Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(katilina @ 2013 06 30, 21:49)
Pagalvojau dabar- kaip čia tau tiek daug knygų duoda? O ankstesnes jau perskaitei ir grąžinai? Prisimenu, kad nemažai jų buvo.  g.gif  smile.gif

Jau kurį laiką petkevičaitėj knygų limitas 30 knygų (,,viena knyga vienai dienai''), tai todėl taip ir tempiu nemąstydama. smile.gif

Paskutinė perskaityta - Ransom Riggs ,,Ypatingų vaikų namai'' - nesudomino taip, kaip tikėjausi. Idėja įdomi ir pateikta visai originaliai (turiu omeny įdėtas nuotraukas), tačiau man norėjosi daugiau paslapčių, mistikos.. Ateity žadama antra dalis, bet abejoju, kad imsiu.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 06 30, 22:49)

O aš visąlaik, nuo pat mokyklos laikų, turėdavau knygų, kurias nuolat skaitydavau. Nevienodai tie etapai trukdavo, bet kelis metus tai tikrai. Kelios net beveik dešimtmetį pratraukė. Tiksliai net nepasakyčiau, kodėl, reikėdavo man jų ir viskas, kaip pagalbos gyvenant arba norint staigiai pabėgti į kitą pasaulį. Nustojau tą daryti visai neseniai, kai atradau šią temą ir jos paveikta prisipirkau tiek knygų, kad užtenka keliems metams į priekį. Bet labai pasiilgstu to n-kartojo skaitymo, mėgavimosi pažįstamom istorijom ir jų herojais.
Tiesa, tas pakartotinas skaitymas nebūdavo kiekvienąkart nuo pradžios iki galo, skaitydavau tik tas vietas, kurių tuo metu norėdavosi. 

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif Dar pridėčiau, kad pasiilgstu kai kurių rašytojų stiliaus. Beje, mano porankinės knygos nebūtinai aukšto meninio idėjinio lygio, kažkodėl jau keliolika metų po ranka yra ,,Šuo, kuris nenorėjo būti šunimi" lotuliukas.gif
Pagaliau, kam tada knygas pirkti, jei jos skaitomos tik vieną kartą?
Atsakyti
Karts nuo karto pasiilgstu aš tų vargšų būrų, to lietuviško kaimo knygose. Vlado Dautarto "Senojo gluosnio pasaka" būtent apie tai. Rodos ir nieko nauja, lyg ir veiksmo nėra, bet tuo pačiu šioj pasakoj visas gyvenimas aprašytas. Ir gimimas, ir vestuvės, ir mirtis. Gražiai aprašyti visi kaimo gyventojai, visi charakteriai. Ir jei gerai apmąstysi, pamatysi, kad kiekvienam kaime tokį žmogų rasi: ir pasipūtėlį kaimyną, visiems savo sėkme besigyriantį ir prieš visus pasirodyti norintį, ir nevykėlį, kuriam viskas iš rankų krenta, ko tik besiimtų, ir keistuolę raganę-žiniuonę, kurios visas kaimas bijo, bet ir visiems ji reikalinga ir dar daug kitų visiems pažįstamų žmonių.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 06 27, 14:32)
O dėl ko skaitot knygas antrą kartą? Anksčiau ir aš skaitydavau, bet dabar, kai tiek knygų neperskaitytų yra, nebeskaitau. Nors, Putino "Altorių šešėly" norėčiau paskaityt, labai seniai skaityta smile.gif

Įsijungsiu į jūsų diskusijas smile.gif

Noriu atsakyti į šį klausimą klausimu - o kodėl klausome tos pačios muzikos, tų pačių dainų ne po vieną kartą?
Manau, ir čia panašiai - norisi dar kartą išgyventi emociją, pasinerti į tos knygos sukurtą pasaulį, dar kartą rasti atsakymus. Kartais, skaitant knygą antrą kartą po nemažo laiko tarpo, ji "susiskaito" jau visai naujai, nes ir pats skaitytojas jau pasikeitęs. Būna, kad paėmus knygą, kuri prieš 10 metų tau susuko galvą ir pasirodė nepakartojama, perskaičius antrą kartą jau nebetenka savo žavesio. Arba atvirkščiai - iš naujo pakeri.

Pati mėgstu skaityti man patinkančias knygas ne po vieną kartą. Tačiau būna ir taip, jog knyga išties patiko, ją "išgyvenau" vidumi, tačiau skaityti antrą kartą - ačiū, ne. Viena iš tokių - E. Hemingvėjaus "Kam skambina varpai". Ją perskaičiau tik prieš keletą metų, nors didžiąją dalį Hemingvėjaus skaičiau dar paauglystėje. Nors knyga nepaprastai patiko, tačiau antrąkart neskaityčiau, nes emociškai ji man buvo sunki.
Atsakyti
Siandien baigiau Pomirtinės apeigos Yrsa Sigurdardottir. Tikrai labai patiko, itraukianti ir nenuspejama 4u.gif

Islandijos sostinėje Reikjavike, prestižiniame universitete, randamas jauno studento Haraldo kūnas. Vaikino akys išluptos, o ant krūtinės išraižyti mistiniai ženklai… Policijai niekaip nepavyksta ištirti nusikaltimo, taigi vaikino šeima pasamdo teisininkę Torą ir buvusį kriminalistą Metjų tiesiai išsiaiškinti...

Nuodugnus tyrimas atskleidžia šiurpių vaikino gyvenimo detalių. pasirodo, jis tarsi apsėstas domėjosi magija, okultizmu ir raganų medžiokle. Kuo daugiau šiurpių vaikino pomėgių Tora ir Metjus atskleidžia, tuo studento mirtis atrodo vis paslaptingesnė.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2013 06 29, 22:16)
Tai "Dingę Jane Austen memuarai". Taip įdomu kaip ten toliau, kas, kodėl... Vietom skaitant man net širdis dunksi, gal dėl to, kad labai primena mano išgyventas akimirkas. Manau, Jane Austen kūrybos gerbėjoms čia yra tikras deimantas. thumbup.gif  Ir dar ne išgalvota istorija, o tikras rašytojos gyvenimas.
Papildyta:

graži knyga, tyra tokia, bet ten išgalvota prigalvota, deja smile.gif :

QUOTE(Germinė @ 2013 06 29, 23:34)

Iš rusų norėčiau  "Tykusis Donas"...

knygos neskaičiau, bet filmas gryna depresucha, ojetau, net nenoriu prisimint unsure.gif

Aš užsikabinau ant visokių trilerių , detektyvų, bet kad būtų kažkas ypatingo, nepasakyčiau. Taip noris kokios geros knygos, kad negalėtum paleist iš rankos rolleyes.gif
Atsakyti
Na va, išbandžiau lietuvišką romaną smile.gif Irena Buivydaitė "Gyvenimo spalvos". Lengvai susiskaitė, net nesitikėjau. Gražus, lengvas romanas vasarai. Bet antros tokio pobūdžio knygos iš karto skaityti jau negalėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Kristute97 @ 2013 06 18, 16:51)
Pvz. Dėl to laukiu nesulaukiu "Sostų žaidimai" knygos. Tik negaliu apsispręsti, ar skaityti lietuviškai, ar iš karto originalo kalba (nors būtų sunku), bet būtų įmanoma, bent jau visas dalis gauti.

Manau visada, jei tik yra galimybe, reiktu skaityti originalo kalba. Pvz "Fifty shades" antra dali skaiciau ir anglu ir vokieciu kalbomis, tai skirtumas jauciasi tarp originalo ir vertimo. Pati "Sostu zaidimus" anglu kalba skaiciau, tekstas tikrai sudetingas, taciau labai idomu smile.gif
Atsakyti
Aną dieną parnešė Hong Ying "K meilės menas"Skaitau.Nepatinka.
Šiandien pasiėmiau:Alberto Angela "Viena diena senovės Romoje"
Peter James "Alchemikas" įtariu-skaičius
Denis Guededj "Papūgos teorema"
Arthur Hailey "Detektyvas"
Jeff Lindsay "Deksteris Netikėti jausmai"
ir savo tinginiukui Knister "Joko.Mano keistas draugas"
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2013 07 01, 12:40)
Jau kurį laiką petkevičaitėj knygų limitas 30 knygų (,,viena knyga vienai dienai''), tai todėl taip ir tempiu nemąstydama.  smile.gif

Kiek daug. bigsmile.gif Paskaičiau ir trumpam užsisvajojau, kaip būtų gera nueiti į biblioteką ir pasiimti krūvą knygų, visas labai norimas. ax.gif Gal ir gerai, kad neinu, nes visai iš knygų nebeišlysčiau.
QUOTE(Aimma @ 2013 07 01, 23:05)
kažkodėl jau keliolika metų po ranka yra ,,Šuo, kuris nenorėjo būti šunimi"

Labai faina knygelė. biggrin.gif

QUOTE(eliss @ 2013 07 04, 18:40)
Taip noris kokios geros knygos, kad negalėtum paleist iš rankos.

Kuriai gi čia šito nesinorėtų. smile.gif
QUOTE(*TyTe* @ 2013 07 05, 12:39)
Pvz "Fifty shades" antra dali skaiciau ir anglu ir vokieciu kalbomis, tai skirtumas jauciasi tarp originalo ir vertimo.

Bet kai pats originalas prastai parašytas, nelabai ir skirtumas, kurį variantą skaityti (čia aš konkrečiai apie "atspalvius"). Na nebent vertimas gaunasi geresnis. smile.gif

Jostein Gaarder "Kortų paslaptis". Iš tų kūrinių, kur nei nepatiko, nei labai patiko, bet skaityti buvo visai įdomu. Dvi tarpusavyje susijusios istorijos, viena tikroviškesnė, kita jau iš pasakų srities. Knygoje pilna filosofinių pasvarstymų, bet jie nesudėtingi, suprantami ir nenuobodūs. Iškeliama nemažai svarbių klausimų, tad skaitant yra proga pamąstyti apie tam tikrus dalykus. Buvo įdomu sužinoti keletą faktų apie kortas. Ir apie kelionę per visą Europą (iš Norvegijos į Graikiją) buvo įdomu skaityti. Sakyčiau, gana originali knyga, bent jau man retai tenka skaityti ką nors panašaus.
user posted image
Atsakyti
Mika Waltari "Karina, Mauno duktė" Istorija apie švedijos karaliaus Eriko mylimąją Kariną, Mauno dukterį, kilusią iš prastuomenės ir tapusia karaliaus sugulove. Istorija apie besąlygišką Karinos meilę ir ištikimybę savo karaliui.
Knygos pradžia buvo labai sunki. Kadangi brolienė sakė, kad perskaičiusi keliasdešimt puslapių metė ją šalin, tai nusprendžiau pasikankinti iki 50 psl, o jei iki to neužkabins, mesiu ir aš. Bet užkabino. Gal pasirodysiu kvailai ir liksiu nesuprasta, bet man aprašytoji meilė kur kas gražesnė už Romeo ir Džiuljetos meilę ir istoriją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristute97: 07 liepos 2013 - 21:51
Visai nesitikėdama kažko įdomaus, labai užkabino Jessica Gregson "Angelų kūrėjos". Paprastai parašyta, bet įtraukianti istorija, lyg ir kažkada įvykus, apie moteris, kurių vyrai išėjo į karą ir jos pajuto laisvę. Prie jūros būdama, taip įsitraukiau, kad nemačiau kas vyksta aplink smile.gif
Atsakyti