Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(vivilma @ 2013 03 26, 11:19)
ne visos dirvos patinka morkoms..as visada morku turiu,o kaimyne ne nebeseja,neauga visiskai,labai molio daug pas ja..

Pas mane sakyčiau gan sunkus priemolis - molis ir auga tos morkos biggrin.gif nebent kokie kurmiai išknisa.
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 26, 08:35)
O kaip darotes tas juosteles ?
Gal koks lengvesnis efektyvesnis budas yra ?
Æmes karpom wc popieriu , klijoju su piestukiniais klijais (krakmolas pasibaige) tada dedam seklytes ,o ant virsaus dar viena skiautele-juostele popieriaus . Ant virsaus dedu atplesus tik viena sluoksneli, labai plona. Ir prilipdom ji su pirstasi dregnais.

Pas mus darzas bus naujas ant pievos , vyras , tikiuosi sukals lysves . Tai pagal tas juostas lengviau susiplanuoti kokio dydzio tie darzeliai bus.

Aš lengvesnio būdo nežinau, merginos minėjo, įgudus greitai ir šis būdas einasi mirksiukas.gif Aš irgi panašiai, tik ant viršaus nededu popierio, nes sėklytes įtupdau į didelius lašus krakmolo klijų tai paprastai jos neatkimba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 26, 11:44)
kažkaip nekilo mintis nieko neaugint, nes daug molio smile.gif Vis pamaišom tai komposto, tai durpių ir po truputį gerėja tas molis. Iš karto didelių plotų pakeist neišeina, bet lysvę po lysvės pagerint įmanoma. jei nori smile.gif

tai va,butent as jai ta pati sakau..ir pas mane zeme buvo bloga,bet pirkau daug durpiu,visada pelenus pilu,kompostuoju visas darzo atliekas ir nupjauta zole,komposta visada pavasari ardama zeme iterpiu i vagas,puiki zeme patapo..bet,kad jos vyras,is kaimo kiles,o zole nupjauta kartu su triusiu meslu veza i atlieku aikstele,o zmona pirstu ikist negali,kol neprilyja kaip reikiant,nes dantys barska nuo tokios zemes:))tai as to triusiu meslo paprasau,kad neveztu lauk,pati pasiimu,sluoksniuoju i dezes su zole,tai dziaugiuosi..o zmona neprikalba,kad ta pati jis darytu...sako,man negrazu tos sudo kruvos ant darzo,kur as jas per ziema laikysiu?na,kiek zmoniu,tiek nuomoniu,tik drauges gaila:)
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 03 26, 10:59)
Bet kad dregna toje vietoje zeme, visai salia prudo, dar atvirksciai galvojom, gal negerai, kad per dregna joms  g.gif

Bandžiau prisiminti, kurioms daržovėms ypatingai drėgna dirva patiktų. Nepamenu, gal ir yra tokių.
Tiesiog pavasarį dauguma po žiemos labai darbo pasiilgę sukasa daržą. Nugaruoja po žiemos paviršiuje susikaupusi drėgmė ir tokios morkos sunkiau dygsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 26 kovo 2013 - 13:09
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 26, 13:08)
Tiesiog pavasarį dauguma po žiemos labai darbo pasiilgę sukasa daržą.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 kovo 2013 - 13:16
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 26, 09:53)
Sėjat pirmuosius dabar, kai žemė atšils, balandžio pabaigoje sodinat į daržą maždaug 30x30 atstumais.

Kaip viskas tiksliai pasakyta, trumpai aiskiai, nera ka pridurti thumbup.gif Klausimas del seklu(as naudojau tik gumbus)-kada reiktu seklas imti, kaip jas nuimti, kazkiek brandinti, t.y. dziovinti ta stieba nuskynus ar kaip?? cia as visai zalia... blush2.gif man lb patinka pankoliu arbata-ji mane visada isgelbeja persalus thumbup.gif

QUOTE(vivilma @ 2013 03 26, 10:39)
Taigi,per kulinarine laida pasakojo,kad maltas svogunas priduoda kotletukams purumo:)

as tarkuoju burokine tarka i farsa
Atsakyti
QUOTE(natariuxi @ 2013 03 26, 13:22)
Kaip viskas tiksliai pasakyta, trumpai aiskiai, nera ka pridurti  thumbup.gif  Klausimas del seklu(as naudojau tik gumbus)-kada reiktu seklas imti, kaip jas nuimti, kazkiek brandinti, t.y. dziovinti ta stieba nuskynus ar kaip?? cia as visai zalia...  blush2.gif  man lb patinka pankoliu arbata-ji mane visada isgelbeja persalus  thumbup.gif 
as tarkuoju burokine tarka i farsa

Čia aš parašiau apie gumbinius pankolius. Ant sėklų pakelio balti gumbai. Kai pjausit gumbus valgymui, žolę galit susišaldyt, bus kvapnesnė nei džiovinta, gal tiks ir arbatai . Arbatai naudojami pankolių sėklos, subręsta ne kiekvienais metais, tik kai labai šilta vasara. Šitų pankolių Lietuvoje niekur sėklų nemačiau. Bet jei labai norisi, pabandykit vaistinėje nusipirkti, turėtų būti daigios.
Atsakyti
Vadinasi, gumbai sau, o jei nori pankoliu seklu uzsiaugint, reik atskirai augint? kitokios seklos? Reiks tikrai pamegint is tu seklu, kur vaistineje esu pirkusi pankoliu seklas sudaiginti. O zole gumbiniu pankoliu reik susmulkint ir tada saldyti, ar ne?? Beje, gal kas auginot kmyninius kuminus?
Atsakyti
Gyvybė mano šiltnamyje:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 03 26, 19:42)
Gyvybė mano šiltnamyje:
ps://lh4.googleusercontent.com/-8MwdidcWnuc/UVHdtis81mI/AAAAAAAAB0U/u4ls8FyInHk/s640/DSCN0179.JPG[/img]

Kokia zeme faina ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 26 kovo 2013 - 19:48
QUOTE(tany @ 2013 03 26, 19:47)
Kokia zeme faina  ax.gif

Šiandien aš irgi žeme pasidžiaugiau: šiltnamyje įkurdinau sliekus žiemoti, tai po jų krūva, pakėlus tinkliuką tokio gero humuso prisisėmiau wub.gif Pravers pomidorus pikiuojant smile.gif
Atsakyti
Sveikos, nesekiau temos blush2.gif , gal jau svogunus sejat g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievakata: 26 kovo 2013 - 21:55