QUOTE(ginnntare @ 2013 03 09, 20:28)
Kokios grazios orchidejos. Phalaenopsis deliciosa lapai kokie idomus, tokie raityti garbanelemis.
Mumrikai, o Jus visada nusipirkusi augalus persodinate ar tik istatote kita vazoneli ir apiberiate substratu. Ir dar idomu ar maisote ten visokius substratus ar naudojate viena ir ta pati visoms rusims?
Mane labai zavi Jusu orchideju plantacija...
Dėkui
Deliciosa labai gražūs lapai, tikri garbaniukai ir tokie švelnučiukai, minkštučiukai
Beveik visada persodinu

Tai tikrai nesektinas pavyzdys, tikri rimti orchidėjininkai to nerekomenduoja, bet aš esu vat tokia - man dūšioj būna ramu, kai žinau kokia šaknų būklė, kai esu tikra, kad pasodinta gėlė į idealiai tinkantį naują substratą, kuris dar ilgai nesuirs.
Keletą gėliukų esu pasodinusi su visu vazonėliu (kurie bijo persodinimo), bet vėliau vis tiek persodinu. Tiesiog kelionė augalams jau yra šioks toks stresas, tai jautruoliams pirmiausia leidžiu aklimatizuotis, o kai pamatau, kad auga ir gerai jaučiasi, tai ir persodinu
QUOTE(Tina* @ 2013 03 09, 20:32)
Oi, mergiukai, kokia medziokle siandien apturejau. Iki dabar atsigaut negaliu.
Super pirkiniai
O antrąjį ramia širdim gali pervadint iš NOID į Sogo Vivien - manau jie identiški
Papildyta:
QUOTE(ginnntare @ 2013 03 09, 20:28)
Ir dar idomu ar maisote ten visokius substratus ar naudojate viena ir ta pati visoms rusims?
Maišau - priklausomai kokio stambumo reikia substrato imu gryną stambią žievę, kartais stambų substratą, kartais du trečdalius vazonėlio užpildau stambiu substratu, o viršuje pilu smulkų. Kartais stambų substratą papildau (dėl pralaidumo) karpytais kamšmedžio kamščiais.
Jei reikia smulkaus substrato (sakykim raibuolėms), tai įmaišau kokosų čipsų, kedro riešutų kevalų