sveikos, nenoriu kurt naujos temos.
gal galit papasakot kaip naudojami kontraceptiniai kremai? kokiu buna, kiek kainuoja? cia daug radau apie zvakutes, bet kremai labiau domina.
jau kokius 5 metus naudoju, KT. noriu mest, bet vien prezervatyvu nepasitikiu.
ir dar gal zinot kokiu vitaminu pagerinanciu cikla? nes zinau kad kai mesiu, tai po puse metu reikes laukt menesiniu.
Kontraceptinis kremas - Pharmatex. Jo reikia susišvirkšti "į ten" prieš lytinį aktą. Pradeda veikti iš karto. Žvakutės Pharmatex - po įvedimo reikia palaukti apie 5 min. Vaginalinės tabletės Pharmatex - prieš įvedant reikia sudrėkinti, o jos pradeda veikti maždaug po 10 min.. Prieš ir po šių priemonių vartojimo porą valandų galima pasiprausti tik vandeniu ir negalima plauti makšties. Visas saugumas priklauso nuo to kaip teisingai pavartosite. Tiesa, jie po įvedimo apsaugo tam tikrą laiką (nepamenu tiksliai, berods, apie porą valandų), bet jeigu per tas kelias valandas bus santykiaujama ne vieną kartą, tai prieš kiekvieną aktą reikia įsivesti kremo/žvakutę/tabletę. Dar yra Pharmatex kempineles. Jos apsaugo nuo įvedimo 24 val., ir jeigu lytinių santykiu per tas 24 val. turesite ne vienus, tai vis tiek uztenka, kad ta viena kempinėle "ten" tupi.
Su kita veikliąja medžiaga yra žvakutės Patentex. Bet Patentex yra tik žvakutės. Visas vartojimas ir savybes atitinka Pharmatex žvakutes. Bet jeigu nuo vienų kažkurių jaučiat perštėjimą ar deginimą, tai tada vertėtų pabandyti su kita veikliąja medžiaga: tipo, jeigu jums nepatiko Pharmatex - verta pabandyti Patentex ir atvirkščiai.
Svarbiausia: prieš vartojant atidžiai išstudijuokite vartojimo instrukciją, nes visas saugumas priklauso nuo to, kaip teisingai pavartosite. Sėkmės.
Su kita veikliąja medžiaga yra žvakutės Patentex. Bet Patentex yra tik žvakutės. Visas vartojimas ir savybes atitinka Pharmatex žvakutes. Bet jeigu nuo vienų kažkurių jaučiat perštėjimą ar deginimą, tai tada vertėtų pabandyti su kita veikliąja medžiaga: tipo, jeigu jums nepatiko Pharmatex - verta pabandyti Patentex ir atvirkščiai.
Svarbiausia: prieš vartojant atidžiai išstudijuokite vartojimo instrukciją, nes visas saugumas priklauso nuo to, kaip teisingai pavartosite. Sėkmės.
Sorry, neparašiau: kremas yra tik Pharmatex. Įpakavime yra 6 dozės, o kaina apie 22-24 Lt.

QUOTE(Salomeja @ 2005 03 15, 19:15)
ir dar gal zinot kokiu vitaminu pagerinanciu cikla? nes zinau kad kai mesiu, tai po puse metu reikes laukt menesiniu.
Mano ciklas buvo sutrikęs po KT žiauriai

Pabandyk, tikrai geras dalykas sutrikusiam ciklui reguliuoti

Gal nedrasiai sion temon pameginsiu isiterpti ir as. Zinot, kai paskaiciau jusu atsiliepimus, tai visokiu abejoniu ir minciu kilo. Bendras ispudis toks, kad is vienos puses KT yra gerai, is kitos blogai, ir ju poveikis daug kam labai individualus. Tik nezinau, vis dar niekaip nesuprantu, kodel tas KT siulo ginekologai? juk siule ne man vienai... Jeigu KT poveikis toks baisus kaip cia aprasyta, juk galima butu siulyt vartot spermicidinius kremus, prezervatyvus, etc.
As asmeniskai antrus metus geriu KT Logest, nebera PMS, kraujuoju maziau, gal vienintelis nusiskundimas tas, kad sumazejo noras
gal truputi svoris pradejo augt, bet tai nebutinai nuo KT, nes pries metus jas irgi geriau, o svoris buvo mazesnis, dabar dirbu sedima darba... (is esmes mano apsileidimo pasekme) Tai noreciau paklausti, gal yra tarp jusu tokiu, kurioms pakeitus vienas KT i kitas, noras atsirado? Ar jis sumazejo negriztamai ir atsiras tik nustojus gerti KT?
)
Ir dar vienas klausimukas (atsiprasau, kad ne i tema, bet irgi labai man rupi). Kas apsiskaite apie spirales, gal galit pasakyti, ar jas galima naudoti negimdziusioms?
As asmeniskai antrus metus geriu KT Logest, nebera PMS, kraujuoju maziau, gal vienintelis nusiskundimas tas, kad sumazejo noras

Ir dar vienas klausimukas (atsiprasau, kad ne i tema, bet irgi labai man rupi). Kas apsiskaite apie spirales, gal galit pasakyti, ar jas galima naudoti negimdziusioms?
Manyčiau, kad už pinigus spiralę įdėtų ir gimdžiusiai ir negimdžiusiai.. Spiralės veikimo principas yra nuolat įvykstantis persileidimai , man pvz. tai visiškai nepriimtina 
Štai ištrauka iš aprašymo :
Jos trukdo apvaisinti kiausšinėlį, o apvaisintam kiaušinėliui neleidžia įsitvirtinti gimdoje. Spiralę į gimdą įveda gydytojas. Ją moteris gali nešioti nuo 2 iki 8 metų, priklausomai nuo spiralės rūšies.
Spiralės privalumai yra tie, kad ji netrukdo lytiniams santykiams ir jos poveikis yra ilgalaikis. Spiralės efektyvumas yra 97-99%. Pašalinus spiralę iš organizmo, moters vaisingumas atsistato iš karto.
Spiralių esama ir su progesterono hormonu, jos mažina kraujavimą iš gimdos. Tačiau kai kurios moterys, nešiojančios spiralę, mėnesinių metu jaučia stipresnius skausmus ir gausiau kraujuoja. Taip pat yra tikimybė, kad spiralė iškris. Reikėtų prisiminti ir kiuašintakių infekcijos pavojų, kurios komplikacija gali baigtis nevaisingumu. Toks pavojus yra didesnis moterims, turinčioms daugiau nei vieną partnerį. Spiralė neapsaugo nuo ŽIV ir LPL.
Jei sutrinka menstruacijų ciklas (atsiranda kraujavimas ciklo viduryje, mėnesinės vėluoja), jaučiami stiprūs skausmai, karščiavimas, arba krečia šaltis, patartina kreiptis į gydytoją.
Mano pusbrolio žmonai spiralė įaugo, teko daryti operaciją, po to buvo komplikacijos, teko gerti stiprius hormonus nuo kurių ji išstorėjo, rezultate tapo nevaisinga

Štai ištrauka iš aprašymo :
Jos trukdo apvaisinti kiausšinėlį, o apvaisintam kiaušinėliui neleidžia įsitvirtinti gimdoje. Spiralę į gimdą įveda gydytojas. Ją moteris gali nešioti nuo 2 iki 8 metų, priklausomai nuo spiralės rūšies.
Spiralės privalumai yra tie, kad ji netrukdo lytiniams santykiams ir jos poveikis yra ilgalaikis. Spiralės efektyvumas yra 97-99%. Pašalinus spiralę iš organizmo, moters vaisingumas atsistato iš karto.
Spiralių esama ir su progesterono hormonu, jos mažina kraujavimą iš gimdos. Tačiau kai kurios moterys, nešiojančios spiralę, mėnesinių metu jaučia stipresnius skausmus ir gausiau kraujuoja. Taip pat yra tikimybė, kad spiralė iškris. Reikėtų prisiminti ir kiuašintakių infekcijos pavojų, kurios komplikacija gali baigtis nevaisingumu. Toks pavojus yra didesnis moterims, turinčioms daugiau nei vieną partnerį. Spiralė neapsaugo nuo ŽIV ir LPL.
Jei sutrinka menstruacijų ciklas (atsiranda kraujavimas ciklo viduryje, mėnesinės vėluoja), jaučiami stiprūs skausmai, karščiavimas, arba krečia šaltis, patartina kreiptis į gydytoją.
Mano pusbrolio žmonai spiralė įaugo, teko daryti operaciją, po to buvo komplikacijos, teko gerti stiprius hormonus nuo kurių ji išstorėjo, rezultate tapo nevaisinga

QUOTE(Salomeja @ 2005 03 15, 19:15)
gal zinot kokiu vitaminu pagerinanciu cikla? nes zinau kad kai mesiu, tai po puse metu reikes laukt menesiniu.
Yra tokie augaliniai vaistai "Agnucaston".
QUOTE(Giliuke23 @ 2005 03 16, 11:20)
Gal nedrasiai sion temon pameginsiu isiterpti ir as. Zinot, kai paskaiciau jusu atsiliepimus, tai visokiu abejoniu ir minciu kilo. Bendras ispudis toks, kad is vienos puses KT yra gerai, is kitos blogai, ir ju poveikis daug kam labai individualus. Tik nezinau, vis dar niekaip nesuprantu, kodel tas KT siulo ginekologai? juk siule ne man vienai... Jeigu KT poveikis toks baisus kaip cia aprasyta, juk galima butu siulyt vartot spermicidinius kremus, prezervatyvus, etc.
gal truputi svoris pradejo augt, bet tai nebutinai nuo KT, nes pries metus jas irgi geriau, o svoris buvo mazesnis, dabar dirbu sedima darba... (is esmes mano apsileidimo pasekme) Tai noreciau paklausti, gal yra tarp jusu tokiu, kurioms pakeitus vienas KT i kitas, noras atsirado? Ar jis sumazejo negriztamai ir atsiras tik nustojus gerti KT?
)
Man asmeniškai šalutinis KT poveikis (kraujagyslių problemos) pasireiškė tik po ilgo, pastovaus jų vartojimo apie 6-7 metus. Gal buvo kokių nežymių pakitimų ir anksčiau, bet nelabai kreipiau dėmesį į tai. Bet dabar va mečiau ir labai abejoju ar begalėsiu grįžti prie KT. O ir siūlo matyt todėl, kad apsauga 99%, o šalutiniai poveikiai reiškiasi ne visoms ir ne taip iš karto As asmeniskai antrus metus geriu KT Logest, nebera PMS, kraujuoju maziau, gal vienintelis nusiskundimas tas, kad sumazejo noras

QUOTE(joreta @ 2005 03 16, 17:44)
Man asmeniškai šalutinis KT poveikis (kraujagyslių problemos) pasireiškė tik po ilgo, pastovaus jų vartojimo apie 6-7 metus. Gal buvo kokių nežymių pakitimų ir anksčiau, bet nelabai kreipiau dėmesį į tai. Bet dabar va mečiau ir labai abejoju ar begalėsiu grįžti prie KT. O ir siūlo matyt todėl, kad apsauga 99%, o šalutiniai poveikiai reiškiasi ne visoms ir ne taip iš karto 

Ko gero, kad grįžti nebegalėsim, aš jau pradedu įtarti, kad kraujotaka atsisako

Gal kartais tas salutinis KT poveikis pasireiskia toms, kurios ir taip kazkokiu negalavimu turi?O KT arba pagreitina ir sustiprina ligos simptomus, arba tiesiog viska suverciat joms...nors gal ir negeriant KT atsirastu tos ligos.
QUOTE(Giliuke23 @ 2005 03 16, 11:20)
Gal nedrasiai sion temon pameginsiu isiterpti ir as. Zinot, kai paskaiciau jusu vis dar niekaip nesuprantu, kodel tas KT siulo ginekologai? juk siule ne man vienai... Jeigu KT poveikis toks baisus kaip cia aprasyta, juk galima butu siulyt vartot spermicidinius kremus, prezervatyvus, etc.
gydytojai uz recepciukus pinigelius gauna is farmaciniu kompaniju