Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

pirmam vizitui būna , kad ilgiau tenka palaukti, bet šiaip tai tikrai neilgiau poros savaičių
Atsakyti
Sveikos,mergaitės 4u.gif
O mano istorija tokia...
Pirmą kart rudai patėpliojo rugpjūtį, radau rudų išskyrų 14 cd, o ciklas truko 34 dienas.
Spalį radau taip pat vos vieną kart 23 cd, o ciklas truko 35 dienas,
tačiau tai buvo po vieną kartą, vieną dieną vieną kart ištepa ir viskas...
Galvodavau, kad gal čia ovuliacijos ženklas ar dar kas ir nekreipiau dėmesio...

Šį kart jau dvi dienos yra rudų,tamsių išskyrų,smarkiau, ryškiau...Dabar 32CD,iki mėnesinių kokių pora dienų dar.
Prisiskaičiau SM , kad tai gali būti endometriozės ženklas, išsigandau...
Ryt skambinsiu ir bandysiu mėnesio gale užsirašyti pas savo ginekologę. Nors buvau rugpjūčio pradžioje, sakė viskas tvarkoje. Bet su tuo dar nebuvau susidūrusi...noriu išsiaiškinti, gal tyrimą kokį atliks, ar echoskopiją...
Ar galite pasidalinti kaip jums nustatė šią ligą?
Atsakyti
QUOTE(caramelcandy @ 2013 11 15, 16:32)

ši liga nustatoma tik laparoskopijos metu.
Atsakyti
sveikos merginos.man irgi yra nustatyta,kad man endometrioze ir vienintelis budas pastot IVF.bet dabar paskaicius pozymius,man tik atitinka du is 11.skausmingos men ir patepliojimai po mm.tai dabar net nezinaqu ka ir galvot..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(esposa @ 2013 11 16, 21:22)
sveikos merginos.man irgi yra nustatyta,kad man endometrioze ir vienintelis budas pastot IVF.bet dabar paskaicius pozymius,man tik atitinka du is 11.skausmingos men ir patepliojimai po mm.tai dabar net nezinaqu ka ir galvot..... g.gif

Man irgi ne visi atitinka smile.gif tik sie:
* Skausmingos mėnesinės (nors paskutiniu metu tai visai beveik nebeskauda)
* Nevaisingumas
* Gausios mėnesinės (budavo anksciau, bet po kt ir metformino vartojimo, visai nebegausios pasidare)
* „Šokoladinės” išskyros kelias dienas prieš mėnesines ir po jų
* Nereguliarios mėnesinės (na taip, bet bent jau man tai del to kad turiu pks, ir nei vienas folikulas neisauga iki dominuojancio, ir nevyksta o smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(caramelcandy @ 2013 11 15, 16:32)

ligos patvirtinimas tik laporoskopiniu būdu - visi kiti tik įtarimai

QUOTE(esposa @ 2013 11 16, 19:22)
bet dabar paskaicius pozymius,man tik atitinka du is 11.

o kas ir kodėl pasakė kad IVF? gal LP darė ir aiškus kiaušintakių nepraeinamas? ko tada dvejoti ir abejoti?
Atsakyti
MEILES KIBIRKSTELE ai jo dar nevaisingumas prisideda pamnirsau doh.gif
man tai mm kazkoks kosmaras,be vaistu ne isvietos verysad.gif

ARWENA pasake ginekologas.kad man viewnas kelias IVF ir kad beda del endometriozes.o kiausintakiai kiek zinau buvo pratekami.man LAP dare del cistos ja salino.
Atsakyti
QUOTE(esposa @ 2013 11 16, 21:48)
ARWENA pasake ginekologas.kad man viewnas kelias IVF ir kad beda del endometriozes.o kiausintakiai kiek zinau buvo pratekami.man LAP dare del cistos ja salino.

na jei po LP taip pasakė tai gal yra priežasčių "fiziologinių" tačiau smalsu - kokių
Atsakyti
Na va mergaitės,buvau pas ginekologę. Šiandien 37CD ir jau 8 diena kaip teplioja. Žiūrėjo ilgai,išsišnekėjom,tai palengvėjo...
Neštumo tikrai nėra. Per vidinį echoskopą pamatė,kad turiu endometriozinę gimdą. Taigi nuojauta pasitvirtino... verysad.gif Rodė kaip gimdos vidaus sluoksnis įauginėja į gimdos raumeninį(išorinį) sluoksnį,dėl tos priežasties visa gimda žiurint per vidinį echoskopą yra marga. Rodė man per ekraną ir viską komentavo...
Dėl mmm nebuvimo tai labai nugrybavo hormonai. Vienoje kiaušidėje matė 1.2cm bręstantį folikulą. Sakė jei viskas gerai,tai apie 1dienį turėtų įvykti ovuliacija. Taigi vėl nuo ryt pradėsiu gadinti OT. Jei taip ir bus tai šis ciklas bus dviejų mėnesių trukmės doh.gif Jei vis tik per mėnesį nuo šiandien nesulauksiu mmm,tada jau ateiti vėl pasirodyti ir vaistais iššauks mmm.
Va tiek...
Atsakyti
Caramelcandy, esu turėjusi 100 dienų ciklą 4u.gif
Atsakyti
Pasitvirtino gydytojos spėjimas kada bus ovuliacija,OT testukas parodė ryškią ryškią antrą juostelę 4u.gif
Džiaugiuosi bent dėl to...
O dabar belieka laukti pora savaitėlių ir tikėtis Kalėdinio stebuklo... wub.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios smile.gif jungiuosi i tema 5 dieni dare LP sian jau namuose. Verdiktas 4 endometerioze :/ gydytoja nores kelt klimaksa :/ pasirode keista, nes pastot su vyru niekada nebandem. Ir nzn ka daryt? Gal pirma bandyt ar konsultuotis su kitu gydytoju del tolimesniu veiksmu? Nezinia kankina, bet paskaiciau daug laimingu istoriju ir tikiu viskuo smile.gif saunuoles visos cia jus :*
Atsakyti