , visai is ligu neisbristume

rimulėėė,
Jums bent temperatūra yra. Aš jos pvz. gyvenime neturiu, tos temperatūros. Va neseniai turėjau po kokių 20 metų pertraukos, o gal ir daugiau, kai buvo pieno sąstovis, kalatojaus po 3 antklodėm kol sumąsčiau, kad čia karščiavimas, nesgi niekad neturėjus ir nežinau kaip ten su ja būna... Tai koks pas mane imunitetas, jei tempa gyvenime nesukilus, gal kokioj vaikystėj kai nepamenu?
Buvau gi dėl tų savo skaudančių vidurių pas šeimos gyd. Pasakė skrandis arba dvylikapirštė, CRB 9, sakė Raniberlą gert ir baisiai stebėjos, kodėl reumatologai neišrašo prie hormonų ir priešuždegiminių dar ir skrandžiui kažko... Na geriu ir tikrai geriau, nebėr tokių priepuolių.. Tiesa, pradėjau viską valgyt po 2,5 sav., hemoglobinas po mano dietos pakrito plius tie skausmai prisidejo.. Matomai su tokiais vaistais košių ir žolių nepakanka

Jums bent temperatūra yra. Aš jos pvz. gyvenime neturiu, tos temperatūros. Va neseniai turėjau po kokių 20 metų pertraukos, o gal ir daugiau, kai buvo pieno sąstovis, kalatojaus po 3 antklodėm kol sumąsčiau, kad čia karščiavimas, nesgi niekad neturėjus ir nežinau kaip ten su ja būna... Tai koks pas mane imunitetas, jei tempa gyvenime nesukilus, gal kokioj vaikystėj kai nepamenu?
Buvau gi dėl tų savo skaudančių vidurių pas šeimos gyd. Pasakė skrandis arba dvylikapirštė, CRB 9, sakė Raniberlą gert ir baisiai stebėjos, kodėl reumatologai neišrašo prie hormonų ir priešuždegiminių dar ir skrandžiui kažko... Na geriu ir tikrai geriau, nebėr tokių priepuolių.. Tiesa, pradėjau viską valgyt po 2,5 sav., hemoglobinas po mano dietos pakrito plius tie skausmai prisidejo.. Matomai su tokiais vaistais košių ir žolių nepakanka

Šeip baisu pasidarė, nes normalus įmunitetas peršalimą įvwikia per 3 dienas, o čia per kelias valandas.
Šiaip jo pirma kart pakilo temperatūra sergant RA.... prastai 3 kaldros išbandytos. Man jau keletą metų buvo keista, kad ir kaip vaikai sirgtu aš neužsikrėsdavau. Prieš keletą metų tas baisus gripas kai buvo....dukros susirgo, paskui sūnus iš kauno parvežė kiaulini gripą.....sirgo visi 3. Sūnus sunkiausiai, prie jo sėdėjau prie lovos, girdžiau arbatom, perrenginėjau, mušau tempearatūra, kaip galėjau....po to savaitgalio apsirgo vyras, mama...o kaškas keisčiausia neužsikrėčiau. Tai buvo pirmas to baisaus gripo savaitgaliis , nusinešes pirma auką.... Dukros mano prasirgo apylengviai, nes jos jau buvo užsikrėte kitu virusu.Ir daktarai aiškino,kad tas kiaulinis glinėjosi su jau vuvusiu virusu ir mergaitėms pasisekė. po to karto man pasidarė keista,kad manes neimabacilos, tai va o paskui išlindo Ra.. reiškias imunitetas jau buvo sudurneves ir tada.
maža mazgė o tu jei niekad nesi turėjus temperatūros tai ką arba sveikuolė buvai arba imunitetas nuo jaunystės kvanktelėjo.
Nes kad pauglystėj nesirgtum.... nežinau mano 1 dukra labai sveika, mažai serga, bet vistiek koki virusą pagauna, i sezoną kartą. Tik kad antibioptikus geriam retai, kad 2 metai kažkaip..Su daktare tikrinom kortele, smalsu labai buvo.
QUOTE(rimulėėė @ 2013 11 19, 15:37)

maža mazgė o tu jei niekad nesi turėjus temperatūros tai ką arba sveikuolė buvai arba imunitetas nuo jaunystės kvanktelėjo.
Nes kad pauglystėj nesirgtum.... nežinau mano 1 dukra labai sveika, mažai serga, bet vistiek koki virusą pagauna, i sezoną kartą. Tik kad antibioptikus geriam retai, kad 2 metai kažkaip..Su daktare tikrinom kortele, smalsu labai buvo.
Šiaip nekažką aš ir sirgdavau, kartą per metus sloga šaltuoju sezonu... Va vaikystėje sirgdavau stomatitu kas žiemą, dar kažkokią nesąmonę ant lūpų turėjau 10 metų, bėrimą-šerpetojimą ar pan., išgydė galiausiai gera dermatologė kaip alergiją. Bet kad karščiuočiau nu aš savęs nepamenu su temperatūra aplamai. Man mama kažkada iškėlė hipotezę, kad taip dėl neigiamo kraujo rezuso, nes ji irgi nekarščiuoja niekad. Antibiotikų irgi nepamenu kad gerčiau, apart pastaruoju metu, kai pradėjom purtyt organizmą ir infekcijų ieškot... Tai gal rimtai jau nuo anų laikų imunitetui kukū pasidarė

QUOTE(maža mazgė @ 2013 11 19, 21:11)

Na kukū tam imunitetui ir kas vis tiek gyvent ir žvengt reikia. Tai va planų rytdienai krūva...bandysiu susidoroti.

Na kad nebutinai RA sergantys neserga persalimo ligom, gripais ir t.t. Nors serga mano dukryte (kuri ir sloguoja ir visokie kitokie virusai prikimba), as pati sveika ir nuo kokiu 7 metu iki 25 metu turbut is viso nei karto nesirgau nei sloga, nei kokiu kitu biesu

arba nepameni.
o jei nesergi, tai liuks.. sveikuolė.
o jei nesergi, tai liuks.. sveikuolė.

QUOTE(rimulėėė @ 2013 11 20, 13:05)
Atsimint tai atsimenu, darzely neislipau is ligu, mokykloj noredama praleist pamokas turedavau simuliuot ir termometra "prikratineti"