Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos IV tema

sveikos

as su klausimu smile.gif

cia roziaziede ar siaip eiline pilnavidure?

https://lh6.googleus.....ure%20113.jpg

https://lh5.googleus.....ure%20115.jpg

nes pardaveja sako cia didziaziede. sakau bet ar roziaziede? as nezinau kokiu pavadinimu zmones prisigalvoja. norejau pasakyt pasigooglink ale ka ten jai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 17 gegužės 2013 - 18:42
QUOTE(Freke @ 2013 05 17, 18:42)
sveikos
as su klausimu smile.gif

Aš nesu didelė ekspertė, bet mano rožiažiedžių žiedeliai ir žydėjimo pabaigoje nepraranda rožės formos (taip neišsiskleidžia). Bet gal būna ir kitokių žiedynų g.gif
Atsakyti
Dauguma rožiažiedžių pelargonijų veislių žiedukai visą žydėjimo laikotarpį išlaiko rožyčių formą. Bet pavyzdžiui mano Sweet Jees, kuri taip pat rožiažiedė, žiedukai kiek kitokie. Na ir tikrų rožių rožyne- yra įvairios rožių žiedų formos..
user posted image
Atsakyti
chm... misle..... na auginsiu kaip parasta tiesiog grazia o paskui ziuresiu.
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 05 17, 20:42)
sveikos

as su klausimu smile.gif

Labai panaši į pilnavidurę rolleyes.gif
Atsakyti
Jediara, prasau Jusu pagalbos. Panasu, kad kai kurios mano svyrancios uzpyko ant manes ir dabar turiu problemu :-) -edema. Kaip jas laistyti, kad edemos nebutu. Rodos ir nedaznai lieju, tik karta I savaite. Ir isdziuve nebuna. O gal kai isnesiu I lauka susireguliuos? Ar nest I balkona jau? Bijau skvalo, kuriuo vis gasdina, o jo nera, bet kai isnesiu butinai bus.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 18, 22:52)
Labai panaši į pilnavidurę rolleyes.gif

aciu 4u.gif

vadinas roziaziedziu dar ieskosiu pas SM augintojas smile.gif o gal kuri turit lycnus kelis augalelius?
Atsakyti
QUOTE(spoorga @ 2013 05 19, 09:55)
Jediara, prasau Jusu pagalbos. Panasu, kad kai kurios mano svyrancios uzpyko ant manes ir dabar turiu problemu :-) -edema. Kaip jas laistyti, kad edemos nebutu. Rodos ir nedaznai lieju, tik karta I savaite. Ir isdziuve nebuna. O gal kai isnesiu I lauka susireguliuos? Ar nest I balkona jau? Bijau skvalo, kuriuo vis gasdina, o jo nera, bet kai isnesiu butinai bus.

Kaip suprantu, ant lapų atsirado vandeningos dėmės. Taip dažniausiai atsitinka nuo užsistovėjusio vandens vazonėlyje (gal mažos skylutės, ar "pritvirtinama" lėkštutė, per mažas drenažo kiekis, per didelis vazonas). Aš laistau pelargonijas tik tada, kai žemė visiškai išdžiūna (geriau sausiau, nei drėgnai. Tegul išdžiūsta žemė, nes dar ir puviniu gali susirgti. Lauke lapai greičiau garins drėgmę, turėtų viskas susitvarkyti. Maniškės jau gyvena balkone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 19, 12:48)
Kaip suprantu, ant lapų atsirado vandeningos dėmės. Taip dažniausiai atsitinka nuo užsistovėjusio vandens vazonėlyje (gal mažos skylutės, ar "pritvirtinama" lėkštutė, per mažas drenažo kiekis, per didelis vazonas). Aš laistau pelargonijas tik tada, kai žemė visiškai išdžiūna (geriau sausiau, nei drėgnai. Tegul išdžiūsta žemė, nes dar ir puviniu gali susirgti. Lauke lapai greičiau garins drėgmę, turėtų viskas susitvarkyti. Maniškės jau gyvena balkone ax.gif

Aciu Jediara, iskart isnesiau I balkona.:-) Dar klausimas. Jeigu laistau geles I savaite karta (pelargonijas, kitas kambarines geles), ar kaskart lieti trasom, ar kas antra karta? Turiu schultz trasas universalias ir sanpaulijom. (Pardaveja sake, kad tinka visom zydinciom, nes tu isgirtuju zydinciom gelem neradau).
Pernai pvz.serencius liejau kasdien, o su trasom karta I savaite. Siemet su serenciais viskas aisku, nes jie man pernai sekesi auginti.
Sakete, visos SM, kad pelargonijos nelepios, bet man kaip matot nelabai jos nelepios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spoorga: 19 gegužės 2013 - 13:25
QUOTE(spoorga @ 2013 05 19, 15:24)
ar kaskart lieti trasom, ar kas antra karta? Turiu schultz trasas universalias ir sanpaulijom. (Pardaveja sake, kad tinka visom zydinciom, nes tu isgirtuju zydinciom gelem neradau).

Nereikia tręšti kiekvieną kartą laistant (tik surfinijos labai mėgsta vandenį ir trąšas), užtenka du kartus per mėnesį ax.gif
Atsakyti
Kukliai žydim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 19, 15:17)
Nereikia tręšti kiekvieną kartą laistant (tik surfinijos labai mėgsta vandenį ir trąšas), užtenka du kartus per mėnesį ax.gif

Aciu ax.gif
Atsakyti