Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(majolita @ 2013 11 26, 11:55)
Arwena, Jums pavyko su 4 stadija naturaliai pastoti? O per kiek laiko? O kokie gydymai buvo taikomi? Pas koki gydytoja lanketes?

"natūraliai" sąlyginis dalykas pirmam pastojimui buvo padaryta LP+4KT ciklai, tada davė 6mėn natūraliai bandyti, per tą laiką enfdokrinologai dar sekė hormonus, ir pastojau "natūraliai", antram pastojimui vėl LP dėl užaugusios cistos ir pastojau tą patį LP ciklą biggrin.gif nors ir išoperavo po cistą iš abiejų kiaušidžių 7CD dieną, kiaušinėlis spėjo užaugti wub.gif Operavo gyd.Žiobakas, išgelbėjusi endokrinologė gyd.L.Zabulienė

QUOTE(Ladybugg @ 2014 01 12, 12:58)
ta kiauside padidejus kur ta cistuke,k

tai gal cista ir "pučia" ją

QUOTE(selione @ 2014 01 12, 15:22)
Arwena tavo istorija atgaivino viltį.

o kaip vyro reikalai? jei jau esat ir IUI ir IVF bandę tai gal išvis ISCI daryt jei finansai leidžia
Atsakyti
Sveikos merginos,

Reikia Jūsų patirties..
Papasakosiu trumpais savo istoriją:

Aš policistukė. Prieš pusantrų metų atliko laparoskopiją, rado II stad. endometriozę, sąaugų ir sunkiai pratekamus kiaušintakius, viską sutvarkė, apsilankiau pas endokrinologą, išrašė gerti thybon po ketvertuką 2x dienoje, po trijų mėn.atliko tyrimus ir viskas idealu.

Tiesa atliko ir vieną tyrimą, kuris vadinasi: Epitelinis kiaušidžių vėžio žymuo Ca 125, anot endokrinologo, tai rodo ar yra organizme endometriozė ar ne, taigi tuo metu atsakymas buvo: norma (14,2), o šiuo metu, jau po metų gėrimo thybon to paties tyrimo atsakymas yra 152, tai reiškia turbūt, kad endometriozė man atsinaujino sad.gif ar kuriai nors iš merginų yra atlikę tokį tyrimą ir ar pagal jį galima ką nors spręsti? Aš labai didelioje panikoje...Vyros sperma bloga, ketiname atlikti ivf procedūrą, bet tikriausiai greit nebepavyks sad.gif
Atsakyti
QUOTE(svjokle1001 @ 2014 01 13, 13:57)
Reikia Jūsų patirties..
Papasakosiu trumpais savo istoriją:

Spėju su gyd.Kazanavičium esi "susidėjusi". Pradžioje paieškok geresnio endokrinologo, jei Vilniuje, tai yra kita gydytoja ypač dirbanti su PKS'inėmis. Antra man tą tyrimą darė to paties gydytojo iniciatyva, ačiū tik tiek, kad to tyrimo dėka vienu ciklu anksčiau atsidūriau ligoninėj, jei virš normos tikėtina, kad endo vėl atsinaujino. Man tiek daug nebuvo viršijimo jau su VI stadija. Tuomet reiktų konsultuotis bent jau dėl diagnostinės LP. Jei tavo kiaušintakiai sunkiai pratekami, tai nežinau, gal ISCI kuo greičiau, kol vyro reikalai nepablogėjo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arwena @ 2014 01 13, 16:55)
Spėju su gyd.Kazanavičium esi "susidėjusi". Pradžioje paieškok geresnio endokrinologo, jei Vilniuje, tai yra kita gydytoja ypač dirbanti su PKS'inėmis. Antra man tą tyrimą darė to paties gydytojo iniciatyva, ačiū tik tiek, kad to tyrimo dėka vienu ciklu anksčiau atsidūriau ligoninėj, jei virš normos tikėtina, kad endo vėl atsinaujino. Man tiek daug nebuvo viršijimo jau su VI stadija. Tuomet reiktų konsultuotis bent jau dėl diagnostinės LP. Jei tavo kiaušintakiai sunkiai pratekami, tai nežinau, gal ISCI kuo greičiau, kol vyro reikalai nepablogėjo. 4u.gif

Dėkoju už atsakyma 4u.gif

Maniau besilankanti pas geriausią endokrinologą Lietuvoje, suabejojau juo tikrai, nebežinau ką daryti, gal galite pasakyti gydytojos pavardę ? až ar bet kur. Pasiskaičiau daugiau apie tuos skaičius, šis tyrimas man buvo atliktas 3c.d. Tai visai gali būti, kad skaičiai tokie baisūs dėl menstruacijų g.gif raminu save kaip galiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arwena @ 2014 01 13, 10:55)
o kaip vyro reikalai? jei jau esat ir IUI ir IVF bandę tai gal išvis ISCI daryt jei finansai leidžia

Jau išbandėme ir ICSI, paskui ir PICSI, deja nepadejo. Vyro sp. visokia buvo ir norma, ir prasčiau, bet sake su tokia kitos be probl. pastoja
Atsakyti
Sveikos,
mano istorija tokia: 2010 LP dešinė kiaušidė 6 cm endometriozinė cista. Dabar metus bandome pastoti, bet nieko. Paaiškėjo jog prie kairės kiaušidės 5 cm cista.
Sakykite ar yra kas pastojusi su tokia cista?
Kažkaip nesinori vėl LP norisi dar bandyti pastoti. Pasiskaitinėjau čia forume apie tą Borovaja matka galvoju gal ji padėtų pastoti. Gal kas gali daugiau apie ją papasakoti?
Atsakyti
Nalaila, endometriozines cistas reikia operuoti, aš nerizikuočiau pastoti su cista, ji visada gali plyšti ir nežinia kaip tai paveiktų nėštumą. Mano pirma išoperuota cista operacijos dieną buvo beveik jau 6cm. Pastojau po kurio laiko. O ką jūs "veikėte" nuo 2010?
Atsakyti
QUOTE(Nalaila @ 2014 01 14, 21:13)
Sveikos,
mano istorija tokia: 2010 LP dešinė kiaušidė 6 cm endometriozinė cista. Dabar metus bandome pastoti, bet nieko. Paaiškėjo jog prie kairės kiaušidės 5 cm cista.
Sakykite ar yra kas pastojusi su tokia cista?
Kažkaip nesinori vėl LP norisi dar bandyti pastoti. Pasiskaitinėjau čia forume apie tą Borovaja matka galvoju gal ji padėtų pastoti. Gal kas gali daugiau apie ją papasakoti?

Cista tikrai nemaza, jau beveik indikacija kartotinei LP sad.gif Abejoju, ar pades kazkuo sioj situacijoj alternatyvus metodai. Jeigu prireiktu kartotines operacijos, labai gerai apgalvokite veiksmu plana po jos. As nebelaukciau su bandymais naturaliai.
Atsakyti
QUOTE(svjokle1001 @ 2014 01 13, 17:21)
Dėkoju už atsakyma  4u.gif 

Maniau besilankanti pas geriausią endokrinologą Lietuvoje, suabejojau juo tikrai, nebežinau ką daryti, gal galite pasakyti gydytojos pavardę ? až ar bet kur. Pasiskaičiau daugiau apie tuos skaičius, šis tyrimas man buvo atliktas 3c.d. Tai visai gali būti, kad skaičiai tokie baisūs dėl menstruacijų  g.gif  raminu save kaip galiu  verysad.gif

pas lina zabuliene pabandykit patekt. ji ir su policistukem dirba, ir siaip tikrai neblogai uzsirekomendavusi gydytoja, kuri domisi ir nevaisingumu. savu laiku ji berods magistrini darba rase is policistukiu temos.
o kazanavicius "sarlatanas".. maudo patiklius zmones ir tiek. po kazanaviciaus gydymo, man 3 skirtingi endokrinologai sake, kad pagal tyrimus thybono man tikrai gerti nereikejo.. o as gi irgi, aklai pasitikejau, juk hab. daktaras, juk zino ka daro... doh.gif

Nalaila, mano manymu 5 cm cista jau nera maza, ir reiktu vel daryt lp bei ja salint. cistos toks daiktas, kuris trukdo pastoti. buitiniame lygmenyje kalbant, cista susirenka visas naudingasias ir gerasias medziagas is auganciu foliu ir tu medziagu saskaita cistos dideja bei pleciasi, automatiskai foliu kokybe esant cistoms prasteja, todel sansu pastoti kaip ir yra, bet jie gerokai mazesni. ir kitas dalykas, pastojus su cista, negali zinoti kaip ir kiek ji dides. spresti jums, bet savu laiku as po peiliu guliausi ne viena ir net ne du kartus per pakankamai trumpa laika, nes mano endo plito kosminiu greiciu. tiesa sakant nesigailiu nieko ka padariau, nes mažas žiogelis namuose daro savo tvarkà ir netgi prašo nukabint mènulį nuo dangaus biggrin.gif

linkiu sio skyrelio mergytems kuo greiciau pasiekt savo tikslu ir augint pilvelius! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2014 01 15, 23:07)
pas lina zabuliene pabandykit patekt.

o kazanavicius "sarlatanas"..

nesigailiu nieko ka padariau, nes mažas žiogelis namuose daro savo tvarkà ir netgi prašo nukabint mènulį nuo dangaus  biggrin.gif

linkiu sio skyrelio mergytems kuo greiciau pasiekt savo tikslu ir augint pilvelius!  4u.gif

*pati pačiausia gydytoja, net ir prajuokina nuėjus smile.gif
**pritariu, manyje vis dar tūno skausmo laiškas jam bash.gif
***RUTE, pamačiau tavo nick'ą ir nepatikėjau wub.gif čia tu ta pati? Juk tu mane ir nukreipei pas Zabulienę. Ačiū tau. Jei ne jūs abi, tai aš tų dviejų verčiančių namus keturguba jėga neturėčiau. 4u.gif
****Tau linkiu antro pilvelio ax.gif
Atsakyti
kiek skaičiau endometriozės atsiradimas susijęs ir su paveldimumu ir su virškinimo problemomis.Jei jūsų gydytoja ginekologe įtaria endometriozę ir tai gali būti nevaisingumo priežastis, būtinai sutikite laporoskopinei operacijai. Tai nesudėtinga ir greita operacija , kitai dienai namo išrašo , o rezultatai gali būti ir puikūs
Atsakyti
QUOTE(Arwena @ 2014 01 16, 08:16)
***RUTE, pamačiau tavo nick'ą ir nepatikėjau  wub.gif  čia tu ta pati? Juk tu mane ir nukreipei pas Zabulienę. Ačiū tau. Jei ne jūs abi, tai aš tų dviejų verčiančių namus keturguba jėga neturėčiau.  4u.gif
****Tau linkiu antro pilvelio  ax.gif

Ta pati, berods kitų tokių nėra.. smile.gif Labai smagu, kad ir tavo nuomuose klega vaikiškas juokas wub.gif
o dėl to antro pilvelio... uoij kaip jau norėčiau.. labai labai.. wub.gif wub.gif
Atsakyti