Įkraunama...
Įkraunama...

*Pavasariniai nėštukių namučiai*

QUOTE(AnaMari @ 2013 06 13, 13:40)
Atradau tepeliuka A+D vitaminu, regis padeda, gal ir tu pabandyk mirksiukas.gif Dar bephantenu galima tept 4u.gif

Šiaip nestuke.gif vit A negalima.

QUOTE(pliuske @ 2013 06 13, 18:09)
Sveika prisijungus  4u.gif
O pas mane hemoglobinas labai nukrito.. Nuo 111 iki 91. Gydytoja prirase tiek gelezies gerti, kad net vaistininke paklause ar ne per daug cia man jos bus.. Ferro folgamma po 1 i diena ir Tardiferono po 3 tabl i diena.. Po 3 sav mazinti.. Tikiuosi viskas susitvarkys.. unsure.gif

unsure.gif vargsiuke. Kiek žinau atveju, tai kai tiek nukrenta, geriau lašinti geležį nei gert susistetinta forma g.gif va, Eufforijai lašino. Gal dar paklausk gyd apie lašinimą?

QUOTE(red_tiddler @ 2013 06 13, 19:58)
O gal dar burokėlių sultys ir granatai tau padėtų?

Kai tiek nukrenta, nepadės schmoll.gif O burokėliai - bobučių pasakos, jie tik vidurius paleis, geležies ten lašas...
Atsakyti
QUOTE(sniege555 @ 2013 06 13, 21:06)
Šiaip  nestuke.gif vit A negalima.
unsure.gif vargsiuke. Kiek žinau atveju, tai kai tiek nukrenta, geriau lašinti geležį nei gert susistetinta forma  g.gif va, Eufforijai lašino. Gal dar paklausk gyd apie lašinimą?
Kai tiek nukrenta, nepadės  schmoll.gif O burokėliai - bobučių pasakos, jie tik vidurius paleis, geležies ten lašas...

Burokeliai dar skystina krauja.na jei sunkiai pasisavina gelezi tai liaudiskos priemones nepades.
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2013 06 13, 12:10)
Šiandien buvau pas kardiologą, tai kai kalbėjom apie spaudimą tai sakė, kad su žemu spaudimu yra labai maža tikimybė perklampsijos thumbup.gif

O man dar išrašė vienus vaistukus, kažkaip nusiminiau, bet sakė kad reikia. Na nieko, nebelabai daug jau man ir liko iki susitikimo. Įdomu, ar visa vasara bus tokia šilta? karsta.gif

O nuo ko tau dar vaistuku israse? Jeigu ne paslaptis blush2.gif
Ar tau jau paskyre CP data, ar dar anksti?
Kazkaip man atrodo, kad tu pirma manes busi biggrin.gif
As antradieni buvau TA, tai viskas oki pas mane, tyrimai geri. Jauciuos dabar irgi gerai, kazkoks antpludis energijos, sukuos kaip vovere rate.

QUOTE(NAZARA @ 2013 06 13, 13:56)
Aciu mergaites uz atsakymus 4u.gif Visgi su pirmu nestumu nieks man netino, spaudimas visa laika buvo zemas, tai tikiuosi, kad ir dabar netins biggrin.gif Karta i diena isgeriu kavos, tai akyse prasvieseja,. Kazko siandien pilvuka pamaudena unsure.gif

4u.gif Normalu, kad pamaudena truputeli, svarbu tik kad nebutu kraujingu isskyru, ir tos pacios pasirodo kartais, kai ateina menamu menesiniu laikas. Gimda pleciasi ir pratinasi organizmas prie dideliu pakitimu. O pas mane visad spaudimas lab mazas, bet pastojus jis susinormalizavo, dabar idealus, man kartais atrodo, kad as prie to zemo buvau taip pripratus, kad sis normalus man yra kaip aukstas.

QUOTE(pliuske @ 2013 06 13, 14:09)

O pas mane hemoglobinas labai nukrito.. Nuo 111 iki 91. Gydytoja prirase tiek gelezies gerti, kad net vaistininke paklause ar ne per daug cia man jos bus.. Ferro folgamma po 1 i diena ir Tardiferono po 3 tabl i diena.. Po 3 sav mazinti.. Tikiuosi viskas susitvarkys.. unsure.gif

Gerai dziovinti vaisiai valgyti, ypac abrikosai juose gausu fosforo, kalio ir gelezies smile.gif Susitvarkys, butinai 4u.gif
Atsakyti
Labiausiai geležį kelia tik raudona mėsa. Burokėliai, špinatai ir visos kitos žolės ar vaisiai yra tik žaidimas. O dar geriausia pavalgisu mėsos užsigerti kažkuom, kas turi vit C ir dvii valandas negerti kavos bei nevartoti pieno produktų, kurie trugdo pasisavinti geležiui rolleyes.gif
Atsakyti
sniege, galima, tik protinomis dozemis, o kiek ten jo tam tepaliuke yra, ir kiek pasitepu "mizernomis" dozemis mirksiukas.gif
Papildyta:
Pliuske, man Feroglobin padedavo hemoglobina pakelti. Nesijaudink, viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaMari @ 2013 06 13, 22:02)
sniege, galima, tik protinomis dozemis, o kiek ten jo tam tepaliuke yra, ir kiek pasitepu "mizernomis" dozemis mirksiukas.gif
Papildyta:
Pliuske, man Feroglobin padedavo hemoglobina pakelti. Nesijaudink, viskas bus gerai 4u.gif

NAZARA, man irgi pamaudendavo, dabar kazkaip nustojo, o tu su dviem leliais, auga gimda, pleciasi, stumdo baldus vaikiukai biggrin.gif
Atsakyti
Aciu mergytes, tikrai pasinaudosiu jusu patarimais. bigsmile.gif O apie gelezies lasinima gydytoja nieko nesake unsure.gif Tikekimes tabletes pades..
Prisiploviau zemuogiu, einu est biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pliuske @ 2013 06 13, 23:55)
Aciu mergytes, tikrai pasinaudosiu jusu patarimais.  bigsmile.gif O apie gelezies lasinima gydytoja nieko nesake  unsure.gif Tikekimes tabletes pades..
Prisiploviau zemuogiu, einu est  biggrin.gif

Sveika 4u.gif
Pliuske, o tau visas 3 Tardyferon tabletes skyrė gert ryte pusvalandį prieš valgį (ant tuščio skrandžio) ? Man buvo skyrę pavasarį po dvi gerti taip, pakėlė nuo 103 iki 108. Dabar geriu po 1 tabl. Geriu praktiškai visą nestuke.gif , oi, kaip man būna bloga nuo jos doh.gif

Mergaitės, kai tokia riba hemaglobino, tai jau maistu nelabai pakelsi... Plius, reikia skubiau, nes leliukai vystosi cool.gif
AnaMari, tikiu, kad tokia maža dozė ir nepakenks to vit A. Bet nėštukių biblijoj skaičiau, kad jo vengti visą nestuke.gif , dar kitaip jis vadinamas retinolis. Aš tai skaitau pvz veido kremo sudėtį ir neperku, jei yra ten vitA ax.gif

Nazara, ir man maudeno ir vis pamaudena. Gyd liepė, kai maudena, gult ir ilsėtis ir stebėt , ar praeina tas mm skausmelis. Ilsėkis daugiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniege555: 14 birželio 2013 - 07:42
Sveikutės,
Senai čia berašiau blush2.gif Man irgi buvo hemoglobinas nukritęs, 2savaites vartojau Iron Vital F geriamą preparatą, nuo 108 pakilo iki 111. Dr. liepė gerti nebe po 1šaukštelį, o po du į dieną ir po 2savaičių vėl kartoti kraujo tyrimą. Jei mažai pakils, prirašys dar tabletėm.
Nuo maudenimo geriu Magnetrans, man labiau padeda ir patinka nei Diasporalis. Išbandykit, gal padės ir jums 4u.gif
Gero artėjančio savaitgalio visoms nestuke.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sniege555 @ 2013 06 14, 08:39)
Pliuske, o tau visas 3 Tardyferon tabletes skyrė gert ryte pusvalandį prieš valgį (ant tuščio skrandžio) ?  Man buvo skyrę pavasarį po dvi gerti taip, pakėlė nuo 103 iki 108. Dabar geriu po 1 tabl. Geriu praktiškai visą  nestuke.gif , oi, kaip man būna bloga nuo jos  doh.gif

Man net nesake kada gerti. unsure.gif Tik pasake, kad jei gersiu piena ar kava, tai tik 2 val pries ar po tabletes. O tu gerei po 2 tabl. rytais? Gal tada ir man reiktu taip. Po 2 tabl rytais ir diena dar kada isgerti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pliuske @ 2013 06 14, 11:55)
Man net nesake kada gerti.  unsure.gif  Tik pasake, kad jei gersiu piena ar kava, tai tik 2 val pries ar po tabletes. O tu gerei po 2 tabl. rytais? Gal tada ir man reiktu taip. Po 2 tabl rytais ir diena dar kada isgerti  g.gif

Taip, gėriau po dvi tab ryte tik atsikėlus, tada dušas ir t.t. Po to tik pusryčiai ir kava su pienu blush2.gif Mano l žemas spaudimas, man leidžia kavą gert. Hematologė man aiškino bent pusvalandį nevalgyt išgėrus geležį.
O po dvi kai geriu ryte ant tuščio skrandžio, iškart pakelia. Vakarais geležis jau prastai įsisavinama g.gif
O tada kaip tau gert tris tabl? nžn g.gif Ant tuščio skrandžio čia jau žiauri dozė, jau nuo dviejų tab gali žaizda skrandy susidaryti unsure.gif .
Nesuprantu tų gyd. Man sakė, jei nukristų žemiau 90, tikrai lašintų. Ne su viena gine kalbėjau, kad lašinama forma yra žymiau geriau visom prasmėm.
Pas mane ir po gimdymo neatsistato, aš turiu jau seniai anemiją, tai jau suku planą, kaip po gimdymo susilašinti kursą, nes jau baisu, kas su skrandžiu gali būti po tokių dozių visą nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(sniege555 @ 2013 06 14, 11:39)
Taip, gėriau po dvi tab ryte tik atsikėlus, tada dušas ir t.t. Po to tik pusryčiai ir kava su pienu  blush2.gif Mano l žemas spaudimas, man leidžia kavą gert. Hematologė man aiškino bent pusvalandį nevalgyt išgėrus geležį.
O po dvi kai geriu ryte ant tuščio skrandžio, iškart pakelia. Vakarais geležis jau prastai įsisavinama  g.gif 
O tada kaip tau gert tris tabl? nžn  g.gif Ant tuščio skrandžio čia jau žiauri dozė, jau nuo dviejų tab gali žaizda skrandy susidaryti  unsure.gif .
Nesuprantu tų gyd. Man sakė, jei nukristų žemiau 90, tikrai lašintų. Ne su viena gine kalbėjau, kad lašinama forma yra žymiau geriau visom prasmėm.
Pas mane ir po gimdymo neatsistato, aš turiu jau seniai anemiją, tai jau suku planą, kaip po gimdymo susilašinti kursą, nes jau baisu, kas su skrandžiu gali būti po tokių dozių visą  nestuke.gif

Matai kaip g.gif Aciu uz info. 4u.gif Man 3 tabl. Tardiferono reikia gerti ir dar viena gelezies tabl. su folio ji ten ir dar kazkuo.. Nu nieko.. Kaip nors.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantulia @ 2013 06 13, 21:25)
O nuo ko tau dar vaistuku israse? Jeigu ne paslaptis  blush2.gif
Ar tau jau paskyre CP data, ar dar anksti?
Kazkaip man atrodo, kad tu pirma manes busi biggrin.gif
As antradieni buvau TA, tai viskas oki pas mane, tyrimai geri. Jauciuos dabar irgi gerai, kazkoks antpludis energijos, sukuos kaip vovere rate.

Ritmui vaistukai, nes jau pasiekė tokia ribą, kad reikia pagerti juos pastoviai, sakė lėlytei pradės trūkti deguonies (ir vėl tas deguonis g.gif ).
CP datos dar nepaskyrė, dar amksti, tik gyd juokėsi, kad gal planuokim rugsėjo 1 d.? Bet aš sakiau ne nenoriu tokios, tai sako tada 2. hihihi.gif Bet jei dabar pagal echo terminas būtų rugjūčio 26, tai nežinau mastau.gif Gal tada 25? Kaip jau gyd sakys tai taip ir darysiu, svarbiausia, kad nebūtų anksčiau irnesakyk.gif
Ir dar blush2.gif noriu savo mergytei mergelės ženklo blush2.gif nenoriu kad gimtų liūtuke blush2.gif
Su gera TA tave thumbup.gif Šaunu kai viskas taip puikiai einasi thumbup.gif Todėl siūlau tau nepasiduoti ir neleisti tavęs aplenti, nes visada buvai priekyje mūsų flirt.gif

Kalbėjot dar apie geležį. Aš geriu Tardyferon, bet feritino tyrimo dar nedariau, tai dar nežinau kaip suveikė.
Sniege, o kas tau sakė, kad geležį būtina gerti ryte? Kodėl taip? Va atkopinau iš gyd Zabulienės laiško man "Tardyferon - vakare 1 val po valgio ir daugiau nevalgyti". Susibalamutinau mastau.gif Nu aš tai gerdavau vakare mastau.gif
Atsakyti