pabandysiu papasakoti dar viena istorija. nezinau, kaip pavyks.
zodziu, du sizykai (nuo zodzio "shyza" - t. y. as ir mano bendrakeleive) uzsisake kvadrociklu safari. esme: su tokia pirdaklietka, kuri vadinasi "keturratis motociklas" vazinejiesi zvyrkeliais, skardziais ir pan. valdymas sito sudo yra tragiskai klaikus - nes neina jo perkasti. "instruktorius" bando mazdaug isaiskinti, kas kur yra (man po pusvalandzio daejo, kad "n trochat" - kirtis paskutiniame skiemenyje - reiskia "ne trogat"), duoda kiekvienam apsukti po rata aiksteleje (kurioje vaziavimas nuo vaziavimo zvyrkeliais ir skardziais skiriasi kaip diena ir naktis) - ir i trasa!
pradedam vaziuoti, dar kelias net neipusejo ir savo visu kaprizu neparode (tiesa, mano bendrakeleive automobili vairuoja metu bent jau 15 - be avariju ir pan., vairuotoja patyrusi iki negalejimo), kai as atsisukes matau, kaip mano bendrakeleive vaziuoja ne keliu, o i salia kelio esancia dvieju metru gylio duobe. vaizdas mazdaug taip: isemusi per dideli posuki ji atsiduria ant duobes krasto, tada ja ismeta is kvadrociklo, ji kryzium griuna i duobe (kurioje dideliausi "bulyzhnikai" vartosi), o ant jos verciasi kvadrociklas (svoris - ~250 kg).
akimirksniu viskas nutilo, as pribegau prie duobes krasto ir mastau: ar pirmiausia pulti gelbeti, ar pulti fotkinti reportaza is ivykio vietos (ot buciau $ uzkales!). taciau po akimirkos (kuria as svarsciau ir lyg jau traukiau fotika is kuprines) bendrakeleive pradejo judeti. lyg ir gyva (kas mano veide issauke dideli nusivylima - vis tik viskas galejo baigtis kur kas idomiau. sokas praejo po tos pacios akimirkos, kai ji pajudejo...).
instruktorius atleke visas persikes, "apsauginis" (kitaip tariant, "draudimas", kuri mes isivaizdavom busiant draudimo polisu - o apskritai draudimas ekskursijose turkijoj daugiau maziau tera "filkina gramata", kaip issiaiskinom veliau) irgi puole gelbeti... kvadrocikla. sitokie pinigai nuejo suniui ant uodegos!

kai po ta pridaklietka rado mano bendrakeleive, instruktorius ir "draudimas" nusprende, kad ji nebetes keliones.
"ramiakas, ne tam as babkes ismeciau, kad vaizdu nepamatyciau!", pasake bendrakeleive ir isitaise "draudimui" uz nugaros ant vienos pirdaklietkos. ir tada prasidejo linksmoji dalis. "draudimas" vaziuoja skardzio krastu (kad visokius zioplius arciau kalno ir toliau nuo krasto nuvarytu). bendrakeleive klykia tam i ausi. kuo siauresnis kelias, tuo daugiau jis ant krasto vaziuoja (neretais momentais vaziavo vos dviem su puse rato besiremdamas i zeme). kuo siauresnis kelias, tuo garsiau klykia bendrakeleive. tada "draudimas" atsisuka ir bando ja raminti: "no panic! no panic, madam" - o toji jau nebe klykia, o tiesiog staugia is baimes. tuo paciu nepamirsdama fotografuoti ivairiausiu teisingu vaizdeliu

galiausiai griztam i viesbuti. stresas abiem sukilo is naujo. sulakstem i tulika, bet viso streso vis tiek neisliejom. bendrakeleive sako: zinai, duok ikalti. jauciu, kaip nervai kyla. nedidele ponia, sakau, cierkos tasej, butelis ant stalo - isipilk ir man ipilk! man, mat, sunku buvo is balkono ateiti, kur as isitaises ramiai rukiau

rankos dreba, katineli. hialp, sako

na ok, sakau, ka padarysi su tavim... ipyliau as jai. bet kadangi is to streso tik po trecios cierkos pajautem, kad geriam kazka, tai ta proga atsventem.
nebepamenu, ka, bet pamenu, kad po to ziurejom per telika KRAL TV

PS. Situ ispudziu kaina - 30 USD.
Šiandien aš Genijus.
QUOTE(Jadziūnė @ 2008 03 28, 00:06)
ŠIANDIEN TU GENIJUS !!!!!
QUOTE(Jadziūnė @ 2008 03 28, 01:03)
Viskas, aš išsisunkusi it citrina...