Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Sveikos 4u.gif Nukreipkite kitur jei ne cia rasau 4u.gif
Padovanojo man MB orchideja puse metu atgal . Tada nesureiksminai, ismeciau lapuka su aprasymu ir pavadinimu. Bet gal nestuke.gif veikia, bet labai pradejo traukti prie ju wub.gif Uz keliu dienu gausiu nauja wub.gif
Bandziau ieskoti kas tai per rusys, atrodo kaip Phalaenopsis kaleidoscope . Ar as klystu ?
user posted image
user posted image
user posted image
Zydi pastoviai , turi 2 stiebelius , ant abieju nauji pumpureliai. Vakar laisciau pagal rekomendacijas. Bet ko tais spalvos truksta man, gal reikia patresti ja g.gif
Busiu dekinga uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cherry_: 27 kovo 2013 - 20:21
QUOTE(Cherry_ @ 2013 03 27, 21:14)
Padovanojo man MB orchideja puse metu atgal .
Bandziau ieskoti kas tai per rusys, atrodo kaip Phalaenopsis kaleidoscope . Ar as klystu ?

Tai ne rūšinė orchidėja, o tiesiog hibridinis phalaenopsis (bt gėlė nuo to tikrai netampa prastesnė schmoll.gif ) ir jos rūšinių "tėvų" tikrai neįmanoma atsekti, nes hibridiniuose phalaenopsiuose hibridizacijos metu, per ilgą laiką gali būti susimaišę net iki 50 skirtingų orchidėjų genų mirksiukas.gif

Kalbant apie pavadinimą, tai labai dažnai pavadinimai būna "laužti iš piršto", t.y. jei hibridinis phalaenopsis nėra kažkokiu pavadinimu užpatentuotas jos išvedėjo (kaip pvz. hibridinių phalaenopsių serija "Eelegant") pardavėjai, t.y. internetinės parduotuvės, juos dauginančios orchidėjų " fermos" patys duota jiems gražiai skambantį pavadinimą, o pas kitą orchidėjų augintoją toks pat augalas jau gali būti pavadintas kitu vardu biggrin.gif

......................

O aš noriu tykiai pasigirt - nuo vakar jau esu oficiali LOD draugijos narė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 27, 22:14)
O aš noriu tykiai pasigirt - nuo vakar jau esu oficiali LOD draugijos narė  blush2.gif

Kas paskatino apsispresti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 27, 23:49)
Kas paskatino apsispresti?  smile.gif

Kad net nežinau g.gif Pagalvojau, kad gal kartais galėsiu padėt organizuojant renginius (šiuo metu esu užsikasusi darbiniais darbais, bet jau matau šviesą tunelio gale biggrin.gif ), visai norėčiau dalyvaut "ekspedicijose" po įvairais apylinkes gimtojoj Lietuvėlėj ieškant lietuviškų orchidėjų, gal kažkiek prisidedant prie jų išsaugojimo.

Ir dar žodžiais sunkiai nusakomas "bendrystės" jausmas - labai mielas tas bendraminčių būrelis, o ir nemažai LOD narių jau pažįstu "gyvai".
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 27, 23:14)
Tai ne rūšinė orchidėja, o tiesiog hibridinis phalaenopsis (bt gėlė nuo to tikrai netampa prastesnė schmoll.gif ) ir jos rūšinių "tėvų" tikrai neįmanoma atsekti, nes hibridiniuose phalaenopsiuose hibridizacijos metu, per ilgą laiką gali būti susimaišę net iki 50 skirtingų orchidėjų genų  mirksiukas.gif

Kalbant apie pavadinimą, tai labai dažnai pavadinimai būna "laužti iš piršto", t.y. jei hibridinis phalaenopsis nėra kažkokiu pavadinimu užpatentuotas jos išvedėjo (kaip pvz. hibridinių phalaenopsių serija "Eelegant") pardavėjai, t.y. internetinės parduotuvės, juos dauginančios orchidėjų " fermos" patys duota jiems gražiai skambantį pavadinimą, o pas kitą orchidėjų augintoją toks pat augalas jau gali būti pavadintas kitu vardu biggrin.gif

......................

O aš noriu tykiai pasigirt - nuo vakar jau esu oficiali LOD draugijos narė  blush2.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif kad hibridine tai turejay itarima nes spalva pakeitus buvo jau 3 kartus. Pirminis variantas buvo rudai-rausva. Veliau rudumas dingo . Dabar kaip matote zalsva su rausvom linijom .
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 27, 22:14)

dar kartelį sveikinu thumbup.gif drinks_cheers.gif
Merginos, ko gražaus prisisakėte LOD forume? Gal tykiai pasigiriame smile.gif
Aš labai labai noriu raibuolės hangianum, laikausi iš paskutiniųjų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 03 28, 08:37)
dar kartelį sveikinu  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Merginos, ko gražaus prisisakėte LOD forume? Gal tykiai pasigiriame  smile.gif
Aš labai labai noriu raibuolės hangianum, laikausi iš paskutiniųjų  rolleyes.gif

dauguma viesai parase temose ka uzsisakineja smile.gif

Atsakyti
As dar nenusiunciau savo noru, neturiu kada ramiai medituojant prisest, vis mazoji i ausi zyzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 03 28, 07:37)
dar kartelį sveikinu  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Merginos, ko gražaus prisisakėte LOD forume? Gal tykiai pasigiriame  smile.gif
Aš labai labai noriu raibuolės hangianum, laikausi iš paskutiniųjų  rolleyes.gif

As dar laikausi iki paskutines dienos. Blaskausi. unsure.gif Labai noriu is raibuoliu Paphiopedilum primulinum, bet kazkoks sestasis jausmas mane atkalbineja...
Vat del phalaenopsiu baimiu neturiu. Didesne tikimybe juos atitrucyt is ano gyvenimo...
Atsakyti
Aš pasiėmiau oncidium coloratum, phal. schilleriana ir phal.pulchra ir baisiai noriu vienos raibuolės, bet turbūt kitą kartą imsiu, kai daugiau patirties bus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 03 28, 21:46)
Aš pasiėmiau oncidium coloratum, phal. schilleriana ir phal.pulchra ir baisiai noriu vienos raibuolės, bet turbūt kitą kartą imsiu, kai daugiau patirties bus blush2.gif

phal. schilleriana italai nebeturi, bet pas vokiecius atsirado.
mane dar Paraphalaenopsis laycockii labai vilioja, tik idomu ar lengva su juo susidraugauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 28 kovo 2013 - 21:42
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 28, 21:34)
phal. schilleriana italai nebeturi, bet pas vokiecius atsirado.
mane dar Paraphalaenopsis laycockii labai vilioja, tik idomu ar lengva su juo susidraugauti...

O aš jį jau buvau parašiusi, kad iš italų imu tai ką dabar vėl kažko kito teks norėt arba imt iš vokiečių doh.gif
Atsakyti