Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 10:48)
o kokia problema? Taigi nebūtina po vieną sėklą į indelį įdėjus daigint. Sėklas  sudedi ant drėgnos marlės, į nedidelį induką ar net maišiuką, ir padedi ant radiatoriaus. Nebent veislių daug..

Pernai kelios seklos taip ir neprasikale-supuvo...Reikia silumos vistik. O Sniegiu tai ne saujos pas mane blush2.gif Siuos reiks popinti kol sudygs.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 10:48)
o kokia problema? Taigi nebūtina po vieną sėklą į indelį įdėjus daigint. Sėklas  sudedi ant drėgnos marlės, į nedidelį induką ar net maišiuką, ir padedi ant radiatoriaus. Nebent veislių daug..

Veislių daug irgi ne problema - kiekvieną marlės skuduriuką užvynioju skirtingos spalvos siūlu. Tokį pat siūlą padedu į sėklų pakutį.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 04 16, 10:56)
Veislių daug irgi ne problema - kiekvieną marlės skuduriuką užvynioju skirtingos spalvos siūlu. Tokį pat siūlą padedu į sėklų pakutį.

na taip, čia irgi variantas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 16, 10:52)
Pernai kelios seklos taip ir neprasikale-supuvo...Reikia silumos vistik. O Sniegiu tai ne saujos pas mane blush2.gif Siuos reiks popinti kol sudygs.

taigi ir sakau - visas sėklytes kartu dedi ant šlapios marlės, dedi į vieną indelį, uždarai ir statai tą vieną indelį ant gyvatuko. Tikrai šilta joms ten ir vietos ant gyvatuko minimaliai užima. Tik kasdien pravėdint ir praplaut reik. Kai tik pamatai iškištą uodegą, trauki lauk ir sodini į žemę. Viskas puikiausiai sudygsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 11:14)
taigi ir sakau - visas sėklytes kartu dedi ant šlapios marlės, dedi į vieną indelį, uždarai ir statai tą vieną indelį ant gyvatuko. Tikrai šilta joms ten ir vietos ant gyvatuko minimaliai užima. Tik kasdien pravėdint ir praplaut reik. Kai tik pamatai iškištą uodegą, trauki lauk ir sodini į žemę. Viskas puikiausiai sudygsta  mirksiukas.gif

Taip ir dariau pernai 4u.gif Tikrai ne visos sudygo-kelios supuvo kazkodel... bet ir buvo jau vesoka, nesilde. Nieko, uzaugs smile.gif Man plantacijos nereik blush2.gif Svarbu deretu-ir jei bus kokie 5-7 arbuzai-bus sociai mus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 16, 11:17)
Tikrai ne visos sudygo-kelios supuvo kazkodel... bet ir buvo jau vesoka, nesilde.

o pas jus gyvatukas ne visad karštas būna?
Turėtum pietinę palangę, tai jokių problemų.. Sudygtų ir taip pasodintos saulei plieskiant. Šiaip, jei šilta, turi gerai dygt, pas mane šimtu procentų sudygo ir pernai, ir užpernai.
Na, jei ką, sakyk, duosiu dar sėklų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 11:28)
o pas jus gyvatukas ne visad karštas būna?
Turėtum pietinę palangę, tai jokių problemų.. Sudygtų ir taip pasodintos saulei plieskiant. Šiaip, jei šilta, turi gerai dygt, pas mane šimtu procentų sudygo ir pernai, ir užpernai.
Na, jei ką, sakyk, duosiu dar sėklų  mirksiukas.gif

Visad.. bet ten vazoneliai netelpa... Maisiukas su merliukais tilps smile.gif
Todel ir sesiu veliau-kai jau tikrai saulute sildys ir bus silta...Manu nieko nesusivelinsiu pasejusi ir geguzes viduryje smile.gif
Dekui 4u.gif Manau uzteks turimu... Ir tikiuosi gal savu rudeni turesiu... Na, jei ne-teks vel belstis doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 16, 09:17)
merginos, kokiais atstumais lauke sėjat (sodinat) sniegius ir kitus didžiuosius? Nedzveckas apie atstumus rašė kad, į 1,2 m pločio ežias 1,5 m atstumu sodina užgrūdintus daigus. Ar tikrai tokiais atstumais ir jūs sodinat?

As sodinau i pagerinta 1.5 m skersmens duobe 5 daigus biggrin.gif t.y. iskasiau duobe, prikroviau gerybiu, uzkasiau ir tada sodinau smile.gif

O kada jau laikas daigint pradet moliugus, cukinijas, melionus ir arbuzus? blush2.gif
Saintlina, gavau siemet Sniegiu seklu, labai pasiseke, tai taves neprasysiu gal kitai pravers 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 09:30)
taip, aš auginu lauke. Bet, ko gero, ne visos veislės pas mus lauke auga.
Negeniu arbūzų niekada.

Paleidžiat į pievą? Neužgožia žolės?

Pernai, kai auginau moliūgus, tai aplink daigelį išklojau kartono po kelis m į šonus, bet ir tai žolės augo, teko ne kartą šienaut doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 04 16, 12:09)

Saintlina, gavau siemet Sniegiu seklu, labai pasiseke, tai taves neprasysiu gal kitai pravers  4u.gif

galėjot prašyt, rašiau temoj, kad buvau radus papildomai sėklų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2013 04 16, 12:26)
Paleidžiat į pievą? Neužgožia žolės?

Pernai, kai auginau moliūgus, tai aplink daigelį išklojau kartono po kelis m į šonus, bet ir tai žolės augo, teko ne kartą šienaut doh.gif

ne, aš į žoles nepaleidžiu, pas mane viskas išdirbtam plote. Jei kokia virkščia nukeliauja į pievutę, permetu atgal. Nes taip iš tiesų žolė užauga, paskui vaikis šienaudamas nušnioja ir arbūzus.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 14:30)
ne, aš į žoles nepaleidžiu, pas mane viskas išdirbtam plote. Jei kokia virkščia nukeliauja į pievutę, permetu atgal. Nes taip iš tiesų žolė užauga, paskui vaikis šienaudamas nušnioja ir arbūzus.

O darže kitoms daržovėms netrukdo? Gal užsilikusią kokią foto turit su vaizdu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 16, 13:37)
O darže kitoms daržovėms netrukdo? Gal užsilikusią kokią foto turit su vaizdu?  bigsmile.gif

arbūzai pas mane auga ne darže, o sode smile.gif Kitų daržovių aplink nėra, tik šilauogės ir jauni vaismedžiai. Foto tokios bendro vaizdo kaži ar turiu.. visur fotkinta daugiau patys arbūzai. Jei rasiu kokią, įdėsiu.
Atsakyti
4u.gif ax.gif blush2.gif o kada cukinijas ir aguročius daigams sodinti...ar jau pvz. šią savaitę gal galima g.gif blush2.gif
Atsakyti