Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apžiūrėjau iš daigų sodintus svogūnus, taigi ir maniškių laiškai pageltę vietom. Išmėsinėjau kelis, tik lervų kakučių ir langelis į laisvę išgraužtas. Dingę jau. Taigi apžiūrėkit savuosius. Jei laiške kirmėlių nėra, neverta smarkiai smardinti apie juos. Nors gal ir verta g.gif Prie tokių karštų orų bus dar viena generacija. Nors pavojingesnės bus tos, kurios patį svogūno šaknies kaklelį graužia.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2013 06 19, 19:48)
Reikia nuskint, neleist žydėt.

Taip ir padarysiu, ačiū 4u.gif Tik įdomu kodėl taip krauna žiedynus....

Bulves šviežias mes irgi jau nuo savaitgalio valgom rolleyes.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 06 19, 18:30)
Pirmasis, nors ir nedidelis, bulvių derlius:

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Įsivaizduoju skonį wub.gif wub.gif wub.gif
Aš šian žadėjau kasti, bet dar susilaikiau - dar tik tik pradėjo žydėti, nebūtų ko gero jų dar...
Kopūstuką nupjoviau vieną jau - skanumėlis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisandra @ 2013 06 19, 20:54)
Taip ir padarysiu, ačiū 4u.gif  Tik įdomu kodėl taip krauna žiedynus....

Svogūnėliai buvo laikyti netinkamose sąlygose, per šaltai. Jų laikymo temperatūra turėtų būt 15 - 20 C, o jei buvo laikyti žemesnėj nei 10 C, tai tada būna žyduoliai.

Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 06 19, 18:30)
Pirmasis, nors ir nedidelis, bulvių derlius:

tai bent thumbup.gif O aš po žolėm pasodinau apie 30vnt. Melody birželio 6d. bet užvakar dar daigų nesimatė. Ar jau susirūpinti? Sėkla buvo su mažais daigeliais, bet matėsi, kad jau gerokai parduotuvėje pastovėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2013 06 20, 08:46)
tai bent thumbup.gif  O aš po žolėm pasodinau apie 30vnt. Melody birželio 6d. bet užvakar dar daigų nesimatė. Ar jau susirūpinti? Sėkla buvo su mažais daigeliais, bet matėsi, kad jau gerokai parduotuvėje pastovėjo g.gif

Bulvės po šienu/šiaudais dygsta žyyyymiai lėčiau, nei žemėje. Vėlokai sodinta, be liepos gali ir neišlįsti.
Atsakyti
Ačiūsmile.gif kantriai lauksiu toliau. Susivėlinau, nes apskritai neplanavau jų sodinti.
Atsakyti
Pagaliau (po 4 metų bandymų) sulauksiu ir aš pankolių gumbų yahoo.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 20 birželio 2013 - 11:01
QUOTE(yerena @ 2013 06 20, 12:49)
Pagaliau (po 4 metų bandymų) sulauksiu ir aš pankolių gumbų  yahoo.gif
[

thumbup.gif Fantastiški pankoliai, nerealūs. Kada sėjot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 birželio 2013 - 12:58
QUOTE(yerena @ 2013 06 20, 11:49)
Pagaliau (po 4 metų bandymų) sulauksiu ir aš pankolių gumbų  yahoo.gif

Ar dėl daržovės naudos ir skonio tiek pastangų, ar dėl sportinio intereso? Buvau užsiauginusi, bet netiko skonis, tai išbraukiau iš savo daržo gėrybių sąrašo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 birželio 2013 - 13:05
QUOTE(Paladė @ 2013 06 20, 14:05)
Ar dėl daržovės naudos ir skonio tiek pastangų, ar dėl sportinio intereso? Buvau užsiauginusi, bet netiko skonis, tai išbraukiau iš savo daržo gėrybių sąrašo.

ir aš pernai auginau,kad sėklų turėjau,bet taip ir neparagauti iškeliavo į kompostą blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Para, sėjau 03.15.
Paladė, auginu dėl skoninių savybių. Visus tuos metus šaldžiau pankolių lapelius, o gumbus tekdavo pirkti pastoviai cool.gif
Atsakyti