Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(matuke @ 2013 04 19, 15:12)
Kad jau moliugai jautrus salnoms, ar verta grudinti ju seklas ?

nežinau kaip su moliūgais, bet tarkim prieš sėją agurkų sėklos turi būti gana šiltai. Antraip formuos vyriškus žiedynus wink.gif
Atsakyti
Aciu mamukai uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 04 19, 18:14)
bet tai jei prieš saulę tai ko tokie ištysę? jie gi panašiai kaip agurkų daigeliai turi būti. Maniškiai jau susėti - kai tik lys - keliaus balkonan kur vėsiau ir šviesiau.

Tiesa sakant, nežinau kodėl unsure.gif Saulė pietinė, bet ir šie, ir agurkų patysę daigeliai doh.gif Galvoju, gal sudygus ne iškart plėvelę nuėmiau, tik sekančią dieną... ax.gif
Atsakyti
Vakar apsiziureju kad neturiu kalio permanganato, tai moliugu seklas uzsimerkiau sodos tirpaliuke g.gif
Ar man palaukt kol jos prades daigintis ar i zeme suseti blush2.gif
Atsakyti
dieną sėti moliūgėlia jau iškišo savo kilputes. Tuoj buvo patalpinti balkoniukyje saulės vonioms priiminėti. Kadangi pas mane balkone nekrenta naktim mažiau nei 10 šilumos - atgal nė nenešiu. paliksiu ir nakvot. Gal netys taip. Reiks apžiūrėt kurios rūšys išdygo smile.gif na va vėl mažus vaikus turėsiu lotuliukas.gif bus kuo rūpintis.
Atsakyti
Gal galėtumėt pasidalinti patirtimi, gerbiamosios, kas daiginat sėklas, kiek tas daigas jau išlindęs turi būti, kad sodinti į žemę? Ir kaip giliai įsodinat?

Neradau tiksliai parašyta.. Dėkui aciuks.gif
Atsakyti
mano pusseserė nemažai metų gyveno ir dirbo Ispanijoje. Pasakojo,kaip ispanai skiepina arbūzus į cukinijas. O svarbiausia,kad dar ir pati tai darė ir gerai tai moka daryti, susitarėm,kad kai jau bus ką skiepint - parodys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 04 21, 18:22)
mano pusseserė nemažai metų gyveno ir dirbo Ispanijoje. Pasakojo,kaip ispanai skiepina arbūzus į cukinijas.

o kodėl jie taip daro? Na, koks tikslas? Juk arbūzai Ispanijoj ir taip turėtų puikiai augt mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(maraboo @ 2013 04 21, 14:15)
Gal galėtumėt pasidalinti patirtimi, gerbiamosios, kas daiginat sėklas, kiek tas daigas jau išlindęs turi būti, kad sodinti į žemę? Ir kaip giliai įsodinat?

kai tik pasirodo balta šaknelė, iškart ir sodinu. Maždaug 3-4 cm gylyje.
Atsakyti
Sakykit ar ir moliūgus su meleonais reikia sodinti kaip ir arbūzu po vieną atskirai sėklytę? Užsimerkiau daug sėklų, bet net nepagalvojau kur viską reiks susodinti ant palangės? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 04 21, 19:21)
Sakykit ar ir moliūgus su meleonais reikia sodinti kaip ir arbūzu po vieną atskirai sėklytę?

taip. Jie ir po vieną prisiaugins masę šaknų, bus pilnas indelis. Keliems jau būtų ankšta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 21, 19:57)
o kodėl jie taip daro? Na, koks tikslas? Juk arbūzai Ispanijoj ir taip turėtų puikiai augt  mastau.gif

nežinau, bet sakė jie su daug augalų daro tokius dalykus... kaip vieną iš priežasčių paminėjo tai,kad cukinijos šaknynas geresnis ir geriau aprūpina vandeniu,maisto medžiagomis pvz arbūzą. Gal taip daugiau ir greičiau užaugina.
Atsakyti
aišku smile.gif
Atsakyti