Merginons , papasakokite paie melionu genejima, nelabai suprantu ka ten pjauti, nuo kurios vietos, nes pas mus daug tu ugliu. Ir kiek suprantu juos paristi reikia?
Busiu dekinga uz pagalba.
QUOTE(Dajan @ 2013 07 04, 18:12)
Sakykite, o EmirH melionai savaime uzsimezge, ar jus jiems ka nors daret? Ir kada jie buvo issodinti i dirva? Mano EmirH zydi gausiai bet ne vieno melioniuko, arbuzai tik dabar pradejo plestis i visus krastus, kol kas tik 8 arbuziukai...
Nieko nedarau, nekišu rankų. Net nelaistau. Patys užsimezga. Rytais bitules matau ir kažkokie musiukai-vabaliukai į žiedus landžioja.
Į dirvą išsodinau daugmaž apie 20-25 gegužės, nes jau tikrai nesimatė šalnų. Bet 06-15 buvo tik pavieniai maži augalėliai ant tos juodos agro. Neturiu foto, bet atsimenu, kad svečiams rodžiau ir jokio įspūdžio niekam nedarė. Šiandien visiems ir nusiunčiau foto, kad pamatytų kas iš to gavosi.
Šienas po arbūziuku tai mulčias.
QUOTE(Mopsyte @ 2013 07 04, 18:22)
Merginons , papasakokite paie melionu genejima, nelabai suprantu ka ten pjauti, nuo kurios vietos, nes pas mus daug tu ugliu. Ir kiek suprantu juos paristi reikia?
Jei šiltnamyje, tai dariau sekančiai: melionui išleidus 4 lapus gnybau viršūnę. Išleido 4 ir daugiau stiebų. Aš palikau 3 stipriausius ir juos parišau, silpnus išpjoviau. Kiti, žiūriu , po 2 ūglius palieka. Tie stiebai, kaip ir agurkai, leidžia šoninius plonus ūgliukus su moteriškų žiedų užuomazgomis. Palaukiu, kol tie žiedukai pražysta ir už jų palieku dar vieną užuomazgą ir gnybiu. Čia tam atvejui, jei užuomazga pagels ir nukris. Jei pirmoji užuomazga pradėjo augti, tai už jos esančią dar neopražydusią nugnybiu. Jei nukrito pirmoji pageltus, gal padėtį išgelbės antroji. Manau, kad vešlus augalas šiltnamy gali sunokinti iki 6-9 melioniukų. Kai reikiamas kiekis užsimezgė ir tikrai auga, viršūnę ir visus jau nereikalingus šoninius nukerpu. Tada laukiu derliaus.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 04, 23:28)
Jei šiltnamyje, tai dariau sekančiai: melionui išleidus 4 lapus gnybau viršūnę. Išleido 4 ir daugiau stiebų. Aš palikau 3 stipriausius ir juos parišau, silpnus išpjoviau. Kiti, žiūriu , po 2 ūglius palieka. Tie stiebai, kaip ir agurkai, leidžia šoninius plonus ūgliukus su moteriškų žiedų užuomazgomis. Palaukiu, kol tie žiedukai pražysta ir už jų palieku dar vieną užuomazgą ir gnybiu. Čia tam atvejui, jei užuomazga pagels ir nukris. Jei pirmoji užuomazga pradėjo augti, tai už jos esančią dar neopražydusią nugnybiu. Jei nukrito pirmoji pageltus, gal padėtį išgelbės antroji. Manau, kad vešlus augalas šiltnamy gali sunokinti iki 6-9 melioniukų. Kai reikiamas kiekis užsimezgė ir tikrai auga, viršūnę ir visus jau nereikalingus šoninius nukerpu. Tada laukiu derliaus.
Būna užsispyrėlių, kurie dėl neaiškių prižasčių augina tik vyriškus žiedus ant stiebo, o šoninių ūgliukų neleidžia. Turiu tokį vieną, rausiu , jei neapsigalvos.

Aciu

Dar karta aciu.
Tiesa, o kaip su moliugais? Juos irgi reikia apgeneti? Turiu pasodinusi 4 daigus lauke: Big Max ir dar ten vieni, tai irgi smarkiai issiplete, kai kur net tie ju ugliai saknis i zeme isleido.....
Atsiprasau uz kvailus klausimus, pirmi metai kaip esu daug ka pasodinusi, tai truksta ziniu
Atsiprasau uz kvailus klausimus, pirmi metai kaip esu daug ka pasodinusi, tai truksta ziniu

šiandien didesnius jau susodinau į krepšelius

as galvoju kad tiesiog mano zeme netinka melionams, jie numeta visus ziedus, ir uzsimezgusius vaisius... Aisku viltis mirsta paskutine, juk praeitais metais is 20 krumu vienas melioniukas uzsimezge , bet isaugo tik obuolio dydzio, nes rugpjutis jau buvo saltas...
Arbuzai mano augo bet vezlio tempu, tikrai nepalyginti kaip augo Sugar Baby praeitais metais, per savaite is maziuko arbuziuko uzaugdavo iki 1 kg vaisiaus. Ryt imesiu nuotraukas
Arbuzai mano augo bet vezlio tempu, tikrai nepalyginti kaip augo Sugar Baby praeitais metais, per savaite is maziuko arbuziuko uzaugdavo iki 1 kg vaisiaus. Ryt imesiu nuotraukas
Mergaitės patarkit kas atsitiko? Arbūzus laistaus kartą į savaitę, purenu žemę, dar trešiau vištų š..... su vandeniu 1:10 , šiandien žiūriu mano užmegztas arbuziukas parudavo, viduje toks kaip supuvęs

Monami, kokie dičkiai
Pas mane irgi vienas kitas tokių yra.
Viktner, taigi ne visi užsimezga, ir ne visi užmegzti auga. Bus dar jų, kurie normaliai augs.

Viktner, taigi ne visi užsimezga, ir ne visi užmegzti auga. Bus dar jų, kurie normaliai augs.
atnešiau ir aš savo didžiausią lauke augantį sniegutį parodyt. Kiti mažesni, bet noriai mezga ir augina arbūzus. Sugar baby dabar intensyviai megzti pradėjo, o augalai sąlyginai labai vėlai pasėti, tik gegužės viduryje.

Nu puikus vaizdas. Jei būtumėt neįdėjusi degtukų dėžutės, būčiau pagalvojusi, kad didžiulis jis

Oj kaip man įdomu, ar pas mane kas nors užsimegs... Sniegiai Saintlinos žydi, bet mama mano tai nė pro kur netiki, kad arbūzą įmanoma užsiauginti

QUOTE(ptashka @ 2013 07 06, 10:50)

Nu puikus vaizdas. Jei būtumėt neįdėjusi degtukų dėžutės, būčiau pagalvojusi, kad didžiulis jis

Oj kaip man įdomu, ar pas mane kas nors užsimegs... Sniegiai Saintlinos žydi, bet mama mano tai nė pro kur netiki, kad arbūzą įmanoma užsiauginti

jo ta nuotrauka apgaulinga

jo svoris dabar manau bus apie 1,400 - 1,500 kg