Įkraunama...
Įkraunama...

Leliukų Svetur Vardai

Prisijungiu prie lietuviško vardo parinkimo užsienyje 'problemos'.
Laukėmės mergytės ir laužėm galva. Draugai net lietuviškų vardų žodyną atsiuntė.
Kad norėjom lietuviško, tai faktas. Bet, žinoma, ir tokio, kad amerikonai liežuvio nenusilaužtų ir kad lietuviškų raidžių nebūtų, arba būtų tik kokia viena. Įdomiausia, kad man asmeniškai patiko visi vardai, kurie baigiasi 'ė'. Taigi, nelabai tinka. Galiausiai, kai vieni kaimynai pasiūlė varda 'susikurti' patiems (sujungti mano ir mano mamos vardus Asta ir Elena = Aslana), tai visai pyktis sukilo. Sakom, specialiai parinksim tokį, kad nežinotų, iš kurio galo skaityt (pvz. Žydrūnė). Bet po to apsiraminom ir pasilikom du variantus: Laima ir Vaiva (tiesa, tie patys kaimynai griežtai rekomendavo Laima nevadint, kad neskambėtų, kaip vaisius lime'as wink.gif. Na, bet dukra pasirinko vardą pati (o gal gamta parinko) - gimė su V raide ant kaktos, tad patapo Vaiva smile.gif))

Va tokia mūsų istorija.
Atsakyti
Per nakti r as sugalvojau genialiu vardu Californiagirl berniukui;
Archibald'as, Hercules'as (mitologines ir istorines asmenybes) , Mykolas (Michael),, Gabriel'ius, (arkiangelai rolleyes.gif ), Baltazaras, Melchioras (is triju karaliu), Thobias, Daniell'ius (pranashai) Lawrence (laurynas), Andrew (andrius).
O vardai kaip Marshall arba ThePresident man skamba gan drasiai ,bet per moderniai mano ausiai...
Oi, mamyte, tiek daug graziu vardu yra, tik rinkis.

Na, o kas liecia pradeta diskusija del Antano. Labai daug iseiviu lietuviu pazistu su lietuviskais uzrasais pase ir zmones nesuka sau galvos kaip juos tarti. Svarbu, kaip tai pats pristatysi zmonems, kaip kazkas minejo...
O del iskraipymo vardu, jei netinka Antanas, tai galima rasyti Anthony, kaip supratau, kad mamyte to vaikucio taip ir padare. Tik jau iskraipymas i "Entoni" ar "Saimona" ar pan. man irgi skamba nupigintai...
Sorry, ir as issakiau savo nuomone siuo klausimu nieko nenoredama izeisti. wink.gif O nuomonem manau galima pasikeisti, nepriimant visko taikant asmeniskai. Juk tam ir forumas kad diskutuotume be jokiu igelimu ir ikandimu...
Atsakyti
QUOTE (Isabelle @ 2004 07 29, 07:47)
californiagirl....kaip tau skambesys....tadas dominykas ir adomas..?......amerikonai adomas labai graziai istaria.....taip ir sako adomas.....man tai labai derinasi vardai rolleyes.gif rolleyes.gif

As buciau davus Adoma, jei butu gimes berniukas thumbup.gif
Atsakyti
O man Gabrielius labai grazus vardas, labai noreciau savo sunui (jei turesiu rolleyes.gif ) uzdeti clap.gif
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 07 29, 17:31)
Per nakti r as sugalvojau genialiu vardu Californiagirl berniukui;
Archibald'as, Hercules'as (mitologines ir istorines asmenybes) , Mykolas (Michael),, Gabriel'ius, (arkiangelai rolleyes.gif ), Baltazaras, Melchioras (is triju karaliu), Thobias, Daniell'ius (pranashai) Lawrence (laurynas), Andrew (andrius).
O vardai kaip Marshall arba ThePresident man skamba gan drasiai ,bet per moderniai mano ausiai...
Oi, mamyte, tiek daug graziu vardu yra, tik rinkis.

Oi, aciu dainele...Dar ir per nakti galvojai rolleyes.gif laugh.gif Dauguma tavo pasiulytu vardu man kazkaip per daug jau neiprasti unsure.gif Na, gal Thobias ir Danielius visai nieko g.gif Bet jauciu pasakysiu savo vyrui, tuom ir baigsis. Del Archibald'o laugh.gif man kazkaip per daug i Achila panasiai skamba, o mano vyras preis pora men. achilo sausgysle susitrauke, tai pagalvotu kad tyciojuosi biggrin.gif
Atsakyti
mano tai visai gimenei nepatiko vardas Matas.....bet mano vaikas o ne gimines biggrin.gif taip kad ir varda uzdejau kuris man patiko..o ne giminei......geriausia tai baba is lietuvos.....pasake...kas cia per vardas....matas.......lietuviskai matijosius......arba lukas-lukosius biggrin.gif

fasolka....tavo tai timofejavas..... biggrin.gif pagal mano bubule butu biggrin.gif laugh.gif arba timosius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Isabelle @ 2004 07 30, 00:58)

fasolka....tavo tai timofejavas..... biggrin.gif pagal mano bubule butu biggrin.gif laugh.gif arba timosius biggrin.gif

Isabelle, gal turejai omeni Timofejus, nes Timofejavas labiau pavardei tiktu wink.gif.
Atsakyti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif thumbup.gif thumbup.gif
na, va Californiagirl, tavo vardu diskusija issirutuliojo i viskai nebolga ir su tempu diskusija. As tiek vakar vargau prie uzmigdama "ir aveles skaiciuodama", kad nusprendziau pagalvoti apie tavo kudikio varda. rolleyes.gif
O tu dabar emei ir :isbrokijai"... laugh.gif
Buvo tox ir p. Achilas graiku mitologijoje, nenugalimas vyriskis, bet jo silnoji vieta buvo kulnas, kadangi, kai jis gime, jo motina ji pamerke i stiprybes vandeni, bet laike ji uz kulno. Tai ir liko cia ta jo silpnooji vieta ir jam daug ji kainavo... huh.gif
O Archibaldas- priesingai - vyriskis buvo nenugalimas thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1091143976[/mergetime]
O is "Tomofejevo" -t ai paspringdama zvengiau laugh.gif huh.gif laugh.gif laugh.gif Ir sugalvok tu man laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 07 27, 17:23)
Courteney Cox pavadino savo dukrele Coco

dar pries ju dukrele, buvo tokia asmenybe - Coco Chanel, ir Coco buvo tikras vardas wink.gif

Is esmes diskusija labai gera smile.gif Nelengva surasti balansa vardui - kad gerai skambetu keliose kalbose ir kulturose, kad nesishaipytu vaikai mokykloje ir nesishiaushtu bobutes, likusios Lietuvoje tongue.gif Manau, kad reniote savo postu tikrai nenorejo izeisti ne vienos mamos ir jos atzaleles wink.gif Tik primine mums visoms, kad ir lietuviu kalboje yra tokie patys vardai, tik mes nevisada juos prisimenam doh.gif

California_girl, neklausyk nei musu, nei tu bobu laugh.gif Vadovaukis savo galva ir jausmais (nu gal dar ir vyro paklausyk wink.gif )

Mes niekam nesakem savo vaiku vardu iki kol vaikai neatkeliavo i shi pasauli - niekas negavo shanso ishpeikti musu pasirinkimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 07 30, 02:34)
dar pries ju dukrele, buvo tokia asmenybe - Coco Chanel, ir Coco buvo tikras vardas wink.gif

Izymiausia Coco Amerikoj tai yra Coco the Gorilla, dar siandien per TV rode thumbup.gif laugh.gif
Atsakyti
O man Matas labai grazus vardas, mano sesuo pavadino savo suneli kuris jau labai gretai gims
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 07 30, 01:32)
Buvo tox ir p. Achilas graiku mitologijoje, nenugalimas vyriskis, bet jo silnoji vieta buvo kulnas, kadangi, kai jis gime, jo motina ji pamerke i stiprybes vandeni, bet laike ji uz kulno. Tai ir liko cia ta jo silpnooji vieta ir jam daug ji kainavo... huh.gif

Tai jauciu cia mano vyras tas kudikis buvo laugh.gif
O siaip labai malonu, kad ne aveles skaiciuoji, o man vardelius galvoji wub.gif biggrin.gif
Atsakyti