QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2013 04 18, 12:24)
Kadangi šioje temoje pakankamai plačiai buvo paminėtos blogybės, susijusios su antsvoriu ir nutukimu (aukštas kraujospūdis, prakaitavimas, negalėjimas susilenkti etc. ir beabejo, būtinai privaloma bloga psichologinė savijauta), tai gal būkim biednos ir teisingos ir pakalbėkim apie tai, kas gręsia merginai/moteriai, kai jos kūno svoris yra per mažas: žemas širdies ritmas ir kraujospūdis, nykstantys širdies raumenys, slenkantys plaukai, trupantys dantys, kaulų išretėjimas, trinkanti kiaušidžių veikla, seksualinio potraukio sumažėjimas, dehidratacija, galinti sukelti inkstų pakitimus, besaikis dietų laikymasis gali skatinti akmenų susidarymą tulžies pūslėje, o taip pat ir problemos su psichine sveikata: nervinė anoreksija ir bulimija. Ir, deja, nervinė anoreksija ir bulimija tarp paauglių sutinkama vis dažniau.
Šioje temoje diskutuoja suaugusios, kritiškai galinčios vertinti tiek save, tiek aplinkinių nuomones moterys, ir visvien jaučiamas siekis viena kitai smegenis, kaip jau buvo teisingai pastebėta, tema "Aš žinau, kaip tu turi su tokiu savo svoriu jaustis".
Iš tiesų man yra baisu, ką šitas lieso kūno kultas daro su vaikais. Kaip jūs manot, ar normalu, kai smulkutė septynmetė grįžta iš darželio su klausimu "Ar aš ne per stora?" Arba dešimtmetė, kuri visą laiką buvo smulkaus sudėjimo, bet pastaruosius metus sutvirtėjo, nes aiškiai matosi, kad kūnas ruošiasi šuoliui prieš brendimą, staiga ima skaičiuoti kiekvieną savo suvalgomą maisto kasnį ir pergyventi, kad ji tapo stora?
Ir dar. Žmonių kūno konstitucija yra skirtinga. Tas, kurio galūnės yra trumpesnės visada bus kresnesnis, apvalainesnis, tas, kurio galūnės ilgesnės - plokštesnis, liesesnis. Jaunystėje, kol medžiagų apykaita greita, tas ne taip pastebima, bet metams bėgant kūno tipas matosi vis labiau. Iš pikniko asteniko nepadarysi niekaip, arba, kitaip tariant, ne kiekviena liesa karvė yra stirna.
Mano manymu, žmonių įvairovė yra gerai. Mane labiau neramina ne storų/liesų , o laimingų/nelaimingų žmonių kiekis. O laimės pojūtis priklauso ne nuo to, atitinku aš ar ne tuos standartus, kuriuos man prikišamai bando įsiūlyti žiniasklaida, sporto klubai ir maisto papildų prekiautojai, bei visi likusieji, kurie pardavinėja "gražaus sveiko lieso kūno" idėją.